Otidji kod dr. Bejtovica na Dobrinju, maksilofacijalni hirurg, provjeri cisto radi sebe jer mozda nije zub. Govorim iz iskustva.Naslovnica wrote: ↑04/09/2024 10:36 Petica gornja desna, popravljana da se ne vade živci, bez garancije da će biti uspješno.
Nakon nekoliko mjeseci bol se opet vratio, hladno, toplo, brzo zaboli i prestane.
OK, odem, izvade oba živca, liječenje, ovo-ono, slikanje, sve OK, ispunjeni kanali.
Nema više šta da boli.
Ne lezi vraže, prošlo mjesec-dva, opet bol počeo, istovjetan, toplo/hladno kratkotrajan i oštar bol!![]()
Nemam gore 4 i 6, znači sama petica, nema šanse da je neki drugi zub pored.
Tačno mi dođe da ga izvadim i riješim se problema.
Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
-
zigson
#2251 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2252 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Samo bi na stomatologiju Isao, nakon par ovih slučajeva gdje su ljudi platili glavom po privatnim praksama, neka hvalazigson wrote: ↑15/10/2024 19:37Ok ti je stomatologija, ja sam gore vadio osmicu hirurski, jeste da su malo grublji al su strucni. I budi spreman da bude 5 studenata oko tebe dok ti to rade da gledajusime_cipol wrote: ↑15/10/2024 19:30 Trebao bih izvaditi jedan zub. Sestica je u pitanju, gornja vilica.
Imam svog zubara, ali covjek ne zeli da izvadi nego mi preporučuje oralnog hirurga da to uradi zbog moje situacije (imao sam udes prije 3 godine gdje mi je pukla maxilla). Moj zubar preporučuje oralnog hirurga da bi se zub izvadio sa sto manje sile zbog gornje vilice. Odlučio sam ici na stomatologiju, imate li preporuku za nekoga?
A privatno zenu mi je spasila doktorica u lukavici, ordinacija joj je odmah kod kasina admiral mislim da je hilandarska ulica, zaboravio sam ime doktorice i ordinacije, ali eto zena mi se klela u nju jer se dosta napatila dok je nije nasla.
- Edin H.
#2253 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Pa šta je kod tebe bilo?zigson wrote: ↑15/10/2024 19:40Otidji kod dr. Bejtovica na Dobrinju, maksilofacijalni hirurg, provjeri cisto radi sebe jer mozda nije zub. Govorim iz iskustva.Naslovnica wrote: ↑04/09/2024 10:36 Petica gornja desna, popravljana da se ne vade živci, bez garancije da će biti uspješno.
Nakon nekoliko mjeseci bol se opet vratio, hladno, toplo, brzo zaboli i prestane.
OK, odem, izvade oba živca, liječenje, ovo-ono, slikanje, sve OK, ispunjeni kanali.
Nema više šta da boli.
Ne lezi vraže, prošlo mjesec-dva, opet bol počeo, istovjetan, toplo/hladno kratkotrajan i oštar bol!![]()
- nivla
#2254 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
jel to onaj bejtovic sto se rade operacije na crno kod malodobne djece pa onda kad podlegnu on u fazonu, samo je posudjen prostor
- skafiskafsnjak
#2255 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Pa eto, ja znam za Sulejmanagica, ima gore preko puta vijecnice kucu …sime_cipol wrote: ↑15/10/2024 19:39Dok sam bio dobar, zubar mi je vadio zube bez problema. Covjek je genijalac. Pokušao mi spasiti zub jer zna u kakvoj sam situaciji nakon udesa. Kad je vidio da nema od njega nista, kaze vadi ga. Pa izvadi ga ti rekoh. Neću, imao si udes, pukla ti vilica u udesu, necu da rizikujem idi kod oralnog hirurga. Pošteno.skafiskafsnjak wrote: ↑15/10/2024 19:33Kada je vadjenje zuba iz gornje vilice, uvijek treba hirurgu ici. Ne daj Boze, moze se iskomplikovati jer su sinusi gore …. Evo bas danas neka je djevojcica podlegla ….sime_cipol wrote: ↑15/10/2024 19:30 Trebao bih izvaditi jedan zub. Sestica je u pitanju, gornja vilica.
Imam svog zubara, ali covjek ne zeli da izvadi nego mi preporučuje oralnog hirurga da to uradi zbog moje situacije (imao sam udes prije 3 godine gdje mi je pukla maxilla). Moj zubar preporučuje oralnog hirurga da bi se zub izvadio sa sto manje sile zbog gornje vilice. Odlučio sam ici na stomatologiju, imate li preporuku za nekoga?
Ja sam nekad davno isao kod Sulejmanagica…. Ne znam da li covjek i dalje radi, star je bio prije 10g
Jos mi savjetovao nemoj se igrati pa da odeš nekome da ti vadi. Moze krenuti cupati, pa da ti opet vilica pukne. Njegova preporuka, stomatologija i oralni hirurg. Zato pitam ima li neko preporuku koga gore da trazim.
Problem je sto ne znam da li covjek vise radi jer sam ja isao prije vise od 10godina.
-
zigson
#2256 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Edin H. wrote: ↑15/10/2024 19:41Pa šta je kod tebe bilo?zigson wrote: ↑15/10/2024 19:40Otidji kod dr. Bejtovica na Dobrinju, maksilofacijalni hirurg, provjeri cisto radi sebe jer mozda nije zub. Govorim iz iskustva.Naslovnica wrote: ↑04/09/2024 10:36 Petica gornja desna, popravljana da se ne vade živci, bez garancije da će biti uspješno.
Nema više šta da boli.
Nisam htio pisati sta je problem jer sam napisao da ode mksf hirurgu na pregled da vidi da mozda nije zub nego nesto drugo, jer je moja zena isla sa tom namjerom, drugo je sto se ispostavilo da je ipak zub.
Last edited by zigson on 15/10/2024 22:00, edited 2 times in total.
-
zigson
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2258 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Kod mene je zena isla kod prim. prof. dr. Zibe. Zena oralni hirurg i profesor na stomatološkom fakultetu. Ali otisla u penziju, sada radi privatno. Ali ne bih to radio po stanovima, ordinacijama i slskafiskafsnjak wrote: ↑15/10/2024 19:46
Pa eto, ja znam za Sulejmanagica, ima gore preko puta vijecnice kucu …
Problem je sto ne znam da li covjek vise radi jer sam ja isao prije vise od 10godina.
- skafiskafsnjak
#2259 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Ja mislim da je ovaj bio dekan stomatoloskog. Ja sam stvarno imao gadna vadjenja, napatio sam se…. Ali je najbitnije da je na kraju sve ok ispalo.sime_cipol wrote: ↑15/10/2024 19:52Kod mene je zena isla kod prim. prof. dr. Zibe. Zena oralni hirurg i profesor na stomatološkom fakultetu. Ali otisla u penziju, sada radi privatno. Ali ne bih to radio po stanovima, ordinacijama i slskafiskafsnjak wrote: ↑15/10/2024 19:46
Pa eto, ja znam za Sulejmanagica, ima gore preko puta vijecnice kucu …
Covjek ima ordinaciju u kuci… citava porodica stomatolozi ja mislim.
-
last mohicans
#2260 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Sulejmanagić je u penziji, ali je sin tu, radi uz staroga. Meni radio resekeciju prije 18 godina, prije 2 izvadio taj zub, izdrzao 16 godina. Ozbiljna su ordinacija.
-
kazo
#2261 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Jeste li vidjeli za ovaj slucaj sto je djevojcica preminula od 16 godina nakon vađenja zuba? Gospodin iz ordinacije Mekić, nije imao licencu za obavljanje posla, a djevojka je dobila sepsu, bila nekoliko dana u komi i na kraju operacija nije pomogla.
- Sanjarko
#2262 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Jesam, ali nisam znao za ove detalje, meni ovdje neki ili povukao kost ili nije korjen dobro izvadio davno pa morao specijalistici ici koja je izvadila korjen ili kost sta vec i sad je sanirano to vec godinama.
Ali mislim da su i roditelji mozda kasno reagovali, jer sepsa kako znam duze joj vremena treba da se prosiri i tako na zlo da se da, mozda grijesim nek me neko ispravi, mislim da je djevojku zavukao, nije izvadio kako treba, dao neki lijek koji nije djelovao i ovo se nazalost djevojci desilo.
-
kazo
#2263 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Mislim da je ovo sve trajalo oko mjesec dana. Odma se to kod nje zagnojilo, pokusali sa antibiotici, kako se pocelo spustati prema plucima (mozda u ovom terminu grijesim), onda su pokusali sa operacijom.Sanjarko wrote: ↑16/10/2024 09:45Jesam, ali nisam znao za ove detalje, meni ovdje neki ili povukao kost ili nije korjen dobro izvadio davno pa morao specijalistici ici koja je izvadila korjen ili kost sta vec i sad je sanirano to vec godinama.
Ali mislim da su i roditelji mozda kasno reagovali, jer sepsa kako znam duze joj vremena treba da se prosiri i tako na zlo da se da, mozda grijesim nek me neko ispravi, mislim da je djevojku zavukao, nije izvadio kako treba, dao neki lijek koji nije djelovao i ovo se nazalost djevojci desilo.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2264 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
komentar oralnog kirurga kolegi kad me pregledao na stomatoloskom faksu
jao koliko ovaj covjek ima zuba
N-1
nazalost vise mi jos 2 jedan ce pokusati spasiti a drugi koliko god da cekam je za pod klijesta...
jao koliko ovaj covjek ima zuba
N-1
nazalost vise mi jos 2 jedan ce pokusati spasiti a drugi koliko god da cekam je za pod klijesta...
- Ludzak
#2265 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Nije zub uopšte vadila. Pretpostavljam da je u pitanju apsces zuba koju je povukao infekciju do krvotoka. Apscec ne nastaje preko noći, već mjesecima. Ne treba udarati odmah po doktorima. Čim je ležala u bolnici, znači infekcija prešla u organe. Tada se teško spašava.
Zato, čuvajte zube. Svaki karijes, svaka tačka, nek se očiste. Ako vidite izbačenu fistulu, odmah stomatologu.
Zato, čuvajte zube. Svaki karijes, svaka tačka, nek se očiste. Ako vidite izbačenu fistulu, odmah stomatologu.
-
akcija007
#2266 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Tuzno pretuzno od necega rutinskog sta se desi.
A kako nije imao licencu kada je imao svoju ordinaciju ?
Do Oralne hirurgije na Stomatologiji se ne moze tek tako doci
A kako nije imao licencu kada je imao svoju ordinaciju ?
Do Oralne hirurgije na Stomatologiji se ne moze tek tako doci
-
mali_balon
#2267 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Ja kontam da je to ono klasican strah od zubara doveo do belaja.....ko od nas ide zubaru redovni na pregled.....vecina nas ode kad nas sekunde odvajaju da se ne ubijemo od bolova....i nekad je kasno.....sad je pitanje jel sve uradjeno kako treba ili je javasluk doveo do smrti
-
akcija007
#2268 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Prije 5 godina sam vadio vrh korjena . Tri dana pred zahvat sam poceo piti antibiotik Xiclav 1000 mg (s klavulanakom kiselinom) , i morao sam popoti cijelu kutiju . Konjski antibiotik stomak me bolio kada ga popijem .
U ovom slucaju se spominje Amoxibos 500 mg .
Nisam dr ni farmaceut ali nekako malo mg
- nivla
#2269 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
xiclav je amoxicilin sa klavunskom kiselinomakcija007 wrote: ↑17/10/2024 08:12 Prije 5 godina sam vadio vrh korjena . Tri dana pred zahvat sam poceo piti antibiotik Xiclav 1000 mg (s klavulanakom kiselinom) , i morao sam popoti cijelu kutiju . Konjski antibiotik stomak me bolio kada ga popijem .
najcesce je 500mg amoxicilina i vise nego dovoljno u dozi 3x1, ili 2x2 ovisi o indikacijama nije mi jednom to zubar/ljekar propisao, ne mora odmah ici na max doze svakako ide antibiotik i po tjelesnoj masi
-
feelthesame
#2270 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Prije 5 mjeseci rađen zubni most , na lijevoj strani izmedju četvorke i sedmice, izmedju fale dva zuba, petica i šestica, koji su nekad davno izvađeni, nakon cementiranja nisam osjetio nikakvu bol, zadnja dva mjeseca osjećam bol ali više kao žuljanje na dijelu na kojem fale zubi, išao sam dva puta čistio mogući kamenac ili ostatke ljepila, ali bol ne prestaje, dali ponovo raditi zubni most, ili će s vremenom to zubno meso i kost ispod mosta prilagoditi se samom mostu, ima li neko iskustva? Hvala.
- Sanjarko
#2271 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Ja imam sad vise zuba od rahmetli starog kad je bio u mojim godinama. Izgubio sve zube veoma mlad, do 50 nije imao ni jednog skoro vise zuba. Ja ih imam jos 2 za vadzenje, 2 mozda se popravit daju ili su i oni za vadzenje ali imam ih jos i dalje, donje pogotovo, ne urekao se.
@Ludzak upravu mozda, ali mislim samo donekle, mislim da je i zavucena znajuci nas sistem. Osjetio sam ga na svojoj kozi/bolesti itd. Silni narod isto tako. Nisam iznimka.
Dobro mi je neko iz Zengi borac rekao davno, ti si samo broj, misleci ovima svima iz sistema. Naravno ne treba generalizirati, mnogi iz sistema hoce pomoci, ali sve mi se cini da su oni manjina, i vremenom postaju manjina.
Grabi se i sl i ne haje, jb ga. Realnost.
-
menekse1992
#2272 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Kako se naručuje na stomatologiji? Je li potrebno licno otići ili mejlom/pozivom?
- Truba
#2273 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
eh ovako
prvo morate otici na inicijalni pregled NAKON STO VAM NAPRAVE KARTON u kartoteci ( to je u 5 metara i ide brzo)
onda oni kad pregledaju kazu ti sto je hitno i idete na taj odjel slijedite upute
na odjelu cete dobiti SVOG DOKTORA
s kojim onda dogovarate termine
ako budete imali srece dobit cete doktora koji komunicira preko vibera pa sve ide super
ako je hitno...sve se preskace i odmah ste na stolu buse vam zube
npr ja sam dosao ortodontu 3.4.2024
i nakon otvaranja kartona hitno sam upucen na BOLESTI DESNI
odatel sam hitno upucen na slikanje jer je bila grozna situacija
slikanje se placa da znate
onda sam dobio VIBER poruku nakon slikanja od doktorice da je SITUACIJA JOS GORA
i da moram piti antibiotike prije kiretaze zuba
kad sam sve to zavrsio otisao sam na BOLESTI ZUBA
ali su bili godisnji odmori pa su me poslali za SEPTEMBAR
u medjuvremenu sam bio na ortodonciji gdje su me ismijali i rekli da sam zakasnio 20 godina
nedgje sredinom 15.9. sam dobio svoju doktoricu i bio vec 2 puta...sve prema onom inicijalnom pregledu radi
ali sam upucen i ORALNOM KIRURGU zbog vadjenja JEDNOG zuba
rekla mi je da razmislim kad i kako ali da na kraju zub ipak mora ici
prvo morate otici na inicijalni pregled NAKON STO VAM NAPRAVE KARTON u kartoteci ( to je u 5 metara i ide brzo)
onda oni kad pregledaju kazu ti sto je hitno i idete na taj odjel slijedite upute
na odjelu cete dobiti SVOG DOKTORA
s kojim onda dogovarate termine
ako budete imali srece dobit cete doktora koji komunicira preko vibera pa sve ide super
ako je hitno...sve se preskace i odmah ste na stolu buse vam zube
npr ja sam dosao ortodontu 3.4.2024
i nakon otvaranja kartona hitno sam upucen na BOLESTI DESNI
odatel sam hitno upucen na slikanje jer je bila grozna situacija
slikanje se placa da znate
onda sam dobio VIBER poruku nakon slikanja od doktorice da je SITUACIJA JOS GORA
i da moram piti antibiotike prije kiretaze zuba
kad sam sve to zavrsio otisao sam na BOLESTI ZUBA
ali su bili godisnji odmori pa su me poslali za SEPTEMBAR
u medjuvremenu sam bio na ortodonciji gdje su me ismijali i rekli da sam zakasnio 20 godina
nedgje sredinom 15.9. sam dobio svoju doktoricu i bio vec 2 puta...sve prema onom inicijalnom pregledu radi
ali sam upucen i ORALNOM KIRURGU zbog vadjenja JEDNOG zuba
rekla mi je da razmislim kad i kako ali da na kraju zub ipak mora ici
- Truba
#2274 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
jesam li pomogao?menekse1992 wrote: ↑18/10/2024 14:31 Kako se naručuje na stomatologiji? Je li potrebno licno otići ili mejlom/pozivom?
svima preporuke za gore
bogovi su
nikakvi mi studenti nisu radili nego doc dr mr tr fr doktori
studenti rade ljudima bez osiguranja ili UZ NADZOR ljekara...dakle malo radi ljekar malo student
meni su radili studenti ali POSTIPLOMSKOG dakle ljudi su zubari ali sada specijaliziraju neki dio
-
noviclan
#2275 Re: Stomatolog Sarajevo....-gdje, šta, kako
Alana (26) je otišla u Tursku srediti zube za 6.700 eura, ovo je rezultat: "Moj život je uništen"
https://avaz.ba/lifestyle/zdravlje/9347 ... je-unisten
A jesu je opravili
https://avaz.ba/lifestyle/zdravlje/9347 ... je-unisten
Spoiler
Show