Finale: Francuska - Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko osvaja?

Poll ended at 16/07/2018 00:27

Francuska
131
53%
Hrvatska
114
47%

Total votes: 245

Mis mekinjas

#2251 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

Aj dobro i Hrvati su pobijedili u 90 minuta Argentinu.
Igra traje do zadnjeg zvizduka suca.

Da jucer nije bilo autogola i penala islo bi se u produzetke i sta bi se onda pricalo?!

Francuzi su pobijedili, dobri su, lijepo je to islo iako su se ciganili strasno. Onih zadnjih 10 minuta protiv Belgije je bilo najruznijih 10 minuta ovog svjetskog. :-)
Altsa

#2252 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Altsa »

ultima_palabra wrote:
dječak sa šibicama wrote:u 14 h slijece zrakoplov, dolaze na trg Bana Jelacica oko pola tri, vec je na trgu na tisuce hiljada ljudi, dolaze vozovi iz Osijeka, Splita, cijene karata 50% jeftinije, gradski prijevoz u ZG besplatan danas

poslije Zagreba idu u svoje gradove, Dalicu sutra docek u Varazdinu, u Splitu na Rivi u vecernjim satima danas

cijela zemlja u euforiji
Šta čekaš?
kad ocekujete rastikare?
SaraFina

#2253 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by SaraFina »

JThomas wrote:hrvatima golovi francuske izgledaju jeftino. mrziteljima hrvata izgledaju "s pola snage" :mrgreen: a istina je da je francuska pobjednik zato što može trčati i udarati u duelu duplo više od sljedećeg najboljeg na prvenstvu. ti odigraš svoje i ispušeš, a on nastavlja isto.

Pa gdje neće. Francuska repka kao iz filma "Bogovi su pali na tjeme". Baš bi i čistokrvni Francuz mogao nastaviti "isto" u drugom poluvremenu :D
Mis mekinjas

#2254 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Mis mekinjas »

MensurM wrote:Kakva krađa u najvećoj utakmici na svijetu.

"Perišićeve ruke su u prirodnom položaju. Nema njihovog pokreta prema lopti. Dakle nema ni penala." tvrdi Clattenburg.

"100 posto nije bio penal. Igrač kojeg je lopta pogodila u ruku preblizu je lopti koja mu dolazi. Ona ga zatim udara u ruku, a ne događa se njegov pokret rukom prema lopti, što bi impliciralo namjeru i samim tim bilo opravdanje za dosuđivanje penala. Vidljivo je da igrač kji se brani nema namjeru igranja rukom prema lopti. Pravila kažu da za dosuđivanje penala mora postojati namjera. A ovdje njegove ruke nisu u neprirodnom položaju. Jednostavno, ovo ne ispunjava nijedan kriterij po kojim bi bila situacija za penal", rekao je Dermot Gallagher.

"Ovo nije bilo ispravno korištenje VAR-a. Sudac nije smio dosuditi penal na ovakav način, rekao je Howard Webb.
Ma bio je penal, najnapucanija lopta je bila u finalu eura 2000. Francuska Portugal. To je bilo sve samo ne penal. :mrgreen:
kiligonzales

#2255 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Hajvan wrote:Kao neko ko se razumije u fudbal, ko Mara u kvantnu mehaniku samo mogu reci da posjed lopte i tzv. “dominacija na terenu” vise nista ne znace u danasnjoj modernoj igri…
Real je to dokazao u LP mnogo puta :lol:
Satere ih Bajern kontrolom lopte, pa i prilikama, a ovi ih redovno prodju.
A sama Barsa je dokazala da posjed lopte, ne dobija uvijek utakmice.

Osobno mi se svidja fudbalska filozofija Ivana Jovanovica, ali da bog da da se iko sjeca po cemu je on bitan ko trener i koga vodi. :D
north

#2256 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by north »

Svaka čast kockastima da se oko toga ne ponavljamo previše šta su i koliko napravili...priča kako su bili bolji od fracuza ne pije vode, francuzi su jebi ga igrali isto kao protiv Belgije, Argentine..puste posjed lopte i ubiše u tranziciji na polukontre i kontre...mpžda je to nekome ružno za oko, ali cilj opravdava sredstva...hrvati su kao vršili pritisak, imali vuše loptu, kružili, ali nije tu bilo šansi....

Što se tiče penala, ne znam, meni je bio...a uostalom ko sam ja, najbolji hrvatski sudac i ekspert za suđenje Mateo Beusan kaže sinoć poslije tekme moramo biti objektivni i reći da se ovo moglo suditi i da je opravdan penal...
SaraFina

#2257 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by SaraFina »

storm2018 wrote:
SaraFina wrote:
storm2018 wrote:Ipak na kraju odlican silazak s pozornice, ove generacije...price o sreci su glupost.
Jest ih sad pomazilo tj bolje reci vratilo im nesto iz proslosti.
Peh je poceo u austriji 2008, onaj gol turske u samom kraju produzetaka....pa kiks za mundijal 2010...
Na euro2012 u grupi sa finalistima (italija, spanjolska) gdje su irci hladno apsolvirani, sa talijanima cvrsti x...a spanjolci, tada vjerojatno nikad jaci tek iz kontre, nakon promasenog zicera rakitica, u 86. poveli za 2-1...
U brazilu onaj japanac oduzeo pobjedu protiv brazila plus krepani pletikosa, koji je bio krivac za skoro sve golove...
U francuskoj su bili zreli za finale, eto odmah u cetvrtfinalu na portugal, koji je i osvojio, ispali u produzecima, isto nakon kontre uslijed opsade gola portugala....toliko o sreći i karmi.
Sad im se ponesto vratilo, kroz zdrijeb, otvaranje puta dalje....ali je glupo reci samo puka sreća....nema slucajnih golova, obrana, stativa, penala.
Francuska sinoc takticki vrhunski, pustili da se hrvatska troši, igra...(dan manje odmora i citavih 90 minuta vise igre u cijelom natjecanju)
Zasluzeno apsolutno i sve cestitke!!
Nama odlican uspjeh za povijest i to je to.
Za kraj koristim priliku, da se onima koji su to iskoristili za nacionalna prepucavanja, posebno skutoriji...ono....da ne budem baniran :mrgreen:

Čestitke tebi i normalnoj raji od ♡! Da nije ovih "izgrednika po hercegovačkim pripizdinama" podrška bi bila iz Bosne 100% -tna.

Pola repke ionako su Bosančerosi, nebitno što su Hrvati. Na stranu sva dnevnopolitička prepucavanja žao mi što ne pobijediste.

Ali i ovo je odlično. Da su Francuzi naletili nakon grupne faze, prolazak dalje bi bio upitan.

Ovako sve se lijepo poklopilo od grupne i nikad lošije Argentine, pa preko Danaca, Rusa i kilavih Engleza. Valjda neki od ključnih igrača ne oproste se od repke, pa imate popravni za 2 godine :)
Hvala sara...
A eto, nitko nije u tim glupostima nastetio imidzu vatrenih, kao oni....da ne politiziram temu, ali iskazivati ljubav neku, sa mržnjom prema necemu (i to, hej, drzavi gdje si rodjen) blago receno, zestok je kompleks i bolest.
Hmmm vatreni....za euro koji slijedi, mozda jos i bude to tu negdje taj kostur ekipe....
Mada je Modric kao najbitniji (a bez njega je hr bar 30% losija danas) samo potpuno fizicki fit i koristan....a za dvije godine to je upitno. Imaju tu kova, raketa, brozo, badelj i jos njih....ali nije to- to....
Temelj za dalje postoji, samo se bojim bolne smjene generacije, kako je bilo nakon francuske 98. Pa se nisu plasirali na euro 2000...
Bumo vidli, ne... :mrgreen:

Nemate razloga za žaljenje. Onaj rezultat iz 98' ste nadmašili. Da je na vašem mjestu bila Poljska ili Čehoslovačka, možda bi iskulirao sudija penal. Ali taj var valjda presudjuje ipak, pa sad sumnjam i da bi njima progledao kroz prste. Ali definitivno, mišeljenja stručnjaka su oprečna po pitanju te možda i ključne odluke. Nakon toga je sve bilo izgubljeno. Vida je nešto trzao na Mandžu. Jbg jest Mandžo razmetljivac, ali svakom se desi greška. Mislim na autogol.
Gary Lineker: Neeeeeee! Ne možeš dosuditi takav jedanaesterac. Pobogu VAR.
Alan Shearer: Sve je išlo predobro za Hrvatsku. Smiješna odluka. NE NE NE VAR.
Bivši engleski nogometaš Robbie Savage: WOW! Za mene nema penala. Nije bilo ništa čisto i očito kod te ruke da bi sudac promijenio odluku, a osim toga nije bilo namjere igranja rukom. Utakmica je gotova.
Joey Barton: Zaista, kako je to jedanaesterac? Kako je mogao maknuti ruku s puta? Sramota
Jedan od poznatijih engleskih sportskih novinara Oliver Holt također nije mogao vjerovati da je sudac odlučio pokazati na bijelu točku: "Bila je to pogrešna odluka. Perišić nije imao vremena da reagira"
Bivši izbornik Engleske Glenn Hoddle: Dakle, ja zaista ne mogu vjerovati! Da je ovo kriterij vjerojatno bi bilo 17, 18 jedanaesteraca po utakmici. Ovo nije bilo namjerno. Taj dečko, Perišić, je skočio da glavom igra loptu, mislim zaista, ne mogu vjerovati da je ovo jedanaesterac. Zaista ne mogu.
Jurgen Klinsmann: Kada sudac nije siguran u svoju odluku, onda ne bi trebao dosuditi kazneni udarac. To je bila pogrešna odluka.
Španjolski djelitelj pravde Andujar OliverIgranje rukom je bilo očito, ali isto tako i nenamjerno.

Sports Ilustrated tvrdi da su Francuzi došli do naslova uz obilatu pomoć VAR-a.

"Perišićeva ruka bila je u najnormalnijem mogućem položaju, nije igrao namjerno rukom već ga je lopta pogodila nakon što je Matuidi promašio. A sudac Pitana je ipak dosudio penal. Ako je tako, onda bi svatko od igrača u šesnaestercu ekipe koja se brani morao cijelo vrijeme igrati s rukama iza leđa jer i bez namjere može skriviti kazneni udarac. Pitana bi vjerojatno svirao kazneni udarac i Urugvajcu Hectoru Castru, koji je igrao SP 1930. godine jednoruk jer je drugu izgubio nesretnim slučajem u djetinjstvu""
Last edited by SaraFina on 16/07/2018 11:55, edited 2 times in total.
condy

#2258 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by condy »

Hrvatska je imala igru ali taktički je loše utakmicu odigrala. Posebno defanzivni segment igre, jako loš. Primila je lagane golove, previše lagane za finale. Prva dva gola, su njihove greška. Treći i četvrti Subašić nije ni pokušao odbraniti.

Prvi gol - autogol.

Perišić neoprezno ide na loptu i rukom i nogom. Penal, drugi gol.

Treći i četvrti gol, Subašić se nije ni pomjerio, na krivoj nozi, njegova je greška što je na krivoj nozi. Golman mora u takvim utakmicama skinuti jedan ili dva čista zicera. On je skinuo jedan, a sve drugo je prošlo a nisu bili ziceri.

Moj utisak je da je Hrvatska previše igrala otvoreno, i visoko stajala, i zbog toga nije mogla spriječit jako brzu tranziciju Francuza. Francuska daleko organizovanija pozadi u odbrani, Hrvati su maksimalno morali raditi da bi došli do gol šanse. S druge strane, prelagani golovi za Francuze.

Greška sudca je sviranje prekršaja, prije prvog gola. Na usporenom snimku se vidi, ali nije to tako lako vidjeti na terenu kao na usporenom snimku.
Last edited by condy on 16/07/2018 11:52, edited 1 time in total.
Altsa

#2259 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Altsa »

kiligonzales wrote:
Hajvan wrote:Kao neko ko se razumije u fudbal, ko Mara u kvantnu mehaniku samo mogu reci da posjed lopte i tzv. “dominacija na terenu” vise nista ne znace u danasnjoj modernoj igri…

Osobno mi se svidja fudbalska filozofija Ivana Jovanovica, ali da bog da da se iko sjeca po cemu je on bitan ko trener i koga vodi. :D
Pa Leicester City osvoji premier ligu sa najmanjim posjedom lopte. Taj posijed ne treba vise ni spominjati.
AmiĐa_Idriz

#2260 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by AmiĐa_Idriz »

Treba Grahama Polla pitat jel penal il nije.
annoy

#2261 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by annoy »

Bobi wrote:Purgerke, jel radni dan kod vas :D ?Hocete ici na docek?
Radim pa ne mogu ic, al svakako ne bih isla, ne volim velike guzve :oops:
dječak sa šibicama wrote: gradski prijevoz u ZG besplatan danas
Fuck, a ja jutros cvikala kartu :lol:
kiligonzales

#2262 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

Altsa wrote:
kiligonzales wrote:

Pa Leicester City osvoji premier ligu sa najmanjim posjedom lopte. Taj posijed ne treba vise ni spominjati.
To su zaludjenici tika-takom i navijaci Barse. :D
SaraFina

#2263 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by SaraFina »

AmiĐa_Idriz wrote:Treba Grahama Polla pitat jel penal il nije.
EVO pitali su i ovog čiku :)
Legendarni Roy Keane:

"Nogomet je prekrasna igra, jedna od najljepših i najvažnijih na planetu. A ova sučeva odluka mi se gadi. Apsolutno mi se gadi. Hrvatski su reprezentativci zaslužili bolje od toga. Bila je to stvarno tragikomična odluka. Bijesan sam, iznimno sam bijesan. Sramotna odluka."

"Kladim se da sudac nikad u životu nije igrao nogomet".

Logovan

#2264 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Logovan »

Pročitaj maloprije...
Tijekom proslave naslova, Kante nije htio nikoga tražiti trofej zato što je bio sramežljiv i što se nije htio nametati nikome.
Onda je N’Zonzi pitao druge igrače da mu dopuste da se uslika sa trofejom.
:-)
kiligonzales

#2265 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by kiligonzales »

SaraFina wrote:
storm2018 wrote:
SaraFina wrote:

Čestitke tebi i normalnoj raji od ♡! Da nije ovih "izgrednika po hercegovačkim pripizdinama" podrška bi bila iz Bosne 100% -tna.

Pola repke ionako su Bosančerosi, nebitno što su Hrvati. Na stranu sva dnevnopolitička prepucavanja žao mi što ne pobijediste.

Ali i ovo je odlično. Da su Francuzi naletili nakon grupne faze, prolazak dalje bi bio upitan.

Ovako sve se lijepo poklopilo od grupne i nikad lošije Argentine, pa preko Danaca, Rusa i kilavih Engleza. Valjda neki od ključnih igrača ne oproste se od repke, pa imate popravni za 2 godine :)
Hvala sara...
A eto, nitko nije u tim glupostima nastetio imidzu vatrenih, kao oni....da ne politiziram temu, ali iskazivati ljubav neku, sa mržnjom prema necemu (i to, hej, drzavi gdje si rodjen) blago receno, zestok je kompleks i bolest.
Hmmm vatreni....za euro koji slijedi, mozda jos i bude to tu negdje taj kostur ekipe....
Mada je Modric kao najbitniji (a bez njega je hr bar 30% losija danas) samo potpuno fizicki fit i koristan....a za dvije godine to je upitno. Imaju tu kova, raketa, brozo, badelj i jos njih....ali nije to- to....
Temelj za dalje postoji, samo se bojim bolne smjene generacije, kako je bilo nakon francuske 98. Pa se nisu plasirali na euro 2000...
Bumo vidli, ne... :mrgreen:

Nemate razloga za žaljenje. Onaj rezultat iz 98' ste nadmašili. Da je na vašem mjestu bila Poljska ili Čehoslovačka, možda bi iskulirao sudija penal. Ali taj var valjda presudjuje ipak, pa sad sumnjam i da bi njima progledao kroz prste. Ali definitivno, mišeljenja stručnjaka su oprečna po pitanju te možda i ključne odluke. Nakon toga je sve bilo izgubljeno. Vida je nešto trzao na Mandžu. Jbg jest Mandžo razmetljivac, ali svakom se desi greška. Mislim na autogol.
Gary Lineker: Neeeeeee! Ne možeš dosuditi takav jedanaesterac. Pobogu VAR.
Alan Shearer: Sve je išlo predobro za Hrvatsku. Smiješna odluka. NE NE NE VAR.
Bivši engleski nogometaš Robbie Savage: WOW! Za mene nema penala. Nije bilo ništa čisto i očito kod te ruke da bi sudac promijenio odluku, a osim toga nije bilo namjere igranja rukom. Utakmica je gotova.
Joey Barton: Zaista, kako je to jedanaesterac? Kako je mogao maknuti ruku s puta? Sramota
Jedan od poznatijih engleskih sportskih novinara Oliver Holt također nije mogao vjerovati da je sudac odlučio pokazati na bijelu točku: "Bila je to pogrešna odluka. Perišić nije imao vremena da reagira"
Bivši izbornik Engleske Glenn Hoddle: Dakle, ja zaista ne mogu vjerovati! Da je ovo kriterij vjerojatno bi bilo 17, 18 jedanaesteraca po utakmici. Ovo nije bilo namjerno. Taj dečko, Perišić, je skočio da glavom igra loptu, mislim zaista, ne mogu vjerovati da je ovo jedanaesterac. Zaista ne mogu.
Jurgen Klinsmann: Kada sudac nije siguran u svoju odluku, onda ne bi trebao dosuditi kazneni udarac. To je bila pogrešna odluka.
Španjolski djelitelj pravde Andujar OliverIgranje rukom je bilo očito, ali isto tako i nenamjerno.

Sports Ilustrated tvrdi da su Francuzi došli do naslova uz obilatu pomoć VAR-a.

"Perišićeva ruka bila je u najnormalnijem mogućem položaju, nije igrao namjerno rukom već ga je lopta pogodila nakon što je Matuidi promašio. A sudac Pitana je ipak dosudio penal. Ako je tako, onda bi svatko od igrača u šesnaestercu ekipe koja se brani morao cijelo vrijeme igrati s rukama iza leđa jer i bez namjere može skriviti kazneni udarac. Pitana bi vjerojatno svirao kazneni udarac i Urugvajcu Hectoru Castru, koji je igrao SP 1930. godine jednoruk jer je drugu izgubio nesretnim slučajem u djetinjstvu""
Englezima da valja sudjenje vise bi ih bilo na prvenstvu.
statixx

#2266 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by statixx »

"Perišićeva ruka bila je u najnormalnijem mogućem položaju, nije igrao namjerno rukom već ga je lopta pogodila nakon što je Matuidi promašio.
Gluposti...

Image

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2267 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by _BataZiv_0809 »

Mis mekinjas wrote: Ma bio je penal, najnapucanija lopta je bila u finalu eura 2000. Francuska Portugal. To je bilo sve samo ne penal. :mrgreen:
Polufinalu tacnije. Jadni Abel Xavier :facepalm: taj penal je bruka.

Mislim da od tad mrzim Francuze u fudbalskom smislu naravno. A Henry-eva ruka tek :facepalm:
Bosanski_kralj

#2268 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

Kakvo loše prvenstvo, kakvo loše finale.

Čestitke Francuskoj, sasvim zasluženo.

Moram i Hrvatima čestitati, iako mi nisu nikako dragi. Uz mnogo sreće su napravili su ono što mnogi mogu samo sanjati.
Nije mi se uopšte njihova igra dojmila. Sad su svi oduševljeni Dalićem, ali daleko je on od nekog vrhunskog trenera. Uvjeren sam da će nakon ovog SP-a Hrvatska imati velikih problema sa svojom igrom.

P.S. Lovren je trebao dobiti crveni za ono obavljanje posla redara.
bingov buraz

#2269 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by bingov buraz »

Jebem te fudbale!
Tromblon

#2270 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Tromblon »

Cestitke susjedima. Odigrali su turnir za pamcenje. Zrijeb im se poklopio. Islo ih. Igrali. Dali sve od sebe. Zasluzeno dosli do finala.

Izgubili od najnegledljivijeg prvaka u istoriji. Ekipa koja ima onakav potencijal u svim linija osudjena na to da melje trkom I agresivnoscu umjesto igrom.

U finalu dobiju dva poklon gola. Pa im Subasa pokloni Jos dva da se zavrsi tekma. Kad si tako dobar I Jos imas srece nema sanse da zijanis. Sada Nam ostaje da gledamo dominaciju francuza I na iducem evropslom, a vjerovatno I na svjetskom prvenstvu.
Riddle

#2271 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

Posjed jos moze proci, samo sto ga niko ne moze igrati kao sto su to radili Xavi i Iniesta. Kako Stanic jednom rece - oni ne grijese 90 minuta, ja bih pogrijesio u dodavanju da mi 2 stolice postavis, a ne da me neko napada. :lol:

Posjed je nekako nestao jer nema onih ciji bi se uspjeh pokusavao kopirati te je zato sad nesto drugo u modi.
ultima_palabra

#2272 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by ultima_palabra »

Kae da nije bilo penala i autogola islo bi se u produzetke... logika zeko pije mlijeko :oops:
Riddle

#2273 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by Riddle »

Jesam li ja jedini koji ovdje vidi da Perisic ocigledno ide rukom na loptu? :mrgreen:
drogon2

#2274 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by drogon2 »

Ma bezveze pricaju ljudi za penal.Penal je bio i drago mi je sto se pokazuje neka konstantnost po tom pitanju.U grupnoj fazi,slican penal je sviran za Iran i taj penal je kostao Portugal prvog mjesta i recimo duela sa Rusijom u osmini,a ovako su otisli u onaj drugi ,tezi dio zdrijeba.Tad su svi govorili da jest bio penal za Iran iako je situacija bila jos retardiranija nego ova jucer.Tako da bravo za sudiju jucer,lopta je isla prema golu ,u opasnu zonu,hrvatski igrac ju je blokirao rukom koja nije bila uz tijelo i to je to.Cist penal.

Dalje,za ovaj prekrsaj kod prvog gola.Klasican primjer "iznudjenog" faula.Frajer je poceo padat,iznudio kontakt I to je to.Sudije ih uglavnom sude.Bude ih milion ovakvih na utakmici,al se o ovom posebno prica samo zato jer je iz njega pao gol.
dječak sa šibicama

#2275 Re: Finale: Francuska - Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

Najveca reklama jedne drzavu koju mozes zamisliti, u ZG je trenutno vise od 500 akreditiranih novinara iz svih krajeva svijeta, procijenjeno je da je Hrvatska kroz novinarske priloge, drustvene mreze, holivudske selebritije i njihove objave itd itd imala oko 600 miliona eura besplatne reklame odnosno da bi svi ti prilozi toliko kostali, da nisu besplatni.
Iduce godine i bushmani ljetuju na Jadranu.

Vise od igre, vise od sporta.
Locked