Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

Dogmano

#2251 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Dogmano »

kmirsad wrote:
MUNAFIK wrote:
kmirsad wrote:Kakav crni bošnjački identitet... to ne postoji... to je izmišljotona grupice ljudi koja se 93 sastala u Sarajevu dok smo mi ratovali po bosanskim brdima i donijela najštetniju odluku za Bosnu i Hercegovinu i muslimane u njoj... u cijeloj istoriji BiH... četnici i ustaše su danima proslavljale taj čin i dan danas ga proslavljaju, svjesni da su nam time navukli ludačku košulju i rukave vezali na leđa.
Da su tada izglasali , ta gomila sebičnih, fol vjerski oprijedeljenih nazovi intelektualaca, uz bošnjački identitet, i pravi identitet koji nam pripada... Bosanac/Hercegovac... ova država bi danas bila država sretnih ljudi.
Nema ovdje sretnih ljudi dok imas najvece hrvate i srbe na cijelom svijetu kao konstutivne narode koji ne vole i ne žele da BiH postoji... Mozemo se.mi zvat na 100 imena ali dok nismo srbi imi hrvati mi nista nevaljamo...
Neka njih... meni ne smetaju... neka budu šta hoče...ja hoču da budem Bosanac... vjeroispovjest, ako je imam, nikoga se ne tiče, moja privatna stvar...
Da je bilo kako je trebalo da bude, te 93... bilo bi danas mnogo više Bosanaca i Hercegovaca, a mnogo manje konstitutivnih... mošda ni entiteta ne bi bilo... ni pokušaja pravljenja trečeg entiteta
Da, čim Bošnjaci zaborave ko su odmah će i Srbi i Hrvati zaboraviti sebe. Ama, kud nam komunisti ne dadoše da se izjasnimo Bosancima, nego su mnogi krv pišali da na papir prenesu realnost da u BIH ne žive samo Srbi i Hrvati. Mogu li i ja biti Bosanac ako sam iz Hercegovine? :run:

Radujem se ovom prevratu u Sarajevu. Volio bih da se, gdje je god to moguće, napravi koalicija bez SDA. Nisam od onih kojima SDA predstavlja oličenje zla, niti mislim da su neki drugi bezuslovna sreća našem društvu, ali ne bi bilo loše pokušati nešto drugačije. Time bi i SDA dobila šansu da se dodatno očisti i eventualno reformiše. A valjalo bi da to uspiju, jer eto njih na vlast za četiri godine opet...
kmirsad

#2252 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kmirsad »

MUNAFIK wrote:Al to nije ni tema...
Ni sam se želim se uvlačiti u duboku diskusiju, posebno ne u offtopik... nego odgovaram, samo da ne bude da nemam odgovor. Ipak ovo je lična stvar, za lične diskusije, na možda nekoj drugoj temi. Ja izjavio, vi mi odgovorili. I neka na tome ostane. Sve poštujem, ali imam svoj stav.
Maystor

#2253 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

Počela je raspodjela plijena u okviru dogovorene koalicije u kurtonu. Sve je na stolu: ministarstva, javna preduzeća, upravni i nadzorni odbori :D

No, još uvijek nema dogovora o premijeru. Konaković, Forto i mudo Marjanovo se spominju, mada je moguće da koalicija pukne već na tom pitanju.
Nero Histrion

#2254 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

Maystor wrote:Počela je raspodjela plijena u okviru dogovorene koalicije u kurtonu. Sve je na stolu: ministarstva, javna preduzeća, upravni i nadzorni odbori :D

No, još uvijek nema dogovora o premijeru. Konaković, Forto i mudo Marjanovo se spominju, mada je moguće da koalicija pukne već na tom pitanju.
Je li ovo iz nekih provjerenih izvora ili je pošalica? :D
Maystor

#2255 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Maystor »

Nero Histrion wrote:
Maystor wrote:Počela je raspodjela plijena u okviru dogovorene koalicije u kurtonu. Sve je na stolu: ministarstva, javna preduzeća, upravni i nadzorni odbori :D

Je li ovo iz nekih provjerenih izvora ili je pošalica? :D
Kako ćeš me to pitat? Naravno da je iz provjerenih izvora, nije iz forumske kanalizacije.

Kontaktirali su ljude koji bi mogli obnašati važne funkcije; a od ovih koje ja znam - niko neće. Ko god ima imalo pameti jasno mu je da ova koalicija ne može napraviti ništa.
putokaz1

#2256 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by putokaz1 »

NIP-NS-SDP-DF-SBB-NBL neče dugo trajati
Kikibombona

#2257 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Kikibombona »

putokaz1 wrote:NIP-NS-SDP-DF-SBB-NBL neče dugo trajati
putokaz1 wrote:Meni ova koalicija
SDP-DF-NS(?)-SBIH(oni bi sa svima)-SBB(do juče bili s SDA i PDA)
1.Imaju samo 1 ruku više od 50%,neko se razboli i GOTOVO a pogotov ako bude Preletača ili neka stranka odustane
2.Pitanje je je ko će prvi Odustati:NS,SBB ili...
3.Do juče su svi bili posvađani,ima još sukoba
4.Ideološki različiti ali i Praktično različiti-Ideolizi i Foteljaši
5.Pomirenje Kukića i Bakira i samo jedna stranka eto nove većine
NE MIRIŠE NA DOBRO
U ZDK isto hoce bez SDA.

Nemoj se sekirati, bice to dobro. Ako ostanes bez posla uvijek ima Njemacka. :thumbup:
putokaz1

#2258 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by putokaz1 »

U ZDK isto hoce bez SDA.

Nemoj se sekirati, bice to dobro. Ako ostanes bez posla uvijek ima Njemacka. :thumbup:[/quote]
Ich habe kein Job.
Ich bin nicht SDA.
Ich wunsche nicht nach Deutschland gehen.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2259 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

sumnjam da će koalicija puci na tom pitanju, jer ako nasa sttanka i sdp podrzavaju konakovica, onda ce konakovic i biti premijer, a ovi ce nagovoriti df da pristanu na to.
_Reds_

#2260 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

Samo da onda ne bude po onoj narodnoj: " Gdje je puno baba, kilava su djeca".
madner

#2261 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Zeleni na haparatima. :D
refffko

#2262 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by refffko »

Ne budu li na vlasti u KS, zeleni ce sva moguca srranja raditi. Organizovat ce proteste, nahuskace kriminalce da prijete ovim koji su protiv njih.
Gubitak Sarajeva, za njih bi bio preboloan poraz koji sigurno nece dostojanstveno podnjeti.
kluz franjo

#2263 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kluz franjo »

Ako me sjećanje dobro služi, nikada u dejtonskoj BiH kod SDA dužnosnika nije bilo ovoliko svakodnevne, postizborne kuknjave, prijetnji i kletvi kao u zadnjih 2-3 sedmice.

Ako znamo da je učešće SDA u državnoj vlasti (skoro) neupitno,
ako znamo da je SDA samo sa HDZ-om najavila zvanične koalicione razgovore - što im garantuje učešće u vlasti u SBK, HNK i vjerovatno LK,
ako dalje znamo, da će biti veoma teško formirati federalnu većinu sa HDZ-om, a bez SDA,

onda je jedini zaključak, da za SDA sve to puno manje znači od količine STRAHA da bi mogli izgubiti kontrolu u KS, TK i možda ZDK.

Plač, kuknjava i kletve na najbolji način demonstriraju percepciju koja preovladava u SDA, a koja je izgleda identična onoj u HDZ-u.

Jebo državu, ne dirajte mi seharu u mom "paraustavnom 3. ili 4. entitetu".
Banksy

#2264 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

N. Latić, glasnogovornik F. Radončića, zaziva ili najavljuje 'vladu nacionalnog jedinstva', koaliciju SDA/SDP/SBB. Prema zadnjoj rečenici, jasno je da to radi prema uputama.

https://thebosniatimes.ba/22371/vlada-n ... -sa-df-om/

treba razmisliti o respektabilnoj vladi nacionalnog jedinstva koja bi bila sposobna, referentna i meritona da donosi velike odluke od državnog, a u ovom slučaju i nacionalnog značaja za Bošnjake. Tako nešto je spominjao i obećavao Radončić u izbornoj kampanji, ali ne znam da li je računao na SDA.

da sam na mjestu Nikšića i Radončića, razmislio bih i o takvoj mogućnosti.

Dakle, opoziconi lideri se uopće ne trebaju bojati ući u pregovore i sa SDA-om jer su u poziciji da postavljaju uvjete na koje iz mali milion razloga mora pristati.

Da budem iskren, ja ovo iznosim potpuno svjestan da samo glasno razmišljam bez ikakve iluzije da će ovo moje plediranje iko uvažiti.
Da je koalicija možda zaista već i dogovorena, čini se zbog 'preporuke' koju Latić daje Bakiru, a koja je u stvari spisak Bakirovih unutarstranačkih želja.

Prvo bi morao očistiti državne institucije od razne alaše i kabadahija, poput Čampara, Efendića, Gutića, Kambera, Zildžića itd.
Vrlo je moguće da će SBB otići s SDA - svakako propadaju, pa koga briga, ali nikako ne mogu da vjerujem da je SDP spreman na takvu avanturu. Jedva su preživjeli Lagumdžiju, a ovo bi ih dokusurilo.
madner

#2265 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

SDP sasvim jasno ide na vladu bez SDA. Spasavanje vojnika Baketa je u toku.
JThomas

#2266 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

meni to više djeluje kao spisak fahrinih želja. jer ko bi ostao da te ukloni.
_Reds_

#2267 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

Fahro se priklanja bilio kome ko je na vlasti ili ko ima više šansi za vlast, jer bi inache sa velikom vjerovatnocom završio u zatvoru.
denis.istok

#2268 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

madner wrote:SDP sasvim jasno ide na vladu bez SDA. Spasavanje vojnika Baketa je u toku.
Koju vladu? Drzavnu, federalnu ili kantonalne.

Za ove kantonalne je gotova stvar, za ove iznad nivoe nesto bas i ne vidim da se trude. Svima je bitno prvo rjesiti kantone gdje lova, a onda drzava i fbih su na listi zelja četvrte ili pete. Ako i jesu uopste. Kome treba naduravanja sa HDZ i SNSD kad mozes lijepo drzati bogate kantone a govoriti kako ovi ne rade nista da ocuvaju drzavu :)

Po meni, ako se vec odlucilo da se ide bez SDA onda treba da ide na svim nivoima. Inace slijede 4 sumorne godine obstrukcija, prepucavanja, blokadi, protesta i sl.
JThomas

#2269 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

e to je to, nisam za sda, samo sam protiv vlasti bez nje :mrgreen:

a opstrukcije sa viših nivoa prema nižim treba izbjeći neformiranjem vlasti bez sda. nipošto tako da ona sa viših ne opstruira niže. ipak su oni pobjednici od 24%.
Banksy

#2270 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

12% ukupnog biračkog tijela Federacije.
denis.istok

#2271 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

Banksy wrote:12% ukupnog biračkog tijela Federacije.
Tacno tako ,a s druge strane su najglasniji oni sto su osvojili recimo 1.5-3% pa se isto smatraju pobjednicima. Apsurdistan kako god okrenes.

Pod hitno dizanje praga na 5%, i uvesti obavezu glasanja. Ovo prvo i nekako, drugo je već teško izvodivo.
Banksy

#2272 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Banksy »

denis.istok wrote:
Tacno tako ,a s druge strane su najglasniji oni sto su osvojili recimo 1.5-3% pa se isto smatraju pobjednicima.
Ja ne čujem nikog od njih. Tihi su, za moj ukus, i previše.

A najglasniji su ovi s 12. 'Pobjednici'. Plaču i kmeče, ori na sve strane.
Styling

#2273 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Styling »

.....i kao sto smo vec ranije istakli, pobjednika nema jer niko nije osvojio 51%. Ko prvi formira vecinsku koaliciju taj formira i vlast. Bujrum, ko ce prije!
denis.istok

#2274 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by denis.istok »

Banksy wrote:
denis.istok wrote:
Tacno tako ,a s druge strane su najglasniji oni sto su osvojili recimo 1.5-3% pa se isto smatraju pobjednicima.
Ja ne čujem nikog od njih. Tihi su, za moj ukus, i previše.

A najglasniji su ovi s 12. 'Pobjednici'. Plaču i kmeče, ori na sve strane.
Par dana nakon izbora se sastali u Zenici PDA NIP NB i ASDA da dogovore koaliciju i formiraju vlast, pricajuci kako su cudo od stranaka i pobdjednici. Sve zajedno mozes nazvati B-SDA. Bit ce ovdje jos galame na sve strane cini mi se.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2275 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JoseMujica »

cirkus tek poćinje dok klovnovi utvrde taćan broj mijesta...nakon ovih izbora ulazimo u grand finale koalicijskog gang-banga svi sa svima i svako protiv svakoga
Locked