AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Jeff Bingham

#2251 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

za inter ne znam, ali milan nece morati uvoditi neke dodatne promjene u poslovanje, jer su se vec prilagodili tome. dok ce ovi drugi morati itekako srezati troskove, odnosno uskladiti ih s prihodima.
ibizza

#2252 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Jeff Bingham wrote:ma jebo arape :) jebo city, malagu, i te glupe tvorevine, ne bih volio da se milan u to pretvori. pametnim kupovanjem se moze postici vise nego krhanjem love u klub. vidi napoli - mcity :)
Al Milan nije City ili Malaga,Milan je klub stvoren na taj nacin prije 22 godine,znaci ,tada je Silvio poceo krhati lovu.Sada,kad bi dosli arapi,sa "samo" 2-3 extra pojacanja,Milan bi mogao pobijedio svaki tim u Evropi.Milan ima to nesto sto ni jedan tim nema.
Pa i ovakvi,kakvi su,barci klepe bod :D
Baudelaire

#2253 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Jeff Bingham wrote:za inter ne znam, ali milan nece morati uvoditi neke dodatne promjene u poslovanje, jer su se vec prilagodili tome. dok ce ovi drugi morati itekako srezati troskove, odnosno uskladiti ih s prihodima.
Nisi me shvatio. United i Barcelona npr imaju od karata 70 miliona više nego Milan. Od TV prava 100 miliona više nego Milan. Od dresova i tog, 100-200 miliona više. Kad sve to sabereš, vidiš da se Milan ne može finansijski takmičiti sa njima. Odnosno, Barcelona sebi može priuštiti svake sezone da potroši 100 miliona eura, Milan ne može. To je ta razlika koja se ne može smanjti na ovaj način. I Inter je naravno u istom sranju, ali ovo je tema o Milanu, pa sam zato samo njih spominjao :D
Jeff Bingham

#2254 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

silvio je talijan ;)
ganjeta

#2255 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Baudelaire wrote:Jest, ali Milan neće nigdje doći tom politikom. Trenutno Milan u sastavu ima 2 ili 3 svjetske klase, to su Thiago Silva, Ibrahimović i Pato. Da se razumijemo, nisu drugi Italijani puno bolji, ali zato im je svima u Evropi puša. Trenutno je i Bayern misaona imenica za italijanske klubove, za Špance i većinu Engleza da ne govorimo.
Ja te pohvali i odma se razilaze mišljenja :D .

Da se razumijemo, Bayern nikad nije misaona imenica za AC, naprotiv to je suprotno, džaba prihodi, marketing i sve to što si nabrojao u posljednim postovima.

Milan je Lav koji spava, a opće poznato je da ne treba dirati Lava koji spava :mrgreen: .
Jeff Bingham

#2256 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Baudelaire wrote:
Jeff Bingham wrote:za inter ne znam, ali milan nece morati uvoditi neke dodatne promjene u poslovanje, jer su se vec prilagodili tome. dok ce ovi drugi morati itekako srezati troskove, odnosno uskladiti ih s prihodima.
Nisi me shvatio. United i Barcelona npr imaju od karata 70 miliona više nego Milan. Od TV prava 100 miliona više nego Milan. Od dresova i tog, 100-200 miliona više. Kad sve to sabereš, vidiš da se Milan ne može finansijski takmičiti sa njima. Odnosno, Barcelona sebi može priuštiti svake sezone da potroši 100 miliona eura, Milan ne može. To je ta razlika koja se ne može smanjti na ovaj način. I Inter je naravno u istom sranju, ali ovo je tema o Milanu, pa sam zato samo njih spominjao :D
"malo" si pretjerao sa ciframa, nije to bas tolika razlika :)

pogledaj balans klubova, barcelona je u minusu 300-400 miliona, united i vise, a milan oko 50. doce i to sve kad tad na naplatu :)
Baudelaire

#2257 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

A znam, ali dok Milan ne promijeni politiku van terena, neće moći da se adekvatno takmiči. To je tako, jbg, nisam to ja izmislio, takav je FFPR. Uveden s namjerom da elitne klubove zaštiti, da ne može više niko da se pridruži onoj G 14 grupaciji :x
Jeff Bingham

#2258 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

AC Milan line up January moves for Barcelona's Maxwell and Real Madrid's Sami Khedira

ne kontam bas, koji ce im klinac maxwell :? hajd dok nije doso taiwo, al sad je bas nepotreban.
Rossoner84

#2259 Re: AC Milan

Post by Rossoner84 »

pozdrav!
tek sam se registrovao, vjerovatno sam fulio post, ali da pitam ipak :)
Sta je sa fan klubom Ac MIlan? Sarajevski ili BiH? desava li se sta? rado bih se pridruzio.
Forza Milan!

Dobro ce nam doci Maxwell, vidis koje smo kurate srece sa povredama :)
Jeff Bingham

#2260 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

kako nam je robinho nedostajao 8-) cassano u formi, i nocerino prvijenac upisao.... veselo :-D
mp3sa

#2261 Re: AC Milan

Post by mp3sa »

Samo da T. Silva nije teze povrijedjen... :-? Hoce on da glumi loptu... :D
oridjidji

#2262 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Baudelaire wrote:
Jeff Bingham wrote:izjednacice se to kad udari ffp :)
Pa tad se može samo veća razlika napraviti, jer Milan i Inter nit imaju vlastite stadione, znači automatski drastično manji prihodi, niti su dobro razvili marketing. U ovom momentu Englezi, Švabe i Španci su u puno boljoj poziciji.
Upravo se varaš, kada misliš da Milan nije poklopio dobro marketinški prostor iako nemaju svoj stadion. Problem ne leži u Milanu, Interu, Juventusu, Romi, Laciju i nekim drugim talijanskim ekipama koji su brandovi u Italiji i van nje. Milan je do prije 3, 4 godine izdvajao oko 100 miliona eura godišnje na plaće svojih igrača. Imali bi minus od 20-30 miliona po sezoni, koji bi anulirali prodajom nekog od velikih igrača. Prvi put to je bio Shevchenko drugi put Kaka. Sada su se odlučili da skrešu igračima plate, kako bi poslovali fiktivno. Desetogodišnji ugovor su potpisali sa Adidasom oko sponzorstva kluba vrijedan 100 miliona eura. Sa Fly Emirates su potpisali 5 godišnje sponzorstvo od 50 miliona eura. Također sada je i Tachi Oil, albanska naftna kompanija uložila svoj novac u Milan. Otidjite na oficijelnu stranicu Milana i vidječete ko su sve sponzori Milana. Pa igrači su marketinški pokriveni dosta. Sječam se da su imali i reviju odijeće, koju su nosili za Dolce & Gabbanu. Pogledaj te im web site i vidječete da oni imaju armiju navijača van Italije. Možda i jednu od največih kolonija navijača u svijetu. Imate galeriju navijača sa svih meridijana. Sami sajt im je preveden na više svijetskih jezika.

Berlusconni je od Milana napravio firmu, koja sama sebe finansira kako veliki gazda nebi morao uvijek da ulijeće sa svojim kapitalom kako bi popravljao stanje u klubu. Davno je prošlo vrijeme kada je Milan mogao da troši malo, a da time dobije puno. Sada Milan troši koliko novca i proizvede i to je zdrava politika kluba, kad se zna da Italija ima nemilosrdne zakone prema svome fudbalu. Porezi su največa boljka italijanskog fudbala. Čak ni problem infrastrukture nije toliki problem klubovima kao porezi. Koliko klub mora izdvojiti za plaću igrača, toliki porez moraju izdvojiti i za plaću i za kupovinu. Zato italijanski klubovi nekupuju igrača po cijeni od 30 miliona pa na više.
Baudelaire

#2263 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Milan i Inter trenutno su daleko po kvalitetu od Uniteda, Reala i Barcelone. Uporedi utakmice između Barcelone i Milana iz 2006 godine kad je Barcelona bila prvak Evrope, i sad ove godine, pa ćeš vidjeti o kakvoj razlici govorim. Tad je Milan pojeo Barcelonu, sad je daleko od tog. Poenta mog pisanja nije omalovažavanje italijanskog fudbala, jer mi je puno draži od španskog ili engleskog, zato mi je krivo što su generalno italijanski klubovi u dubiozi. Sve to što si napisao stoji, međutim, finansijski je Milan i dalje dobro iza klubova koje sam gore naveo, a osim toga, tu su još neki klubovi koji imaju bogate vlasnike i spremni su milijarde dati samo da se dokopaju Lige prvaka.
ibizza

#2264 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Zlatannnnnnnn :thumbup:
Jeff Bingham

#2265 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

sto je zakuca princ :-D
ganjeta

#2266 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Jeff Bingham wrote:sto je zakuca princ :-D
:shock:
Kakva golčina :thumbup:

Milan rutinski, Bate imao jednu šansu 1 na 1 ali Abiati mangupski skinuo zicer.
Dokazano kad igra Ibra igra i Milan.
Jeff Bingham

#2267 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

AC Milan’s Adriano Galliani hints at signing Juventus star Alessandro Del Piero
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... entus-star

dobar bi ovo bio šuk :D
Atticus Finch

#2268 Re: AC Milan

Post by Atticus Finch »

Alex je davno izjavio da može otići samo van Italije, ako ode uopće... ;-)
ibizza

#2269 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Jeff Bingham wrote:
AC Milan’s Adriano Galliani hints at signing Juventus star Alessandro Del Piero
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... entus-star

dobar bi ovo bio šuk :D
Ma star je on,treba se okrenuti mladjim igracima...
abondanzieri

#2270 Re: AC Milan

Post by abondanzieri »

Ja bih rekao da je on previse mlad za Milan :D :lol:
van Basten

#2271 Re: AC Milan

Post by van Basten »

abondanzieri wrote:Ja bih rekao da je on previse mlad za Milan :D :lol:
:lol: puter čak :lol:
ultima_palabra

#2272 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Šta je Milanu? :-)
xXBl0odXx

#2273 Re: AC Milan

Post by xXBl0odXx »

Dobar ovaj Milan :D
amrica

#2274 Re: AC Milan

Post by amrica »

3-3 , boateng 3 kom :-) za 15 min
Novi_Nick

#2275 Re: AC Milan

Post by Novi_Nick »

amrica wrote:3-3 , boateng 3 kom :-) za 15 min
Ima li neko link da gledam ovu utakmicu?
Post Reply