Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
- insomnia78
#2251 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Jes. Teroristi inace prvo stave ime na google pa onda djeluju
- djkurt
#2252 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Izabrao svoju stranu, popeli su mi se na onu stvar i hizmetovci i erdoganovci, debili ste i jedni i drugi. Poselami abija od mene ko god da ti je.hAZNADAR wrote: Mene i ne interesuje da li si ti izabrao stranu i koju,... poenta je sasvim druga. Nema gore stvari nego kada ljudi pripadaju krajnostima i druge tako tumace.
- insomnia78
#2253 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ne mislim da je terorista ali je vjerovatno na neki nacin povezan sa tom ekipom. A pustics ga Turci
-
hAZNADAR
#2254 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
A inace svi koju su naznaceni kao teroristi, ili sve sto je naznaceno kao terorizam - po tebi to i jeste?insomnia78 wrote:Jes. Teroristi inace prvo stave ime na google pa onda djeluju
- insomnia78
#2255 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
A sta ti hoces? Da ga automatski puste zato sto je Bosnjak?
-
Hakiz
#2256 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Odeš na web stranicu neke terorističke organizacije jer si znatiželjan, hoćeš sam da vidiš o čemu se radi. Sigurnosne službe zabilježe da si posjetio tu stranicu. Recimo Turske službe koje prate ko posjećuje web stranice FETO ili kurdske ili... Kreneš u turistički posjet Turskoj, na aerodromu pri ulasku tvoje ime označeno. Pročešljaju ti kompjuter, vide da si posjetio tu web stranicu, možda i nekoliko puta i završiš u pritvoru.insomnia78 wrote:Ne mislim da je terorista ali je vjerovatno na neki nacin povezan sa tom ekipom.
Povezan si sa tom ekipom, terorista si.
- insomnia78
#2257 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Vrlo moguce. Znas kolko su Francuzi pohapsili ljudi nakon napada na CH?Hakiz wrote:Odeš na web stranicu neke terorističke organizacije jer si znatiželjan, hoćeš sam da vidiš o čemu se radi. Sigurnosne službe zabilježe da si posjetio tu stranicu. Recimo Turske službe koje prate ko posjećuje web stranice FETO ili kurdske ili... Kreneš u turistički posjet Turskoj, na aerodromu pri ulasku tvoje ime označeno. Pročešljaju ti kompjuter, vide da si posjetio tu web stranicu, možda i nekoliko puta i završiš u pritvoru.insomnia78 wrote:Ne mislim da je terorista ali je vjerovatno na neki nacin povezan sa tom ekipom.
-
hAZNADAR
#2258 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Mi neznamo da li je on Bosnjak ili Bosanac ili Jugosloven ili Musliman,... i to je nebitno.insomnia78 wrote:A sta ti hoces? Da ga automatski puste zato sto je Bosnjak?
Malom ce biti kako turski sud odluci i tu nista ne mozemo.
Jedino sto zelim je da dozivim da nasi ljudi bez obzira na naciju, etnos, vjeru, politicki ili ideoloski svjetonazor, stranku,...... podrze ovog mladica na bilo koji nacin ili mu barem pozele da zavrsi svoj fakultet i ima dobar zivot. Jer je ocigledno da nije ni krimos ni terorista - vec ili baksuz ili naivan.
Da jednom dozivim da ima nesto vece od unutarnjih internih podjela i stavova. Kad me vec pitas sta ja hocu. Ili bolje receno zelim.
-
Hakiz
#2259 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Vjerujem. Demokratija i prava su definitivno poraženi kada se ljudi hapse zato što postoji mogućnost da su nešto umjesto kada se obavještajnim radnjama utvrdi da jesu nešto.insomnia78 wrote:Vrlo moguce. Znas kolko su Francuzi pohapsili ljudi nakon napada na CH?Hakiz wrote:Odeš na web stranicu neke terorističke organizacije jer si znatiželjan, hoćeš sam da vidiš o čemu se radi. Sigurnosne službe zabilježe da si posjetio tu stranicu. Recimo Turske službe koje prate ko posjećuje web stranice FETO ili kurdske ili... Kreneš u turistički posjet Turskoj, na aerodromu pri ulasku tvoje ime označeno. Pročešljaju ti kompjuter, vide da si posjetio tu web stranicu, možda i nekoliko puta i završiš u pritvoru.insomnia78 wrote:Ne mislim da je terorista ali je vjerovatno na neki nacin povezan sa tom ekipom.
Posjeta nekoj web stranici ili aplikacija ne smije biti razlog ili povod za pritvaranje. Smije biti povod da se ta osoba prati, pa ako se praćenjem pokaže da stvarno jeste povezana na način koji nije puka znatiželja, onda se pritvara ili hapsi.
U suprotnom, svaki drot može uhapsiti bilo koga ko mu smeta da pokupi ženu na koju pikira pod optužbom da je terorista.
- Banksy
#2260 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ne govori konkretno o njemu, više je to generalni stav.BAK-eV wrote:A kakve to krize pravi Izetbegovic?Banksy wrote:
https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-iz ... 67551.html
Mislim da je cjelokupna regija Zapadnog Balkana odavno ušla u neku novu eru, gdje su emocije važnije od onoga što je početkom ovog vijeka definisano kao vizija za budućnost, a to je demokratsko društvo sa jakim institucijama i vladavinom prava. Fascinacija jakim liderima i očevima nacije postala je politička mantra. Ako se ovo nastavi, nećemo nikada postati članovi Evropske unije i ostati ćemo duboko ukopani u autoritarnom rovu koji će uništiti ovu regiju.
Oni suštinski ne mogu sa ovog prostora istisnuti Zapad prije svega zbog geografije. Ni Rusija ni Turska nisu geografski povezane sa Bosnom i Hercegovinom, ali one mogu da budu alternativa na simboličan način. Erdoan i Putin čine sve što je u njihovoj moći da slabašnom demokratsko-liberalno zapadnom modelu, koji danas postoji u Bosni i Hercegovini, zadaju udarac i pokažu da je njihovo poimanje svijeta bolje. Bosna i Hercegovina, Srbija i cijela naša regija, kao uostalom i Gruzija ili Armenija, danas su kolateralna šteta ideološke bitke između autoritarnih sustava i liberalne demokratije. U toj situaciji Evropska unija ne nalazi pravi odgovor. Politika proširenje Unije novim članovima je zastala i Brisel nema sposobnost i snagu da zemljama Zapadnog Balkana, koje jesu geografski u Evropi, ponudi jasnu alternativu..
Ako Evropska unija nastavi sa tehnokratskom politikom proširenja - malo damo za infrastrukturu, malo podržimo institucije, a vi ispunjavajte upitnik i sve tako u nedogled - mislim da će se na Zapadnom Balkanu sve više otvarati prostor za djelovanje Turske i Rusije. I to će trajati sve do one tačke kada Zapadni Balkan počne da proizvodi više krize nego što Evropska unija može da savlada. U tom trenutku će Brisel morati postaviti ultimatum liderima, kao što su Vučić, Izetbegović i Dodik, da ili nestanu sa političke scene ili zauzmu jasnu i nedvosmislenu proevropsku poziciju.
Nisam njegov pristalica ali ono bas nigdje veze.
I to će trajati sve do one tačke kada Zapadni Balkan počne da proizvodi više krize nego što Evropska unija može da savlada.
A da se proslavio s Erdoganom, nije vala. Bila je to velika, nepotrebna, i što je najgore, beskorisna glupost. Da ne širimo o njemu ovdje...
- djkurt
#2261 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Smiješni ste ako mislite da je mali uhapšen samo zato što je imao aplikaciju na telefonu. pa na ovom forumu ima više gulenovaca nego u americi. lolHakiz wrote:Odeš na web stranicu neke terorističke organizacije jer si znatiželjan, hoćeš sam da vidiš o čemu se radi. Sigurnosne službe zabilježe da si posjetio tu stranicu. Recimo Turske službe koje prate ko posjećuje web stranice FETO ili kurdske ili... Kreneš u turistički posjet Turskoj, na aerodromu pri ulasku tvoje ime označeno. Pročešljaju ti kompjuter, vide da si posjetio tu web stranicu, možda i nekoliko puta i završiš u pritvoru.insomnia78 wrote:Ne mislim da je terorista ali je vjerovatno na neki nacin povezan sa tom ekipom.
- djkurt
#2262 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Sjećam se da mi je jednom jedan hizmetovac rekao, kako u kur'anu piše da će islam zavladati svijetom sa zapada a ne istoka, aludirajući na pogodite koga,da će bit vodilja tog širenja. Možda hoće možda neće, ali biti toliko uvjeren da je ta organizacija ta, to je meni čisto ispiranje mozga. Al doslovno.
- JThomas
#2263 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
ali vjerovati da je erdogan "taj" je ne samo normalno, nego i poželjno i državnički...
-
breuer
#2264 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
kažeš ispiranje mozga?! moguće, uostalom ne zanima me...fazon je da je turska pritvorila državljanina BiH, a naša "država" nije rekla ni "a", kamoli šta drugo...djkurt wrote:Sjećam se da mi je jednom jedan hizmetovac rekao, kako u kur'anu piše da će islam zavladati svijetom sa zapada a ne istoka, aludirajući na pogodite koga,da će bit vodilja tog širenja. Možda hoće možda neće, ali biti toliko uvjeren da je ta organizacija ta, to je meni čisto ispiranje mozga. Al doslovno.
šta misliš kako se to zove?
- insomnia78
#2265 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Kako nije, ambasada je poduzela korakebreuer wrote:kažeš ispiranje mozga?! moguće, uostalom ne zanima me...fazon je da je turska pritvorila državljanina BiH, a naša "država" nije rekla ni "a", kamoli šta drugo...djkurt wrote:Sjećam se da mi je jednom jedan hizmetovac rekao, kako u kur'anu piše da će islam zavladati svijetom sa zapada a ne istoka, aludirajući na pogodite koga,da će bit vodilja tog širenja. Možda hoće možda neće, ali biti toliko uvjeren da je ta organizacija ta, to je meni čisto ispiranje mozga. Al doslovno.
Ne mislis valjda da Merkel urgira za svakog uhspsenog nijemca
- General War
#2266 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
breuer wrote:kažeš ispiranje mozga?! moguće, uostalom ne zanima me...fazon je da je turska pritvorila državljanina BiH, a naša "država" nije rekla ni "a", kamoli šta drugo...djkurt wrote:Sjećam se da mi je jednom jedan hizmetovac rekao, kako u kur'anu piše da će islam zavladati svijetom sa zapada a ne istoka, aludirajući na pogodite koga,da će bit vodilja tog širenja. Možda hoće možda neće, ali biti toliko uvjeren da je ta organizacija ta, to je meni čisto ispiranje mozga. Al doslovno.

- djkurt
#2267 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
To je već drugi kraj istog spektra, ono ala Adolf Hitler in disguise. Mislim kako sebi oti erdoganovci i gulenovci ne mogu utuvit uglavu da kult licnosti jednostavno nije odlika Islama, niti Islam to propagira, naprotiv. Al haj ti to objasni navedenima. Al para vrti đe burgija neće brale.JThomas wrote:ali vjerovati da je erdogan "taj" je ne samo normalno, nego i poželjno i državnički...
- djkurt
#2268 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Gulenovci se polahko otkrivaju, jedan po jedan. Imaju sreće nisam agent tajne službe, al nako fino je vidjet da su i ovdje prisutni, pa da čojk zna skim ima posla.insomnia78 wrote:Kako nije, ambasada je poduzela korakebreuer wrote:kažeš ispiranje mozga?! moguće, uostalom ne zanima me...fazon je da je turska pritvorila državljanina BiH, a naša "država" nije rekla ni "a", kamoli šta drugo...djkurt wrote:Sjećam se da mi je jednom jedan hizmetovac rekao, kako u kur'anu piše da će islam zavladati svijetom sa zapada a ne istoka, aludirajući na pogodite koga,da će bit vodilja tog širenja. Možda hoće možda neće, ali biti toliko uvjeren da je ta organizacija ta, to je meni čisto ispiranje mozga. Al doslovno.
- djkurt
#2269 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ako još neko nije shvatio o kakvi likovima se radi u otoj gulenovskoj organizaciji. Sutra da preuzmu vlast u Turskoj, od gulena bi napravili ni manje ni više poslanika, New mesiah ovo ono. Erdo bi mala maca za njega bio. 
-
breuer
#2270 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
realno, mislim da reagira, pogotovo za studenta i pogotovo znajući kakav mrak se nadvio nad turskom što se tiče ljudskih pravainsomnia78 wrote:Kako nije, ambasada je poduzela korake
evo, izgleda da ga je stari posjetio u zatvoru, kaže da je ok...
-
breuer
#2271 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
vidi, da ti ja nešto priznam, jesam Gulenovac, ali nije istina da će islam zavladati sa zapada već sa istoka jer,djkurt wrote:Gulenovci se polahko otkrivaju, jedan po jedan. Imaju sreće nisam agent tajne službe, al nako fino je vidjet da su i ovdje prisutni, pa da čojk zna skim ima posla.
sa istoka sunce sija,
na istoku je i Rusija
- djkurt
#2272 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Hoćetel proglasit gulena novim poslanikom ako se oto desi?breuer wrote:vidi, da ti ja nešto priznam, jesam Gulenovac, ali nije istina da će islam zavladati sa zapada već sa istoka jer,djkurt wrote:Gulenovci se polahko otkrivaju, jedan po jedan. Imaju sreće nisam agent tajne službe, al nako fino je vidjet da su i ovdje prisutni, pa da čojk zna skim ima posla.
sa istoka sunce sija,
na istoku je i Rusija
Il barem poslaniku ravnom? Meni se cini da bi moglo bit neke nafake.
-
breuer
#2273 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
svakih 100 godina, bog će poslati jednog čovjeka međ narod koji će ga voditi kroz oluje, taj čovjek je Gulen!djkurt wrote:Hoćetel proglasit gulena novim poslanikom ako se oto desi?
- djkurt
#2274 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Ok, haugh, odjavljujem se, pobijedio si.breuer wrote:svakih 100 godina, bog će poslati jednog čovjeka međ narod koji će ga voditi kroz oluje, taj čovjek je Gulen!djkurt wrote:Hoćetel proglasit gulena novim poslanikom ako se oto desi?
-
halo_ba
#2275 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting
Moze li jos bizarnije?Otac razgovarao sa Selmirom Mašetovićem: Nema problema, omogućeno mu je da posti i klanja