HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Nadzornik

#2251 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

LikeLike wrote:Znaci nekad kada ubacim u rikverc senzori normalno rade, a nekada cim ubacim u rikverc cuje se samo piiiiiip bez prestanka. :D
Postoji mogucnost da su ti senzori zaprljani ili je led na njima.
Ovaj problem se moze javiti kod auta koja nisu garazirana i cijelu noc su na snijegu ili hladnoci.
Bullet Tooth Tony

#2252 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bullet Tooth Tony »

славянин wrote:
Throttle wrote:Pa pise ti da je cipovan na 160KS. Laze ti sat 10-20%. Ne boris se ti sa vjetrenjačama nego probijaš zvučni zid sa 115KS.
Fabrički sa 185KS jedva navuče 200 a ti vozio 209 :lol: :lol: :lol:
115 KS suv 208km/h .. i to sa 3 osobe u autu.. pa to su neke tajne tehnologije vec... ja 235 maks sa 240 KS ... Sto ti je KIA.. moram kupiti neku KIAu od 200 KS da idem 400 kmh.
Djabe se raspravljate sa njim.. Lik, sto se tice auto industrije, talasika teska.. Prije nekoliko stranica predlagao frajeru da kupi koncepta :-) :-)
LikeLike

#2253 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Kada sam kupovao auto vlasnik mi je rekao da ne radi senzor, on se negdje naslonio autom, ali je senzor tada uredno radio. Sta konkretno da ocistim na senzoru?

Ovo dugme je i kod mene pored mjenjaca, u pitanju je Sportage 2013. godina. Koliko znam kada pritisnem ovo dugme senzori ne rade. Kako tacno da ispitam senzore pojedinacno?
basicm

#2254 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Kad budes imao to dugo biiiip, izadji i priblizi uho svakom senzoru, imaju oni tihi pucketavi zvuk. Onaj koji se ne cuje je problematican.
LikeLike

#2255 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

basicm wrote:Kad budes imao to dugo biiiip, izadji i priblizi uho svakom senzoru, imaju oni tihi pucketavi zvuk. Onaj koji se ne cuje je problematican.
Javim sutra sta sam otkrio :D
LikeLike

#2256 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Dao kontakt, ubacio u rikverc, senzori piste, svi senzori pucketaju kad primaknem uho. Moze li biti da je nesto drugo u pitanju?
basicm

#2257 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Moze, vlaga, voda, slab kontakt na jednom od njih, zato se javlja periodicno.
LikeLike

#2258 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

basicm wrote:Moze, vlaga, voda, slab kontakt na jednom od njih, zato se javlja periodicno.
Skinucu sva cetiri i ocistiti i posusiti. Nadam se da cu rijesiti problem.
drsrle

#2259 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by drsrle »

Otifji u commel i stavi regulator napona i rjesiy ces problem
LikeLike

#2260 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

drsrle wrote:Otifji u commel i stavi regulator napona i rjesiy ces problem
Kako sta objasni mi :D

Koliko kosta? :D
Me_again

#2261 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Me_again »

LikeLike wrote:
drsrle wrote:Otifji u commel i stavi regulator napona i rjesiy ces problem
Kako sta objasni mi :D

Koliko kosta? :D
Ljudskim glupostima nigdje kraja nema.
Cuj regulator napona, pa kako je radio bez njega kada je bio ispravan :lol:
drsrle

#2262 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by drsrle »

Kako god otidji u commel ljudi su strucnjaci za to napravit ce ti sta je god u pitanju. Imao sam na svojoj kiji isti problem.
Ali_G

#2263 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Ali_G »

Bit ce da je vlasnik udario, a ne naslonio pa ostetio senzor:)
Mislim da ce zamjena rijesiti problem.
vauvau

#2264 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by vauvau »

drsrle wrote:Kako god otidji u commel ljudi su strucnjaci za to napravit ce ti sta je god u pitanju. Imao sam na svojoj kiji isti problem.
Kakav crni komel, veze o životu nemaju. :run:
LikeLike

#2265 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Ali_G wrote:Bit ce da je vlasnik udario, a ne naslonio pa ostetio senzor:)
Tragova udara nema, ima zagrebano malo bas kao da se naslonio negdje. Nije nista slomljeno niti udubljeno. Problem je sto ne znam koji je senzor u pitanju. Testirao sam senzore kako su mi rekli i svi rade. Ja bi najradije zamijenio senzor i rijesio problem, ali opet ne kontam kako nekad proradi ako je senzor pokvaren :)
LikeLike

#2266 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

drsrle wrote:Kako god otidji u commel ljudi su strucnjaci za to napravit ce ti sta je god u pitanju. Imao sam na svojoj kiji isti problem.
Ako ne rijesim problem otici cu do njih da vidim sta ce predloziti :-D
zforumas

#2267 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by zforumas »

LikeLike wrote:
Tragova udara nema, ima zagrebano malo bas kao da se naslonio negdje. Nije nista slomljeno niti udubljeno. Problem je sto ne znam koji je senzor u pitanju. Testirao sam senzore kako su mi rekli i svi rade. Ja bi najradije zamijenio senzor i rijesio problem, ali opet ne kontam kako nekad proradi ako je senzor pokvaren :)
Ja sam imao istu situaciju na BMW e46, rijesio jednostavnim ponistavanjem greske. Mislio da je do senzora i haver mi rece da pogledam na dijagnostici mozda ima neka greska i tako i bi.
LikeLike

#2268 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

zforumas wrote:
LikeLike wrote:
Ja sam imao istu situaciju na BMW e46, rijesio jednostavnim ponistavanjem greske. Mislio da je do senzora i haver mi rece da pogledam na dijagnostici mozda ima neka greska i tako i bi.
Pogledacu i to :thumbup:
Ali_G

#2269 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Ali_G »

LikeLike wrote:
Ja sam imao slican problem, al sam ja udario zadnjom karambolkom tacno na mjestu gdje je senzor. Jedno vrijeme nije radio nikako, onda radi, pa ne radi.
LikeLike

#2270 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Ali_G wrote:
LikeLike wrote:
Ja sam imao slican problem, al sam ja udario zadnjom karambolkom tacno na mjestu gdje je senzor. Jedno vrijeme nije radio nikako, onda radi, pa ne radi.
Ako ne rijesim problem, narucicu senzor na koji sumnjam i zamijeniti ga.
Nadzornik

#2271 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

LikeLike wrote: Ako ne rijesim problem, narucicu senzor na koji sumnjam i zamijeniti ga.
Pa tebi jos vazi garancija.
Odvezi auto na ovlasteni servis... :thumbup:
LikeLike

#2272 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Nadzornik wrote:
LikeLike wrote: Ako ne rijesim problem, narucicu senzor na koji sumnjam i zamijeniti ga.
Pa tebi jos vazi garancija.
Odvezi auto na ovlasteni servis... :thumbup:
Kad sam vozio auto na pregled rekli su da je to fizicko ostecenje. Moja greska sto nisam pitao koji senzor ne radi ili u cemu je uopste problem.
Uskoro moram servis raditi pa cu vidjeti koja je razlika u cijeni u ovlastenom i neovlastenom jer ovo sto su mi oni rekli je van svake pameti. Zamjena ulja i filtera 500KM :D Garanciju imam jos godinu i po dana, pa vidjecu isplati li mi se da je cuvam ili cu servise odraditi negdje drugo.
Nadzornik

#2273 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

LikeLike wrote: Kad sam vozio auto na pregled rekli su da je to fizicko ostecenje. Moja greska sto nisam pitao koji senzor ne radi ili u cemu je uopste problem.
Uskoro moram servis raditi pa cu vidjeti koja je razlika u cijeni u ovlastenom i neovlastenom jer ovo sto su mi oni rekli je van svake pameti. Zamjena ulja i filtera 500KM :D Garanciju imam jos godinu i po dana, pa vidjecu isplati li mi se da je cuvam ili cu servise odraditi negdje drugo.
Djavo nit ore nit kopa,moj prijedlog je da servis uradis na ovlastenom.
Ti si drugi vlasnik i nikada ne mozes znati kako se prvi vlasnik odnosio prema autu a dobro ce biti i kad ga budes prodavao da imas
uredan servisni list... :thumbup:
LikeLike

#2274 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Nadzornik wrote:
LikeLike wrote: Kad sam vozio auto na pregled rekli su da je to fizicko ostecenje. Moja greska sto nisam pitao koji senzor ne radi ili u cemu je uopste problem.
Djavo nit ore nit kopa,moj prijedlog je da servis uradis na ovlastenom.
Ti si drugi vlasnik i nikada ne mozes znati kako se prvi vlasnik odnosio prema autu a dobro ce biti i kad ga budes prodavao da imas
uredan servisni list... :thumbup:
Dok otopli pa cu da uradim par stvari na autu, ako razlika u cijeni bude prevelika zaobici cu ovlasteni. Sad se sjetih da su mi rekli da je zamjena senzora za parkiranje 400KM :lol:
Nadzornik

#2275 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

LikeLike wrote: Dok otopli pa cu da uradim par stvari na autu, ako razlika u cijeni bude prevelika zaobici cu ovlasteni. Sad se sjetih da su mi rekli da je zamjena senzora za parkiranje 400KM :lol:
Auto ti je tek 5,5 godina staro,nije mu jos vrijeme da ga servisiras kod Hame u avliji.
Vozis ipak novije auto a ne tamo nekog 15 godina starog BMW pa da se zezas po avlijama i trazis dijelove na auto otpadu... :thumbup:
Post Reply