simi5 wrote:A jedina mogućnost da se napravi parlamentarna većina koja će tu integraciju u skupštini podržati u ovom trenutku je svinjica. I šta bi ti uradio? Naravno ja nisam u mogućnosti da donesem konačnu odluku ali zaista ne vidim alternativu.
Ne znam, i drago mi je da ne moram nista po tom pitanju da radim

Samo sto cete tesko koga u BiH ubijediti da je Ivica Dacic tu za dobro svih nas. Sorry.
simi5 wrote:
Ja bih mooooogo volela da onaj blentavi Čedomir nije lupao gluposti koliko ga je jezik držao.
Koje gluposti? Evo, pratim ga cijelu kampanju izbora u Srbiji, i ne cuh vala bas niti jednu glupost od njega.
simi5 wrote:...je da umesto 8% Čeda ima samo 5% što nije dovoljno da se formira vlada i hipoteku da sa njim više ni Čanak neće zajedno.
Ja koliko znam, LDP je ovaj put po prvi puta izasla samostalno na izbore, mislim da je jedino Zarko Korac (koji je covjek-stranka fakticki, ja ne znam da li njegova SDU jos i postoji) bio na LDP listi, a da nije clan LDP. Svi kao da zaboravljate da je predhodni rezultat bio rezultat koalicije LDP + Canak, a sada je samo LDP: Cankovi glasovi su ovaj put otisli Tadicu.
simi5 wrote:
Volela bih i da u nekoj katarzi DSS odluči da se otarasi Koštunice...
Vidis, ja cim na DSS pomislim, u bilo kojoj varijanti, malo mi se gadi, oci mi se zacrvrene, i dobijam neku latentnu agresivnost... "Ovako se zacrtavaju nove granice Srbije!", ponosno rece Voja stojeci iznad Sarajeva, dok srpski topovi pucaju po porodilistu (koliko se sjecam, isti dan je bombardovano porodiliste kad je Kalasnjikov to izjavio).
Kud mi nismo imali kakav top tada da roknemo stoku dok je bilo vrijeme... sorry, ovo je jace od mene.
simi5 wrote:
I zatio moram da te pitam da li je bolja vlada Srbije u kojoj su DS, G17, Čanak, Ljajić, i SPS; ili je bolja vlada u kojoj su SRS, DSS, NS, i SPS
Meni se čini da je u situaciji da SPS svakako ulaziu vladu bolja opcija vlada u kojoj će ministarstva sile i većina glasova biti demokratska. Makar ta vlada trajala samo godinu dana.
Iskreno? Mislim da nema neke razlike. Da je upitanju DS+LDP+Madjari, pa bih jos nesto i rekao.
Ovako... Ah, Boze moj, Ivica Dacic - Slobin mali od kuzine, Palma - najblizi saradnik poznatog humanitarca rahmetli Arkana, Vuk Draskovic a.k.a. "odsjeci cu svaku ruku koja ponese muslimansku zastavu u Sandzaku", Rasim Ljajic a.k.a. "malo znamo, nimalo hocemo da znamo gdje je Ratko Mladic"...
Ma, nema, sve go "Europljanin intelektualac", sto bi rekao dobri Tale.
Jedini je Canak tu k'o nesto, a nakon koalicije sa Vukom i Arkanovim i Slobinim posilnim, mislim da ce i njemu clanovi malo pobjeci kod Cede.
simi5 wrote:A što se straha od rata tiče ne pokušavam da te smirujem praznim pričama. Kad se Srbija nije opredelila za rat pre tri meseca, neće nikakvog rata iz Srbije ni biti. Ljudi su ovde umorni od bede, od nesigurnosti, od stalnih pretnji i lova na izdajnika. Svest se menjala i promenila.
Koga zmije ujedu, i gustera se boji, draga moja Simi...
Ostaj mi zdravo i sretno, hebo politiku, haj'mo malo radit...