Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tiger 033

#2251 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tiger 033 »

zateznistub wrote:Navlačim?
StaviJo ovo "

NE radi se samo o njoj :izet: nego to radis kontinuirano, stalno i uvijek FAVORIZUJES BHgulikoze ;-)
zateznistub

#2252 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Tiger 033 wrote:
zateznistub wrote:Navlačim?
StaviJo ovo "

NE radi se samo o njoj :izet: nego to radis kontinuirano, stalno i uvijek FAVORIZUJES BHgulikoze ;-)
A gdje sam ja to u prvom postu, na njen upit, napisao da kupi u BH Telecomu? Slabo citas tigre.

A sto se tice njih, dokle god ima tebe i slicnih, ja cu favorizovati njih?
Tiger 033

#2253 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tiger 033 »

zateznistub wrote:A sto se tice njih, dokle god ima tebe i slicnih, ja cu favorizovati njih?
OK sve cisto :thumbup: pametnom dosta :izet:
van helsing

#2254 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

Ovog banderu i njegovog kolegu ing-ecc svaki dan sve zanimljivije citati.
Kakve sve nebuloze ljudski mozak moze skontat,to je da ne povjerujes.
Elem,dragi forumasi,kada se odlucite kupovati bilo sta,mob,fix.tel,laptop,itd,pravac bhtelecom.
Em sto su povoljni,em sto daju garanciju plus fiskalni racun.
Ljepota bozija.
Recimo,u 4connect,tehno shop,tehnomag,mobilmedia,next,dr.techno i sl.radnjama to nema.
Tamo su sve dupljaci,to su piljare,sta oni znaju,'ta ce oni,levati najobicniji.
Znaci pravac bhtelecom.

Sent from my iPhone using Tapatalk
zateznistub

#2255 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

van helsing wrote:Ovog banderu i njegovog kolegu ing-ecc svaki dan sve zanimljivije citati.
Kakve sve nebuloze ljudski mozak moze skontat,to je da ne povjerujes.
Elem,dragi forumasi,kada se odlucite kupovati bilo sta,mob,fix.tel,laptop,itd,pravac bhtelecom.
Em sto su povoljni,em sto daju garanciju plus fiskalni racun.
Ljepota bozija.
Recimo,u 4connect,tehno shop,tehnomag,mobilmedia,next,dr.techno i sl.radnjama to nema.
Tamo su sve dupljaci,to su piljare,sta oni znaju,'ta ce oni,levati najobicniji.
Znaci pravac bhtelecom.

Bogu hvala pa postoji ignore
van helsing

#2256 Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

:lol: :lol:
Ono,kad nema argumenata,onda ima ignore,jer pisemo nebuloze,lazemo,sta mi znamo,placaju nas i sl.sr*nja.
Inace,cestitam na objektivnosti.

Magarece_godine

#2257 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Magarece_godine »

Ajde "mobitelaši" bacite preporuku za neki telefon do dvije i po stoje .... Sa androidom i svim današnjim đavolima :D
Hvala :)

P.S. gledam na Piku ima svega, a ja i mobiteli niđe veze
zateznistub

#2258 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Magarece_godine wrote:Ajde "mobitelaši" bacite preporuku za neki telefon do dvije i po stoje .... Sa androidom i svim današnjim đavolima :D

Probaj naći neki LG. Mozda L4II ili HTC 300
Fauja Singh

#2259 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Fauja Singh »

Meni je u BH Telekomu jedina prednost bila sto su mi prodali telefon na rate bez da vadim ikakvu dodatnu papirologiju, samo ih nazvao da provjerim ima li telefon na stanju i otisao u poslovnicu po njega, ali sramota je da godinu dana poslije taj telefon (Nexus 4) jos uvijek prodaju po cijeni od 983 KM dok je isti telefon u Univerzalno sada 400 KM. Razlika je stvarno prevelika, covjek moze u Univerzalno kupiti dva telefona i da mu jos ostane skoro 200 KM za cijenu telefona u BH Telekomu :-)
Druga stvar gdje su mi pali u ocima, telefon sam uzeo na godinu dana i nisu mi dali garanciju na 24 mjeseca nego na 12 mjeseci, ko vele dok nam placas rate imas garanciju, poslije ko te ****
Umjesto da visegodisnjim pretplatnicima nude telefone po povoljnijim uslovima nego sto je kod ostalih, oni te oderu za vise nego dupli iznos i jos te vezu ugovorom.
Nije mi stvarno cilj da blatim BH Telekom, kod nas su svi operateri po tom pitanju isti, ali ja po ovim cijenama necu vise nikad kod njih uzeti telefon.
DownhillMaster

#2260 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DownhillMaster »

Trebaju se ugledati na mtel i korisnicima koji su već jednom uzimali tel nakon 2 godine drugi istog ranga košta samo marku.
Ali i ovako mi je relativno OK jer na MIDI tarifi telefon od skoro 400 KM dobijem za 160 .
zateznistub

#2261 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

DownhillMaster wrote:Trebaju se ugledati na mtel i korisnicima koji su već jednom uzimali tel nakon 2 godine drugi istog ranga košta samo marku.
Ali i ovako mi je relativno OK jer na MIDI tarifi telefon od skoro 400 KM dobijem za 160 .
Tacno!

Kao sto je tacno da je mene G2 dosao 330 KM
benio

#2262 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by benio »

Magarece_godine wrote:Ajde "mobitelaši" bacite preporuku za neki telefon do dvije i po stoje .... Sa androidom i svim današnjim đavolima :D

Prodaje prijatelj lg optimus 2x p990, specifikacije mozes naci gsm areni, cijena je oko 200, mislim da je to odlican mobitel za te novce
Adoxxx

#2263 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Adoxxx »

Kakav je ovaj LG l7 II ?? Koji bi mi vi mobitel preporucili do 300 KM?
rinna0304

#2264 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rinna0304 »

Adoxxx wrote:Kakav je ovaj LG l7 II ?? Koji bi mi vi mobitel preporucili do 300 KM?
LG L9 je bolji od L7 II oko 260 ja mislim :)
majstor_m

#2265 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by majstor_m »

rinna0304 wrote:
Adoxxx wrote:Kakav je ovaj LG l7 II ?? Koji bi mi vi mobitel preporucili do 300 KM?
dobar je l7 II, ulozeno dobijeno odlican ;)
Adoxxx

#2266 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Adoxxx »

rinna0304 wrote:
L7 II sam gledao krece se od 250-270 KM, a L9 je preko 300 KM
joyjoy

#2267 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by joyjoy »

EmiRem wrote:U Univerzalno sastavljaju mobitele iz dijelova i tako ih i uvoze. Naravno, dijelovi su uglavnom refurbished pa ih dobijaju jeftinije. Ovo sam sve čuo od više ljudi.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sastavljati mobitele iz dijelova.... ova rekla kazala zvuči nemoguća misija , čisti trač da se oblati radnja koja ima povoljnije cijene od drugih , pa to bi svi radili kada bi to bilo moguće ! Imaju najpovoljnije cijene ali im je komunikacija sa mušterijama katastrofalna, nikakva, uopće ne pokazuju interes da kupcu pomognu i izađu u susret i to je sigurno loše !

:bih:
Better Man

#2268 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Better Man »

DownhillMaster wrote:Trebaju se ugledati na mtel i korisnicima koji su već jednom uzimali tel nakon 2 godine drugi istog ranga košta samo marku.
To ti misliš. Naplate oni tebi kroz uslugu prepstalih 240 KM , budi sigura. Nisu ni oni levati da ti dadnu toliki popust na telefon.
DownhillMaster

#2269 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DownhillMaster »

Better Man wrote:
To ti misliš. Naplate oni tebi kroz uslugu prepstalih 240 KM , budi sigura. Nisu ni oni levati da ti dadnu toliki popust na telefon.
Ne naplate jer svakako bih toliko trošio koliko mi je tarifa, a cijena telefona je tačno izračunata da bude jednaka vrijednosti tog telefona polovnog nakon 2 god.Dobio sam ga za 160 ,a sada nakon 2 god . ga za toliko realno mogu prodati,možda malo više...
mayab

#2270 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mayab »

DownhillMaster wrote:
Better Man wrote:
Ne naplate jer svakako bih toliko trošio koliko mi je tarifa, a cijena telefona je tačno izračunata da bude jednaka vrijednosti tog telefona polovnog nakon 2 god.Dobio sam ga za 160 ,a sada nakon 2 god . ga za toliko realno mogu prodati,možda malo više...
Moje je misljenje da taj Mtel ili bilo koji drugi kupac na veliko, taj mob od 400 KM plati max 100 KM po komadu i tebi ga proda za 160 KM), pa cak i da ti ga "dadne" bez feninga zarade, njima je interes da ti dvije godine uzimaju pare-da imaju musteriju od kojeg redovno pritiče lova :thumbup:
DownhillMaster

#2271 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DownhillMaster »

Nije mtel već BH telekom,Mtel daje nakon prvogkupljenog na rate ,daje drugi tel nakon dvije godine za 1 KM.
NEbitno za koliko ga oni kupe jer ga ti nemoožeš u prodavnici kupiti za 160 KM,a mrežu ćeš svakako koristiti dok si živ i telefon tako da ne znam šta dokazuješ ovdje.
U 2 posta dvije različite stvari ste napisali skroz
Adoxxx

#2272 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Adoxxx »

ima li ko iskustva sa LG L9 II, kakav je mob?

evo u univerzalnom 350 KM na portalu? da li ce i u radnji biti 350? i moze li se negdje jeftinije nabaviti a da nije polovan?
lucatoni05

#2273 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by lucatoni05 »

Adoxxx wrote:ima li ko iskustva sa LG L9 II, kakav je mob?

evo u univerzalnom 350 KM na portalu? da li ce i u radnji biti 350? i moze li se negdje jeftinije nabaviti a da nije polovan?
Nisam koristio ovaj mobitel, pa ne mogu reci kakav je u radu, ali hardver je sasvim solidan.
Jeftinije ne vjerujem da ces naci u nekoj prodavnici.

Ja bih ti preporucio da pogledas ove mobitele, ako ti nisu preskupi
1. LG P880 X4 HD......................415KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=1778
2. LG Nexus 4 16Gb....................400KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2170
3. HTC Desire 500......................360KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=3742
4. Motorola Moto G 16Gb..............350KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=4174
5. Samsung Galaxy S3..................430KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=1553
6. Samsung Galaxy S4 mini............395KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2955
7. Sony Xperia SP LTE..................370KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2960
8. Huawei Ascend P2...................390KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=3875
9. LG Optimus G E975..................425KM ... http://www.univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2321

Ako ti niej problem nadoplatiti idi na S3, Optimus G ili Nexus 4
A ako ne zelis dati ovoliko novca onda Xperia SP ili Moto G
zateznistub

#2274 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Ja sam imao L9 a sada svastika ima L9II i razlika je neznatna. Malo bolja rezolucija displeja i bolja kamera. OS isti.
Ono sto me je iznenadilo (pozitivno) je kamera koja je pravila sasvim solidne slike. Na L9II kamera jeste 8 MP ali slika i nije nesto aman bolja. Zvuk na oba modela je potanak.
Adoxxx

#2275 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Adoxxx »

zateznistub wrote:

Ja sam imao L9 a sada svastika ima L9II i razlika je neznatna. Malo bolja rezolucija displeja i bolja kamera. OS isti.
Ono sto me je iznenadilo (pozitivno) je kamera koja je pravila sasvim solidne slike. Na L9II kamera jeste 8 MP ali slika i nije nesto aman bolja. Zvuk na oba modela je potanak.
nesto sam se pravo zagrijao za ovaj mobitel, za 350 KM tesko da se moze nesto bolje naci koliko sam ja mogao primjetiti, a i izgled nije loš.

sta znaci ovo 312 ppi pixel density? je li sto vise ovog ima to ostrija slika ili?
Post Reply