Bagrem kod Vojne bolnice ?breuer wrote:Bagrem odličan!
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- klixoris
#2251 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
esso_sa
#2252 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam ko ti je nahvalio, ali ta cevabdzinica je postala odron. Govorim ti kao neko ko je u toj cevabdzinici jeo jos osamdesetih godina i zivim u njenoj blizini.beco wrote: Imam želju porbati još ćevabdžinicu Jezero, dobre sam stvari o tim ćevapima ćuo.
U najboljem slucaju varira pa mozes naletiti na ok cevape jednom u 10 dana, a ako ne naletis onda su fuj. Prije mjesec dana sam ostavio pola porcije, nisam mogao pojesti koliko su losi bili. To mi se nikada nije desilo sa cevapima, pojedem ih pa makar od macke bili
Sada im najbolje idu pileci fileti, a znas kako kazu: "*ebes cevabdzinicu gdje se najbolje pileci fileti prodaju"
Ti si onda naletio kada su odlucili da budu normalnibitanga_sa_otesa wrote:nedavno sam jeo cevape u jezeru i bili su ok kao i uvijek .
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2253 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma nisam usao godinama i bio tu u blizini i reko da svratim ,pojedem cenera ,stvarno su bili ok.nisam znao da su se pokvarili toliko....esso_sa wrote:
Ti si onda naletio kada su odlucili da budu normalniPoceli su liciti na pizzeriju Dundee - prave smece pa kada ostanu bez skoro svih musterija, ide lagana popravka da se navuce posao nazad...
- nepass1
#2254 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
u veneri ima nesta zeleno u cevapima, neka biljka. no go. najgori cevap u sarajevu. bolji su na autopijaci.mayab wrote:melac wrote:Ja ne znam je li do mene, ali meni u Veneri cevapi najbolji, jest da somun nije nesto.
Tamo Travnik i Zenica kod Beslica suu rangu Hodzica i Zelje, nista posebno, ali na glasu. Ovi u Travniku isto Zmaj udarili na kvantitet, a srozali kvalitet. Iako su dobri ako sam dobro gladan.![]()
Hajde dobro, ukusi su različiti, ali ono u Veneri nema veze sa tim nekim "SARAJEVSKIM ĆEVAPIMA", imam osjećaj da stavljaju vegetu ili nešto slično, a to definitivno promjeni ukus, kad se zateknem poslom tu negdje u blizini pojedem ih jednom godišnje, jer nešto se mora ručati!![]()
Ali inače
neki dan iz specijala narucili, ne volim ni njihove cevape. pojedem peticu, za 45 min 0.8l vode popio. nisam vise ni pratio kasnije.
- nepass1
#2255 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pizza iz dundee je jedina koju nisam mogao pojesti koliko je losa bila, jeo sam pizze po siptarskim pekarama i uspio sam ih svariti, ali dundee jokbitanga_sa_otesa wrote:ma nisam usao godinama i bio tu u blizini i reko da svratim ,pojedem cenera ,stvarno su bili ok.nisam znao da su se pokvarili toliko....esso_sa wrote:
Ti si onda naletio kada su odlucili da budu normalniPoceli su liciti na pizzeriju Dundee - prave smece pa kada ostanu bez skoro svih musterija, ide lagana popravka da se navuce posao nazad...
- Dozer
#2256 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
stakasa wrote:Uso im na stranicu jebo ga ti... Cuj iznad sankaDozer wrote:Kakvih soseva na galeriji....? Mislis na ono iznad sanka? To je samo ukras ba![]()
A jedem sve. I leskovacke ustipke, i cevape, i salate, i hamburgere. I sve je odlicno.Jok uso na vrata vidio ukras i izaso
http://www.casaelgitano.ba/galleria.html
Nisam ni znao da imaju stranicu...Sad je pogledam...i fali tamo gomila klope. A sosovi su home made. Nema ono kupit nigdje. I meni su OK.
-
breuer
#2257 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
daklixoris wrote:Bagrem kod Vojne bolnice ?breuer wrote:Bagrem odličan!
-
noviclan
#2258 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma bagrem ko beton kad pocnes prditi nema toga ko ce opstati u blizini preporuceno za javni prijevoz
- stakasa
#2259 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Probacemo. I po forumu te prozivat ako ne bude valjaloDozer wrote:stakasa wrote:Uso im na stranicu jebo ga ti... Cuj iznad sankaDozer wrote:Kakvih soseva na galeriji....? Mislis na ono iznad sanka? To je samo ukras ba![]()
A jedem sve. I leskovacke ustipke, i cevape, i salate, i hamburgere. I sve je odlicno.Jok uso na vrata vidio ukras i izaso
http://www.casaelgitano.ba/galleria.html![]()
![]()
![]()
Nisam ni znao da imaju stranicu...Sad je pogledam...i fali tamo gomila klope. A sosovi su home made. Nema ono kupit nigdje. I meni su OK.
- bitanga_sa_otesa
#2260 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
dzabe ces probavat,mene su vec ranije zajebali za tu prcvarnicu ,kvalitet osrednji,porcije ko u obdanistu,ostadoh gladan...
- stakasa
#2261 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U Dozeru dva metra. Specijalac. Pa sit izadebitanga_sa_otesa wrote:dzabe ces probavat,mene su vec ranije zajebali za tu prcvarnicu ,kvalitet osrednji,porcije ko u obdanistu,ostadoh gladan...
- bitanga_sa_otesa
#2262 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
2m u sirinu ili u visinu ?stakasa wrote: U Dozeru dva metra. Specijalac. Pa sit izade
meni je bezveze ,prcvarnica sa 6 stolova ,kvalitet klope nije zasluzio spomen i gladan sam ostao jbga ...
- Dozer
#2263 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sta si jeo, Tita ti? (u visinu, skoro
)
- bitanga_sa_otesa
#2264 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
neku sniclu,dobio 4 cudna trokutica umjesto hljeba,pola fildzana nekog sosa,pola mrkve i listic salate .zaobici cu u sirokom luku ubuduce ...
- stakasa
#2265 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Auuu. Dobro je da si mi reko.bitanga_sa_otesa wrote:neku sniclu,dobio 4 cudna trokutica umjesto hljeba,pola fildzana nekog sosa,pola mrkve i listic salate .zaobici cu u sirokom luku ubuduce ...
- bitanga_sa_otesa
#2266 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
bilo je i malo nekog pomfrita ,onaj kartonski iz kese,nije vrijedan spomenastakasa wrote: Auuu. Dobro je da si mi reko.
- stakasa
#2267 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dozer u talu s gazdombitanga_sa_otesa wrote:bilo je i malo nekog pomfrita ,onaj kartonski iz kese,nije vrijedan spomenastakasa wrote: Auuu. Dobro je da si mi reko.
- Dozer
#2268 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
E, to nisam jeo... Obicno jedem leskovacke ustipke, cevape, hamburger ili pizzu. I meni je sve ovo super.
- bitanga_sa_otesa
#2269 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma nije to vidilo leskovca 
-
vauvau
#2270 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bio jednom, uštipci smrde na staro ulje, osoblje neljubazno, male porcije u odnosu na cijenu. Zaobići.
Čini mi se da nije slanina prava, nema onaj fini okus, ili je neka totalno jeftina ili je pureća. Uglavnom bljak. Ćevapi su isto bili bezveze, kontam ne može ne valjati, ali zayeb.
Čini mi se da nije slanina prava, nema onaj fini okus, ili je neka totalno jeftina ili je pureća. Uglavnom bljak. Ćevapi su isto bili bezveze, kontam ne može ne valjati, ali zayeb.
Last edited by vauvau on 13/03/2019 10:54, edited 2 times in total.
-
Naslovnica
#2271 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Da li ovi u Casa el Gitano prave leskovačke specijalitete po receptu ili sa "ćurećom slaninom", "pilećom šunkom" i sličnim novotarijama.Dozer wrote:E, to nisam jeo... Obicno jedem leskovacke ustipke, cevape, hamburger ili pizzu. I meni je sve ovo super.
Ako je haram varijanta - cijenim, a ako je halal
Kada su u pitanju svinjarije, roštiljnica Pajić i Stanković u I.Sarajevu su mjesta mog odabira. Kod Pajića (u onoj maloj prčvarnici) majstor za roštiljem je srbijanac, možebit čak iz Leskovca ili okoline, a leskovačka pljeskavica je za svaku preporuku.
-
Naslovnica
#2272 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Izvinjavam se na off topic. 
- Dozer
#2273 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nema klempe, to znam. Ali nema ni curetina, piletina i sl.Naslovnica wrote:Da li ovi u Casa el Gitano prave leskovačke specijalitete po receptu ili sa "ćurećom slaninom", "pilećom šunkom" i sličnim novotarijama.Dozer wrote:E, to nisam jeo... Obicno jedem leskovacke ustipke, cevape, hamburger ili pizzu. I meni je sve ovo super.
Ako je haram varijanta - cijenim, a ako je halal.
Kada su u pitanju svinjarije, roštiljnica Pajić i Stanković u I.Sarajevu su mjesta mog odabira. Kod Pajića (u onoj maloj prčvarnici) majstor za roštiljem je srbijanac, možebit čak iz Leskovca ili okoline, a leskovačka pljeskavica je za svaku preporuku.
-
vauvau
#2274 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa vidim ja da nije ni nalik na prave leskovačke uštipke. Šta je stavio u njih, soju?Dozer wrote:Nema klempe, to znam. Ali nema ni curetina, piletina i sl.Naslovnica wrote:Da li ovi u Casa el Gitano prave leskovačke specijalitete po receptu ili sa "ćurećom slaninom", "pilećom šunkom" i sličnim novotarijama.Dozer wrote:E, to nisam jeo... Obicno jedem leskovacke ustipke, cevape, hamburger ili pizzu. I meni je sve ovo super.
Ako je haram varijanta - cijenim, a ako je halal.
-
zijancer
#2275 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ima li košer tih leskovačkih specijaliteta?