sigurno imas u dobro snabdjevenim prodavnicama, ili u tamo gdje se prodaje vegetarijanska/health food.
ja kobasice volim i jedem ih cesto, ali gledam da imaju veliki postotak mesa, najbolje se one za oko 90 posto mesa.
Moderator: anex
ma vidjela sam ja sve to, ali virsle nisam. ma vjerovatno i jesam samo sto se nisam zagledala. hajd, bas cu obratit paznju naredni putpustopoljina wrote:ima,ima u austriji...uvijek imas taj jedan cosak.u merkuru,u billi...potrazi po friziderima. u redu stoje soja-burgeri,soja-gemueseleibchen,tofu natur i lauch i kobasice. a mimo frizidera imas one soja geschnetzelte,pa granule sto koristis kao fasirano...to bude blizu onih bio-proizvoda...ne moras ici u reformhaus.
jok ba, mi sutra odosmo kod sveki na sirnicudacina_curica wrote:kod nas ima tih proizvoda za vegeterijance i vegane i u friziderima i u zamrzivacima u super marketima......ja sebi cest uzmem onu zamjenu za chicken nuggets.....imaju i one sa brokulom i sirom
njam, njam......
soja u prevelikim kolicinama ne valja, ali virsla tu i tamo nikome nece skoditi.....samo kad kupujes trebas obratiti paznju da li je "organic" jer ako ne pise da jeste onda je 99.99% sigurno da je genetski modifikovana
![]()
![]()
![]()
mamice, ja Dadi dam ribe svako malo...stavim u rernu pod gornji grijac i bude zacas a i super je zdravo (premazem sa trunkicom maslinovog ulja da se ne lijepi)....pravila sam domaci cips neki dan (u rerni), sve spremila za 5 minuta (paprika, so, biber, malo ulja) bio je bolji od bilo kojeg cipsa koji sam ikad kupila...probaj djeci podvaliti, svidjece im se garant
i ja vako. ne bi me niko natjero kupit cileanskih jabuka (bi ona frka sa tim jabukama)pustopoljina wrote:ne kupujem one crvene jabuke,a ni one zelene cileanske...kupujem sve sto mi lici na ono voce i povrce kad sam bila manja...ili odem kod majke,oberemo jabuku petrovacu pa ponesem sebi cekerili cekam austrijske jagode,austrijske ribizle,austrijsko grozdje...al'sam integrisana
uh mamice...ne bi da te bediram ali, prema jamie oliverumamica papucarka wrote:moram priznat da jos nikad nisam vidjela hrenovke od soje. prosvijetlite medje kupujete (glupo pitanje kada smo u tri razlicite drzave)
dacina,ja djeci dajem hrenovke, ali ne svake (samo purece) i ne cesto. Obicno za veceru, ili ako mi je neka frka po danu na rucak na brzaka. isto tako im dajem i one riblje stapice ( one su koliko toliko zdravije od virsli)I koliko vidim skoro sva djeca vole te riblje stapice. Upravo ih sad prazim jer hocu da iscistim zamrzivac pred godisnji, pa su jos one ostale
ebes jamie olivera.Bumbar wrote:uh mamice...ne bi da te bediram ali, prema jamie oliverumamica papucarka wrote:moram priznat da jos nikad nisam vidjela hrenovke od soje. prosvijetlite medje kupujete (glupo pitanje kada smo u tri razlicite drzave)
dacina,ja djeci dajem hrenovke, ali ne svake (samo purece) i ne cesto. Obicno za veceru, ili ako mi je neka frka po danu na rucak na brzaka. isto tako im dajem i one riblje stapice ( one su koliko toliko zdravije od virsli)I koliko vidim skoro sva djeca vole te riblje stapice. Upravo ih sad prazim jer hocu da iscistim zamrzivac pred godisnji, pa su jos one ostaleu tim stapicima ima svega vise od ribe :S :S
mamica papucarka wrote:
ebes jamie olivera.nervira me on i njegove travke. Bolje kuha moja strina Semka, nego on
mamica papucarka wrote:ebes jamie olivera.Bumbar wrote:uh mamice...ne bi da te bediram ali, prema jamie oliverumamica papucarka wrote:moram priznat da jos nikad nisam vidjela hrenovke od soje. prosvijetlite medje kupujete (glupo pitanje kada smo u tri razlicite drzave)
dacina,ja djeci dajem hrenovke, ali ne svake (samo purece) i ne cesto. Obicno za veceru, ili ako mi je neka frka po danu na rucak na brzaka. isto tako im dajem i one riblje stapice ( one su koliko toliko zdravije od virsli)I koliko vidim skoro sva djeca vole te riblje stapice. Upravo ih sad prazim jer hocu da iscistim zamrzivac pred godisnji, pa su jos one ostaleu tim stapicima ima svega vise od ribe :S :S
nervira me on i njegove travke. Bolje kuha moja strina Semka, nego on
samo je jedan karapandza!Bumbar wrote:mamica papucarka wrote:
ebes jamie olivera.nervira me on i njegove travke. Bolje kuha moja strina Semka, nego on
![]()
![]()
![]()
![]()
nemoj da mi diras jednog od meni dva najdraza kuhara
![]()
![]()
![]()
http://de.youtube.com/watch?v=0_KyYs0Ip ... re=related