Kako naci zenu vrijednu braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zposao

#2251 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by zposao »

Image
pustopoljina

#2252 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by pustopoljina »

Doktor- medicinska sestra brakova
I doktorica- obicni sljaker brakova
nebogori

#2253 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

pustopoljina wrote:Ah...ne bih to u rimu ozbiljno shvacala...to je stil zivota
to je stil zivota za talijana a ne za talijanke
imam cak i snimak toga
animals

#2254 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

pustopoljina wrote:Doktor- medicinska sestra brakova
Ma to samo u Bosni..
radnicka klasa..nekada i ravnopravnost..
Guadalajara

#2255 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Guadalajara »

pustopoljina wrote:Doktor- medicinska sestra brakova
:thumbup:
animals

#2256 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

zposao wrote:Image
Respo u Rimu :thumbup:
alibaba_i_30_godina

#2257 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by alibaba_i_30_godina »

animals wrote:
nebogori wrote:
animals wrote:Ako imas 30 godina i nemas zenu ili curu..
a lijepo izgledas i radis..
u cemu je problem..
ne zelis ili ne mozes..
mozda ne izgledam lijepo al evo konkretno kod mene vec sam napisao jos uvijek se osjecam da imam 21 pa mi je brak i nesto ozbiljno nekako daleko od mog sadasnjeg shvatanja
Pa to je ok..
svako zivi kako misli da mu je najbolje..
ako ti odgovara biti sam i mjenjati zene, onda nemam nista protiv..
mozda se i smiris jednog dana..
Sta ti znaci ovo "smiriš jednog dana"? Pa mozda čovjeku odgovara tako kako jeste, ne skače s jedne djevojke na drugu, već ima i neku stabilnu vezu koja se prekine i onda bude sam neko vrijeme i opet tako. Ne mora značiti da je to razuzdan život, a pogotovo ne da će se brakom smiriti. :-)

Eto neka smo svi razuzdani, nepromišljeni i poletni a vi u braku smireni ljudi. How yes no.
animals

#2258 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

alibaba_i_30_godina wrote: Sta ti znaci ovo "smiriš jednog dana"? Pa mozda čovjeku odgovara tako kako jeste, ne skače s jedne djevojke na drugu, već ima i neku stabilnu vezu koja se prekine i onda bude sam neko vrijeme i opet tako. Ne mora značiti da je to razuzdan život, a pogotovo ne da će se brakom smiriti. :-)

Eto neka smo svi razuzdani, nepromišljeni i poletni a vi u braku smireni ljudi. How yes no.
Nisi me skontao..
to je bilo samo na onu temu o sponzorusama..
nije uopce bitno hoce li se neko ozeniti ili zivjeti sam..
nije to bit srece..vec tvoje unutrasnje stanje..
nije sreca brak, vec tvoja psiha..
nebogori

#2259 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

animals wrote:
zposao wrote:Image
Respo u Rimu :thumbup:
Ovo je respo u rimu ;-)
Last edited by nebogori on 29/07/2019 15:24, edited 1 time in total.
animals

#2260 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

Ovaj sto vozi ili suvozac..
nebogori

#2261 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

sto vozi suvozac je rodbina sto je vlasnik
Cookie85

#2262 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

annoy wrote:
Cookie85 wrote:

Ne treba meni sluzavka, sve mogu i sam, nego neko ko moze da razumije kad meni nije do price, kad mi se ne izlazi, kad nesto ne zelim u tom momentu.

Naravno da ima svoje potrebe svi ih imamo.

Naravno da ti se cini grozan odnos kad dodje covjeku taj dan nije ni do cega, a ona bi svasta i sad bi se covjek preko volje da njoj ugadja? Sto ona njemu ne ugadja tako ako mu taj dan nije ni docega da ga pusti da ga prodje?

A super je odnos kad je "hej babe, spremi se, idemo na Tajland" tada je sve super, grozan odnos " hej babe, nisam raspolozen danas imao puno posla i jos sad moram privatno da radim, zelim samo da odmorim glavu" tada je grozan odnos, razumljivo za zenu da je grozno, pustiti nekoga da glavu odmori da ne razmislja ni o cemu.

Daaj kad je bajno, putuje se, kupuje se, ne fali nista , sve super... opet se svodi na sponzorusu , dok udovoljavas, super, ne udovoljavas jedan dan , grozno
Ako ti konstantno nije ni do cega onda trebas promijeniti nesto u zivotu, jer to bas nije normalno
Svatko ponekad ima los dan, i u tim situacijama partner je tu da razumije i oraspopozi, al nitko ne zeli partnera koji svako malo nema volje ni za sta i oko kojeg treba hodat kao po jajima
Nisam ni rekao da konstantno mi nije ni do cega, nego primjer dao kad mi nije ni do cega. Meni je frka samo kad je deadline (nije svaki mjesec deadline) i bas tih par dana zene ne razumiju ( ne rade stvari namjerno, nego jednostavno ne razumiju).

Ja sam takav kakav sam i ne trpim.

Ja imam svoje prioritete i ciljeve, ali isto tako volim da izlazim i putujem. Razlika sto ja nemam strpljenja ni velike tolerancije za neke stvari sto me "udaljava" od ciljeva i onoga sto hocu.
Da li sam sebican, jesam! Ono sto hocu i zelim, ja idem ka tome i dajem 110% od sebe da to dobijem.
I nisam rekao da je do zena/djevojaka, vjerovatno je do mene i vjerovatno je problem sto djevojke koje upoznam nemaju iste zivotne ciljeve!
moonca

#2263 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by moonca »

nebogori wrote:
moonca wrote:
nebogori wrote:meni najvise sta je u vezama smetalo je kad je pitam sta bi sada da radimo kaze pa ti odluci ti si muskarac ili sl

jbt pa je li ti ja moram odredjivati sta bi ti i birati mjesta gdje idemo
daj nekad ti reci idemo negdje pa se mozemo dogovoriti ako se ne slazemo a ne ono muskarac si pa ti moras na sve misliti
Ako se ona ne pritivi tvom izboru --ne zvoca --zasto bas to mjesto, zar nisi nista bolje znao-- onada je ok -- da ti izaberesh..
al mozes li ikad ti odabrati
jbg mozda meni bas ne pada nista na pamet pa ti predlozim bastu u koju ides svaki dan ili ne bi nikad otisao
mozda ti kazes ajmo u jajce na vodopad ili nesto trece sto je dobro a ne da te vodim u scc
Naravno da moze i treba, ali mi se ne svidja to -- ' ti si mushkarac''--- ne znam, sta to znaci pojedinim zenama- da ne nagadjam???
animals

#2264 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

Fino..
dale cooper

#2265 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by dale cooper »

Meni je sasvim ok i legitiman izbor da neko bude sponzor i voda sponzoruše. Ono što ne mogu je pravdanje za izbore koje su načinili
i kuknjava kako nema više dobrih i normalnih žena. Reci brate živim tako i tako zato što mi je ćejf da živim tako i što si to mogu priuštiti
i doviđenja. I to je pošteno.
nebogori

#2266 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

e to sta im konkretno znaci moras pitati njih
meni to vuca na ono ja sam samo tu da me vodas a ti odlucuj za sve i misli na sve
Cookie85

#2267 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by Cookie85 »

dale cooper wrote:Meni je sasvim ok i legitiman izbor da neko bude sponzor i voda sponzoruše. Ono što ne mogu je pravdanje za izbore koje su načinili
i kuknjava kako nema više dobrih i normalnih žena. Reci brate živim tako i tako zato što mi je ćejf da živim tako i što si to mogu priuštiti
Ma sponzor zakon! :D
nebogori

#2268 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

animals wrote:Fino..
pa ja pisem samo ono sto jeste ;)
alibaba_i_30_godina

#2269 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by alibaba_i_30_godina »

animals wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: Sta ti znaci ovo "smiriš jednog dana"? Pa mozda čovjeku odgovara tako kako jeste, ne skače s jedne djevojke na drugu, već ima i neku stabilnu vezu koja se prekine i onda bude sam neko vrijeme i opet tako. Ne mora značiti da je to razuzdan život, a pogotovo ne da će se brakom smiriti. :-)

Nisi me skontao..
to je bilo samo na onu temu o sponzorusama..
nije uopce bitno hoce li se neko ozeniti ili zivjeti sam..
nije to bit srece..vec tvoje unutrasnje stanje..
nije sreca brak, vec tvoja psiha..
Pa napisao si valjda se i ti smiriš nekada, a sve se to odnosila na tvoj prvobitni post kako je neko sam, a ima 30 i preko godina. Tu se već nije pričalo o sponzorušama. I naravno da je bitno kako se ko osjeca, nismo svi mi niti želimo biti u nekoj bračnoj zajednici samo da bi ispunili kriterije i norme nekih ljudi koji su nebitni. Ali, razumijem sta si htio reci.
nebogori wrote:sto vozi suvozac je rodbina sto je vlasnik
Ja mislim da se mi znamo. Ličiš mi na jednog poznanika. :mrgreen:
animals

#2270 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by animals »

dale cooper wrote:Meni je sasvim ok i legitiman izbor da neko bude sponzor i voda sponzoruše. Ono što ne mogu je pravdanje za izbore koje su načinili
Pa svaki muskarac koji ima love pozeli da voda mladu zenu..
i da je mazi..
a te mlade ne vole raditi..
Bog im dao tijelo, a uzeo nesto drugo..
i nadju se..sasvim normalno..
nebogori

#2271 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

ja konkretno nisam rekao da nema normalnih i dobrih zena jer se mnogi nadovezu na mene kad se ukljuce na temu
nit sam sponzor nit trazim takve
da je tesko naci dobru i normalnu da mjestima gdje su kao popularni izlasci jeste
je li tu i do mene? jeste al se i ne zalim samo komentarisem za ova mjesta
nebogori

#2272 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by nebogori »

alibaba_i_30_godina wrote:
nebogori wrote:sto vozi suvozac je rodbina sto je vlasnik
Ja mislim da se mi znamo. Ličiš mi na jednog poznanika. :mrgreen:
pa moguce da se znamo
znam dosta ljudi s kojima se pozdravim i sl
pustopoljina

#2273 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by pustopoljina »

Cookie85 wrote:
annoy wrote:
Cookie85 wrote:

Ne treba meni sluzavka, sve mogu i sam, nego neko ko moze da razumije kad meni nije do price, kad mi se ne izlazi, kad nesto ne zelim u tom momentu.

Naravno da ima svoje potrebe svi ih imamo.

Naravno da ti se cini grozan odnos kad dodje covjeku taj dan nije ni do cega, a ona bi svasta i sad bi se covjek preko volje da njoj ugadja? Sto ona njemu ne ugadja tako ako mu taj dan nije ni docega da ga pusti da ga prodje?

A super je odnos kad je "hej babe, spremi se, idemo na Tajland" tada je sve super, grozan odnos " hej babe, nisam raspolozen danas imao puno posla i jos sad moram privatno da radim, zelim samo da odmorim glavu" tada je grozan odnos, razumljivo za zenu da je grozno, pustiti nekoga da glavu odmori da ne razmislja ni o cemu.

Daaj kad je bajno, putuje se, kupuje se, ne fali nista , sve super... opet se svodi na sponzorusu , dok udovoljavas, super, ne udovoljavas jedan dan , grozno
Ako ti konstantno nije ni do cega onda trebas promijeniti nesto u zivotu, jer to bas nije normalno
Svatko ponekad ima los dan, i u tim situacijama partner je tu da razumije i oraspopozi, al nitko ne zeli partnera koji svako malo nema volje ni za sta i oko kojeg treba hodat kao po jajima
Nisam ni rekao da konstantno mi nije ni do cega, nego primjer dao kad mi nije ni do cega. Meni je frka samo kad je deadline (nije svaki mjesec deadline) i bas tih par dana zene ne razumiju ( ne rade stvari namjerno, nego jednostavno ne razumiju).

Ja imam svoje prioritete i ciljeve, ali isto tako volim da izlazim i putujem. Razlika sto ja nemam strpljenja ni velike tolerancije za neke stvari sto me "udaljava" od ciljeva i onoga sto hocu.
Da li sam sebican, jesam! Ono sto hocu i zelim, ja idem ka tome i dajem 110% od sebe da to dobijem.
I nisam rekao da je do zena/djevojaka, vjerovatno je do mene i vjerovatno je problem sto djevojke koje upoznam nemaju iste zivotne ciljeve!
Ne znam ovo..ne kontam...
Pa imas starce...ako su ti starci imali stres na poslu, ako znas kad su imali rokove kako to izgleda...ako si sam ista u zivotu radio, znas sta znaci imati rok...kako mozes ne kontati?
Drugo je kad se neko zalijepi bas za tebe, a uopce joj se ne svidja tvoj nacin zivota...naravno da nikad nece kontati. Ne zeli.
A ne konta da treba mozda traziti nekog sa drugacijim poslom.
Poslovi gdje postoje dezurstva, gdje ides na poziv, gdje par puta godisnje predajes nesto i ne smijes jednu gresku imati, jer se onda sve ispocetka radi...gdje se ide po terenu...hbg. takav je opis posla.
Ili svi ono...cool doktor...a sto za njega bas i nema praznika i sto na poziv dolazi u bilo koje doba, ako je ta vrsta doktora...hbg.
Valjda svi kontaju neki ocni sa privatnom praksom...
pustopoljina

#2274 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by pustopoljina »

Upravo. Hoces tako i cao. A ne jos traziti dlaku u jajetu.
annoy

#2275 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?

Post by annoy »

Cookie85 wrote:

Kako god okrenes, ne mozes nac nekog tko ce imat razumijevanja bas 100% vremena. Nekad ces na neke kompromise morat pristat.
Par dana u mjesecu loseg raspolozenja nije strasno...al sta da recimo dobijes dijete, hoces i njemu objasnjavat da te tih dana mora pustiti na miru i ne dosađivati...
Sto puta stavim osmijeh na lice iako sam neraspolozena jer ne zelim da moj partner trpi zbog neceg sto nije njegova krivica. Nekad ne mogu, pa trazim razumijevanje...al to je igra za dvoje, kad tad i jedno i drugo moraju malo popustit.
Dobro je da znas sto trazis al ne valja nikada biti bas potpuno rigidan :) u vezi, braku nema mjesta za toliku sebicnost... mozda ti je i bolje da budes sam ako tvoj zivotni ritam i ambicije ne dozvoljavaju nista drugo
Post Reply