Da, čim Bošnjaci zaborave ko su odmah će i Srbi i Hrvati zaboraviti sebe. Ama, kud nam komunisti ne dadoše da se izjasnimo Bosancima, nego su mnogi krv pišali da na papir prenesu realnost da u BIH ne žive samo Srbi i Hrvati. Mogu li i ja biti Bosanac ako sam iz Hercegovine?kmirsad wrote:Neka njih... meni ne smetaju... neka budu šta hoče...ja hoču da budem Bosanac... vjeroispovjest, ako je imam, nikoga se ne tiče, moja privatna stvar...MUNAFIK wrote:Nema ovdje sretnih ljudi dok imas najvece hrvate i srbe na cijelom svijetu kao konstutivne narode koji ne vole i ne žele da BiH postoji... Mozemo se.mi zvat na 100 imena ali dok nismo srbi imi hrvati mi nista nevaljamo...kmirsad wrote:Kakav crni bošnjački identitet... to ne postoji... to je izmišljotona grupice ljudi koja se 93 sastala u Sarajevu dok smo mi ratovali po bosanskim brdima i donijela najštetniju odluku za Bosnu i Hercegovinu i muslimane u njoj... u cijeloj istoriji BiH... četnici i ustaše su danima proslavljale taj čin i dan danas ga proslavljaju, svjesni da su nam time navukli ludačku košulju i rukave vezali na leđa.
Da su tada izglasali , ta gomila sebičnih, fol vjerski oprijedeljenih nazovi intelektualaca, uz bošnjački identitet, i pravi identitet koji nam pripada... Bosanac/Hercegovac... ova država bi danas bila država sretnih ljudi.
Da je bilo kako je trebalo da bude, te 93... bilo bi danas mnogo više Bosanaca i Hercegovaca, a mnogo manje konstitutivnih... mošda ni entiteta ne bi bilo... ni pokušaja pravljenja trečeg entiteta
Radujem se ovom prevratu u Sarajevu. Volio bih da se, gdje je god to moguće, napravi koalicija bez SDA. Nisam od onih kojima SDA predstavlja oličenje zla, niti mislim da su neki drugi bezuslovna sreća našem društvu, ali ne bi bilo loše pokušati nešto drugačije. Time bi i SDA dobila šansu da se dodatno očisti i eventualno reformiše. A valjalo bi da to uspiju, jer eto njih na vlast za četiri godine opet...