jbt jedan dan me nema 2h i ispadnem iz toka totalno!
prosvijetlite me!
Moderator: anex

Ma da, mozes uvijek na ebay naci jeftine ili evo kad mama vec ide nek ti kupi dobru za rumenilo (jednu od one dvije koju sam preporucila od MAC), za sjenu vecu i manju i blendanje...to je 4 kom. Posto je sephora najrasprostranjenija u US evo ti cetke pa pogledaj. Mozes mami reci neki od ovih setova da ti kupi i bice ti dosta (bez MAC-a), 7 do 10 kom je dovoljno.semlaca wrote:I mama mi je predložila tako nešto. Da traži pa šta joj preporuče da kupi. Treba mi za sjenilo, za blendanje (veze ja nemam ni šta je to, al' skontat ću ima vremena) i za rumenilo. Te bi htjela imati kvlaitetne (skroz). Onda bi kupila neki set sa 20ak četkica onih raznoraznih za nekih 20-30$
@Michun: Kupila sam ono Boujouris rumenilo što si mi preporučila - divno je, hvala ti.
More li se rumenilo koristiti bez podloge, tj. pudera, tonirane kreme, nego samo na hidratantnu kremu? (to dok ne nabavim odgovarajuću kremu).
Nisam ni ja znala za podton do prije par godina. Ukratko, pogresan podton ti je ono kad ti puder nikako ne stojiPartizzanka wrote:a sta je sad pa podton koze???
jbt jedan dan me nema 2h i ispadnem iz toka totalno!
prosvijetlite me!
Kad bih ja znala jel ovo plavo il zelenoZelena Carapa wrote:koje ti je boje vena na ruci (gdje sat stoji)semlaca wrote:Imam pitanjce: Zanima me kako odrediti podton kože, šta je to uopšte i za šta je bitno?
Kako me ova šminka počela zanimati, samo belaji i tona nejasnih stvari. Uf, teško ženama.
If your veins appear green, you have warm undertones.
If your veins appear blue, you have cool undertones.
If your veins appear purple, you have neutral undertones.
pitaj nekogNadinka wrote:Kad bih ja znala jel ovo plavo il zelenoZelena Carapa wrote:koje ti je boje vena na ruci (gdje sat stoji)semlaca wrote:Imam pitanjce: Zanima me kako odrediti podton kože, šta je to uopšte i za šta je bitno?
Kako me ova šminka počela zanimati, samo belaji i tona nejasnih stvari. Uf, teško ženama.
If your veins appear green, you have warm undertones.
If your veins appear blue, you have cool undertones.
If your veins appear purple, you have neutral undertones.skoro pa daltonista
eh, draga moja sad je meni jasno sto si ti udarila po smedje i bezNadinka wrote: Kad bih ja znala jel ovo plavo il zelenoskoro pa daltonista
mozda si ti neutrlna...mozes to procijeniti i ako gledas podocnjake - kod mene su plavi kolutovi oko ociju - klasicni cool podton. Ili tako sto ces staviti nesto zlatne boje pred lice pa nesto sivo ili srebreno i vidjeti sta ti bolje stojiMichun wrote:E da znas da ima veze ovaj podton, u mene nije ni roze ni zut...nekako nema toga. U mene je srednja vena ljubicasta, ona ljeva malo na zeleno vuce ali bi rekla da se gleda ukupan dojam
Podocnajci VEOMA ljubicastiZelena Carapa wrote:mozda si ti neutrlna...mozes to procijeniti i ako gledas podocnjake - kod mene su plavi kolutovi oko ociju - klasicni cool podton. Ili tako sto ces staviti nesto zlatne boje pred lice pa nesto sivo ili srebreno i vidjeti sta ti bolje stojiMichun wrote:E da znas da ima veze ovaj podton, u mene nije ni roze ni zut...nekako nema toga. U mene je srednja vena ljubicasta, ona ljeva malo na zeleno vuce ali bi rekla da se gleda ukupan dojam
ja to nadjoh na netu, oni imaju kategorizaciju za puder koji ja koristim...Partizzanka wrote:sad ste i mene u plavo/zeleno zavili
kod mene jedan dan plavo drugi zeleno
hahaha
a kako cu onda na puderu vidjeti koji je podton
tj kako cu onda znati koji puder mi odgovara za moj podton???
cini mi se da si neutralnaMichun wrote:Podocnajci VEOMA ljubicastiZelena Carapa wrote:mozda si ti neutrlna...mozes to procijeniti i ako gledas podocnjake - kod mene su plavi kolutovi oko ociju - klasicni cool podton. Ili tako sto ces staviti nesto zlatne boje pred lice pa nesto sivo ili srebreno i vidjeti sta ti bolje stojiMichun wrote:E da znas da ima veze ovaj podton, u mene nije ni roze ni zut...nekako nema toga. U mene je srednja vena ljubicasta, ona ljeva malo na zeleno vuce ali bi rekla da se gleda ukupan dojam![]()
Ja zlatno ne voBim nikako.

Ko ima suhu kozu, izmrviti aspirin u maslinovo ulje i to na licesemlaca wrote:Ima i onaj fazon sa aspirinom (4 aspirina sa par kapi vode) i time istrljati lice. Bude pravo fino.
ima vise...doduse po jednu a ne set. ali ako trazis po broju...alemaa wrote:Ja obijam ebay uz duz i poprijeko u potrazi na orginal MAC cetkama..nasla sam jednog sigurnog sellera..al valja cekat dan![]()
ja sam kupila, nikad stavila nisam...ali ne be rekla da matiraju. bas imaju sjajicekiki-miki wrote:Gledah danas one ko MAC sjene u Marsu,ali mi šljašte.Dobivaju li oni mat ili samo ove?
hajd me uputite, odakle mac kod nas?kiki-miki wrote:Gledah danas one ko MAC sjene u Marsu,ali mi šljašte.Dobivaju li oni mat ili samo ove?