Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alica.k

#2251 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

jel britanski skins ili US?
SaPnA

#2252 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SaPnA »

alica.k wrote:jel britanski skins ili US?
Cini mi se britanska, jedno vrijeme(ne znam rade li jos uvijek) su je vrtili na vivi, odgledao par epizoda, nije nesto.
alica.k

#2253 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

ima i jedan i drugi, ja pitam becu koji ce on gledat?
britanski je jos i dobar, ustvari bolji od prosjecne serije ko voli takve stvari, ali US je trash teski.

istu stvar su uradili i sa being human, uzeli amerikanci, zamijenili glumce manekenima i napravili trash od predobre serije.
beco

#2254 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by beco »

UK but ofcourse :D
MUNAFIK

#2255 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by MUNAFIK »

Image

Kakva je ova?
dječak sa šibicama

#2256 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dječak sa šibicama »

The Wire

Odgledao prvu sezonu, odlicno, prvih par epizoda druge puno praznog hoda, ali stara ekipa se slaze, pa ce valjda... pratim dalje lagano.

U principu, odlicna serija. Mozda najbolja koju sam gledao u zadnjih par godina. Jedino Sherlock ulazi u konkurenciju.
bull21

#2257 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bull21 »

Onaj novi Sherlock. Ostala mi još jedna epizoda druge sezone da odgledam. Serija je fenomenalna. U moru besmislenih i užasnih serija što se pojavljuju svako malo, pravo je osvježenje vidjeti jednu kvalitetnu seriju. :)
darius_maximus

#2258 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by darius_maximus »

bull21 wrote:Onaj novi Sherlock. Ostala mi još jedna epizoda druge sezone da odgledam. Serija je fenomenalna. U moru besmislenih i užasnih serija što se pojavljuju svako malo, pravo je osvježenje vidjeti jednu kvalitetnu seriju. :)
Ako ikako mozes, razvuci do gledanja te epizode, vjeruj mi... :D
Kada nju pregledas toliko ces htjeti da znas sta se desava u nastavku, a valja godinu cekati... :lol: :-)

Stoga, samo polako... :D
zomri

#2259 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Image

Shadow Line
http://www.imdb.com/title/tt1701920/

"A noir thriller with diverse individuals whose worlds become interwoven after the murder of drug baron Harvey Wratten.

From the cop with a bullet in his brain, whose amnesia leaves him doubtful of his own moral compass; to the drug-lord driven by a profound personal tragedy, risking it all on one last deal; to the brilliantly lethal puppet-master who gradually emerges from the shadows to bring the story to its shocking climax The Shadow Line explores the morality of these characters as they negotiate the repercussions of Wratten's death and attempt to navigate the fine line between right and wrong.

As the thread around Wratten's operation begins to unravel, the web of intrigue becomes more complex and the question of which side of the line they stand on becomes increasingly blurred. An intelligent and gripping conspiracy thriller that delves to the heart of human morality, The Shadow Line will have audiences enthralled over six taut and thrilling episodes. Faced with similar dilemmas, on which side of the line would you stand?"

apsolutna preporuka. BBC-jeva mini-serija od 7 epizoda sa odličnom galerijom likova i jednim od najboljih negativaca ikad viđenih na ekranu. šteta što nema nastavka.
:thumbup: :thumbup:
zamzija

#2260 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

O ne , ne, samo to NE !!! ....

Američka televizijska mreža ABC planira da snimi rimejk čuvene engleske komične serije “Mućke” (Only Fools and Horses).

U toku je pravljenje pilot epizode, a radi je ekipa koja je stvorila seriju “Stažisti” (Scrubs).

Producenti će se držati originalne radnje, ali za sada nije poznato da li će naslov ostati isti.

U ulozi Dereka “Delboja” Trotera, starijeg od dvojice braće, mogao bi da se nađe komičar Stiv Karel.

On je jednom prilikom izjavio da je ta uloga, koju je maestralno odigrao Dejvid Džejson, njegova “uloga iz snova”.

“Britanci prave najbolje sitkome na svetu. Mislim da bi uz prave scenariste i glumce mogli da napravimo sjajan rimejk ‘Mućki’. Ako iko želi da mi pomogne da to učinimo, ja sam za”, rekao je Karel koji igra u američkoj verziji serije “The Office”.
Pitarrr82

#2261 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Bas sam to procitao, nisu normalni ali od amera me nista ne cudi...
zamzija

#2262 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
nellington

#2263 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nellington »

zamzija wrote:ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
Meni je Dear John bio dobar u američkoj verziji :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2264 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Chmoljo »

nellington wrote:
zamzija wrote:ma britanci su za njih za klasu iznad, ja ne znam da li su amerikanci napravili ijedan uspješan remake neke britanske serije ...
ja uopšte nisam znao da ima i britanska :D
KPNCTNJAH

#2265 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Chmoljo wrote:
nellington wrote:
ja uopšte nisam znao da ima i britanska :D
Ja uopste nisam znao da je neko ustvari pratio tu seriju, bilo koju verziju :mrgreen:
nellington

#2266 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nellington »

KPNCTNJAH wrote: Ja uopste nisam znao da je neko ustvari pratio tu seriju, bilo koju verziju :mrgreen:
Image

Kirk je bio nešto kao neuspješna verzija Barneya Stinsona :lol: Bilo je baš dobrih fazona u seriji :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2267 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Chmoljo »

KPNCTNJAH wrote:
Ja uopste nisam znao da je neko ustvari pratio tu seriju, bilo koju verziju :mrgreen:
lag'o bih da sam pratio :D gledao je na HRT-u prije možda godinu. naveče bilo u sklopu "Retrovizora". e sad da li je poslije toga išao OZ ili Star Trek i ne sjećam se više.

ali nije bila loša, mogla se gledati :D
KPNCTNJAH

#2268 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by KPNCTNJAH »

Meni je Dear John k'o Perfect Strangers, mislim da nikad nisam odgledao cijelu epizodu, a davao sam im sansu bar 4-5 puta jer su stalno bili na OBN-u ako se dobro sjecam... i s How I met... sam se zaletio k'o levat, skinuo sve sezone odmah, gledao prvu, drugu i izbrisao sve... nedavno se sjetio Oz-a, pa poceo gledati... ne sjecam se da je bilo onoliko pederluka kad sam gledao nekad prije 10 godina :D jos u zadnjoj sezoni vrhunac u prvoj epizodi, poslije toga nisam vise ni gledao, tako da nikad necu saznati kraj serije :mrgreen: moraju gadovi sve prikazati realno :x :mrgreen:
zomri

#2269 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

meni na prvu padaju dva uspjesna remake-a:

Image

Image
Miki123

#2270 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Miki123 »

uu dobar shameless us. u pet deka sa originalom.

nego, krenuo je i Justified. gleda li ko?
Pooll

#2271 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pooll »

MUNAFIK wrote:Image

Kakva je ova?
Pregledah 3 ep. - nije me oduševila... :oops:
Skream

#2272 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Skream »

Shameless (US) :thumbup:
Počeo gledati, zasada je sve na mjestu.
Hvala na preporukama.
bull21

#2273 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bull21 »

darius_maximus wrote:
bull21 wrote:Onaj novi Sherlock. Ostala mi još jedna epizoda druge sezone da odgledam. Serija je fenomenalna. U moru besmislenih i užasnih serija što se pojavljuju svako malo, pravo je osvježenje vidjeti jednu kvalitetnu seriju. :)
Kada nju pregledas toliko ces htjeti da znas sta se desava u nastavku, a valja godinu cekati... :lol: :-)

Odgledao. :(
Valja sad čekat godinu dana. Morat ću je reprizirat još barem par puta. :D
s@mson

#2274 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by s@mson »

bull21 wrote:
darius_maximus wrote:

Odgledao. :(
Valja sad čekat godinu dana. Morat ću je reprizirat još barem par puta. :D
Ja i zena sinoc odgledali tu sestu epizodu..
Nakon zavrsetka smo nekih pet minuta gledali u prazno pitajuci se kada ce sljedeca..
Dobra serija...
Frooteky

#2275 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Frooteky »

Ja sam jednom mislio gledat´ Office a onda sam vidio da tu glumi Steve Carell i odmah sam odustao :mrgreen:
Post Reply