Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
moke_31
#2251 Re: Cijene stanova All about
Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Stan nije renoviran osim što je trenutni vlasnik promijenio pločice u kupatilu bez mijenjanja cijevi i ostalog. Parket u dnevnom stari, lafo nekad skorije brušen i lakiran i neki beze laminat u spavaćoj. Predsoblje sa trpezarijom i kuhinja nemaju ni laminat ni parket, neki linoleum. Radijatori stari i morali bi se mijenjati. Dakle praktično bi se sve u stanu trebalo renovirati.
Žena koja prodaje spustila sa 75 000 na 73 000 i zapela za tu cijenu. Izgleda da joj se ne žuri previše.
Kakva su vaša mišljenja, vrijedi li ovaj stan toliko s obzirom da sam na ovoj istoj lokaciji vidio par stanova iste kvadrature koji su komplet renovirani i prodaju se za 85-86 000, a mogli bi se vjerovatno spustiti 3-4 hiljade dole.
Stan nije renoviran osim što je trenutni vlasnik promijenio pločice u kupatilu bez mijenjanja cijevi i ostalog. Parket u dnevnom stari, lafo nekad skorije brušen i lakiran i neki beze laminat u spavaćoj. Predsoblje sa trpezarijom i kuhinja nemaju ni laminat ni parket, neki linoleum. Radijatori stari i morali bi se mijenjati. Dakle praktično bi se sve u stanu trebalo renovirati.
Žena koja prodaje spustila sa 75 000 na 73 000 i zapela za tu cijenu. Izgleda da joj se ne žuri previše.
Kakva su vaša mišljenja, vrijedi li ovaj stan toliko s obzirom da sam na ovoj istoj lokaciji vidio par stanova iste kvadrature koji su komplet renovirani i prodaju se za 85-86 000, a mogli bi se vjerovatno spustiti 3-4 hiljade dole.
- rimac
#2252 Re: Cijene stanova All about
I dok renoviraš ispast će te kao i da kupiš u Tibri. Koliko god imao zamjeri na njih, ipak je isplativije za iste pare uzeti njihovu novogradnju nego renovirati staro. Znam, prošao sam taj isti put.moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
- chuchumbamayumbe
#2253 Re: Cijene stanova All about
Ja ne znam št aje to toliko famozno sa tom Tibrom!?
Ono tamo što su napravili bi mi bio zadnji izbor, kada bi to bila zadnja lokacija na svijetu (ako govorimo o Stupu).
Ni škole, ni parka, ni parkinga, a onolika zgradurina...
Svako za svoje.
Ono tamo što su napravili bi mi bio zadnji izbor, kada bi to bila zadnja lokacija na svijetu (ako govorimo o Stupu).
Ni škole, ni parka, ni parkinga, a onolika zgradurina...
Svako za svoje.
-
moke_31
#2254 Re: Cijene stanova All about
Problem kod novogradnje je lokacija, nemaju pratećih objekata, škola, vrtić, imam bebu 23 mjeseca, a naslušao sam se i priča o fuš gradnji, prije svega unutrašnjost stana.rimac wrote:I dok renoviraš ispast će te kao i da kupiš u Tibri. Koliko god imao zamjeri na njih, ipak je isplativije za iste pare uzeti njihovu novogradnju nego renovirati staro. Znam, prošao sam taj isti put.moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Mada shvatam da bi u ovaj stan na Alipašnom trebalo uložiti dosta para i da bi novogradnja bila bolja.
Imam i problem što mi se ne uzima veliki kredit i cijena od 70-75 hiljada mi je ok, a u stan ne bih morao odmah u potpunosti renovirati, prvo samo nužno, a ostale kasnije tokom vremena.
- dinoo1898
#2255 Re: Cijene stanova All about
više sam mislio na materijale, ja samo prenosim djevojci koja je pitala kako je meni receno, meni su moji kupili na grbavici malo manji stan za isto para (sa porezom i svim) u staroj zgradi ali renoviran...nisu htjeli novogradnju jer ne vjeruju novogradnji nikako... gledali smo i mi u uniprometu nama se nije svidio prilaz zgradi i sve oko zgrade dok je njenim roditeljima to bilo ok. tako da je sve to stvar licne prirode, ja npr nikada ne bih zivio na alipasinom u neboderima od 17-18 spratova dok neko zivi i sl.Comrad wrote:16 spratova, po ulazima ima 4-5 stanova, i ulazi imaju samo jedan lift, tri lifta na cijelu zgradu. Pa neki neboderi na alipasinu imaju po tri lifta u jednom ulazu, a izgradjeni 75+ godine. Ne znam kakav je kvalitet gradnje, ali ako su na liftovima stedili, ne znam onda...dinoo1898 wrote:Mojoj djevojci su roditelji kupili stan u Uniprometu nema 20 dana... 62 kvadrata je izaslo nesto vise od 120,000 (ne zaboravi da na novogradnju ne placas porez prilikom uknjizbe koji iznosi 5%) tako da se nekada bolje okrenuti novogradnji pogotovo ako su veci iznosi.Ambrozija wrote:Ja sam razmisljala tu kupiti stan kad prodam ovaj, to mi se cini bas lijepom lokacijom....
Ili u Uniprometu...e sad, znam da se dosta pisalo o istom, ali me zanima koja je cijena stanova u Uniprometu i kakvi su zapravo stanovi...Negdje vidim da je od 1900 pa ide do 2500 KM po m2, ali navodno se sve moze dogovoriti s njima, pogotovo ako imate kes....sta mislite koliko bi me dosao stan od nekih 60m2 u toj zgradi?
a mama joj je arhitekta i raspitivala se dosta o svemu, uglavnom da skratim zgrada (navodno) nije sekunde losa da je dobro uradjena, ali se meni licno ne svidja lokacija nekako mi ono kao industrijski dio dodje...
et pozz
i ne znam sto su na ovom forumu svi nekakvi nabrijani...
- dinoo1898
#2256 Re: Cijene stanova All about
reci baaabaaaaaa evo 70k i razguliiiii iz stanaaamoke_31 wrote:Problem kod novogradnje je lokacija, nemaju pratećih objekata, škola, vrtić, imam bebu 23 mjeseca, a naslušao sam se i priča o fuš gradnji, prije svega unutrašnjost stana.rimac wrote:I dok renoviraš ispast će te kao i da kupiš u Tibri. Koliko god imao zamjeri na njih, ipak je isplativije za iste pare uzeti njihovu novogradnju nego renovirati staro. Znam, prošao sam taj isti put.moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Mada shvatam da bi u ovaj stan na Alipašnom trebalo uložiti dosta para i da bi novogradnja bila bolja.
Imam i problem što mi se ne uzima veliki kredit i cijena od 70-75 hiljada mi je ok, a u stan ne bih morao odmah u potpunosti renovirati, prvo samo nužno, a ostale kasnije tokom vremena.
ma vrlo je upitan kvalitet novogradnje kod nas (ne tvrdim da je los, ali sudeci prema svemu sto se gradi u bih...)
- kockica_kockica
#2257 Re: Cijene stanova All about
Fora je u tome da ces uloziti isto onoliko novca koliko bi platio za taj renoviran stan.. Pa ti se sve to svodi na isto.. Kupio stan od 73000 pa ga sam renovirao po svom ukusu, ili platio 86000 za renoviran u kojem ces garantovano nesto mijenjati po svom...moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Mislim da je u ovakvom slucaju bolje uzeti stan koji nije renoviran pa ga namjestiti i odraditi po svom nego uzeti renoviran i opet raditi na njemu ...
A zeni se ne zuri ili joj se zuri ali ne moze ispod neke cijene ispod koje se njoj ne isplati (ovo znam iz iskustva) ...
- Alfons Kauders
#2258 Re: Cijene stanova All about
Cijena na prvi pogled nije losa, pogotovo za tu kvadraturu, ali ja se ne bi zurio da sam na tvom mjestu... Cijene su u zadnjih par godina najvise padale na A.Polju, a kako sada stvari stoje, nece se oporaviti - tj. bice jos prilika, ne sikiraj se.moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Ako ces na kraju morati odraditi ama bas sve, od kupatila i keramike u kuhinji do radijatora, komotno ces izaci na 100,000 sa opremanjem, cega si vec svjestan... Na kraju balade to je povelika cifra za Alipasino po mom misljenju. Naknadna ulaganja su veliki belaj druze - nije lako sve ni organizovati, ni pripremiti, pogotovo kad imas malo dijete. Dakle ako nemas love da u startu rijesis barem te neke prljave poslove tipa instalacija, keramike i kuhinje, poslije ces najebat...
Ja bi radije za te pare ganjao neku kvalitetniju lokaciju koja ne iziskuje tolika ulaganja, makar i bila skuplja u startu. Ovako ces odgoditi npr. kupatilo i kuhinju par godina, onda ces napraviti sebi fin belaj dok to sve ne uradis i opet ces na kraju kihnuti stotinjak milja... A iskreno, jebes nov stan ako ces gledati 30 godina staru kuhinju bez keramike i kupatilo, zgadice ti se odmah, neces puno cekati da ih odradis. Ako npr. nadjes sta sa pristojom kuhinjom i kupatilom, jebat ga, mozes ih srediti za 5 ili 10 godina, a ovako ces gledati da to sto prije rijesis...
- Alfons Kauders
#2259 Re: Cijene stanova All about
Nece biti isto kao za renoviran stan. Nikad ne bude isto.kockica_kockica wrote:Fora je u tome da ces uloziti isto onoliko novca koliko bi platio za taj renoviran stan.. Pa ti se sve to svodi na isto.. Kupio stan od 73000 pa ga sam renovirao po svom ukusu, ili platio 86000 za renoviran u kojem ces garantovano nesto mijenjati po svom...moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Mislim da je u ovakvom slucaju bolje uzeti stan koji nije renoviran pa ga namjestiti i odraditi po svom nego uzeti renoviran i opet raditi na njemu ...
A zeni se ne zuri ili joj se zuri ali ne moze ispod neke cijene ispod koje se njoj ne isplati (ovo znam iz iskustva) ...
"Renoviran" je bolja opcija ako covjek ima ogranicen budzet i ne namjerava nista ulagati narednih x godina, cisto jer se dobije vise za svoj novac. Mozes se useliti odmah, odraditi neke osnovne stvari i srediti velike poslove naknadno.
Ako uzimas stan koji je zreo za renoviranje, onda ti valja u startu kihnuti vise prije nego sto se uselis, ili si osudjen cekati godinama dok ne nadjes lovu ili vrijeme da sve odradis. Ja bi uvijek radije uzeo stan koji je potrebno potpuno adaptirati, cisto da sve uradim kako ja hocu, ali samo pod uslovom da u startu imam 15-20 hiljada da to sve ispostujem prije useljenja... U protivnom, bolje je naci nesto malo uredjenije
- putujucidzindas
#2260 Re: Cijene stanova All about
Apsolutno ne mogu da vjerujem da iko razmislja o Tibri Stupu. Ja bih se bojala u sta cu se pretvoriti i ja i komsije koje zive u onom dijelu bez trunke sunca, gledaju jedni drugima u sobe, kafu mogu preko prozora dodati. Strahoba bozija. A tek djeca koja ce rasti u onakvom ambijentu. Katastrofa.
Ne znam koliko da je kvalitetna novogradnja (a nije), Nista ne moze zamijeniti koji kvadrat sunca i prozora
Ne znam koliko da je kvalitetna novogradnja (a nije), Nista ne moze zamijeniti koji kvadrat sunca i prozora
- chuchumbamayumbe
#2261 Re: Cijene stanova All about
To ja cijelo vrijeme govorim, ne mogu da vjerujem da neko ko razmišlja o kupovini stana razmišlja o onoj lokaciji. Pogotovu parovi sa djecom i oni koji namjeravaju zasnovati porodicu.putujucidzindas wrote:Apsolutno ne mogu da vjerujem da iko razmislja o Tibri Stupu. Ja bih se bojala u sta cu se pretvoriti i ja i komsije koje zive u onom dijelu bez trunke sunca, gledaju jedni drugima u sobe, kafu mogu preko prozora dodati. Strahoba bozija. A tek djeca koja ce rasti u onakvom ambijentu. Katastrofa.
- putujucidzindas
#2262 Re: Cijene stanova All about
a sto se Uniprometa tice, osim loseg koncepta zgrade (mali broj liftova, veliki broj stanova i spratova, veoma duboki stanovi), materijali koji su koristeni i ugradjeni su medju kvalitetnijim, sto se tice novogradnje u Sarajevu.
-
neki
#2263 Re: Cijene stanova All about
Preporucio bih ti da izbjegavas zgrade u C fazi koje gledaju na transferzalu. Sto se tice Tibre zaboravi, vise se isplati uloziti duplo u renoviranje stana na alipasinu nego stan u Tibrimoke_31 wrote:Problem kod novogradnje je lokacija, nemaju pratećih objekata, škola, vrtić, imam bebu 23 mjeseca, a naslušao sam se i priča o fuš gradnji, prije svega unutrašnjost stana.rimac wrote:I dok renoviraš ispast će te kao i da kupiš u Tibri. Koliko god imao zamjeri na njih, ipak je isplativije za iste pare uzeti njihovu novogradnju nego renovirati staro. Znam, prošao sam taj isti put.moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
-
Trebam te
#2264 Re: Cijene stanova All about
A sto ce ti stan?
Kupis zemlju i pravis kucu kako zelis a i nije neka razlika u cijeni
- Alfons Kauders
#2265 Re: Cijene stanova All about
Odradio jednom i nikad vise. Zavisi od racunice... Kod nas dosta raje misli da se izgradnje kuce svoji da kopanje temelja, zidanje par spratova, krova i neke fol stolarije.Trebam te wrote:A sto ce ti stan?
Medjutim, ako hoces da sve odradis kako treba, od papirologije, preko prikljucaka, finih radova, prilaza, ograde, dvorista itd. onda ti na kraju treba povelika cifra i puno vremena (valja svakom majstoru visiti nad glavom i paziti da ne fuseri, valja birati sve jebene materijale iz istog razloga).
Ali glavni je problem "kupi zemlje"... Ako hoces pristojnu lokaciju, cifre su strahota, dozvola takodjer. Ako neces, onda ces zaglaviti u nekom zabacenom naselju sa krs infrastrukturom i bez sadrzaja. Ko ima zivaca i para, kuca je definitvno bolji izbor, ali za male pare jok. Samo dobar plac i papirologija ce na kraju lako izaci npr. 40-60 milja, bez problema i puno vise...
Last edited by Alfons Kauders on 16/01/2012 15:53, edited 1 time in total.
- CartmanSA
#2266 Re: Cijene stanova All about
a koliko bi se moglo dobiti po kvadratu za renoviran na dobrinji 1 (stan u prizemlju koji ima mali vrt)bajker_boj wrote:Ovo i mene interesuje.chuchumbamayumbe wrote:Koliko bi se sada po kvadratu moglo dobiti za renovirani stan, Alipašino polje, kod Fahdovke?!
- Alfons Kauders
- Alfons Kauders
#2268 Re: Cijene stanova All about
Zavisi od kvadrature i lokacije...CartmanSA wrote:a koliko bi se moglo dobiti po kvadratu za renoviran na dobrinji 1 (stan u prizemlju koji ima mali vrt)bajker_boj wrote:Ovo i mene interesuje.chuchumbamayumbe wrote:Koliko bi se sada po kvadratu moglo dobiti za renovirani stan, Alipašino polje, kod Fahdovke?!
Prijatelj mi je dole uzeo nedavno, ne znam tacno cifru ali je dobro prosao. U oglasima se vrtilo par vecih stanova na kecu koji su isli po 1400, neki cak i nize (dole prema etitetskoj, trosoban se mjesecima prodavao po 1250 - mozda se jos prodaje)
- kockica_kockica
#2269 Re: Cijene stanova All about
Alfons Kauders wrote:Nece biti isto kao za renoviran stan. Nikad ne bude isto.kockica_kockica wrote:Fora je u tome da ces uloziti isto onoliko novca koliko bi platio za taj renoviran stan.. Pa ti se sve to svodi na isto.. Kupio stan od 73000 pa ga sam renovirao po svom ukusu, ili platio 86000 za renoviran u kojem ces garantovano nesto mijenjati po svom...moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
A zeni se ne zuri ili joj se zuri ali ne moze ispod neke cijene ispod koje se njoj ne isplati (ovo znam iz iskustva) ...Nece niko uzeti renoviran stan pa ispostovati sva ulaganja, hoce raja da bira svoju keramiku, svoje sanitarije itd. To ti dodje nesto kao dodatna oprema na autu - kad prodajes, zaboli raju koliko te je sta kostalo.
"Renoviran" je bolja opcija ako covjek ima ogranicen budzet i ne namjerava nista ulagati narednih x godina, cisto jer se dobije vise za svoj novac. Mozes se useliti odmah, odraditi neke osnovne stvari i srediti velike poslove naknadno.
Ako uzimas stan koji je zreo za renoviranje, onda ti valja u startu kihnuti vise prije nego sto se uselis, ili si osudjen cekati godinama dok ne nadjes lovu ili vrijeme da sve odradis. Ja bi uvijek radije uzeo stan koji je potrebno potpuno adaptirati, cisto da sve uradim kako ja hocu, ali samo pod uslovom da u startu imam 15-20 hiljada da to sve ispostujem prije useljenja... U protivnom, bolje je naci nesto malo uredjenije
Moj post se odnosio na generalno kupovinu nerenoviran-renoviran stan... Adaptirano ne mora znaci da je bolje, niti ono sto treba adaptirati ne znaci da je losije...Stvar je u tebi da li kliknes na stan ili ne... Kad udjem u neki stan ne gledam plocice, laminat, boju zidova itd, vec raspored prostorija, velicinu, koliko je taj stan funkcionalan, kako bi mogla namjestiti i naravno kalkulator upalim u svojoj glavi i pocnem kontati koliko bi me to kostalo.... Sve ovo se desi u renoviranom i nerenoviranom stanu....
Ja prodajem svoj stan i kad budem uzimala sebi drugi stan uzet cu onaj koji ce trebati adaptirati ... Cisto jer sam muhanata pa hocu sve onako kako ja zamisljam da bude ( vazda mora biti po mom
Ukus je nesto o cemu ne treba raspravljati, a ja sam do sada gledala more stanova i ne mozes vjerovati sta sve ljudi nazivaju renoviranim stanom
- CartmanSA
#2270 Re: Cijene stanova All about
[/quote]
Zavisi od kvadrature i lokacije...
Prijatelj mi je dole uzeo nedavno, ne znam tacno cifru ali je dobro prosao. U oglasima se vrtilo par vecih stanova na kecu koji su isli po 1400, neki cak i nize (dole prema etitetskoj, trosoban se mjesecima prodavao po 1250 - mozda se jos prodaje)[/quote]
55 m2 dvosoban prepravljen u 2 1/2 soban...
Zavisi od kvadrature i lokacije...
Prijatelj mi je dole uzeo nedavno, ne znam tacno cifru ali je dobro prosao. U oglasima se vrtilo par vecih stanova na kecu koji su isli po 1400, neki cak i nize (dole prema etitetskoj, trosoban se mjesecima prodavao po 1250 - mozda se jos prodaje)[/quote]
- Alfons Kauders
#2271 Re: Cijene stanova All about
I ja cu sljedeci put ganjati krs stan u kojem treba sve odraditi... Zato jer hocu da sve uradi kvalitetno i po svom ukusu, pa da rahat docekam penziju u njemu. Ali zato planiram u startu imati makar 20k u steku da sve odradim prije nego sto pocnem opremati.kockica_kockica wrote: Moj post se odnosio na generalno kupovinu nerenoviran-renoviran stan... Adaptirano ne mora znaci da je bolje, niti ono sto treba adaptirati ne znaci da je losije...Stvar je u tebi da li kliknes na stan ili ne... Kad udjem u neki stan ne gledam plocice, laminat, boju zidova itd, vec raspored prostorija, velicinu, koliko je taj stan funkcionalan, kako bi mogla namjestiti i naravno kalkulator upalim u svojoj glavi i pocnem kontati koliko bi me to kostalo.... Sve ovo se desi u renoviranom i nerenoviranom stanu....
Ja prodajem svoj stan i kad budem uzimala sebi drugi stan uzet cu onaj koji ce trebati adaptirati ... Cisto jer sam muhanata pa hocu sve onako kako ja zamisljam da bude ( vazda mora biti po mom)
Ukus je nesto o cemu ne treba raspravljati, a ja sam do sada gledala more stanova i ne mozes vjerovati sta sve ljudi nazivaju renoviranim stanom... Ja jedino postujem kad neko odradi grijanje (radijatore), voinstalacije i elektroinstalacije, blindo vrata stavi ( a i ovdje ima svakvih cirkusa od vrata) sve ostalo je stvar ukusa ili neukusa u vecini slucajeva.
A tih "renoviranih" stanova sam se i ja nagledao, oooj matero...
- Alfons Kauders
#2272 Re: Cijene stanova All about
Dobra kvadratura, takvi najvise idu, samo ne znam za ovo "prepravljem" u dvoiposoban.CartmanSA wrote:
Kolega mi je prije par godina uzeo nesto slicno, ona ulica prije trga, 54m2, pa je onda rusio pregradu
Ne znam koliko je ovaj drugi platio, a i veci je stan pa se i ne moze porediti...
-
Trebam te
#2273 Re: Cijene stanova All about
moke_31 wrote:Kupujem stan i pregovaram za jedan na Alipašinom, 55 m/2, C faza 7 sprat, orijentacija jug-zapad.
Kakva su vaša mišljenja, vrijedi li ovaj stan toliko s obzirom da sam na ovoj istoj lokaciji vidio par stanova iste kvadrature koji su komplet renovirani i prodaju se za 85-86 000, a mogli bi se vjerovatno spustiti 3-4 hiljade dole.Nece biti isto kao za renoviran stan. Nikad ne bude isto.Fora je u tome da ces uloziti isto onoliko novca koliko bi platio za taj renoviran stan.. Pa ti se sve to svodi na isto.. Kupio stan od 73000 pa ga sam renovirao po svom ukusu, ili platio 86000 za renoviran u kojem ces garantovano nesto mijenjati po svom...
A zeni se ne zuri ili joj se zuri ali ne moze ispod neke cijene ispod koje se njoj ne isplati (ovo znam iz iskustva) ...Nece niko uzeti renoviran stan pa ispostovati sva ulaganja, hoce raja da bira svoju keramiku, svoje sanitarije itd. To ti dodje nesto kao dodatna oprema na autu - kad prodajes, zaboli raju koliko te je sta kostalo.
Kupis u Mrkovicima 500m2 i napravis sebi kako zelis, sta ces jadna u stanu an alipasinom polju?Moj post se odnosio na generalno kupovinu nerenoviran-renoviran stan... Adaptirano ne mora znaci da je bolje, niti ono sto treba adaptirati ne znaci da je losije...Stvar je u tebi da li kliknes na stan ili ne... Kad udjem u neki stan ne gledam plocice, laminat, boju zidova itd, vec raspored prostorija, velicinu, koliko je taj stan funkcionalan, kako bi mogla namjestiti i naravno kalkulator upalim u svojoj glavi i pocnem kontati koliko bi me to kostalo.... Sve ovo se desi u renoviranom i nerenoviranom stanu....
Ja prodajem svoj stan i kad budem uzimala sebi drugi stan uzet cu onaj koji ce trebati adaptirati ... Cisto jer sam muhanata pa hocu sve onako kako ja zamisljam da bude ( vazda mora biti po mom)
Ukus je nesto o cemu ne treba raspravljati, a ja sam do sada gledala more stanova i ne mozes vjerovati sta sve ljudi nazivaju renoviranim stanom... Ja jedino postujem kad neko odradi grijanje (radijatore), voinstalacije i elektroinstalacije, blindo vrata stavi ( a i ovdje ima svakvih cirkusa od vrata) sve ostalo je stvar ukusa ili neukusa u vecini slucajeva.
Hem ces imati zemlju i neces biti gladna, hem ces udisati cisti vazduh, hem neces udisati neugodne mirise iz susjednog stana...ne zamaraj se bezveze, i jso ces ovako rijesiti stambeni problem za sva vremena..50m2 je dovoljno samo za jednu osobu.
-
Ambrozija
#2274 Re: Cijene stanova All about
Hvala svima na odgovorima, vezano za Unipromet, da ne citiram svakog pojedinacno
Hvala jos jednom, puno
Hvala jos jednom, puno
- kockica_kockica
#2275 Re: Cijene stanova All about
Alfons Kauders wrote:I ja cu sljedeci put ganjati krs stan u kojem treba sve odraditi... Zato jer hocu da sve uradi kvalitetno i po svom ukusu, pa da rahat docekam penziju u njemu. Ali zato planiram u startu imati makar 20k u steku da sve odradim prije nego sto pocnem opremati.kockica_kockica wrote: Moj post se odnosio na generalno kupovinu nerenoviran-renoviran stan... Adaptirano ne mora znaci da je bolje, niti ono sto treba adaptirati ne znaci da je losije...Stvar je u tebi da li kliknes na stan ili ne... Kad udjem u neki stan ne gledam plocice, laminat, boju zidova itd, vec raspored prostorija, velicinu, koliko je taj stan funkcionalan, kako bi mogla namjestiti i naravno kalkulator upalim u svojoj glavi i pocnem kontati koliko bi me to kostalo.... Sve ovo se desi u renoviranom i nerenoviranom stanu....
A tih "renoviranih" stanova sam se i ja nagledao, oooj matero...Na stranu kvalitet, dovoljno je samo proviriti u kupatilo pa da znas na cemu si.
Ko da je Stevie Wonder slagao boje
Mogla bi otvoriti temu: Renovirani stanovi = Cirkus Kolumbija
Kupatila koja nisu taknuta ali se vode kao renovirana jer je ugradjena viseca nakaza boje kupusa
POdovi za koje kazu da su novi, a onda vidis da 3 razlicite vrste podova u 30 kvadrata - parket od bilvaktile, keramicke plocice koje nemaju nikakve veze sa bojama u stanu, laminat koji je vjerojatno dobio dzaba jer je nekome ostalo...
Kuhinja koja ima podne i zidne plocice koje jedne s drugima nemaju blage veze, iako bi mogle biti ok da nema onih drugih...
Boje zidova i kucni uradci tipa lajsne na plafonima, ornamenti od stiropora na zidovima itd...
Vrata koja su stavili samo da bi ugurali u taj medjuprostor neke starudije... i napravili hodnik koji odvojiti kupatilo i cenifu od ostatka stana...
Blindo vrata koja su u oglasu original a onda vidis da su iz Penny plus-a kupljena za 199,99 KM na snizenju ...
Boja drvenarije koja varira od bukve do crne...
Najbolji su mi oni koji pisu renoviran stan, a kad dodjes u stanu je sve isto kao i prije 25-30 godina samo je promijenjen jedan prozor ( vlasnik te onda zdusno uvjerava da je taj prozor bio 1500 KM iako je svjestan da ti znas da nije bio vise od 800 KM po najskupljoj cijeni)
Drveni zidovi koji mali prostor smanje za 40% i ti se pitas koja je funkcija tog drveta na zidu koji nema veze sa drvenarijom u stanu...
Balkoni koji su "ogradjeni" samo da bi se moglo napisati da su ogradjeni - ne razumijem potrebu da balkon ogradis sa svih strana jer balkon gubi kompletan smisao ....
itd itd itd
hihihihihi mogla bih ovako do u nedogled...