Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zalosno je da se njen uspjeh mjeri njenom ability da ne sjebe sve redom.
Ona je uspjela u onome sta joj je bio cilj - da ne ispadne glupa kao u dosadasnjim intervjuima.
Biden je Tito i Jovanka; ja bih najradije vidio njega kao predsjednika a Obamu kao VP.
Uradio je sve sto je trebao, bio prijatan i gentleman prema Palinovoj, nije odugovlachio, dobro podebljao vazne stvari (i to mi je dugo odzvonjavalo u glavi: "Let me say that again...") i naj vaznije fokusirao na McCaina.
Go Joe
Last edited by ahuseino on 03/10/2008 17:27, edited 1 time in total.
ahuseino wrote:Zalosno je da se njen uspjeh mjeri njenom ability da ne sjebe sve redom.
Una je uspjela u onome sta joj je bio cilj - da ne ispadne glupa kao u dosadasnjim intervjuima.
Biden je Tito i Jovanka; ja bih najradije vidio njega kao predsjednika a Obamu kao VP.
Uradio je sve sto je trebao, bio prijatan i gentleman prema Palinovoj, nije odugovlachio, dobro podebljao vazne stvari (i to mi je dugo odzvonjavalo u glavi: "Let me say that again...") i naj vaznije fokusirao na McCaina.
Po meni Palin je uspjela uraditi ono sto se od nje ocekivalo - to je da premasi vrlo vrlo niska ocekivanja. Naravno, Biden je imao mnogo bolje odgovore, ali to je bilo u drugom planu. Nazalost, nije bilo puno entertaining kao sto smo prizeljkivali.
Sljedeca predsjednicka debata je ja mislim u utorak.
ahuseino wrote:
Drugo, ja to vidim sasvim suprotno. Svjedok sam kako se sve u Americi desava 'na drugu'... vrlo rijetko 'na trechu'.
Hochu da kazem da se uvijek uchi iz svojih greshaka, i drugi put radi.
Tako che sada biti izabran Obama, i eto ti 8 godina sreche i veselja.
Heh, a sto li onda Busha izabrase drugi put
Neches mi vjerovat' ali sam znao da che neko to pitati dok sam pisao prvi post.
Bilo je i meni nevjerovatno. Tada je po exit polls-ima 22% ljudi glasalo on values, a 20% on economy sto govori, izmedju ostalog, o tome ko je glasao... Drugo protivnik mu nije bio bash pojam inspiracije.
....Kazu statisticki govoreci' ako je neki rat u toku, istorijski se u USA nikada nije smjenio predsjednik izmedju mandata... zato sam i rekao 'rijtko na trechu' ...
Deset veliki ce da odluce koja ce biti njihova marioneta na sceni i da prevodi njihove zelje u javnost sa pecatom predsjednika USA...a za ostale milione glasaca,oni ce da izvrse svoje gradanske duznosti bez nekoga velikoga uticaja na izborima...jer,ta desetorka odlucuju o svemu.
MA DAJ... wrote:
Deset veliki ce da odluce koja ce biti njihova marioneta na sceni i da prevodi njihove zelje u javnost sa pecatom predsjednika USA...a za ostale milione glasaca,oni ce da izvrse svoje gradanske duznosti bez nekoga velikoga uticaja na izborima...jer,ta desetorka odlucuju o svemu.
Ljudi sto manje poznaju materiju to su vise skloni zakljuccima u domenu fantazije.
MA DAJ... wrote:
Ljudi sto manje poznaju materiju to su vise skloni zakljuccima u domenu fantazije.
Stvarno???Bush i njegov drugi mandat za predsjednika?
MA DAJ... wrote:
De objasni sad ovu materiju?
Kakvu bolan materiju? De ti meni objasni kako to 'deset velikih odlucuju o svemu'?
Deset veliki ce da odluce koja ce biti njihova marioneta na sceni i da prevodi njihove zelje u javnost sa pecatom predsjednika USA...a za ostale milione glasaca,oni ce da izvrse svoje gradanske duznosti bez nekoga velikoga uticaja na izborima...jer,ta desetorka odlucuju o svemu.[/quote]
Ljudi sto manje poznaju materiju to su vise skloni zakljuccima u domenu fantazije.[/quote]
De objasni sad ovu materiju?[/quote]
Kakvu bolan materiju? De ti meni objasni kako to 'deset velikih odlucuju o svemu'?[/quote]
Malo vise citaj....sta mislis ko ce da pobjedi na ovim izborima?Ja tipujem 100% na jednoga,i to sa razlogom...
MA DAJ... wrote:
Malo vise citaj....sta mislis ko ce da pobjedi na ovim izborima?Ja tipujem 100% na jednoga,i to sa razlogom...
Haj mi preporuci neku literaturu molim te.
Preporucice ti da chitas o NWO i o Bilderberg-ovcima... krivo ovim nashim teoreticharima sto nisu pozvani na njihovo godishnje okupljanje/party, pa prazne frustracije ovdje na forumu...
Na kladionici za americke predsjednicke izbore Obama je skocio na cak 70.8%, dok je McCain pao na samo 29.3%. To je do sad prvi put da vidim toliku razliku izmedju dvojice.
Da li je slucajno to sto se dva puta spominje "president McCain", uzimajuci u obzir da je Fox desno orijentiran?
Jel se zezaš ili fakat nisi razumio fol? Ovo je bilo žestoko na račun republikanaca, a uz to i dobar fol
Matt Groening (autor Simpsonovih) je definitivno pro-demokrata. U Simpsonovim se ponekad peckaju demokrati, ali su baš nemilosrdni prema republikancima, kao recimo u gornjem isječku. U Futurami (manje popularna od Simpsonovih, ali po meni bolja crtana serija istih autora) su još gori - iz epizode u epizodu se iživljavaju nad Nixonom, a Al Gore se isto ponekad pojavljuje - baš on daje glas svojoj nacrtanoj verziji.
Obama je poveo i u jos jednoj drzavi - Missouri. Tako da sad po anketama ima 364 elektorska glasa, a McCain samo 174.
Na Gallupu i Rasmussenu vodi 9, odnosno 8 posto, sto je najvece vodjstvo do sada.
McCain je usput presao na taktiku blacenja Obame tvrdeci da se druzi sa teroristima, lopovima i sl. Nista mu vise nije preostalo. Glavno da se ne prica o ekonomiji.
jeza u ledja wrote:Obama je poveo i u jos jednoj drzavi - Missouri. Tako da sad po anketama ima 364 elektorska glasa, a McCain samo 174.
Na Gallupu i Rasmussenu vodi 9, odnosno 8 posto, sto je najvece vodjstvo do sada.
McCain je usput presao na taktiku blacenja Obame tvrdeci da se druzi sa teroristima, lopovima i sl. Nista mu vise nije preostalo. Glavno da se ne prica o ekonomiji.
Ipak oni su Demokrati i kada pobjede zvanicno ima sansa da izgube . Primjecujem da su republikanci poceli staru pricu, ko je obama, sta je radio prije, i izvlace nesto iz guzice sto nema veze sa zivoto. Ali to im moze poci za rukom i da na guzove pobjede. Imam osjecaj da ce se to mozda i desiti, ali nije tako lose onda imamo Palin kao VP
jeza u ledja wrote:Obama je poveo i u jos jednoj drzavi - Missouri. Tako da sad po anketama ima 364 elektorska glasa, a McCain samo 174.
Ipak oni su Demokrati i kada pobjede zvanicno ima sansa da izgube . Primjecujem da su republikanci poceli staru pricu, ko je obama, sta je radio prije, i izvlace nesto iz guzice sto nema veze sa zivoto. Ali to im moze poci za rukom i da na guzove pobjede. Imam osjecaj da ce se to mozda i desiti, ali nije tako lose onda imamo Palin kao VP
Zalosno je sto McCain pokusava istu taktiku kao Bush i chacha mu. Kad ne znaju sta ce Repugs uzmu blatiti co'eka. Tako je bilo i protiv Kerryja, i Gorea, i Dukakisa... Ali znao je to Obamin tim i sad skace na prvu.
Zalosno je sto McCain pokusava istu taktiku kao Bush i chacha mu. Kad ne znaju sta ce Repugs uzmu blatiti co'eka. Tako je bilo i protiv Kerryja, i Gorea, i Dukakisa... Ali znao je to Obamin tim i sad skace na prvu.