Kme kme kmeeeeeeeeejajara wrote:pa nije vam niko kriv sto je vas jedini izvor informacija portal
Ubise nas bosnjoooci
Moderator: anex
Kme kme kmeeeeeeeeejajara wrote:pa nije vam niko kriv sto je vas jedini izvor informacija portal
Rus...kinez...japanac...nijemac...svejedno ko da kupi, jeftine struje neJmamoa wrote:pojavit ce se neki rus i kupit ovo vidjet cete.
Šta su ti sad krivi bosanski katolici?Nivelacija wrote:Barem jos 900 bosanskih katolika treba biti uhapseno zbog duga i gasenja kompanije.
ma zna preCednik nekog vijetnamca. mulji-jarder kazu.bh.tornjak wrote:Rus...kinez...japanac...nijemac...svejedno ko da kupi, jeftine struje neJmamoa wrote:pojavit ce se neki rus i kupit ovo vidjet cete.
U pravu su HDZeovci za tresnje,jer ako ih ne proda one ce se ucrvati a EPBiH struja nece jer je Halalhorkesh wrote:U jednom od tekstova, na nekom od HDZ-ovskih portala, su iznijeli argumentaciju da bi Aluminij trebao imati jeftiniju struju od Mittala jer je troši pet puta više. Kao, bagatelna cijena.155_mm wrote:pa zadnja ponuda "svicaraca" je bila 25-40€. znaci manje od zeljezare. ali ne samo nocu kao zeljezera kad struje ima i viska nego 24/7.SaraFina wrote:Ode pojam HR poduzetništva u Hercegovini
Željezara Zenica ima struju po 42€ a Aluminij ne može imati po istoj????
Zaštooo?
Iduća je EP HZHB nadam se
Usporedili su to s nekim pijačarem koji prodaje trešnje. Kao, naravno da će dati veliki popust nekome ko kupi cijeli kamion trešanja.
Eto. Mene je ta logika zaprepastila. Pozitivno, naravno, pokazuje veliku dozu kreativnosti
To su ovdje izvalili,horkesh wrote:U jednom od tekstova, na nekom od HDZ-ovskih portala, su iznijeli argumentaciju da bi Aluminij trebao imati jeftiniju struju od Mittala jer je troši pet puta više. Kao, bagatelna cijena.155_mm wrote:pa zadnja ponuda "svicaraca" je bila 25-40€. znaci manje od zeljezare. ali ne samo nocu kao zeljezera kad struje ima i viska nego 24/7.SaraFina wrote:Ode pojam HR poduzetništva u Hercegovini
Željezara Zenica ima struju po 42€ a Aluminij ne može imati po istoj????
Zaštooo?
Iduća je EP HZHB nadam se
Usporedili su to s nekim pijačarem koji prodaje trešnje. Kao, naravno da će dati veliki popust nekome ko kupi cijeli kamion trešanja.
Eto. Mene je ta logika zaprepastila. Pozitivno, naravno, pokazuje veliku dozu kreativnosti
Lol512MB wrote:Ne ferma te niko izgleda bajo moj..._BataZiv_0809 wrote:Sta se desava? Molim upucene da mi napisu. Dijasporu molim da preskoci. Hvala.
Kampanja bi bila gdje su Bošnjaci većina , kladionice ne smije da bude u blizini škole najmanje 2 km kako je to gdje HDZ ima većinu ne zanima meNivelacija wrote:Mislim da su kladionice, prodavati suplju toliko godina i uzimati milijarde na ublehu mora propasti kada tada.mO k3 wrote:Tu je intelektualna elita sa poskoka![]()
aluminijum će se ugasiti danas , sutra, prekosutra šta je sljedeće ??
Federacija i bosnjacki lideri moraju hitno uci u borbu protiv kladionica oporezivanjem.
A u skole i medije uvesti propagandu koliko stete nanose drustvu.
Pustio je onog klempu Ljubica da sere dok on radi na planu CSSemir wrote:zanimljivo kako se covic nikako ne oglasava u vezi aluminija
Pa imat će oni 60% svoje plate,.. dakle primat će 1800 do 2000 KM mjesečno.moa wrote:Rijesenje:
prodavati struju po trzisnoj cijeni negdje vani a ovih 900 usposlenika primiti na biro i davati im od razlike u cijeni koja je bila za Almunij po 400 maraka pomoci narednih 6 mjeseci i opet ce jefitnije biti nego ovako.

Primijetio sam da ga nema nešto u 3 sedmice prije nego što je tema aluminij postala ponovo aktualna !!SSemir wrote:zanimljivo kako se covic nikako ne oglasava u vezi aluminija
Problem je u tome sto radnici zaradjuje silne pare a firma pravi gubitkesehohari wrote:Iskreno rečeno, što je se digla tolika hajka oko tog subvencioniranja struje. U drugim zemljama (Njemačkoj npr.) je sasvim normalna praksa da se proizvođačima aluminija da neka subvencija za el.energiju, jer se te pare preko poreza, carina za uvoz sirovina i tkd. višestruko vraćaju. Meni lično to uopšte nije problem. Ali ne vidim razloga zašto bi iko uložio i fening prije nego što se ne otkrije kriminal koja je dovela do toga da je firma u tolikom haosu.
Subvencije u Njemačkoj se sastoji samo od olakšica kroz neplaćanje opterećenja na električnu energiju, dakle ne plaćaju takse za obnovljive izvore, porez na struju itd. Jer bi inače plaćali kao i domaćinstva a to je skoro 300 eura za MWh, a tržišnu cijenu mora svako platiti.sehohari wrote:Iskreno rečeno, što je se digla tolika hajka oko tog subvencioniranja struje. U drugim zemljama (Njemačkoj npr.) je sasvim normalna praksa da se proizvođačima aluminija da neka subvencija za el.energiju, jer se te pare preko poreza, carina za uvoz sirovina i tkd. višestruko vraćaju. Meni lično to uopšte nije problem. Ali neka im plati to onda Vlada HNK, K10 i ZHK i ostala mjesta koja nisu puno čekala da finansiraju TV hzhb.
Dragan hoda po vili i trazi od osoblja malo jacu praljkovacuhowdy wrote:Ne mogu dobit subvencije. Provjerena informacija.
Bas Dragan hoda po vili od muke i briga , ne budali .... On ima dovoljno i za unukepropuh1975 wrote:Dragan hoda po vili i trazi od osoblja malo jacu praljkovacuhowdy wrote:Ne mogu dobit subvencije. Provjerena informacija.
Pa šta hoće da firma ima para, a radnici budu na minimalcu. Valjda je firma u službi radnika, a ne radnici u službi firme.mO k3 wrote:Problem je u tome sto radnici zaradjuje silne pare a firma pravi gubitkesehohari wrote:Iskreno rečeno, što je se digla tolika hajka oko tog subvencioniranja struje. U drugim zemljama (Njemačkoj npr.) je sasvim normalna praksa da se proizvođačima aluminija da neka subvencija za el.energiju, jer se te pare preko poreza, carina za uvoz sirovina i tkd. višestruko vraćaju. Meni lično to uopšte nije problem. Ali ne vidim razloga zašto bi iko uložio i fening prije nego što se ne otkrije kriminal koja je dovela do toga da je firma u tolikom haosu.