E'o, sucur Allahu.HAVANA wrote:Vozdra ateisti.Šta ima,kako ste?
Pitanje ateistima
- piupiu
#2251 Re: Pitanje ateistima
- nuraH
#2252 Re: Pitanje ateistima
da ali su LJUDI kao grjesna bica kreirali tu instituciju!Ateista wrote: Prvo, ako zanemarimo nedostatak informacija o tom eksperimentu, (gdje, ko, kad, kako i koliko ozbiljno je sproveden), ako uzmemo da je to tacno, sto je i moguce, moze se to i drugacije objasniti:
Ljudi su po prirodi znatizeljni, i zele da dobiju odgovore. U pocetku sve banalizuju i traze jednostavne hokus-pokus odgovore, ali i odrastu.![]()
Meni je logicno da su ljudi u davna vremena pripisviali bogu sve sto ne mogu objasniti, ali ne i danas. To je religija kao institucija iskoristila.
Procitaj ovaj tekst, odlicno to objasnjava: http://nemaboga.blogger.ba/arhiva/2009/12/07/2374701
zar ces mi rec da si nevjernik samo zbog nekih debila koji su zloupotrijebili i okoristili se kroz instituciju religije.
pa to je smijesno!
vjerovanje je individualna stvar - nema to nikakve veze sa institucijom!
- arzuhal
#2253 Re: Pitanje ateistima
Štaš ti, titoisto, na ovoj temi?HAVANA wrote:Vozdra ateisti.Šta ima,kako ste?
- BHF_Manijak
#2254 Re: Pitanje ateistima
Nisam ni rekao da je moral produkt religije,vec ga fino pitam,kako zna da mu je to USADJENO,po njegovoj logici,ako vjera,ne moze biti usadjena onda ne moze ni moral tek takos a neba pasti u covjeka,zamisli dijete izolovano,15godina,i pustis ga na slobodu,kako bi ono znalo da ne valja ubit covjea,udarit,ukrasti?to bi mu bile sasvim normalne pojave,sve dotle dok mu neko ne bi rekao,halo ba,ne valja to i to,kao sto majka djetetu govori ne valja to radit,dakle i ono vremenom uci da nesto valja/ne valja,a odnekle su ti principi morali krenuti,eh sad odakle i kako,to ti sam istrazujOptimus Prime wrote:To da je moral produkt religije, to mozes macku o rep.BHF_Manijak wrote:Odakle znate,kako vam je usadjeno?!Neko je morao neke norme postaviti da bi ti znao sta valja a sta ne,po cemu je npr lose,karikiram naravno,da ti pridjes nekom i samar opalis,opljackas i sl,usadjeno moral?otkud to?Urlanje dozvoljeno wrote:zanimljiva konverzacija...
doduse imam jedno pitanje za vjernike...
jel se po vama covjek rodi sa automatskim vjerovanjem u boga ili nesto vise ili mu religija i vjera u boga bude usadjena tokom zivota?
gledao sam jednom jednu finu raspravu o nastanku "ateizma"...
naime, covjek je individua koja se rodi BEZ IKAKVOG VJEROVANJA i onako kako ga/je roditelji odgajaju dijete postane po uzoru na roditelje vjernik do 15 godine zivota... znaci... religija je nista drugo nego nametanje sistema vjerovanja sa na dijete od strane roditelja...
i jos nesto... ateisti nemaju dogmu, jer im nije potrebna, moral kod ateista je ugradjen i nadogradjivan tokom zivota... pa nama i ne treba sveta knjiga da nam kaze sta je lose ili dobro... mi to znamo...
I da,jednom je kako sam citao neki test na tu temu napravljen,da su dijete od njegova rodjena izolovali od svijeta,bez govora o religiji odnosno Bogu,i dijete se nakon odredjenog perioda,kada je vec odraslo samo pocelo interesovati o tvorcu ovoga univerzuma,imalo je pojam Boga ali naravno neadekvatnu rijec za istog,ali je spominjalo Tvorca ovoga svega,ne sjecam se tacno kako je sve to se odvijalo ali tako nekako otprilike,ne sjecam se detalja...Uglavnom odgovor na tvoje pitanje bi bio da je Allah u srcu svakog covjeka,nekome u podsvjesti a nekome tu,uz njega...
Pitanje morala je vrlo kompleksna filozofska tema.
Odredjeni stepen je vidljiv i kod zivotinja.
Biblija i kuran su sa aspekta modernog covjeka prilicno nemoralne. Podrzavaju ropstvo na primjer te pozivaju na ubistvo ateista i homoseksualaca.
Stari zavjet na primjer prednjaci po nemoralnosti, posto bog u njemu opravdava genocid.
Ubistva, genocid i ropstvo su nemoralni, slazes se sa mnom.
A to je li moralno muciti skeptike citavu vjecnost, to je tema za sebe.
- black
#2255 Re: Pitanje ateistima
varas se, ni ateizam nije oslobodjen dogmatizma...represija i dogmatizam su represija i dogmatizam i nista drugo, svejedno na kakvim se teorijskim premisama zasnivaju, ali ako se zeli da se ne tone u dogmatizam bilo koje vrste, ako je cilj slobodno i slobodoumno drsutvo tu nije problem religioznost, jer nije religoznost kao takva problem, nego ekstremni vidovi religioznosti tu spada takodje i agresivni ateizam, puno je (mozda i najvise) religiozni ljudi koji nemaju dogmatsku strukturu i koji imaju naucnu radoznalost i prilagodljivi su, ali napadima na njih se cesto nacine ekstremisticke dogmate... itd.Urlanje dozvoljeno wrote:
i jos nesto... ateisti nemaju dogmu, jer im nije potrebna, moral kod ateista je ugradjen i nadogradjivan tokom zivota... pa nama i ne treba sveta knjiga da nam kaze sta je lose ili dobro... mi to znamo...
-
puremoods
#2256 Re: Pitanje ateistima
Alo! Covek je Bozju rec preveo pogresno! i taj prevod citaju hiljade ljudi i iz te knjige se ti isti ljudi uce o vasoj veri. Pa nije to pogresan prevod Danijele Stil sa engleskog pa da kazes ma nije vazno.arzuhal wrote:Teško je na to dati posve tačan odgovor kada je Besim Korkut rahmetlija. Ipak, ne bih to baš nazvao ogromnim propustom.puremoods wrote: Zasto Besim Korkut, ciji se prevod Kurana racuna kao trenutno najbolji bosanski prevod, nije korektno preveo sa arapskog? Meni je jedan Arapin potvrdio ovaj tvoj prevod reci "dehaha" i zaista, taj ajet kaze da je zemlju napravio jajolikom, a Korkut to ne pominje?! Zar to nije ogroman propust?
- Ateista
#2257 Re: Pitanje ateistima
Za mene ima i u samom kur'anu, nema neke bitne razlike.nuraH wrote:trebas znati da su nelogicnosti u religijama napravili upravo ljudi... mijenjajuci Bozije rijeci.Ateista wrote: Mislim da me nisi u potpunosti shvatio, jesam ja cuo za religije i upoznao se sa religijskim tvrdnjama, ali to me je samo jos vise ucvrstilo u mojim stavovima.
Kazes da imamo slobodnu volju, i tome sam imao jednu temu, mrsko mi je ponavljati. U svakom slucaju, ja sam svoj izbor napravio upravo zbog svih argumenata i dokaza. Tacno je je nemoguce dokazati nepostojanje necega, ali se moze naci puno nelogicnosti i puno gresaka u religijama, puno objasnjenja kako i zasto su nastale religije i slicno.
Da mi se sad pokaze bog, ili da umrem i dodjem pred njega, upitao bih ga cemu ta misterioznost i toliko nelogicnosti u svetim knjigama i slicno.
Znam da se ne mozes sloziti sa mnom oko ovoga, za tebe su dokazi neke stvari koje za mene nisu. Za tebe je dovoljan dokaz nesto sto pise u kur'anu, i slicno, to razumijem, ali nadam se da i ti razumijes mene, jer meni to nisu dokazi, ja tu vidim nesto drugo.
Posto je tih rasprava bilo jako puno, ja nemam volje ponovo objasnjavati sta je meni sve nelogicno.
u Kur'anu je to sve objasnjeno - izvoli pa procitaj! u Kur'anu nema nelogicnosti!
na Sudnjem danu ti nece moc biti opravdanje da nisi vjerovao zbog logicnosti!
- Ateista
#2258 Re: Pitanje ateistima
Sad, zavisi, neko vjeruje sam za sebe ali ne podrzava ni jednu religiju ni vjersku knjigu, dok vecina vjeruje nekoj instituciji.nuraH wrote:da ali su LJUDI kao grjesna bica kreirali tu instituciju!Ateista wrote: Prvo, ako zanemarimo nedostatak informacija o tom eksperimentu, (gdje, ko, kad, kako i koliko ozbiljno je sproveden), ako uzmemo da je to tacno, sto je i moguce, moze se to i drugacije objasniti:
Ljudi su po prirodi znatizeljni, i zele da dobiju odgovore. U pocetku sve banalizuju i traze jednostavne hokus-pokus odgovore, ali i odrastu.![]()
Meni je logicno da su ljudi u davna vremena pripisviali bogu sve sto ne mogu objasniti, ali ne i danas. To je religija kao institucija iskoristila.
Procitaj ovaj tekst, odlicno to objasnjava: http://nemaboga.blogger.ba/arhiva/2009/12/07/2374701
zar ces mi rec da si nevjernik samo zbog nekih debila koji su zloupotrijebili i okoristili se kroz instituciju religije.
pa to je smijesno!
Po meni, vejrske knjige su napisali ljudi, one predstavljaju tu instituciju.
- nuraH
#2259 Re: Pitanje ateistima
ne mozes tek tako reci, za mene ima i u Kur'anu.Ateista wrote:Za mene ima i u samom kur'anu, nema neke bitne razlike.nuraH wrote:trebas znati da su nelogicnosti u religijama napravili upravo ljudi... mijenjajuci Bozije rijeci.Ateista wrote: Mislim da me nisi u potpunosti shvatio, jesam ja cuo za religije i upoznao se sa religijskim tvrdnjama, ali to me je samo jos vise ucvrstilo u mojim stavovima.
Kazes da imamo slobodnu volju, i tome sam imao jednu temu, mrsko mi je ponavljati. U svakom slucaju, ja sam svoj izbor napravio upravo zbog svih argumenata i dokaza. Tacno je je nemoguce dokazati nepostojanje necega, ali se moze naci puno nelogicnosti i puno gresaka u religijama, puno objasnjenja kako i zasto su nastale religije i slicno.
Da mi se sad pokaze bog, ili da umrem i dodjem pred njega, upitao bih ga cemu ta misterioznost i toliko nelogicnosti u svetim knjigama i slicno.
Znam da se ne mozes sloziti sa mnom oko ovoga, za tebe su dokazi neke stvari koje za mene nisu. Za tebe je dovoljan dokaz nesto sto pise u kur'anu, i slicno, to razumijem, ali nadam se da i ti razumijes mene, jer meni to nisu dokazi, ja tu vidim nesto drugo.
Posto je tih rasprava bilo jako puno, ja nemam volje ponovo objasnjavati sta je meni sve nelogicno.
u Kur'anu je to sve objasnjeno - izvoli pa procitaj! u Kur'anu nema nelogicnosti!
navedi bar jedan primjer te nelogicnosti ???
- Ateista
#2260 Re: Pitanje ateistima
Dobro, ti?HAVANA wrote:Vozdra ateisti.Šta ima,kako ste?
Haj' nemoj nam ovdje zachatavati, znas gdje je mjesto za to.
- Ateista
#2261 Re: Pitanje ateistima
Navodio sam, nemam sad vremena, mozda drugom prilikom.nuraH wrote:ne mozes tek tako reci, za mene ima i u Kur'anu.Ateista wrote:Za mene ima i u samom kur'anu, nema neke bitne razlike.nuraH wrote:
trebas znati da su nelogicnosti u religijama napravili upravo ljudi... mijenjajuci Bozije rijeci.
navedi bar jedan primjer te nelogicnosti ???
- nuraH
#2262 Re: Pitanje ateistima
naravno da jesu... ali nisu oni izmisljali te rijeci, vec su zapisivali ono sto im je Bog prenosio!Ateista wrote:Sad, zavisi, neko vjeruje sam za sebe ali ne podrzava ni jednu religiju ni vjersku knjigu, dok vecina vjeruje nekoj instituciji.nuraH wrote:da ali su LJUDI kao grjesna bica kreirali tu instituciju!Ateista wrote: Prvo, ako zanemarimo nedostatak informacija o tom eksperimentu, (gdje, ko, kad, kako i koliko ozbiljno je sproveden), ako uzmemo da je to tacno, sto je i moguce, moze se to i drugacije objasniti:
pa to je smijesno!
samo u Kur'an nema nikakve sumnje... sve ostalo je pod upitnikom!
sve Bozije objave su izmjenjene osim Kur'ana!
-
Macak U Cizmama
#2263 Re: Pitanje ateistima
U Kuranu ?nuraH wrote: navedi bar jedan primjer te nelogicnosti ???
Evo jedne ;
"Q. 86:5. "Nek čovjek pogleda od čega je stvoren! Stvoren je od tekućine koja se izbaci, koja između kičme i grudi nastaje..."
- nuraH
#2264 Re: Pitanje ateistima
pa naravno da 'nemas vremena'.Ateista wrote: Navodio sam, nemam sad vremena, mozda drugom prilikom.
zato sto ni sam ne znas koje su to nelogicnosti.
vec samo govoris s predrasudama a ni sam nisi dovoljno istrazio to u sta si toliko siguran!
- Ateista
#2265 Re: Pitanje ateistima
To je tvoje misljenje, kao sto vjerovatno slicno misle i ostali za svoje vjerske knjige.nuraH wrote:naravno da jesu... ali nisu oni izmisljali te rijeci, vec su zapisivali ono sto im je Bog prenosio!Ateista wrote:Sad, zavisi, neko vjeruje sam za sebe ali ne podrzava ni jednu religiju ni vjersku knjigu, dok vecina vjeruje nekoj instituciji.nuraH wrote:
da ali su LJUDI kao grjesna bica kreirali tu instituciju!
pa to je smijesno!
samo u Kur'an nema nikakve sumnje... sve ostalo je pod upitnikom!
sve Bozije objave su izmjenjene osim Kur'ana!
Ja ne mislim da je bitno da li je kur'an mijenjan ili ne zato sto smatram da je u startu napisan od strane covjeka ili vise njih, sa vrlo upitnim motivima.
Nema nikakvih konkretnih dokaza i argumenata za tvrdnju da u kur'an nema sumnje. To je tvoje subjektivno misljenje i tvoje pravo da e sumnjas u njega, ali objektivnih dokaza nema. Bila je ogromna tema o tome, o "kur'anskim cudima", na sve to su dati vrlo logicni odgovori, sa kojima se vjernici nisu slozili, ali nije ni jednog ateistu ubijedilo jer argumenti nisu bili ni blizu uvjerljivi.
- Ateista
#2266 Re: Pitanje ateistima
Naravno da jesam i da znam, evo upravo ima jedna, par postova iznad, a malo pregledaj temu i naci ces i na njoj dosta toga.nuraH wrote:pa naravno da 'nemas vremena'.Ateista wrote: Navodio sam, nemam sad vremena, mozda drugom prilikom.
vec samo govoris s predrasudama a ni sam nisi dovoljno istrazio to u sta si toliko siguran!
- Ateista
#2267 Re: Pitanje ateistima
Uostalom, na pomenutom blogu mozes vidjeti dosta toga. Nisam ja autor, ali ima dobrih postova.nuraH wrote:pa naravno da 'nemas vremena'.Ateista wrote: Navodio sam, nemam sad vremena, mozda drugom prilikom.
-
vratnik
#2268 Re: Pitanje ateistima
cccc... Ovo sam htio onomad napisati ljudima koji su taj blog poceli: oni ne mogu ocekivati na tom blogu bilo kakvu vrstu komunikacije s vjernicima, posto nijedan vjernik nece kliknuti to nemaboga.Ateista wrote:Uostalom, na pomenutom blogu mozes vidjeti dosta toga. Nisam ja autor, ali ima dobrih postova.nuraH wrote:pa naravno da 'nemas vremena'.Ateista wrote: Navodio sam, nemam sad vremena, mozda drugom prilikom.
Krhko je znanje. Mislim, ne bih da vam smetam, samo vi nastavite. I vidje li neko boga, ili ako nista, nadjoste li makar kakve ateiste?
- nuraH
#2269 Re: Pitanje ateistima
evo ti objasnjenje:Macak U Cizmama wrote:U Kuranu ?nuraH wrote: navedi bar jedan primjer te nelogicnosti ???
Evo jedne ;
"Q. 86:5. "Nek čovjek pogleda od čega je stvoren! Stvoren je od tekućine koja se izbaci, koja između kičme i grudi nastaje..."
U toku spolnog opcenja muskarac odjednom izbaci u prosjeku oko 250 mil-
iona spermatozoida. Do dospijevanja do jajeta, spermatozoidi prevale težak put
kroz majcinu utrobu. U toku ovog putovanja, od 250 miliona svega oko 1000 sper-
matozoida uspije doci do jajeta. Na kraju utrke koja traje 5 minuta, jaje prima samo
jedan spermatozoid. Dakle, bit covjeka ne leži u cijeloj kolicini sperme, nego u
njenom jednom sicusnom dijelu. Ova cinjenica se u Kur'anu objasnjava na slijedeci nacin:
''zar covjek misli da se sam sebi prepusten biti, da nece odgovarati.Zar nije bio kap sjemena koje se ubaci'' (Al-Qiyama 36-37)
Ako se obrati pažnja, primijetit ce se da nam Kur'an saopcava da se covjek ne
zacinje od cijele kolicine sperme, vec, naprotiv, od njenog malog dijela - kapi!
Poseban naglasak navedenog ajeta, iznošenje cinjenice koju je jedino moderna
nauka uspjela otkriti, dokaz je da navedena cinjenica ima svoje božansko izvorište,
da dolazi od Onoga koji je Sveznajući.
-----
"Stvoren je od tekućine koja se izbaci" – tj. koja se prospe u maternici, a to su sperma muškarca i žene. Čovjek je stvoren od njih. Ovdje su spomenute kao jedna voda zato što su pomiješane.
"koja između kičme i grudi izlazi" – misli se na kičmu muškarca i mjesta na grudima žene niz koje se spušta ogrlica. Dijete nastaje isključivo iz dvije tekućine.
moderna nauka potvrdjuje da "repromaterijal" iliti tekucina, od koje nastaju spermići izlazi (prvobitno nastaje) iz kicme muškarca, a tekucina od koje se fomira jajna celija zene izlazi iz grudi, te tako zena koja svojim mlijekom hrani bebu, nema ovulacije (sazrijevanja jajne celije u jajnicima), vec "repromaterijal" u grudima potice proizvodnju mlijeka u mlijecnim zlijezdama.
Istazivaci su tek prije nekih 100 -200 godina otkrili, da i jajna celija zene ucestvuje u pri zacecu (žensko jajašce je otkriveno tek 1827, X/Y kromosomi još kasnije) a do tada se smatralo da je čovjek u cijelosti prisutan u muškom sjemenu. Ženska utroba je tek tlo u koje muškarac "posadi" sjeme.
Danas mi znamo da se testisi kod muškaraca i jajnici kod žena u fazi dok su embrioni razvijaju se u odnosu na oblik odraslog čovjeka između kičme i grudi. Međutim, kasnije, kod odrasle osobe ovi organi se premještaju na druga mjesta, al u periodu dok su embrioni, nalaze se na mjestu o kojem Kur`an govori, između kičme i grudi. Čak i kad osoba odraste, ovi organi dobijaju krv i ostale potrebštine sa istog mjesta, između kičme i grudi.
- HAVANA
#2270 Re: Pitanje ateistima
nuraH wrote:evo ti objasnjenje:Macak U Cizmama wrote:U Kuranu ?nuraH wrote: navedi bar jedan primjer te nelogicnosti ???
Evo jedne ;
U toku spolnog opcenja muskarac odjednom izbaci u prosjeku oko 250 mil-
iona spermatozoida. Do dospijevanja do jajeta, spermatozoidi prevale težak put
kroz majcinu utrobu. U toku ovog putovanja, od 250 miliona svega oko 1000 sper-
matozoida uspije doci do jajeta. Na kraju utrke koja traje 5 minuta, jaje prima samo
jedan spermatozoid. Dakle, bit covjeka ne leži u cijeloj kolicini sperme, nego u
njenom jednom sicusnom dijelu. Ova cinjenica se u Kur'anu objasnjava na slijedeci nacin:
''zar covjek misli da se sam sebi prepusten biti, da nece odgovarati.Zar nije bio kap sjemena koje se ubaci'' (Al-Qiyama 36-37)
Ako se obrati pažnja, primijetit ce se da nam Kur'an saopcava da se covjek ne
zacinje od cijele kolicine sperme, vec, naprotiv, od njenog malog dijela - kapi!
Poseban naglasak navedenog ajeta, iznošenje cinjenice koju je jedino moderna
nauka uspjela otkriti, dokaz je da navedena cinjenica ima svoje božansko izvorište,
da dolazi od Onoga koji je Sveznajući.
-----
"Stvoren je od tekućine koja se izbaci" – tj. koja se prospe u maternici, a to su sperma muškarca i žene. Čovjek je stvoren od njih. Ovdje su spomenute kao jedna voda zato što su pomiješane.
"koja između kičme i grudi izlazi" – misli se na kičmu muškarca i mjesta na grudima žene niz koje se spušta ogrlica. Dijete nastaje isključivo iz dvije tekućine.
moderna nauka potvrdjuje da "repromaterijal" iliti tekucina, od koje nastaju spermići izlazi (prvobitno nastaje) iz kicme muškarca, a tekucina od koje se fomira jajna celija zene izlazi iz grudi, te tako zena koja svojim mlijekom hrani bebu, nema ovulacije (sazrijevanja jajne celije u jajnicima), vec "repromaterijal" u grudima potice proizvodnju mlijeka u mlijecnim zlijezdama.
Istazivaci su tek prije nekih 100 -200 godina otkrili, da i jajna celija zene ucestvuje u pri zacecu (žensko jajašce je otkriveno tek 1827, X/Y kromosomi još kasnije) a do tada se smatralo da je čovjek u cijelosti prisutan u muškom sjemenu. Ženska utroba je tek tlo u koje muškarac "posadi" sjeme.
Danas mi znamo da se testisi kod muškaraca i jajnici kod žena u fazi dok su embrioni razvijaju se u odnosu na oblik odraslog čovjeka između kičme i grudi. Međutim, kasnije, kod odrasle osobe ovi organi se premještaju na druga mjesta, al u periodu dok su embrioni, nalaze se na mjestu o kojem Kur`an govori, između kičme i grudi. Čak i kad osoba odraste, ovi organi dobijaju krv i ostale potrebštine sa istog mjesta, između kičme i grudi.
Jooo haveru jesi se ti zado
Upitaj šta i ćao,ne moraš predavanja držat.
- dr.Gonzo
#2271 Re: Pitanje ateistima
A koliko to ima spermatozoida u jednoj kapi sperme? Jedan?
Nesto ne stima ta logika, mescini da ti sveta knjiga kaze da smo nastali od puno spermatozoida (kapi), a ne od jednog.
Nesto ne stima ta logika, mescini da ti sveta knjiga kaze da smo nastali od puno spermatozoida (kapi), a ne od jednog.
- statix
#2272 Re: Pitanje ateistima
Ma to je metafora.dr.Gonzo wrote:A koliko to ima spermatozoida u jednoj kapi sperme? Jedan?
- Optimus Prime
#2273 Re: Pitanje ateistima
Mene je uvjek fascinirala kreativnost muslimana u pokusajima da interpretiraju kuranske ajete koji su za neutralnog posmatraca i vise nego ocigledno kontradiktorni sa naucnim saznanjima.
Podjsjeca me na onaj film " My big fat Greek wedding" u kojem je "running gag" taj da otac mlade (ponosni Grk) kroz citav film objasnjava kako sve rijeci imaju korijen u grckom jeziku. Na priupit kcerke o porijeklu rijeci "KIMONO" perpleksno odgovara:
Gus Portokalos: Kimono, kimono, kimono. Ha! Of course! Kimono is come from the Greek word himona, is mean winter. So, what do you wear in the wintertime to stay warm? A robe. You see: robe, kimono. There you go!
Podjsjeca me na onaj film " My big fat Greek wedding" u kojem je "running gag" taj da otac mlade (ponosni Grk) kroz citav film objasnjava kako sve rijeci imaju korijen u grckom jeziku. Na priupit kcerke o porijeklu rijeci "KIMONO" perpleksno odgovara:
Gus Portokalos: Kimono, kimono, kimono. Ha! Of course! Kimono is come from the Greek word himona, is mean winter. So, what do you wear in the wintertime to stay warm? A robe. You see: robe, kimono. There you go!
Last edited by Optimus Prime on 09/12/2009 19:04, edited 1 time in total.
-
uroborus
#2274 Re: Pitanje ateistima
Sjetih se jedne angdote sa sufijom prosjede brade, izborana lica i izamisljena pogleda koji mi, kao dokaz neporecivosti Bozije rijec u Ku'ranu, izdiktira ajet o tome kako se mora ne mjesaju. Sav ozaren cinjenicom da Ku'ran osim duhovne, sadrzi i naucnu stranu koja se potvrdjuje evo vjekovima, odlucih da mu ne kvarim raspolozenje. Naime, presutih cinjenicu da su njegovu spoznaju davno, davno prije tog Ku'ranskog ajeta otkrili stari Grci !! 
- arzuhal
#2275 Re: Pitanje ateistima
Pital ovdje ko šta ateiste, pođahkad?