SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Partizzanka

#2251 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

a sta je sad pa podton koze???
jbt jedan dan me nema 2h i ispadnem iz toka totalno! :)

prosvijetlite me!
BJB

#2252 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ima li ovo igdje kod nas kupiti?
Image
Pregledala sam onaj tutorial "how to organize your make-up"..case za cetke i olovke imam, samo su mi sjene problem a
semlaca prije nego mamu posaljes u pohod na cetke pregledaj ovo, isplatice se
[youtube]http://www.makeupgeek.com/tutorials/dec ... hes-to-buy[/youtube]
i ovo http://www.makeupgeek.com/articles-revi ... hould-own/
Michun

#2253 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

semlaca wrote:I mama mi je predložila tako nešto. Da traži pa šta joj preporuče da kupi. Treba mi za sjenilo, za blendanje (veze ja nemam ni šta je to, al' skontat ću ima vremena) i za rumenilo. Te bi htjela imati kvlaitetne (skroz). Onda bi kupila neki set sa 20ak četkica onih raznoraznih za nekih 20-30$
@Michun: Kupila sam ono Boujouris rumenilo što si mi preporučila - divno je, hvala ti.
More li se rumenilo koristiti bez podloge, tj. pudera, tonirane kreme, nego samo na hidratantnu kremu? (to dok ne nabavim odgovarajuću kremu).
Ma da, mozes uvijek na ebay naci jeftine ili evo kad mama vec ide nek ti kupi dobru za rumenilo (jednu od one dvije koju sam preporucila od MAC), za sjenu vecu i manju i blendanje...to je 4 kom. Posto je sephora najrasprostranjenija u US evo ti cetke pa pogledaj. Mozes mami reci neki od ovih setova da ti kupi i bice ti dosta (bez MAC-a), 7 do 10 kom je dovoljno.
http://www.sephora.com/browse/section.j ... yId=C12680
Ako imas dvojbi koji, pitaj.
Super za rumenilo. Moze naravno, krema i na to rumenilo...
Nadinka

#2254 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Sad i ja moram kupovati cetke za sminku, eto, a mislila sma da mi nista ne fali, ali s vama covjek ne moze biti miran nikako :D
Zelena Carapa

#2255 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Partizzanka wrote:a sta je sad pa podton koze???
jbt jedan dan me nema 2h i ispadnem iz toka totalno! :)

prosvijetlite me!
Nisam ni ja znala za podton do prije par godina. Ukratko, pogresan podton ti je ono kad ti puder nikako ne stoji :))) mada bi trebao.

Npr. ja imam izrazito svijetal ten i kad kupim pogresan tecni puder u najsvjetlijoj nijansi (ali pogresan podton) on u neka doba pocne bacati na zuckasto. To za mene nije prirodna boja i ljudi misle da sam bolesna, cak pomisle da sam dobila zuticu. :) Tako ti ja otkrih da je moj porcelansko bijeli ten ustvari cool odnosno imam hladni podton. Kad kupim puder koji odgovara tom opisu stoji kao saliven. I niko ne misli da sam bolesna (mada sam jednako svjetla ali ne baca na zuto) nego na roskasto.

Gore sam stavila kako se odredjuje. :)
Nadinka

#2256 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:
semlaca wrote:Imam pitanjce: Zanima me kako odrediti podton kože, šta je to uopšte i za šta je bitno?
Kako me ova šminka počela zanimati, samo belaji i tona nejasnih stvari. Uf, teško ženama.
koje ti je boje vena na ruci (gdje sat stoji) :)

If your veins appear green, you have warm undertones.
If your veins appear blue, you have cool undertones.
If your veins appear purple, you have neutral undertones.
Kad bih ja znala jel ovo plavo il zeleno :D skoro pa daltonista
Zelena Carapa

#2257 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:
Zelena Carapa wrote:
semlaca wrote:Imam pitanjce: Zanima me kako odrediti podton kože, šta je to uopšte i za šta je bitno?
Kako me ova šminka počela zanimati, samo belaji i tona nejasnih stvari. Uf, teško ženama.
koje ti je boje vena na ruci (gdje sat stoji) :)

If your veins appear green, you have warm undertones.
If your veins appear blue, you have cool undertones.
If your veins appear purple, you have neutral undertones.
Kad bih ja znala jel ovo plavo il zeleno :D skoro pa daltonista
pitaj nekog :D
Zelena Carapa

#2258 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote: Kad bih ja znala jel ovo plavo il zeleno :D skoro pa daltonista
eh, draga moja sad je meni jasno sto si ti udarila po smedje i bez :D :D
Michun

#2259 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

E da znas da ima veze ovaj podton, u mene nije ni roze ni zut...nekako nema toga. U mene je srednja vena ljubicasta, ona ljeva malo na zeleno vuce ali bi rekla da se gleda ukupan dojam :D
Zelena Carapa

#2260 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Michun wrote:E da znas da ima veze ovaj podton, u mene nije ni roze ni zut...nekako nema toga. U mene je srednja vena ljubicasta, ona ljeva malo na zeleno vuce ali bi rekla da se gleda ukupan dojam :D
mozda si ti neutrlna...mozes to procijeniti i ako gledas podocnjake - kod mene su plavi kolutovi oko ociju - klasicni cool podton. Ili tako sto ces staviti nesto zlatne boje pred lice pa nesto sivo ili srebreno i vidjeti sta ti bolje stoji
Partizzanka

#2261 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

sad ste i mene u plavo/zeleno zavili
kod mene jedan dan plavo drugi zeleno
hahaha

a kako cu onda na puderu vidjeti koji je podton
tj kako cu onda znati koji puder mi odgovara za moj podton???
Michun

#2262 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:
Michun wrote:E da znas da ima veze ovaj podton, u mene nije ni roze ni zut...nekako nema toga. U mene je srednja vena ljubicasta, ona ljeva malo na zeleno vuce ali bi rekla da se gleda ukupan dojam :D
mozda si ti neutrlna...mozes to procijeniti i ako gledas podocnjake - kod mene su plavi kolutovi oko ociju - klasicni cool podton. Ili tako sto ces staviti nesto zlatne boje pred lice pa nesto sivo ili srebreno i vidjeti sta ti bolje stoji
Podocnajci VEOMA ljubicasti :D
Ja zlatno ne voBim nikako.
Zelena Carapa

#2263 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Partizzanka wrote:sad ste i mene u plavo/zeleno zavili
kod mene jedan dan plavo drugi zeleno
hahaha

a kako cu onda na puderu vidjeti koji je podton
tj kako cu onda znati koji puder mi odgovara za moj podton???
ja to nadjoh na netu, oni imaju kategorizaciju za puder koji ja koristim...
Zelena Carapa

#2264 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Michun wrote:
Zelena Carapa wrote:
Podocnajci VEOMA ljubicasti :D
Ja zlatno ne voBim nikako.
cini mi se da si neutralna :)

Ne volim ni ja - a i ne stoji mi srecom :D
Partizzanka

#2265 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

a kod mene su podocnjaci sivkasti
a ova vena na sredini je plava a onda ide na zeleno kako nestaje, a ove malecke su ljubicaste :)

eto koji sam podton i kako da nadjem puder koji ce mi stimati
ili toniranu kremu :)
Michun

#2266 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa

#2267 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

One common way of determining skin undertones is looking at the veins on the underside of your forearm in natural sunlight. If the veins are a blue color, then you have a cool skin tone. If the veins are green or yellow, then you have a warm skin tone. When the veins are mix of both blue and green, you might have a neutral skin tone.

Observing natural eye and hair colors can help to identify skin undertones. Typically, cool-toned people have eyes that are shades of blue, gray or green and have blond, brown or black hair. Their hair tends to have blue, silver, violet and ash undertones. Warm-toned people usually have amber, hazel, brown or black eye color, with strawberry blond, red, brown or black hair. Their hair sometimes has gold, red, orange and yellow undertones.

Many people learn their skin undertones by seeing how their face and skin looks with gold or silver jewelry placed against it. Cool-toned people look better in silver, white gold and platinum, and warm-toned people look better in yellow gold. The metal that works with your undertone color will complement your skin to make you look fresh.

Some people can determine their skin undertones by pulling their hair back and placing a white cloth, such as a towel or shirt, around their neck and shoulders. If your face looks bluish, you have a cool skin tone. If your face looks yellowish, you have a warm skin tone. Neutral skin tones typically will look greenish next to the white cloth. Many cool-toned people have pink or rosy undertones, and many warm-toned people have golden or peach undertones.

Image
Last edited by Zelena Carapa on 09/02/2011 11:00, edited 1 time in total.
Michun

#2268 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Iz mog iskustva, umjetne dlake na cetkama...spada sve s njih pa ti po licu sjene padaju dok se sminkas. Odlicne su za masne sjene recimo. Ove za rumenilo i puder pod obavezno da su od prave dlake...poni ili tako nesto.
E sad, ko bi ga znao! Mozda ove moderne nove tehnologije imaju dobre umjetne dlake. Ko ce ga znati kad smo zabit! Ova oba seta imaju cetku za tecnu podlogu koja tebi ne treba jer ne stavljas puder tecni a kamoli cetkom, znaciiii gubitak para.
Ove su mi super ali ne pise koja je dlaka.
http://www.sephora.com/browse/product.j ... goryId=RVP
Gospoda Ministarka

#2269 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

*mima* wrote:Naletim u casopisu na tester......odlican je......Image

Mimo probala sam ga i meni u opste nije nesto, mozda zbog nijanse koja je za mene presvijetla ali zut je nekakav previse ... najbolje od pudera sto je Bourjois imao je Image
*mima*

#2270 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Ok.....ne dopada ti se.....ja sam i tako jucer pronasla svoju nijansu.......jupiiiiiiiiiiiiiiiiii
Image
swirl

#2271 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Juce sam dobila super recept za masnu kozu i mitisere: izmjesate obicnu sodu bikarbonu sa malo vode...da bude onako gusce...i time izmasirate lice...i operete sa mlakom vodom. Ja sinoc probala, lice super poslije toga.
swirl

#2272 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

semlaca wrote:Ima i onaj fazon sa aspirinom (4 aspirina sa par kapi vode) i time istrljati lice. Bude pravo fino.
Ko ima suhu kozu, izmrviti aspirin u maslinovo ulje i to na lice :)
Michun

#2273 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alemaa wrote:Ja obijam ebay uz duz i poprijeko u potrazi na orginal MAC cetkama..nasla sam jednog sigurnog sellera..al valja cekat dan :D :D
ima vise...doduse po jednu a ne set. ali ako trazis po broju...
ovo je sa ebay.com
http://shop.ebay.com/?_kw=authentic%20m ... pos=&gbr=1
ebay.uk
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=mac+ ... m270.l1313
Michun

#2274 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

kiki-miki wrote:Gledah danas one ko MAC sjene u Marsu,ali mi šljašte.Dobivaju li oni mat ili samo ove?
ja sam kupila, nikad stavila nisam...ali ne be rekla da matiraju. bas imaju sjajice :D
a sto ne volis sjOjno :shock: :lol:
nera18

#2275 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

kiki-miki wrote:Gledah danas one ko MAC sjene u Marsu,ali mi šljašte.Dobivaju li oni mat ili samo ove?
hajd me uputite, odakle mac kod nas? :) sta propustam
Post Reply