ok..jesam..mislim da si ovim postom rekao vise o sebi nego o meniMax Bunker wrote:Ako si ti, tacnije tvoja (ne)pismenost ( a moze i sam nick "_BaD-BoY ) odraz i "refleksija" kadra i clanstva "SBB", hvala, al ne glasam za vas.
Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
- _BaD_BoY
#2251 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
-
Max Bunker
#2252 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Jesi li ti u Njemackoj ucio Bosanski jezik ? 
-
obelix1
#2253 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Koja smo mi smješna zemlja!
Ta vaša stranka ima za cilj da zaštiti gazdu Fahru ili kako voli reći Bošnjačkog biznismena od optužbi za lopovluk tako što će te biti dio izvršne vlasti.
E to vam je i statut i osnivački dokument i izborna platforma, a sve ostalo je ubleha.
Ta vaša stranka ima za cilj da zaštiti gazdu Fahru ili kako voli reći Bošnjačkog biznismena od optužbi za lopovluk tako što će te biti dio izvršne vlasti.
E to vam je i statut i osnivački dokument i izborna platforma, a sve ostalo je ubleha.
- _BaD_BoY
#2254 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
mislim da si u prethodnom postu dovoljno rekao o sebi tako da bi svaka diskusija s tobom bila gubljenje vremenaMax Bunker wrote:Jesi li ti u Njemackoj ucio Bosanski jezik ?
tako da nemas potrebe da spamas temu;)
- ultima_palabra
#2255 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Pa nemojte tako ljudi, ima tema, meni lično jedna od najdražih 
-
obelix1
#2256 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Ne, ne Bosanski je učio kao drugi strani jezik u Sandžaku.Max Bunker wrote:Jesi li ti u Njemackoj ucio Bosanski jezik ?
- seln
#2257 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
ma sta nam napisa...je li to pismo djeda mrazu (cisto ne vjerujem, u protjerivanju istog je ucestvovao i Fahro)?
Ili je ferman dedi Hidzri?
Ili skolski rad "kako ce Bosna postati zemlja iz bajke". Doduse, udbas je svoju bajkicu vec ostvario.....napravio je kule, ima brojne sluge, ima carobni tariguz...
Ili skolski rad "kako ce Bosna postati zemlja iz bajke". Doduse, udbas je svoju bajkicu vec ostvario.....napravio je kule, ima brojne sluge, ima carobni tariguz...
- _BaD_BoY
#2258 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
samo se ti zajebavajultima_palabra wrote:Pa nemojte tako ljudi, ima tema, meni lično jedna od najdražih
ovog maxa necemo ni dirati dosta mu njegove muke
-
Max Bunker
#2259 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Nemoj tako. Spamas mu temuobelix1 wrote:Ne, ne Bosanski je učio kao drugi strani jezik u Sandžaku.Max Bunker wrote:Jesi li ti u Njemackoj ucio Bosanski jezik ?
- _BaD_BoY
#2260 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
ma samo ti daj glas za izbore ostalo je na namaseln wrote:ma sta nam napisa...je li to pismo djeda mrazu (cisto ne vjerujem, u protjerivanju istog je ucestvovao i Fahro)?
-
obelix1
#2261 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Ova je zajebancija,smišljena da podriva lik i djelo Političara Fahre_BaD_BoY wrote:samo se ti zajebavajultima_palabra wrote:Pa nemojte tako ljudi, ima tema, meni lično jedna od najdražihako se docepamo vlasti prvo sto ce stranka uraditi je protjerati tebe,libera i vjecitogstudent
PS
Bogami će te isključiti iz stranke
Last edited by obelix1 on 30/03/2010 13:03, edited 1 time in total.
-
Bunker
#2262 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Taj covjek , / da se pomjerim s mjesta prije nego sto napisem inicijale tog mracnog tipa - F R ce ici u zatvor kao lopov i kriminlac . Taj Crnogorac iz Gusinja koji se cuti kao nekakav Bosnjak je neprijatelj nase drzave . Pljacka je , dijeli je , siri nacinalnu i vjersku mrznju i strah ...krije se iza dzamije i nekakvih Bosnjaka da bi ostavrio svoj cilj . Vladati na opljackonoj mini teritoriji i zadrzati kapital koji je otet od bosanskog naroda . Lanci i okovi , oduzimanje ilegalno stecene imovine , oduzimanje ilegalno stecenog bosanskog drzavljanstva i progon u Sandzak ako uspije prezivjeti 59 godina teske robije u Zenici . Bosanci vide i pamte . Tu stranku treba zabraniti jer ima iste ciljeve sa velikosrpskim strankama . Podjela do unistenja nase domovine Bosne i Hercegovine .
- ultima_palabra
#2263 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Ma znam ja vas... A ja kad bih došao na vlast natjerao bih Fahru da tebi, sansunu, sayonari, kenanu-sa uplaćuje doprinose, da možete ko ljudi doktoru otići ako vas ne daj Bože šta zaboli_BaD_BoY wrote:samo se ti zajebavajultima_palabra wrote:Pa nemojte tako ljudi, ima tema, meni lično jedna od najdražihako se docepamo vlasti prvo sto ce stranka uraditi je protjerati tebe,libera i vjecitogstudent
- ryan
#2264 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)

i moj favorit

- Chisum
#2265 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)

-
obelix1
#2266 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Čim Fahro vidi Hilminu Sarajevsku pivu na stolu raspustit će ovu općinsku organizaciju jer su ćafiri.
idi moli Moderatore da ti izbrišu ovu temu kad ti Fahro ovo vidi najebo si
idi moli Moderatore da ti izbrišu ovu temu kad ti Fahro ovo vidi najebo si
- _BaD_BoY
#2267 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
blizi se to vrijeme,koje ne radi za vasu koristultima_palabra wrote:Ma znam ja vas... A ja kad bih došao na vlast natjerao bih Fahru da tebi, sansunu, sayonari, kenanu-sa uplaćuje doprinose, da možete ko ljudi doktoru otići ako vas ne daj Bože šta zaboli_BaD_BoY wrote:samo se ti zajebavajultima_palabra wrote:Pa nemojte tako ljudi, ima tema, meni lično jedna od najdražihako se docepamo vlasti prvo sto ce stranka uraditi je protjerati tebe,libera i vjecitogstudent
- _BaD_BoY
#2268 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
ma nije zajebancija..nego imaju dvije crvene smjene zaduzene da pljuju na sve sto nije u skladu sa tom bojomobelix1 wrote:Ova je zajebancija,smišljena da podriva lik i djelo Političara Fahre_BaD_BoY wrote:samo se ti zajebavajultima_palabra wrote:Pa nemojte tako ljudi, ima tema, meni lično jedna od najdražihako se docepamo vlasti prvo sto ce stranka uraditi je protjerati tebe,libera i vjecitogstudent
PS
Bogami će te isključiti iz stranke
-
Max Bunker
#2269 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Evo sada cu ti reci, bez ikakvog ismijavanja i sta slicno ( mada teskohadziveg wrote:Kada ljudi nemaju argumenata,onda pocinju vrijedjati,omalovazavati i ismijavati,a sve u svrhu lijecenja vlastitih kompleksa.
Jedina osoba u SBB-u, koja mi je interesantna jeste Adnan Terzic. Imao sam priliku da se upoznam sa planom i programom razvoja BiH koji je on licno osmislio i napisao, te zaista moram priznati da je rijec o jednom kvalitetnom dokumentu, koji ne obecava "zlatne kasike", standard jedne Svicarske i sl. Radi se o programu koji se treba izvrsavati korak po korak i u periodu od nekih sedam do deset godina BiH bi dostigla standard jedne Slovenije.
Naravno, za realizaciju ovog programa treba kvalitetan kadar ( pametan, posten i radan ) i jaka politicka podrska, sto Terzic prelaskom u SBB, definitivno nema.
Ostala rasprava, na temu SBB, je smijesna iz razloga sto i ptice na grani znaju razlog ulaska Fahrudina Radoncica u politiku ( da stekne imunitet od krivicne odgovornosti i kroz politiku, "klepi" i "poklopi" sa svojim ortacima iz Srbije i Crne Gore i ovo malo zdrave ekonomije sto nam je ostalo).
Last edited by Max Bunker on 30/03/2010 13:17, edited 1 time in total.
- jazzer
#2270 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
[/quote]Ne vidim Reis efendiju ovdje. Da nije ispod stola
- atko
#2271 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Nije problem sto neko formira stranku poput te vase sbbbih (ja vas od milja zovem sbbkbb lakse zapamtit
) i sto promovira to sto promovira ... demokraCija jelte...
... problem je sto smo mi toliko nisko pali da ta vasa stranka izgleda cak i ozbiljno eeee jebo teeee ...izgleda da smo promasili dno pali smo i nize nego sto je moguce
... problem je sto smo mi toliko nisko pali da ta vasa stranka izgleda cak i ozbiljno eeee jebo teeee ...izgleda da smo promasili dno pali smo i nize nego sto je moguce
- _BaD_BoY
#2272 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
evo neke malo starije vijesti..
Presuda Općinskog suda u Sarajevu
Selimovićev bilten mora platiti 5.000 KM za klevetu
Izmislili monstruoznu tvrdnju o tobožnjoj vezi između Radončića i Srbije
Zbog teksta objavljenog u biltenu "San" od 11.02.2008.godine pod naslovom: "Srbija finansira Radončića i Avaz", Općinski sud u Sarajevu, donio je presudu od 19.11.2009.godine kojom je utvrdio da su publikovani lažni i klevetnički navodi o Fahrudinu Radončiću, te da mu taj bilten u vlasništvu Hilme i Muje Selimovića, mora isplatiti 5.000 KM.
Radončić je od Selimovića, u postupcima zbog klevete, dobio više presuda u ukupnom iznosu od blizu 100.000 KM, a i ovih 5.000 KM namjerava donirati u humanitarne svrhe.
SBB BiH traži objavljivanje podataka o korisnicima državne imovine
7. januar 2010.godine
Državnu imovinu vratiti u posjed države BiH
Nedavno je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko javno objavio popis državne imovine, koji je sačinjen na osnovu podataka koje su na zahtjev OHR-a dostavili zemljišnoknjižni uredi općinskih sudova u BiH. Međutim, u tom popisu nedostaju podaci o tome ko koristi popisanu državnu imovinu.
Tim podacima raspolažu katastri nekretnina koji se vode kod nadležnih općina, a prema mjestu u kojem se nekretnina nalazi. Tek kada se dobiju ti podaci moći će se formirati potpuna slika o stanju državne imovine.
Zbog toga Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) traži od Vijeća ministra BiH, entitetskih vlada i Vlade Brčko Distrikta da javnosti stave na uvid podatke o korisnicima državne imovine, način na koji su došli u posjed i šta se nakon toga događalo sa tom imovinom. Na taj način, javnost će se upoznati i koji subjekti su protuzakonito došli do te imovine, da li nezakonitom privatizacijom ili na drugi nezakonit način.
SBB BiH traži da se ta imovina vrati u posjed države BiH donošenjem odgovarajućeg zakona, naprimjer revizijom privatizacije ili sudskim i upravnim putem. U suprotnom, država će faktički biti razvlaštena od svoje imovine, što bi imalo dalekosežne i vrlo štetne posljedice po državne interese.
PRESS CENTAR SBB BiH
Reakcija SBB BiH zbog prikrivanja dugovanja Fondu PIO
18. januar 2010. godine
Vlada FBiH ugrozila isplatu penzija
Posljednji podaci objavljeni u medijima pokazuju da je Vlada FBiH očito manipulirala podacima o svom dugu prema pojedinim fondovima pri izradi budžeta za 2010.godinu i time prikrila od poslanika i javnosti podatke o svom stvarnom zaduženju. Da je to tako pokazuje i činjenica da je tek sada, mjesec dana nakon usvajanja budžeta, formirana radna grupa koja treba da ustanovi koliki je dug FBiH prema Federalnom zavodu penzijsko-invalidskog osiguranja, a koji se odnosi na isplatu beneficiranih penzija.
Prema saznanjima Saveza za bolju budućnost BiH, taj dug do je kraja 2009. godine iznosio čak 206 miliona KM. S obzirom da je Zavod PIO za 2010.godinu tražio 183 miliona KM, a u budžetu predviđena iplata samo 77 miliona KM Vlada FBiH će time svjesno dug povećati za još 106 miliona K M. Tako će ukupan dug na kraju godine iznositi 312 miliona KM, čime je aktuelna Vlada ugrozila finansijsku održivost Fonda PIO, a što će dovesti u pitanje i isplatu beneficiranih ali i redovnih penzija.
SBB BiH zahtjeva od Federalne vlade da, dok se ne utvrdi tačan dug i obaveze za 2010.godinu i sa tačnim podacima napravi rebalans budžeta, prestane sa trošenjem budžetskih sredstava namjenjenih za kapitalne izdatke, transfere koji nisu predviđeni zakonom i prestane koristi budžetske rezerve koje nisu male.
PRESS CENTAR SBB BiH
-
obelix1
#2273 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
Sad se bezveze vadiš, Hilmina piva je na stolu, ti lupetaš gluposti,raja te zajebava, brate rušiš imidž voljenog nam predsjednika i njegovog političkog projekta._BaD_BoY wrote:evo neke malo starije vijesti..
Presuda Općinskog suda u Sarajevu
Selimovićev bilten mora platiti 5.000 KM za klevetu
Izmislili monstruoznu tvrdnju o tobožnjoj vezi između Radončića i Srbije
Zbog teksta objavljenog u biltenu "San" od 11.02.2008.godine pod naslovom: "Srbija finansira Radončića i Avaz", Općinski sud u Sarajevu, donio je presudu od 19.11.2009.godine kojom je utvrdio da su publikovani lažni i klevetnički navodi o Fahrudinu Radončiću, te da mu taj bilten u vlasništvu Hilme i Muje Selimovića, mora isplatiti 5.000 KM.
Radončić je od Selimovića, u postupcima zbog klevete, dobio više presuda u ukupnom iznosu od blizu 100.000 KM, a i ovih 5.000 KM namjerava donirati u humanitarne svrhe.SBB BiH traži objavljivanje podataka o korisnicima državne imovine
7. januar 2010.godine
Državnu imovinu vratiti u posjed države BiH
Nedavno je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko javno objavio popis državne imovine, koji je sačinjen na osnovu podataka koje su na zahtjev OHR-a dostavili zemljišnoknjižni uredi općinskih sudova u BiH. Međutim, u tom popisu nedostaju podaci o tome ko koristi popisanu državnu imovinu.
Tim podacima raspolažu katastri nekretnina koji se vode kod nadležnih općina, a prema mjestu u kojem se nekretnina nalazi. Tek kada se dobiju ti podaci moći će se formirati potpuna slika o stanju državne imovine.
Zbog toga Savez za bolju budućnost BiH (SBB BiH) traži od Vijeća ministra BiH, entitetskih vlada i Vlade Brčko Distrikta da javnosti stave na uvid podatke o korisnicima državne imovine, način na koji su došli u posjed i šta se nakon toga događalo sa tom imovinom. Na taj način, javnost će se upoznati i koji subjekti su protuzakonito došli do te imovine, da li nezakonitom privatizacijom ili na drugi nezakonit način.
SBB BiH traži da se ta imovina vrati u posjed države BiH donošenjem odgovarajućeg zakona, naprimjer revizijom privatizacije ili sudskim i upravnim putem. U suprotnom, država će faktički biti razvlaštena od svoje imovine, što bi imalo dalekosežne i vrlo štetne posljedice po državne interese.
PRESS CENTAR SBB BiHReakcija SBB BiH zbog prikrivanja dugovanja Fondu PIO
18. januar 2010. godine
Vlada FBiH ugrozila isplatu penzija
Posljednji podaci objavljeni u medijima pokazuju da je Vlada FBiH očito manipulirala podacima o svom dugu prema pojedinim fondovima pri izradi budžeta za 2010.godinu i time prikrila od poslanika i javnosti podatke o svom stvarnom zaduženju. Da je to tako pokazuje i činjenica da je tek sada, mjesec dana nakon usvajanja budžeta, formirana radna grupa koja treba da ustanovi koliki je dug FBiH prema Federalnom zavodu penzijsko-invalidskog osiguranja, a koji se odnosi na isplatu beneficiranih penzija.
Prema saznanjima Saveza za bolju budućnost BiH, taj dug do je kraja 2009. godine iznosio čak 206 miliona KM. S obzirom da je Zavod PIO za 2010.godinu tražio 183 miliona KM, a u budžetu predviđena iplata samo 77 miliona KM Vlada FBiH će time svjesno dug povećati za još 106 miliona K M. Tako će ukupan dug na kraju godine iznositi 312 miliona KM, čime je aktuelna Vlada ugrozila finansijsku održivost Fonda PIO, a što će dovesti u pitanje i isplatu beneficiranih ali i redovnih penzija.
SBB BiH zahtjeva od Federalne vlade da, dok se ne utvrdi tačan dug i obaveze za 2010.godinu i sa tačnim podacima napravi rebalans budžeta, prestane sa trošenjem budžetskih sredstava namjenjenih za kapitalne izdatke, transfere koji nisu predviđeni zakonom i prestane koristi budžetske rezerve koje nisu male.
PRESS CENTAR SBB BiH
Noga ti je iz stranke.
Možda je i tebi bolje da izvadiš biometrijski pasoš
Izvini zaboravio sam da su vam ukinuli vize.
- _BaD_BoY
#2274 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
1.schepinoj?(jel ovo tvoje subjektivno misljenje il stajaliste sarajevo-x foruma)zoom66 wrote:teme spojene. nemojte se shaliti da otvarate extra temu o shcepinoj stranci.
2.stranka se ne zove fahrudin radoncic nego SBB..i mislim da je glupo kroz prizmu jednog covjeka gledati citavu stranku..
unaprijed zahvaljujem na objasnjenju..
- _BaD_BoY
#2275 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)
ok..ovo je vec realno od tebe.i zelio bi ubuduce da ovako diskutujemo.adnan terzic je dobar znaci i dosao je u stranku.emir kabil je takodje jedan svjetski priznat kardiolog i dosao je u stranku.znac gledajuci samo ova dva clana stranka ima i kvalitetnog kadra.dosta mladih i obrazovanih ljudi je pristupilo ovom projektu i svakako da kao alternativa ne moze biti lose..e sad sto neki napadajuci fahrudina osudjuju citavu stranku je isto kao da ja po zlatki lagumdziji ravnam citav SDP..mislim da je to krajnje nekorektno.Max Bunker wrote:Evo sada cu ti reci, bez ikakvog ismijavanja i sta slicno ( mada teskohadziveg wrote:Kada ljudi nemaju argumenata,onda pocinju vrijedjati,omalovazavati i ismijavati,a sve u svrhu lijecenja vlastitih kompleksa.).
Jedina osoba u SBB-u, koja mi je interesantna jeste Adnan Terzic. Imao sam priliku da se upoznam sa planom i programom razvoja BiH koji je on licno osmislio i napisao, te zaista moram priznati da je rijec o jednom kvalitetnom dokumentu, koji ne obecava "zlatne kasike", standard jedne Svicarske i sl. Radi se o programu koji se treba izvrsavati korak po korak i u periodu od nekih sedam do deset godina BiH bi dostigla standard jedne Slovenije.
Naravno, za realizaciju ovog programa treba kvalitetan kadar ( pametan, posten i radan ) i jaka politicka podrska, sto Terzic prelaskom u SBB, definitivno nema.
Ostala rasprava, na temu SBB, je smijesna iz razloga sto i ptice na grani znaju razlog ulaska Fahrudina Radoncica u politiku ( da stekne imunitet od krivicne odgovornosti i kroz politiku, "klepi" i "poklopi" sa svojim ortacima iz Srbije i Crne Gore i ovo malo zdrave ekonomije sto nam je ostalo).
budimo realni i shvatimo da je stranka tek osnovana i svakim danom mozemo pratiti njene aktivnosti..ja ti obecavam da cu svaki los potez stranke zustro osuditi al i ti budi fer pa svaki dobar potez pohvali i podrzi..a sad da ti pljujes recimo citavo glasacko tijelo na osnovu necega sto je izmislila neka hilmina novina tipa KOS-ovac i slicno i sto uopste nije dokazano mislim da nije ok..