Dešavanja u Srbiji

Post Reply
zrikavac48

#2251 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zrikavac48 »

winabike wrote:
simi5 wrote:wanabike i ostali koji se ne slažete sa mnom, veoma rado ću prihvatiti vaše argumente u diskusiji. Mogu i ja neke stvari prema BiH da percipiram pogrešno. Moja ideja ulaska na ovaj forum bila je popravljanje mog razumevanja situacije u Federaciji kako bih odnela "svetlo" u moj matični for

Simi, 35 mi je godina i odavno sam prestao da vjerujem u Djeda Mraza.

Ivica Dacic. Fucking Ivica Dacic. Nazvat cu sad Kenu na NTV Hayat da mi iskopa interview koji je radio s Dacicem prije samo godinu dana. To je, Simi, nepatvoreni fasista. Koji kaze da je u Srebrenici ubijeno izmedju 200 i 300 ljudi. Koji kaze da ce se uvijek zalagati za odvajanje RS-a iz BiH. Hebe se meni zivo sta on kaze, on vise nema nikakve moci da to ostvari, ali ako se TO sada prodaje kao DEMOKRATSKA opcija u bratskoj

Fucking Ivica Dacic.
Da je samo Ivica Dacic, ima takvih aligatora sa kameleonskom osobinom po lijep broj. To su t.z. demokrati. One druge koji ne skrivaju ni jednog trena svoje ideje, planove i programe , da ni ne pominjem.
Kada se govori o pristupanju Bosne i Hercegovine u clanstvo EU, prije svega mora se decidno odrediti status i nadleznosti RS, bez bilo kakvih kaoticnih tumacenja.
laku noć

#2252 Re: Re:

Post by laku noć »

bijelo_dugme wrote:
friman wrote:
bijelo_dugme wrote: Za to sto i Tadic i Nikolic imaju istu politiku. Razlika je u rijecima, nista drugo. Tadic ide kulturno, na primjer specialne odnose sa RS:om. Nikolic je malo blentavi i kad on krene njemu bi Evropa po prstima. I dobro je sto Nikolic nevoli nasog Dodika...

Pa ja ne zna sta vi ocekujete.
Sasvim je normalno da Srbija i Republika Srpska imaju specijalne veze, jer je ipak isti narod vecina u obe, cak je to i pozeljno.

Mogu da shvati da to ne odgovara Bosnjacima i njihovim interesima al ne znam otkud vam ideja da govorite kako to u krajnjem nije dobro ni za Srbe.
Ipak sto se tice srpskih interesa, saradnja i ove veze, kako politicke tako i ekonomske, izmedju Srbije i RS su sasvim ocekivane, normalne i pozeljne.
U tom se slaze velika vecina sa obe strane Drine koja o tom odlucuje.
I ovo se nece nikad promjeniti.

Takodje ne vidim razlog zasto bi Srbiji trebalo pasti na pamet da prizna Kosovo.
Kipar ni danas nije priznao otcepljni sjeverni dio gdje su Turci, niti ce ga priznati.

Po meni bi bilo najbolje da sad vlada u Srbija bude DS+SPS+Manjine.
I da sto skorije Srbija zajedno sa BIH udju u EU.
Tako ce se saradnja Srbije sa RS, odnosno cijelom BIH jos vise povecati.

RS ce opstati unutar BIH, BIH ce dobiti potrebnu stabilnost u EU, a i Srbija ce biti u istoj pa kad udjemo u sengensku zonu nece ni biti granice na Drini kao sto je nema sirom Evrope.
Ekonomija ce se razvijati i svima ce biti dobro.

Ponovo cemo biti svi zajedno kao u Jugi samo sto je sad malo veca i zove se EU.

Sta bi ljudi u Beogradu pricali da Silajdzic potpise specialne odnose sa "Republikom" Kosova?
Vjerovatno ništa,jer BiH nije priznala Kosovo a Hare bi potpisao specijalne veze sa dijelom Srbije :D (po BiH Kosovo je Srbija,pravno)
simi5

#2253 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

winabike wrote:

Ivica Dacic. Fucking Ivica Dacic. Nazvat cu sad Kenu na NTV Hayat da mi iskopa interview koji je radio s Dacicem prije samo godinu dana. To je, Simi, nepatvoreni fasista. Koji kaze da je u Srebrenici ubijeno izmedju 200 i 300 ljudi. Koji kaze da ce se uvijek zalagati za odvajanje RS-a iz BiH. Hebe se meni zivo sta on kaze, on vise nema nikakve moci da to ostvari, ali ako se TO sada prodaje kao DEMOKRATSKA opcija u bratskoj Srbiji, ako se NJEMU Tadic podobro saginje i uzima vazelin, jadna nam je svima majka - i vama, a posredno i nama. Molim vas, molimo vas ko Boga da me ne ubjedjujete da je TO demokratska opcija i realpolitika.

Meni, je, moja Simi, svejedno. Imam stalnu sengensku vizu u ovom bh. pasosu, pa iako mi je osnovno mjesto boravka Sarajevo, izmedju 4 i 5 mjeseci godisnje provedem izvan BiH. Zaradjujem dobro, ni od koga ne kradem, zivim samo prodajuci pamet. Eto, moze se i od toga zivjeti u ovoj Bosni, vjerovala ili ne. Ali, kvaka je u necemu drugom. Zelim da moje dijete odraste u ovom Sarajevu, koji je u ovoj Bosni na ovom Balkanu. Susjedna drzava mojoj se zove Srbija. A u njoj na vlasti ce biti Ivica Dacic. Fucking Ivica Dacic.

Nemoj se cuditi kad mi na pomen tog imena odmah negdje u mozgu pocnu odzvanjati zvuci Marsa na Drinu, i kad odmah nakon toga odem na web site Oruzanih Snaga BiH. Cisto da se umirim i uvjerim da je sve u redu. Jer, dovoljno sam star da se sjecam, a proveo sam ovdje par veselih godina svog zivota, tamo nekad pocetkom devedesetih, sjecas se...

Fucking Ivica Dacic.
Vidiš meni je 43 i osećam se mnogo umornije i starije od tebe. Tog Ivicu svinjicu Dačića već 20 godina očima ne mogu da vidim. Ali moja jedina šansa da u svom životu doživim da ova, a nadam se i tvoja zemlja, postanu dva normalna mesta gde ljudi čitaju sport i kulturu a ne znaju kako se zove ministar ovoga ili onoga je da uđemo u integracije sa EU. A jedina mogućnost da se napravi parlamentarna većina koja će tu integraciju u skupštini podržati u ovom trenutku je svinjica. I šta bi ti uradio? Naravno ja nisam u mogućnosti da donesem konačnu odluku ali zaista ne vidim alternativu.

Ja bih mooooogo volela da onaj blentavi Čedomir nije lupao gluposti koliko ga je jezik držao. Da je bar po neku sitnicu koja iritira protiv njega zadržao na jeziku. Tako je trabunjao da je Čanak otišao iz koalicije. Alo Čanak, koga boli briga za ceo svet nije mogao da trpi političke gafove Čedomira Jovanovića. Epilog je da umesto 8% Čeda ima samo 5% što nije dovoljno da se formira vlada i hipoteku da sa njim više ni Čanak neće zajedno.

Volela bih i da u nekoj katarzi DSS odluči da se otarasi Koštunice pre formiranja vlade. Da na čelo dođe Popović i uđe u koaliciju sa DS. To bi mi veoma odgovaralo. Ali slabe su šanse u ovom času za tu katarzu. Mada za mesec dana koliko treba da se izbori ozvaniče i konstituiše Skupština ko zna šta sve može da se dogodi.

I zatio moram da te pitam da li je bolja vlada Srbije u kojoj su DS, G17, Čanak, Ljajić, i SPS; ili je bolja vlada u kojoj su SRS, DSS, NS, i SPS
Meni se čini da je u situaciji da SPS svakako ulaziu vladu bolja opcija vlada u kojoj će ministarstva sile i većina glasova biti demokratska. Makar ta vlada trajala samo godinu dana.

A što se straha od rata tiče ne pokušavam da te smirujem praznim pričama. Kad se Srbija nije opredelila za rat pre tri meseca, neće nikakvog rata iz Srbije ni biti. Ljudi su ovde umorni od bede, od nesigurnosti, od stalnih pretnji i lova na izdajnika. Svest se menjala i promenila.
laku noć

#2254 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

simi5 wrote:
winabike wrote:

Ivica Dacic. Fucking Ivica Dacic. Nazvat cu sad Kenu na NTV Hayat da mi iskopa interview koji je radio s Dacicem prije samo godinu dana. To je, Simi, nepatvoreni fasista. Koji kaze da je u Srebrenici ubijeno izmedju 200 i 300 ljudi. Koji kaze da ce se uvijek zalagati za odvajanje RS-a iz BiH. Hebe se meni zivo sta on kaze, on vise nema nikakve moci da to ostvari, ali ako se TO sada prodaje kao DEMOKRATSKA opcija u bratskoj Srbiji, ako se NJEMU Tadic podobro saginje i uzima vazelin, jadna nam je svima majka - i vama, a posredno i nama. Molim vas, molimo vas ko Boga da me ne ubjedjujete da je TO demokratska opcija i realpolitika.

Meni, je, moja Simi, svejedno. Imam stalnu sengensku vizu u ovom bh. pasosu, pa iako mi je osnovno mjesto boravka Sarajevo, izmedju 4 i 5 mjeseci godisnje provedem izvan BiH. Zaradjujem dobro, ni od koga ne kradem, zivim samo prodajuci pamet. Eto, moze se i od toga zivjeti u ovoj Bosni, vjerovala ili ne. Ali, kvaka je u necemu drugom. Zelim da moje dijete odraste u ovom Sarajevu, koji je u ovoj Bosni na ovom Balkanu. Susjedna drzava mojoj se zove Srbija. A u njoj na vlasti ce biti Ivica Dacic. Fucking Ivica Dacic.

Nemoj se cuditi kad mi na pomen tog imena odmah negdje u mozgu pocnu odzvanjati zvuci Marsa na Drinu, i kad odmah nakon toga odem na web site Oruzanih Snaga BiH. Cisto da se umirim i uvjerim da je sve u redu. Jer, dovoljno sam star da se sjecam, a proveo sam ovdje par veselih godina svog zivota, tamo nekad pocetkom devedesetih, sjecas se...

Fucking Ivica Dacic.
Vidiš meni je 43 i osećam se mnogo umornije i starije od tebe. Tog Ivicu svinjicu Dačića već 20 godina očima ne mogu da vidim. Ali moja jedina šansa da u svom životu doživim da ova, a nadam se i tvoja zemlja, postanu dva normalna mesta gde ljudi čitaju sport i kulturu a ne znaju kako se zove ministar ovoga ili onoga je da uđemo u integracije sa EU. A jedina mogućnost da se napravi parlamentarna većina koja će tu integraciju u skupštini podržati u ovom trenutku je svinjica. I šta bi ti uradio? Naravno ja nisam u mogućnosti da donesem konačnu odluku ali zaista ne vidim alternativu.

Ja bih mooooogo volela da onaj blentavi Čedomir nije lupao gluposti koliko ga je jezik držao. Da je bar po neku sitnicu koja iritira protiv njega zadržao na jeziku. Tako je trabunjao da je Čanak otišao iz koalicije. Alo Čanak, koga boli briga za ceo svet nije mogao da trpi političke gafove Čedomira Jovanovića. Epilog je da umesto 8% Čeda ima samo 5% što nije dovoljno da se formira vlada i hipoteku da sa njim više ni Čanak neće zajedno.

Volela bih i da u nekoj katarzi DSS odluči da se otarasi Koštunice pre formiranja vlade. Da na čelo dođe Popović i uđe u koaliciju sa DS. To bi mi veoma odgovaralo. Ali slabe su šanse u ovom času za tu katarzu. Mada za mesec dana koliko treba da se izbori ozvaniče i konstituiše Skupština ko zna šta sve može da se dogodi.

I zatio moram da te pitam da li je bolja vlada Srbije u kojoj su DS, G17, Čanak, Ljajić, i SPS; ili je bolja vlada u kojoj su SRS, DSS, NS, i SPS
Meni se čini da je u situaciji da SPS svakako ulaziu vladu bolja opcija vlada u kojoj će ministarstva sile i većina glasova biti demokratska. Makar ta vlada trajala samo godinu dana.

A što se straha od rata tiče ne pokušavam da te smirujem praznim pričama. Kad se Srbija nije opredelila za rat pre tri meseca, neće nikakvog rata iz Srbije ni biti. Ljudi su ovde umorni od bede, od nesigurnosti, od stalnih pretnji i lova na izdajnika. Svest se menjala i promenila.
Branislav Lečić(za HTV):"otišao sam iz LDP-a jer Čeda ne trpi konkurenciju".Pa da taj "dečko" ima imalo obraza i morala ,on bi nakon jedno 10-tak izgubljenih izbora ako ništa bar ponudio ostavku. :run:
zavrzlama

#2255 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Za one sto pljuju po LDP-u,Canku,Lukovici,Kandicki.....

Nama Bosancima je dovoljno i 200 000 LDP pristalica da znamo i vjerujemo da u Srbiji ima zdravih snaga i ljudi koji se ne boje reci istinu i nazvati stvari poravim imenom....isto kao sto ni 1,5 miliona Tadiecevih salonaca nije dovoljno da nam prodaju muda pod bubrege i da pomisle da se mi palimo na njihovu politiku i vjerujemo u njihovu pricu kako zele svako dobro BIH...
laku noć

#2256 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

zavrzlama wrote:Za one sto pljuju po LDP-u,Canku,Lukovici,Kandicki.....

Nama Bosancima je dovoljno i 200 000 LDP pristalica da znamo i vjerujemo da u Srbiji ima zdravih snaga i ljudi koji se ne boje reci istinu i nazvati stvari poravim imenom....isto kao sto ni 1,5 miliona Tadiecevih salonaca nije dovoljno da nam prodaju muda pod bubrege i da pomisle da se mi palimo na njihovu politiku i vjerujemo u njihovu pricu kako zele svako dobro BIH...
Upravo suprotno,mislim i da Tadiću,Nikoliću,Koštunici odgovara jedan Čedomir Jovanović koji ni za 100 godina ne može preći 6% i zato ga "paze","zalivaju"...drže ko malo vode na dlanu :D O tome ti govorim
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2257 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

zavrzlama wrote:Za one sto pljuju po LDP-u,Canku,Lukovici,Kandicki.....

:thumbup: :bih: "nasim" naci-demokratama nikada ne bi odgovarao Cedomir Jovanovic,vec bas Nikolic,Kostunica i ostala naci bagra......pa ko drzi 20 godina vlast u BiH i Srbiji da nije mozda Tito usto iz groba pa nas sviju podhebava :D
seln

#2258 Re: Desavanja u Srbiji

Post by seln »

laku noć wrote:Pa da taj "dečko" ima imalo obraza i morala ,on bi nakon jedno 10-tak izgubljenih izbora ako ništa bar ponudio ostavku. :run:
Sa koliko postotaka je poceo prije tih 10-tak izgubljenih izbora?
Vjerujem da ni Helmut Kohl ne bi mogao ostvariti vise sa programom LDP i istinom o Kosovu.
E, sad, da je malo vise lagao...
friman

#2259 Re: Re:

Post by friman »

bijelo_dugme wrote:
friman wrote:
bijelo_dugme wrote: Za to sto i Tadic i Nikolic imaju istu politiku. Razlika je u rijecima, nista drugo. Tadic ide kulturno, na primjer specialne odnose sa RS:om. Nikolic je malo blentavi i kad on krene njemu bi Evropa po prstima. I dobro je sto Nikolic nevoli nasog Dodika...

Pa ja ne zna sta vi ocekujete.
Sasvim je normalno da Srbija i Republika Srpska imaju specijalne veze, jer je ipak isti narod vecina u obe, cak je to i pozeljno.

Mogu da shvati da to ne odgovara Bosnjacima i njihovim interesima al ne znam otkud vam ideja da govorite kako to u krajnjem nije dobro ni za Srbe.
Ipak sto se tice srpskih interesa, saradnja i ove veze, kako politicke tako i ekonomske, izmedju Srbije i RS su sasvim ocekivane, normalne i pozeljne.
U tom se slaze velika vecina sa obe strane Drine koja o tom odlucuje.
I ovo se nece nikad promjeniti.

Takodje ne vidim razlog zasto bi Srbiji trebalo pasti na pamet da prizna Kosovo.
Kipar ni danas nije priznao otcepljni sjeverni dio gdje su Turci, niti ce ga priznati.

Po meni bi bilo najbolje da sad vlada u Srbija bude DS+SPS+Manjine.
I da sto skorije Srbija zajedno sa BIH udju u EU.
Tako ce se saradnja Srbije sa RS, odnosno cijelom BIH jos vise povecati.

RS ce opstati unutar BIH, BIH ce dobiti potrebnu stabilnost u EU, a i Srbija ce biti u istoj pa kad udjemo u sengensku zonu nece ni biti granice na Drini kao sto je nema sirom Evrope.
Ekonomija ce se razvijati i svima ce biti dobro.

Ponovo cemo biti svi zajedno kao u Jugi samo sto je sad malo veca i zove se EU.

Sta bi ljudi u Beogradu pricali da Silajdzic potpise specialne odnose sa "Republikom" Kosova?
Ko sto je neko rekao ne bi nista posebno rekli, a i kakve veze ima sta kazu.
Normalno da bi negodovali.
Bitna su djela ne rijeci.

Ipak treba znati razlike.
Republika Srpska postoji unutar drzave BIH kao entitet sa jasnim nadleznostima i po istom ustavu ima pravo na specijalne i paralelne veze sa Srbijom bez potrebe da se drzavne institucije BIH slazu sa tim.

Kosovo je po ustavu Srbije njena pokrajina i po tom ustavu nema pravo na paralene veze ni sa kim bez saglasnosti Srbije, barem koliko ja znam.
To sto je Kosovo proglasilo nezavisnost i sto su ih neki priznali je nelegalno i predstavlja krsenje prava, al danas je sila jaca od prava a silu ima Amerika, al to sad i nije bitno.
Druga stvar BIH nije priznala Kosovo, niti ce ga priznati jer ne moze.
Tako da hipoteticki kad bi Haris nesto potpisao sa predstavnicima Kosova, to bi moglo biti u njegovo licno ime sto je njegova stvar , ili eventualno u ime FBIH.
Mada ne znam kako bi to islo pravnim putem, jer BH entiteti imaju pravo na veze sa susjedima, a to su Srbija, Hrvatska, Crna Gora.
Mozda bi moglo to i proci kao sprazum dve autonomne oblasti susjednih drzava posto je pravno kosovo dio Srbije.
Al bi se i tad to posmatralo kao sporazum FBIH, koja je dio BIH i Kosova, koje je dio Srbije.

Tako da iz prespektive FBIH moze se naci neki pravni osnov da se to potpise bez potrebe za saglasnosti drzavnih institucija BIH.
Mada ne znam da li po ustavu Srbije njene autonomne pokrajine, Kosovo i Vojvodina, imaju pravo na bilo kakve veze sa drugim drzavama ili regijama tih drzava bez saglasnosti drzavnih institucija Srbije.

Opet cak i kad bi se to potpisalo, bilo sa pravom osnovom ili ne posto je sad krsenje prava postalo in, to ne bi imalo narocite koristi.
Samo bi dovelo do zaostravanje odnosa unutar BIH.

Jel ti sad ista jasnije.
DobroJutroKolumbo

#2260 Re: Re:

Post by DobroJutroKolumbo »

friman wrote:

Republika Srpska postoji unutar drzave BIH kao entitet sa jasnim nadleznostima i po istom ustavu ima pravo na specijalne i paralelne veze sa Srbijom bez potrebe da se drzavne institucije BIH slazu sa tim.

Kosovo je po ustavu Srbije njena pokrajina i po tom ustavu nema pravo na paralene veze ni sa kim bez saglasnosti Srbije, barem koliko ja znam.
To sto je Kosovo proglasilo nezavisnost i sto su ih neki priznali je nelegalno i predstavlja krsenje prava, al danas je sila jaca od prava a silu ima Amerika, al to sad i nije bitno.
Tako da hipoteticki kad bi Haris nesto potpisao sa predstavnicima Kosova, to bi moglo biti u njegovo licno ime sto je njegova stvar , ili eventualno u ime FBIH.
Mada ne znam kako bi to islo pravnim putem, jer BH entiteti imaju pravo na veze sa susjedima, a to su Srbija, Hrvatska, Crna Gora.
Mozda bi moglo to i proci kao sprazum dve autonomne oblasti susjednih drzava posto je pravno kosovo dio Srbije.
Al bi se i tad to posmatralo kao sporazum FBIH, koja je dio BIH i Kosova, koje je dio Srbije.

Tako da iz prespektive FBIH moze se naci neki pravni osnov da se to potpise bez potrebe za saglasnosti drzavnih institucija BIH.
Mada ne znam da li po ustavu Srbije njene autonomne pokrajine, Kosovo i Vojvodina, imaju pravo na bilo kakve veze sa drugim drzavama ili regijama tih drzava bez saglasnosti drzavnih institucija Srbije.

Opet cak i kad bi se to potpisalo, bilo sa pravom osnovom ili ne posto je sad krsenje prava postalo in, to ne bi imalo narocite koristi.

Jel ti sad ista jasnije.

Hoces da ti nacrtamo???? Kosovo je nezavisno! :D :D :lol:
Last edited by DobroJutroKolumbo on 14/05/2008 15:32, edited 1 time in total.
kicky

#2261 Re: Re:

Post by kicky »

...mislim da malo preozbiljo (ili preosobno) shvaćamo politiku...Kad je mogao Sanader i HDZ. ne vidim zašto ne bi mogao Dačić i SPS!!!
winabike

#2262 Re: Desavanja u Srbiji

Post by winabike »

simi5 wrote:A jedina mogućnost da se napravi parlamentarna većina koja će tu integraciju u skupštini podržati u ovom trenutku je svinjica. I šta bi ti uradio? Naravno ja nisam u mogućnosti da donesem konačnu odluku ali zaista ne vidim alternativu.
Ne znam, i drago mi je da ne moram nista po tom pitanju da radim :roll: Samo sto cete tesko koga u BiH ubijediti da je Ivica Dacic tu za dobro svih nas. Sorry.
simi5 wrote: Ja bih mooooogo volela da onaj blentavi Čedomir nije lupao gluposti koliko ga je jezik držao.
Koje gluposti? Evo, pratim ga cijelu kampanju izbora u Srbiji, i ne cuh vala bas niti jednu glupost od njega.
simi5 wrote:...je da umesto 8% Čeda ima samo 5% što nije dovoljno da se formira vlada i hipoteku da sa njim više ni Čanak neće zajedno.
Ja koliko znam, LDP je ovaj put po prvi puta izasla samostalno na izbore, mislim da je jedino Zarko Korac (koji je covjek-stranka fakticki, ja ne znam da li njegova SDU jos i postoji) bio na LDP listi, a da nije clan LDP. Svi kao da zaboravljate da je predhodni rezultat bio rezultat koalicije LDP + Canak, a sada je samo LDP: Cankovi glasovi su ovaj put otisli Tadicu.
simi5 wrote: Volela bih i da u nekoj katarzi DSS odluči da se otarasi Koštunice...
Vidis, ja cim na DSS pomislim, u bilo kojoj varijanti, malo mi se gadi, oci mi se zacrvrene, i dobijam neku latentnu agresivnost... "Ovako se zacrtavaju nove granice Srbije!", ponosno rece Voja stojeci iznad Sarajeva, dok srpski topovi pucaju po porodilistu (koliko se sjecam, isti dan je bombardovano porodiliste kad je Kalasnjikov to izjavio).

Kud mi nismo imali kakav top tada da roknemo stoku dok je bilo vrijeme... sorry, ovo je jace od mene.
simi5 wrote: I zatio moram da te pitam da li je bolja vlada Srbije u kojoj su DS, G17, Čanak, Ljajić, i SPS; ili je bolja vlada u kojoj su SRS, DSS, NS, i SPS

Iskreno? Mislim da nema neke razlike. Da je upitanju DS+LDP+Madjari, pa bih jos nesto i rekao.

Ovako... Ah, Boze moj, Ivica Dacic - Slobin mali od kuzine, Palma - najblizi saradnik poznatog humanitarca rahmetli Arkana, Vuk Draskovic a.k.a. "odsjeci cu svaku ruku koja ponese muslimansku zastavu u Sandzaku", Rasim Ljajic a.k.a. "malo znamo, nimalo hocemo da znamo gdje je Ratko Mladic"...

Ma, nema, sve go "Europljanin intelektualac", sto bi rekao dobri Tale.

Jedini je Canak tu k'o nesto, a nakon koalicije sa Vukom i Arkanovim i Slobinim posilnim, mislim da ce i njemu clanovi malo pobjeci kod Cede.
simi5 wrote:A što se straha od rata tiče ne pokušavam da te smirujem praznim pričama. Kad se Srbija nije opredelila za rat pre tri meseca, neće nikakvog rata iz Srbije ni biti. Ljudi su ovde umorni od bede, od nesigurnosti, od stalnih pretnji i lova na izdajnika. Svest se menjala i promenila.
Koga zmije ujedu, i gustera se boji, draga moja Simi...

Ostaj mi zdravo i sretno, hebo politiku, haj'mo malo radit...
laku noć

#2263 Re: Re:

Post by laku noć »

DobroJutroKolumbo wrote:
friman wrote:

Jel ti sad ista jasnije.

Za mene kao i za sve građane moje države BiH Kosovo nije nezavisno :mrgreen:
kicky

#2264 Re: Re:

Post by kicky »

laku noć wrote:

slažem se :D
bijelo_dugme

#2265 Re: Re:

Post by bijelo_dugme »

laku noć wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:
friman wrote:

Jel ti sad ista jasnije.

Kako mi znamo nije nigdje misljene Bosne i Hercegovine vazno, tako si se mogla i hvaliti da Kosovo nije priznato ni u Azerbadjanu u Moldaviju. Vazne su odluke Amerike, Njemacke, Engleske i Rusije. Kako ja znam svih osim rusa su priznali tu novu dravu. I Rusija ce vas prodat kad tad...

Vec od 1999. vi nemate nista sa Kosovom da radite osim na kartama BN:televizije...
laku noć

#2266 Re: Desavanja u Srbiji

Post by laku noć »

Ti onda "puljko" ne priznaš i ne poštuješ svoju državu i njene institucije,čim tako govoriš.Ja ti opet ponavljam:moja država BIH nije priznala samozvanu državu Kosovo i niti je ta država priznata u UN-u.Moramo biti legalisti i poštovati međunarodno pravo :D
simi5

#2267 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

friman lokalne samouprave Kosova i Vojvodine, gradovi Beograd, Niš, Novi Sad i Kragujevac, kao i sve pojedinačne opštine, imaju praqva da potpisuju ekonomske ugovore sa stranim kompanijama i regijama. To je detaljno regulisano zakonom. Recimo sad kad je Fijat pregovarao u Zastavi gradonačelnik Veroljub Stevanovć je bio jedan od potpisnika tog sporazuma koji je u ime Kragujevca ponudio građevinsko zemljište Fijatu za proširenje kapaciteta.

Lokalne samouprave, gradovi i opštine ne mogu da sklapaju međunarodne ugovore na nivou država i šefova vlada, ili bilo šta što izlazi iz zakonskih ingerencija svoje vlasti.
friman

#2268 Re: Re:

Post by friman »

bijelo_dugme wrote:
laku noć wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:

Kako mi znamo nije nigdje misljene Bosne i Hercegovine vazno, tako si se mogla i hvaliti da Kosovo nije priznato ni u Azerbadjanu u Moldaviju. Vazne su odluke Amerike, Njemacke, Engleske i Rusije. Kako ja znam svih osim rusa su priznali tu novu dravu. I Rusija ce vas prodat kad tad...

Vec od 1999. vi nemate nista sa Kosovom da radite osim na kartama BN:televizije...
Ja sam govorio o pravnoj nezavisnosti.

Takodje za mene Kosovo nije nezavisno, kao ni za Srbiju, BIH i mnoge ostale drzave svijeta.
To sto su Ameri i njihove evropske sluge priznali nelegalnu nezavisnost mimo SB UN-a je njihov problem.

Kosovo nece nikad biti potpuno nezavisno dok ga SB takvim ne proglasi.
A kako se razvija situacija to se nece ni desiti.

I sjeverni dio Kipra je nezavisan vec 30 godina pa opet nije potpuno priznat.

Takodje Kosovo je priznalo 40 drzava, i broj se ocigledno nece vise povecavati.

155 zеmаljа nisu priznаlе Коsmеt, које sе prоstiru nа 113 971 313кm2, а u njimа živi 5 559 521 170 grаđаnа svеtа.

Bas ce biti fini ti pasosi Kosova.
Taman da dupe obrisu sa njima sa obzirom da ih ni Crna Gora, ni Srbija, ni Makednija, ni Grcka ne priznaju.
Tako da osim Albanije moce jedino charter letovima da skacu do ovih 40 drzava.
Kopnom nece moci.
zavrzlama

#2269 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

:D
Ja sam govorio o pravnoj nezavisnosti.

Takodje za mene Kosovo nije nezavisno, kao ni za Srbiju, BIH i mnoge ostale drzave svijeta.
To sto su Ameri i njihove evropske sluge priznali nelegalnu nezavisnost mimo SB UN-a je njihov problem.

Kosovo nece nikad biti potpuno nezavisno dok ga SB takvim ne proglasi.
A kako se razvija situacija to se nece ni desiti
E sad obrnemo situaciju :D

USA,Francuska,Engleska ,Njemacka. Kanada,i ostalih 50 vecih zemalja u EU i svijetu priznaju rs...sta bi rekli velikosrbi...nije to nista i nema pravnu snagu... UN i ostalih 155 zemalja nisu priznali rs...najsmjesnije je kad vi velikosrbi sami sebe lazete... :D
bijelo_dugme

#2270 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bijelo_dugme »

laku noć wrote:Ti onda "puljko" ne priznaš i ne poštuješ svoju državu i njene institucije,čim tako govoriš.Ja ti opet ponavljam:moja država BIH nije priznala samozvanu državu Kosovo i niti je ta država priznata u UN-u.Moramo biti legalisti i poštovati međunarodno pravo :D

Niste ni vi postovali zakone na primjer 95. u Srebrenici. Nemoj mi molimte ti o zakonima!
valterbranisarajevo

#2271 Re: Desavanja u Srbiji

Post by valterbranisarajevo »

Veliki preokret u Beogradu i po mom mišljenju najava moguće koalicije na državnom nivou...

Vučić gradonačelnik Beograda?

Beograd -- Radikali su praktično postigli dogovor sa DSS-om i SPS-om o formiranju vlasti u Beogradu, saznaje B92. Prema tom dogovoru, Aleksandar Vučić postaje gradonačelnik.

Kako nezvanično B92 saznaje iz više izvora, finalizacija danas postignutog dogovora se predviđa za četvrtak pre podne. Zajednička konferencija radikala, DSS-a i socijalista biće održana sutra u 14 sati u beogradskom hotelu "Holidej In". B92 nezvanično saznaje da je postignut dogovor o programskim principima i nastavku pregovora.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je Tanjugu da je ta stranka podržala Aleksandra Vučića iz Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda.

"DSS je održala dva kruga konsultacija o konstituisanju vlasti u glavnom gradu i podržala Vučića za gradonačelnika", rekao je Mladenović.

Inače, predstavnici Srpske radikalne stranke i koalicije okupljene oko socijalista prethodno su razgovarali o formiranju gradske vlasti u Beogradu. Iako je bilo najavljeno, na pregovorima u SRS-u nije se pojavio kandidat za gradonačelnika DSS-a Aleksandar Popović.

Predsednik Gradskog odbora SRS-a Nemanja Šarović rekao je da se razgovaralo o principima formiranja gradske vlasti, ali ne i o detaljima i podeli vlasti. U razgovorima je učestvovao i generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić, koji nije izlazio pred novinare.

Aleksandar Antić iz SPS-a kazao je da su se u skladu s dobrim običajima da se posle izbora razgovara o formiranju vlasti, odazvali pozivu Aleksandra Vučića.

"Došli smo do onog zaključka do kojeg mislim da su došli svi građani Beograda, da su građani svoj glas dali na izborima, da su glasali za promene i da nova gradska vlast treba da se konstituiše što pre u interesu građana Beograda", kazao je Antić.

Mada je bilo najavljeno, u sedište SRS-a nije došao Aleksandar Popović iz DSS-a, a umesto njega na razgovorima je bio sadašnji predsednik IO DSS-a Jovan Palalić, koji nije želeo da daje izjave za medije.

B 92
zavrzlama

#2272 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Lafina moj Waltere...sve smisljeno....Srbija sve radi da sama sebe destabilizuje i tako prepadne MZ da odlozi normalizaciju stanja na Kosovu i daljnjih priznavanmja istog od strane EU...pa ce na kraju da Tadic iskoristi ustavno pravo kao prijesednik Srbije i mozda zatrazi nove izbore...

Srbija je zemlja smisljenog i planiranog haosa .. :sad:
Umjetnik a

#2273 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Umjetnik a »

gdje li će ići SPS
zavrzlama

#2274 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Umjetnik a wrote:gdje li će ići SPS
jednom guzom na dvije stolice... :D

Na lokalnom nivou odose SRS i DSS-u...a na republickom/drzavnom Ds-u...pa ce Tadic imati kao demokratsku vladu da obmamljuje MZ-u...a Guca i Ravna Gora ce da vladaju Srbijom :D
pesak

#2275 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

imam problem. vec 20 godina ne znam kako da zivim u srbiji. i nisam jedina.
valjda i to spada u desavanja u srbiji... taj sitni ljudski problem.
nesto ne mogu da gledam ljude. gade mi se.
pa zaboravim, pa me opet tresne. ta mora, taj neizdrz.neki su resili koliko-toliko problem time sto su otisli iz srbije. a sta da radimo mi koji smo tu, ja pojma nemam.
kako ziveti i ne povracati.
ne gledam tv, ne slusam radio. visim na internetu , uglavnom na ovom forumu, srpski mi se gade. svi.
ne mogu da shvatim da ima toliko
mozda se izolacijom, bas naprotiv, izostravaju osecanja i razmisljanja...mozda , bas naprotiv, i ne treba da se izolujem. mozda treba da pustim da mi ubrizgavaju otrov u krv svaki dan odredjenu dozu, da bih stekla neku vrstu imuniteta...
kako
Post Reply