Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#2251 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by moonca »

Pregledah slike iz Fiori restorana -- gdje ti vidis kreativnost u tim jelima Image

Image

..jagnjetina :sad:
Nisrin

#2252 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Nisrin »

Kreativni su u Four Seasonsu, ali su im kreativne i cijene :D
A stvarno, kad uporedim vani koliko napora uloze u estetiku jela, mi onda bas zaostajemo...
hopi

#2253 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hopi »

biggrin wrote:
Reisova wrote:I ko voli dobre a ljute domace kobasice restoran Druga kuca.

i paradajz čorbu...i da se ponovim još jednom njihov biftek! (:
zadnja dva puta kada sam bio, nije bilo tih kobasica, a baš sam se bio nameračio :-? :sad:

ne znam jesu li ih skroz izbacili, ili je to bilo privremeno, je li ih neko jeo u zadnje vrijeme
Bleuha1

#2254 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Bleuha1 »

Ne kazem da je Fiori posebno kreativan i nesto waow, ali imaju znanje/htjenje da probaju nesto drugacije. Ne treba se kreativnost uvijek ogledati kako si tanjir dekorisao sa par listica persuna i malo paradajza? Moze taj persun i paradajz biti glavni dio jela.. ali treba smisliti i potruditi se oko toga.
Npr novo otvoreni BarSa Pizzeria ima krusnu pec i inspirasana je italijanskom kuhinjom, ali ipak u ponudi jela je taj neki azijski WOK! Nema sta to jelo da radi na menu. Potrudi se da ljudi tu dolaze radi originalne napolitanske pizze koje ionake nemozes nigdje u gradu pojesti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2255 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Na dzidzikovcu, je'l zacin ili neki drugi restoran, :mrgreen: bio prošle godine sa suprugom za godisnjicu, klopa bila super ali malo cijene paprene. Uskoro ce godisnjica, ima li kakvo drugo mjesto, da je ukusna hrana, fin ambijent, ali da nije krkljanac????
biggrin

#2256 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by biggrin »

konektovan wrote:Na dzidzikovcu, je'l zacin ili neki drugi restoran, :mrgreen: bio prošle godine sa suprugom za godisnjicu, klopa bila super ali malo cijene paprene. Uskoro ce godisnjica, ima li kakvo drugo mjesto, da je ukusna hrana, fin ambijent, ali da nije krkljanac????
MAla kuhinja, Nello...dosta je dva za sad :)
ultima_palabra

#2257 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

konektovan wrote:Na dzidzikovcu, je'l zacin ili neki drugi restoran, :mrgreen: bio prošle godine sa suprugom za godisnjicu, klopa bila super ali malo cijene paprene. Uskoro ce godisnjica, ima li kakvo drugo mjesto, da je ukusna hrana, fin ambijent, ali da nije krkljanac????
Začin nije loš, ali mi je najslabiji od ona tri gore.
konektovan

#2258 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

ultima_palabra wrote:
Pa evo, mozda sansu dobije mala kuhinja ili noovi... Vidjecemo. :mrgreen: :thumbup:
Melo15

#2259 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Melo15 »

Ako ti nije problem sto je preko entitetske granice, onda Toplik :thumbup: :thumbup:
tempuser

#2260 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

ultima_palabra wrote:
Ja odoh onomad u jedan od ta tri (a nije Noovi), da naurcimo kad konobar, nema kod nas ni cjenovnika ni jelovnika, nego kao sta ti spremimo. Jbga, nije bas da smo bili odusevljeni time, al ajd kad smo sjeli, raskomotili se... Nije to bilo lose, nesto sa rizom, ali nisam bas za taj koncept da im se dobrovoljno pocalim da me bez prava zalbe oderu kako i koliko hoce.
Banksy

#2261 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

Melo15 wrote:
Ako ti nije problem sto je preko entitetske granice, onda Toplik :thumbup: :thumbup:
Ambijent za 10, hrana 0, SVE je ranije pripremljeno, pa samo podgrijano, tvrdo meso, nejestivi krompir, blitva, žilave palačinke... jedini restoran u kojem sam dobila jučerašnji hljeb :mrgreen:
užas
vjesticanametli

#2262 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Oj banksy jebi ga nmg vjerovat...fakat su dobri :shock:
Banksy

#2263 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

teleća čorba je bila dobra... valjda što se može podgrijavati :lol:

čak im i riba sad pliva u ulju... za te pare, odron.

+ konobari standarno odurni (osim debe)
JThomas

#2264 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JThomas »

kod stankovića je sve uvijek današnje :mrgreen:
konektovan

#2265 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Banksy wrote:
Melo15 wrote:
Ambijent za 10, hrana 0, SVE je ranije pripremljeno, pa samo podgrijano, tvrdo meso, nejestivi krompir, blitva, žilave palačinke... jedini restoran u kojem sam dobila jučerašnji hljeb :mrgreen:
užas
:thumbup:
Potpis, bio nedavno i ono veze nema sa kvalitetom. Ambijent ugodan, ali kad je ljeto, sad u jesen/zimu ne bi da me puškom tjeraju.
Banksy

#2266 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

JThomas wrote:kod stankovića je sve uvijek današnje :mrgreen:
apsolutno :mrgreen:

@konektovan, baš tako
sha_ba

#2267 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sha_ba »

Kod Brajlovica Def :-D
biggrin

#2268 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by biggrin »

tempuser wrote:
ultima_palabra wrote:
Ja odoh onomad u jedan od ta tri (a nije Noovi), da naurcimo kad konobar, nema kod nas ni cjenovnika ni jelovnika, nego kao sta ti spremimo. Jbga, nije bas da smo bili odusevljeni time, al ajd kad smo sjeli, raskomotili se... Nije to bilo lose, nesto sa rizom, ali nisam bas za taj koncept da im se dobrovoljno pocalim da me bez prava zalbe oderu kako i koliko hoce.
To je vjerovatno Mala kuhinja. kod njih nema menu, al nije bas po principu "sta ti spremimo", nego se kao dogovaras sa njima...meni je ok. zanimljivo i drugacije
konektovan

#2269 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

Evo da se ispravim, bio sam u maloj kuhinji, ipak nije bio zacin. :mrgreen: Piće, jelo, desert na tu neku foru, :mrgreen: nešto se k'o fol dogovarali, haj da ne bude puno kolicinom, i ja i supruga neku dijetu ganjali, :mrgreen: ali kad je racun dosao, i 90 KM iznos za one mrvice hrane, na momenat mi se zamantalo. :mrgreen:
Super je bilo, sto se tice same hrane i ambijenta, hajmo reci po mom ukusu, ali mislim da malo pretjeruju sa cijenama.
biggrin

#2270 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by biggrin »

konektovan wrote:Evo da se ispravim, bio sam u maloj kuhinji, ipak nije bio zacin. :mrgreen: Piće, jelo, desert na tu neku foru, :mrgreen: nešto se k'o fol dogovarali, haj da ne bude puno kolicinom, i ja i supruga neku dijetu ganjali, :mrgreen: ali kad je racun dosao, i 90 KM iznos za one mrvice hrane, na momenat mi se zamantalo. :mrgreen:
Super je bilo, sto se tice same hrane i ambijenta, hajmo reci po mom ukusu, ali mislim da malo pretjeruju sa cijenama.
ako niste pofino popili, to je zavala cijena
konektovan

#2271 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

biggrin wrote:
konektovan wrote:Evo da se ispravim, bio sam u maloj kuhinji, ipak nije bio zacin. :mrgreen: Piće, jelo, desert na tu neku foru, :mrgreen: nešto se k'o fol dogovarali, haj da ne bude puno kolicinom, i ja i supruga neku dijetu ganjali, :mrgreen: ali kad je racun dosao, i 90 KM iznos za one mrvice hrane, na momenat mi se zamantalo. :mrgreen:
ako niste pofino popili, to je zavala cijena
Tri gazirana soka...... :D
__Phoenix__

#2272 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by __Phoenix__ »

Kakav je indijski restoran na Malti?
azurna_obala

#2273 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by azurna_obala »

Ide li ko kod braće Turaka? :mrgreen:

Nisam bila odavno.

Paper Moon!

Imali svadbeni ručak tamo, usluga, ambijent i hrana odlični.
konektovan

#2274 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by konektovan »

azurna_obala wrote:Ide li ko kod braće Turaka? :mrgreen:

Nisam bila odavno.

Paper Moon!

Imali svadbeni ručak tamo, usluga, ambijent i hrana odlični.
Iskreno, nisam nikad bio u paper moon-u, ali cuo sam samo pozitivna mišljenja. :thumbup:
sale07

#2275 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by sale07 »

__Phoenix__ wrote:Kakav je indijski restoran na Malti?
Ja bi prije 3 godine mozda, totalno razocarenje.
Ambijent 1( kao da si usao u bistro a cijene kao u normalnim restoranima)
Hrana 2+ (mozda je do mene, al i po izgledu tanjira slabo)
Cijene 5 ( dvije osobe rucak oko 60KM)
Post Reply