FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
slucajan

#2251 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

Plavih_11 wrote:
slucajan wrote:
Interesantan filmic :thumbup:

Mislim da bi 3,5% od Dzekinog transfera bio spas za komsije.

E sada druga stvar je ovo... Neki dan mi rece jedan prijatelj, inace navijac Zelje, koji prati svu situaciju u klubu i oko kluba, da Zeljo nema pravo na te pare i da se ostvari transfer. Jer je napunio 23 godine jos u martu ove godine.

Je li Zeljo prilikom prodaje Edina Dzeke napravio ugovor kojim ce dobiti od narednih transfera 3,5% ili se oslanja na pravilo UEFE koja daje 3,5% od ukupne odstete maticnom klubu svakog igraca (do 23 godine, koliko ja znam) prilikom njegovih narednih transfera?
Pravo na procenat od 3,5% u slucaju prodaje Dzeke Želji ima do kraja 2009. godine.
hvala ;-)
slucajan

#2252 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

veljaca wrote:
slucajan wrote:
Interesantan filmic :thumbup:

E sada druga stvar je ovo... Neki dan mi rece jedan prijatelj, inace navijac Zelje, koji prati svu situaciju u klubu i oko kluba, da Zeljo nema pravo na te pare i da se ostvari transfer. Jer je napunio 23 godine jos u martu ove godine.

Je li Zeljo prilikom prodaje Edina Dzeke napravio ugovor kojim ce dobiti od narednih transfera 3,5% ili se oslanja na pravilo UEFE koja daje 3,5% od ukupne odstete maticnom klubu svakog igraca (do 23 godine, koliko ja znam) prilikom njegovih narednih transfera?
Ma brini ti o vizama i pasosima ..... nemoj o FK Zeljeznicaru ....
Kad vec spomenu vize i pasose, reci mi je li Svedska ambasada jos uvijek u Ferhadiji :?:

Unaprijed zahvalan.
Charuga
Globalni moderator

#2253 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Zeljeznicar okoncao drugu fazu priprema
Osim nesto zadovoljniji
Sutra (20 sati) na Grbavici gostuje ekipa Olimpika

Fudbaleri Zeljeznicara vratili su se iz Medjugorja, gdje su obavili drugi dio priprema za novu sezonu Premijer lige.
Menadzer i trener Amar Osim nesto je zadovoljniji nego sto je bio prije desetak dana, ali je jasno da ce ekipa imati dosta problema na pocetku sezone.
Predsjednik Sabahudin Zujo rekao je kako su ambicije da jesenji dio Premijer lige ekipa zavrsi medju pet-sest ekipa, a da u proljetnom krene u lov na jedno od mjesta koja vode u evropske kupove.
- Malo smo kao bolji, ali nista specijalno. Krhki su nekakvi, lako ispadnu iz ritma. Istina, ekipa je jos umorna, sigurno ce biti bolje kada se osvjeze - govori Osim.
Prema rijecima trenera, problem nije samo u fizickoj i taktickoj spremi.
- Poremecen je citav sistem vrijednosti, trebat ce nam nekoliko mjeseci da postavimo sve na mjesto. Recimo, Ibrahim Sehic je Zeljino dijete, mozda i najveci potencijal koji ova ekipa ima, a bolji status u klubu imao je Malinovic, koji je odigrao nekoliko minuta za prvi tim.
Ma ima svega. Pa nekim igracima smo morali objasnjavati da ne smiju jesti cips i piti kokakolu a da ne govorim o ovim problemima u vezi sa taktikom. Dosta
je posla pred nama, ali se pomaci vec vide - kaze Osim.
Brazilci De Souza i Paolo te Paragvajac Arazamendija pripremali su se sa ekipom, ali strucni stab smatra da nemaju kvalitet da odmah postanu standardni prvotimci. Lijevi bek Mirko Radovanovic najvjerovatnije ce potpisati ugovor, a jos je neizvjestan ostanak napadaca Nemanje Brajovica.
Ekipa Zeljeznicara sutra ce imati generalnu probu uoci nove sezone. Na Grbavici }e gostovati novi premijerligas Olimpik. Utakmica ce se igrati pod svjetlima reflektora, a pocet ce u 20 sati.

Z. S.

Dolazi Milan Culum

Novi clan Zeljeznicara trebao bi postati fudbaler iz Srbije Milan Culum, koji nastupa u veznom redu. Culum je nastupao za ekipu iz srbijanske Superlige, Cukaricki, a prema informacijama sa Grbavice, radi se o provjerenom fudbaleru sa kojim ce odmah biti potpisan ugovor.

http://www.elite-football.com/index.php ... Milan.html
Last edited by Charuga on 24/07/2009 11:32, edited 1 time in total.
veljaca

#2254 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

slucajan wrote:
veljaca wrote:
slucajan wrote: Interesantan filmic :thumbup:

Ma brini ti o vizama i pasosima ..... nemoj o FK Zeljeznicaru ....
Kad vec spomenu vize i pasose, reci mi je li Svedska ambasada jos uvijek u Ferhadiji :?:

Unaprijed zahvalan.
Da jos uvijek je, od vremena kada je Velikan pohodio Evropu .... U takmicenju za Ligu prvaka smo dosli ( kao i vi ) do treceg pretkola. Ovo je takmicenje za Kup Uefa ( prijasnji ) i tu smo dosli do polufinala - ima jos da vi napredujete ... :lol: :lol: :lol: :lol:
Btw - kakve su ono koreografije pionira Slavije na stadionu koji i vi koristite ...... Hoce li navijaci vaseg kluba dozvoliti da se to ponovi ?????? Unaprijed zahvalan .......
chinese_water

#2255 Re: FK Zeljeznicar

Post by chinese_water »

Plavih_11 wrote:Zeljeznicar okoncao drugu fazu priprema
Osim nesto zadovoljniji
Sutra (20 sati) na Grbavici gostuje ekipa Olimpika

Fudbaleri Zeljeznicara vratili su se iz Medjugorja, gdje su obavili drugi dio priprema za novu sezonu Premijer lige.
Menadzer i trener Amar Osim nesto je zadovoljniji nego sto je bio prije desetak dana, ali je jasno da ce ekipa imati dosta problema na pocetku sezone.
Predsjednik Sabahudin Zujo rekao je kako su ambicije da jesenji dio Premijer lige ekipa zavrsi medju pet-sest ekipa, a da u proljetnom krene u lov na jedno od mjesta koja vode u evropske kupove.
- Malo smo kao bolji, ali nista specijalno. Krhki su nekakvi, lako ispadnu iz ritma. Istina, ekipa je jos umorna, sigurno ce biti bolje kada se osvjeze - govori Osim.
Prema rijecima trenera, problem nije samo u fizickoj i taktickoj spremi.
- Poremecen je citav sistem vrijednosti, trebat ce nam nekoliko mjeseci da postavimo sve na mjesto. Recimo, Ibrahim Sehic je Zeljino dijete, mozda i najveci potencijal koji ova ekipa ima, a bolji status u klubu imao je Malinovic, koji je odigrao nekoliko minuta za prvi tim.
Ma ima svega. Pa nekim igracima smo morali objasnjavati da ne smiju jesti cips i piti kokakolu a da ne govorim o ovim problemima u vezi sa taktikom. Dosta
je posla pred nama, ali se pomaci vec vide - kaze Osim.
Brazilci De Souza i Paolo te Paragvajac Arazamendija pripremali su se sa ekipom, ali strucni stab smatra da nemaju kvalitet da odmah postanu standardni prvotimci. Lijevi bek Mirko Radovanovic najvjerovatnije ce potpisati ugovor, a jos je neizvjestan ostanak napadaca Nemanje Brajovica.
Ekipa Zeljeznicara sutra ce imati generalnu probu uoci nove sezone. Na Grbavici }e gostovati novi premijerligas Olimpik. Utakmica ce se igrati pod svjetlima reflektora, a pocet ce u 20 sati.

Z. S.

Dolazi Milan Culum

Novi clan Zeljeznicara trebao bi postati fudbaler iz Srbije Milan Culum, koji nastupa u veznom redu. Culum je nastupao za ekipu iz srbijanske Superlige, Cukaricki, a prema informacijama sa Grbavice, radi se o provjerenom fudbaleru sa kojim ce odmah biti potpisan ugovor.

http://www.elite-football.com/index.php ... Milan.html
Ovaj Culum izgleda stvarno nije los ... visok ... prilicno dobar pas, kao i da je borben ... hajde de ... :D
A za onog Skaljica, cuo sam... da je pobjegao od Osima i rekao "nisam ja niciji rob" ahahaha :D
Charuga
Globalni moderator

#2257 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

chinese_water wrote:A za onog Skaljica, cuo sam... da je pobjegao od Osima i rekao "nisam ja niciji rob" ahahaha :D
Pa jasta, to je bilo odmah na pocetku, nakon nekoliko treninga ... Sta bi da je ostao do sada .. :lol:
Elvo

#2258 Re: FK Zeljeznicar

Post by Elvo »

Sta je ba ovo,ni Uefa vas nevoli vise viditi u nasoj ligi-hahahaha
Charuga
Globalni moderator

#2259 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Elvo wrote:Sta je ba ovo,ni Uefa vas nevoli vise viditi u nasoj ligi-hahahaha
http://www.uefa.com/footballeurope/coun ... index.html

Sta je problem .. 8-)
Elvo

#2260 Re: FK Zeljeznicar

Post by Elvo »

pa sada na intervenciju nasi internetportala stavili su vas opet na listu,jutros vas nije bilo !!! :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#2261 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Elvo wrote:pa sada na intervenciju nasi internetportala stavili su vas opet na listu,jutros vas nije bilo !!! :mrgreen:
J.bote, kakva recenica .. 8-) .. .Dobro, hvala ti na informaciji ali znali smo i bez tebe .. :-)
slucajan

#2262 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

UEFA ih već otpisala, ali mišljenja sam da je prerano, danas svi igraju fudbal, tako da ne mislim da su jedini kandidat za ispadanje.
dino84

#2263 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Sutra navecer u 20:00 h pod reflektorima igramo na Grbavici sa Olimpikom.Ulaz 2 KM za Sjever i Jug.

Pa da vidimo gdje smo i sta smo.
The idijot

#2264 Re: FK Zeljeznicar

Post by The idijot »

ima li istine sto kazu da se nesto radi istocna tribina na Grbavici :?
Charuga
Globalni moderator

#2265 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

The idijot wrote:ima li istine sto kazu da se nesto radi istocna tribina na Grbavici :?
Prvi put sad od tebe cujem .. Da se trenutno ne radi to znam a da li ce se raditi uskoro cisto sumnjam ...

Veceras u 19:00 je trening ..
P. Stanley

#2266 Re: FK Zeljeznicar

Post by P. Stanley »

Jel istina da se Želji ukazala Europa u Međugorju :)
chinese_water

#2267 Re: FK Zeljeznicar

Post by chinese_water »

Plavih_11 wrote:
chinese_water wrote:A za onog Skaljica, cuo sam... da je pobjegao od Osima i rekao "nisam ja niciji rob" ahahaha :D
Pa jasta, to je bilo odmah na pocetku, nakon nekoliko treninga ... Sta bi da je ostao do sada .. :lol:
steta sto je ispao ljenguza ... a nekad su ga pratili skauti Werdera u Sionu ... gledao sam ga 2 puta u Svici i onako ... stvarno fino igra(o) ...
Charuga
Globalni moderator

#2268 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

P. Stanley wrote:Jel istina da se Želji ukazala Europa u Međugorju :)
Nisi mogao nesto svoje smisliti .. Nesto orginalno .. 8-)
Bijeli_sa

#2269 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

Plavih_11 wrote:
P. Stanley wrote:Jel istina da se Želji ukazala Europa u Međugorju :)
SVI SVECI OVOG SVIJETA A I GOSPE, TU NE MOGU NISTA UCINITI..... :D :D :D
karanana

#2270 Re: FK Zeljeznicar

Post by karanana »

zasto su upaljeni reflektori na grbavici veceras? jeli se ono pretvaraju da igraju u evropi?
Seyo_TM

#2271 Re: FK Zeljeznicar

Post by Seyo_TM »

http://www.youtube.com/watch?v=4W4BQP_5CkQ
Pocelo je kako nam dostoji... :thumbup:

Al su torperdercici tu da nas vjecno smaraju...valjda nekad shvate da nas ne interesuje njihova retardacija...
ARmAn1i

#2272 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

karanana wrote:zasto su upaljeni reflektori na grbavici veceras? jeli se ono pretvaraju da igraju u evropi?
aa da i ja sam vidio, moze bit da je ili trening(cisto sumnjam) ili paljanje reflektora pred tekmu(moguce -> test)
laguna84

#2273 Re: FK Zeljeznicar

Post by laguna84 »

Seyo_TM wrote:http://www.youtube.com/watch?v=4W4BQP_5CkQ
Pocelo je kako nam dostoji... :thumbup:

Al su torperdercici tu da nas vjecno smaraju...valjda nekad shvate da nas ne interesuje njihova retardacija...
ovo odlicno izgleda hvala na linku :)
lolo_lolo

#2274 Re: FK Zeljeznicar

Post by lolo_lolo »

karanana wrote:zasto su upaljeni reflektori na grbavici veceras? jeli se ono pretvaraju da igraju u evropi?
:lol: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2275 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ARmAn1i wrote:
aa da i ja sam vidio, moze bit da je ili trening(cisto sumnjam) ili paljanje reflektora pred tekmu(moguce -> test)
Plavih_11 wrote:Veceras u 19:00 je trening ..
Napisao sam vec ranije!! Kad vec hocete da ispadnete saljivdjije i malo pametni trebate citati ono sto se pise ... DA bio je trening od 19:00 i oko 20:00 su upaljeni reflektori jer je trening trajao do 21:00 ...
Post Reply