Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Matris

#2251 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Matris »

512MB wrote:
Matris wrote:Sta cemo mi sto smo po nacionalnosti Bosanci? Nemamo svog predstavnika pa glasamo vecinom za Hrvatskog predstavnika. Dajte i nama da budemo konstitutivni da i mi imamo svog konja za glasanje.
Svi gradjani BiH su po nacionalnosti Bosanci i Hercegovci. To sto si se ti izjasnio da pripadas etnickoj skupini "Bosanci" koga boli rinaka za tim :mrgreen:
Nisu svi gradjani BiH po nacionalnosti bosanci i hercegovci. Manje od 1% ima takvih, daleko vise ima Bosanaca, dok najvise ima Hrvata, Srba i Bosnjaka. Od tih svih jedino Hrvati, Srbi i Bosnjaci imaju pravo politickog predstavljanja i samim tim sudjelovanja u krojenju politike drzave dok ostali nemaju.
Lincoln-Burrows

#2252 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Lincoln-Burrows »

Matris wrote:
512MB wrote:
Matris wrote:Sta cemo mi sto smo po nacionalnosti Bosanci? Nemamo svog predstavnika pa glasamo vecinom za Hrvatskog predstavnika. Dajte i nama da budemo konstitutivni da i mi imamo svog konja za glasanje.
Svi gradjani BiH su po nacionalnosti Bosanci i Hercegovci. To sto si se ti izjasnio da pripadas etnickoj skupini "Bosanci" koga boli rinaka za tim :mrgreen:
Nisu svi gradjani BiH po nacionalnosti bosanci i hercegovci. Manje od 1% ima takvih, daleko vise ima Bosanaca, dok najvise ima Hrvata, Srba i Bosnjaka. Od tih svih jedino Hrvati, Srbi i Bosnjaci imaju pravo politickog predstavljanja i samim tim sudjelovanja u krojenju politike drzave dok ostali nemaju.
Kako nemaju kad Ostali imaju svoj klub koji ne popunjavaju pravedno, pobunite se, samo Hrvati imaju muda za ispravljanje nepravdi.
Matris

#2253 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Matris »

Cuj, "klub" dali nam da budemo u cosku negdje hahaha :D
U cemu je razlika izmedju biti u "klubu" i imati pravo na politicko predstavljanje i upravljanje drzavom. Eto tebi klub. Ne vidim taj "klub" da ima pravo na politickog predstavnika. U predsjednistvu mora biti jedan srbin, hrvat i bosnjak. Gdje taj ostali? Gdje taj "klub" igra? :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#2254 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Klub Ostalih može da postavi veto na svaku odluku ali to nikad nije napravio jer to nije klub Ostalih
a ujedno i klub Srba nije nikad uložio veto u federaciji jer i njime upravljaju Bošnjaci.
Ne pravi se toša, Dom Naroda je jedini dom za zaštitu prava naroda.
Predsjedništvo je fikus i najbolje ga je ukinuti.
Matris

#2255 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Matris »

Lincoln-Burrows wrote:Klub Ostalih može da postavi veto na svaku odluku ali to nikad nije napravio jer to nije klub Ostalih
a ujedno i klub Srba nije nikad uložio veto u federaciji jer i njime upravljaju Bošnjaci.
Ne pravi se toša, Dom Naroda je jedini dom za zaštitu prava naroda.
Predsjedništvo je fikus i najbolje ga je ukinuti.
Vjeruj mi da sto se politike tice jesam tosa :D Ne znam sta je dom naroda niti kako radi. Znam da imamo tri predsjednika umjesto jednog i da je bitno koje je nacionalnosti. Isto tako imamo kantone kao teritoriju pod kontrolom dvije nacije pa onda RS pod kontrolom trece. I vecina stanovnistva se ponasa kao da je to normalno. Treba samo korak unazad i vidjeti to za ono za sta jeste, smijurija od drzave.
Zamisli da u americi mora biti odredjen broj indijanaca i meksikanaca u senatu. Ili da u njemackoj nakon rata su uveli konstitutivnost pa da mora biti odredjen broj zidova, njemaca itd.
Ne treba meni kao Bosancu predstavljanje politicko ako je na ovaj nacin, da ja budem konstitutivan zbog toga koje sam nacije, ili vjere, ili etniciteta, ili porodice, ili boje koze. Eto vama ta takva drzava pa se vi prestavljajte izmedju sebe i glasajte izmedju sebe. Ovo prepucavanje "jel on predstavnik HRVATA" ili su "BOSNJACI" glasali za njega ili OSTALI u nekim klubovima hahahaha. Jel bitno koje je vjere on i koja je vjera glasala za njega kad svi zive u istoj drzavi i morace zivjeti sa tim izborom? Tesko je prepoznati fasisticko ili rasisticko drustvo kad si unutra, u njemu, dises ga, zivis ga. Ne vidi se suma od drveca.
Lincoln-Burrows

#2256 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Matris wrote: Vjeruj mi da sto se politike tice jesam tosa :D Ne znam sta je dom naroda niti kako radi. Znam da imamo tri predsjednika umjesto jednog i da je bitno koje je nacionalnosti. Isto tako imamo kantone kao teritoriju pod kontrolom dvije nacije pa onda RS pod kontrolom trece. I vecina stanovnistva se ponasa kao da je to normalno. Treba samo korak unazad i vidjeti to za ono za sta jeste, smijurija od drzave.
Zamisli da u americi mora biti odredjen broj indijanaca i meksikanaca u senatu. Ili da u njemackoj nakon rata su uveli konstitutivnost pa da mora biti odredjen broj zidova, njemaca itd.
Ne treba meni kao Bosancu predstavljanje politicko ako je na ovaj nacin, da ja budem konstitutivan zbog toga koje sam nacije, ili vjere, ili etniciteta, ili porodice, ili boje koze. Eto vama ta takva drzava pa se vi prestavljajte izmedju sebe i glasajte izmedju sebe. Ovo prepucavanje "jel on predstavnik HRVATA" ili su "BOSNJACI" glasali za njega ili OSTALI u nekim klubovima hahahaha. Jel bitno koje je vjere on i koja je vjera glasala za njega kad svi zive u istoj drzavi i morace zivjeti sa tim izborom? Tesko je prepoznati fasisticko ili rasisticko drustvo kad si unutra, u njemu, dises ga, zivis ga. Ne vidi se suma od drveca.
Čemu onda onoliko jadikovanje i ovoliki uvod i sad odjednom ništa o ostalima,
jeli ovo država Bosanaca? Jeli ovo nacionalna država jednog naroda?
Da je ostalima stalo do nečeg organizirali bi se i učestvovali u Domu naroda,
ja ne vidim ništa po čemu si ti drugačiji u stavovima od ostalih Bošnjaka ili Bosanaca (svejedno)
na ovoj temi i sličnim temama. Meni se čini po svemu da ostali ne postoje.
BHCluster

#2257 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Toliko o nositeljima europskih vrijednosti. :thumbup: :run:
Matris

#2258 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Matris »

Lincoln-Burrows wrote:
Matris wrote: Vjeruj mi da sto se politike tice jesam tosa :D Ne znam sta je dom naroda niti kako radi. Znam da imamo tri predsjednika umjesto jednog i da je bitno koje je nacionalnosti. Isto tako imamo kantone kao teritoriju pod kontrolom dvije nacije pa onda RS pod kontrolom trece. I vecina stanovnistva se ponasa kao da je to normalno. Treba samo korak unazad i vidjeti to za ono za sta jeste, smijurija od drzave.
ja ne vidim ništa po čemu si ti drugačiji u stavovima od ostalih Bošnjaka ili Bosanaca (svejedno)
na ovoj temi i sličnim temama. Meni se čini po svemu da ostali ne postoje.
Zamisli da nisu u pitanju nacionalnosti nego boja koze. Imas tri rase koje su konstitutivne i "ostale" rase. I ti meni kazes "ako ti ne odgovara rasizam, zasto onda se ne uguras u ove ostale rase i trazis svoja prava kao ostala rasa". Moja poenta je da necu da igram te vase rasisticke igre. Ne trazim prava kao "Bosanac" i necu da imam prava na osnovu toga sto sam Bosanac. Hocu da imam ista prava kao i svi ostali sto zive ovdje bez obzira na boju koze. Pristajanje da budem konstitutivna boja koze ili ostala boja koze je priznavanje ovog bolesnog sistema i ucestovanje u njemu.
Lincoln-Burrows

#2259 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Matris wrote:
Zamisli da nisu u pitanju nacionalnosti nego boja koze. Imas tri rase koje su konstitutivne i "ostale" rase. I ti meni kazes "ako ti ne odgovara rasizam, zasto onda se ne uguras u ove ostale rase i trazis svoja prava kao ostala rasa". Moja poenta je da necu da igram te vase rasisticke igre. Ne trazim prava kao "Bosanac" i necu da imam prava na osnovu toga sto sam Bosanac. Hocu da imam ista prava kao i svi ostali sto zive ovdje bez obzira na boju koze. Pristajanje da budem konstitutivna boja koze ili ostala boja koze je priznavanje ovog bolesnog sistema i ucestovanje u njemu.
Ovaj jedan kolega forumaš iznad ti je odgovorio da ga boli rinaka za Bosancima, misliš da će ti biti
bolje kad ti takvi budu glavni?

Razumijem potrebu svakog za slobodom i ravnopravnošću i uvijek to podržavam a BiH je
daleko od neke moderne demokracije i ima Ustav kakav joj je nametnut.
Šta predlažeš, da rušimo Dayton ili nešto skroz novo?
Matris

#2260 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Matris »

Lincoln-Burrows wrote:
Matris wrote:
Ovaj jedan kolega forumaš iznad ti je odgovorio da ga boli rinaka za Bosancima, misliš da će ti biti
bolje kad ti takvi budu glavni?

Razumijem potrebu svakog za slobodom i ravnopravnošću i uvijek to podržavam a BiH je
daleko od neke moderne demokracije i ima Ustav kakav joj je nametnut.
Šta predlažeš, da rušimo Dayton ili nešto skroz novo?
Traziti od EU da napravi prijedlog novog ustava i da na referendum. Narod da izadje na glasanje. Jedini nacin.
Kaze lijepo "usvoji ovo i ulazite u evropu 2020 - nemojte usvojiti nastavicemo kako smo i dosad i cekacemo da se dogovorite"
spreca

#2261 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
na ovoj temi i sličnim temama
. Meni se čini po svemu da ostali ne postoje.
a sta to fali njemu i gore nabrojanima?......Konstutivnost je samo jedan korak od fasizma(bar za mene)...svako ko podrzava to neka se malo zamisli prije nego sto nekom kaze nesto ili ga u necemu optuzi
Lincoln-Burrows

#2262 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Matris wrote:
Traziti od EU da napravi prijedlog novog ustava i da na referendum. Narod da izadje na glasanje. Jedini nacin.
Kaze lijepo "usvoji ovo i ulazite u evropu 2020 - nemojte usvojiti nastavicemo kako smo i dosad i cekacemo da se dogovorite"
Liepo je biti optimist.
Lincoln-Burrows

#2263 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

spreca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
a sta to fali njemu i gore nabrojanima?......Konstutivnost je samo jedan korak od fasizma(bar za mene)...svako ko podrzava to neka se malo zamisli prije nego sto nekom kaze nesto ili ga u necemu optuzi
Nemoj da izvrćeš moje riječi, to je najvažnije kad s nekim razgovaram,
kažem da se zalažu i jedni i "drugi" za istu stvar i to je sve što sam napisao.

Ovo o konstitutivnosti ni ja ne podržavam ali takav je ustav, izborne jedinice bi riješile i brisanje
konstitutivnosti (Sejdić Finci) i presudu Ustavnog suda. To sam više puta napisao ali nije svima do
ravnopravnosti a ni do dogovora.
Matris

#2264 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Matris »

Lincoln-Burrows wrote:
Matris wrote:
Liepo je biti optimist.
Kad si vidio da su pesimisti nesto napravili :-D To je jedini realan nacin da se nesto postigne. Gradjanska inicijativa moze traziti da se pripremi prijedlog EU. Oni mogu postaviti paket uslova koji se slaze sa EU. Gradjani izadju i daju svoj glas. Treba samo dati godinu dana i odraditi dobar marketing i to ce proci svagdje. Kad nacionalisti su mogli prodati pricu da je fasizam dobar, valjda EU sa dobrim marketingom moze prodati pricu da su svi ljudi isti. Problem je sto 99% ljudi se bori da ostane taj "dejton" i ovo fasisticko uredjenje. Samim glasanjem unutar ovog uredjenja dajes svoj stamp of approval.
spreca

#2265 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
spreca wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Nemoj da izvrćeš moje riječi, to je najvažnije kad s nekim razgovaram,
kažem da se zalažu i jedni i "drugi" za istu stvar i to je sve što sam napisao.

Ovo o konstitutivnosti ni ja ne podržavam ali takav je ustav, izborne jedinice bi riješile i brisanje
konstitutivnosti (Sejdić Finci) i presudu Ustavnog suda. To sam više puta napisao ali nije svima do
ravnopravnosti a ni do dogovora.
pa valjda imamo izborne jedinice
Lincoln-Burrows

#2266 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

spreca wrote: pa valjda imamo izborne jedinice
Imamo ali ne riješavaju presudu ustavnog suda, još ostade taj detalj i sve će ostalo samo se kazati t.j.
iz tih novih izbornih jedinica bi se popunili Domovi naroda (može i promjeniti ime) i ovi fantomski članovi predsjedništva.
Ili možda izabrat jednog predjednika mislim da bi to svi prihvatili jer nema neke ovlasti.
Presidente

#2267 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Presidente »

decembar2017 wrote:
Presidente wrote:
decembar2017 wrote:
Ako je i hrvatska zemlja zasto ono covic tvrdi da ne zeli da se petlja u pitanje granice na Drini ? Kako to da se njega a vidimo ni hrvate ne tice granice te njihove drzave ?

Ako je i hrvatska zemlja zasto se ne zalazu da se odredi granica kod Neuma i neometan pristup otvorenom moru ? Kako to da covic a i hrvati tvrde da ne zele da idu protiv interesa hrvatske , zar interes njhove drzave ako je to Bosna i Hercegovine ne samo da treba da bude prvi vec i jedini interes ?

Ako je i hrvatska zemlja zasto su covic a i hrvati digli ruke od gotovo polovine zemlje tamo gdje su im saveznici na vlasti ? Gdje im je tada Bosna i Hercegovina kada pricaju sa dodikom ?

Tako da vidimo isto kao i na primjeru konstutivnosti, ne u rijecima, vec u dijelu da hrvatima nije stalo do drzave Bosne i Hercegovine .
Sto treba da rade kada si Bosnjaci daju prava da glasaju za hrvatskog clana? Sdp je tim preglasavanjem zapoceo kraj. Vrijeme ce pokazati. Lagumdzija je najveci krivac sto je BiH danas jedna od najnerazvijenijih i najzaostalijih drzava u Europi.
Nema " hrvatskog clana " Predsjednistva vec clan Predsjednistva iz hrvatskog naroda pa ako vec to spominjes nauci se razliku.

A razlika je da nema zabrane da bilo ko zeli da glasa za onog clana Predsednistva za koga smatra da njega predstavlja jer clan Predsjednistva ne predstavlja narode vec citavu drzavu a time i sve drzavljane. U Domu naroda imas predstavnike naroda, u Predsjednistvu imas predstavnike drzave Bosne i Hercegovine i oni sviju predstavljaju.

Zato Bosnjaci nisu sebi uzeli za pravo da glasaju za bilo koga vec imaju kao glasaci pravo da glasaju za onoga za koga smatraju da najbolje predstavlja Bosnu i Hercegovinu.

I da ako smatras da covic predstavlja Bosnu i Hercegovinu bolje nego neko drugi sto tebi i ostalima smeta da i Bosnjaci, srbi, romi, jevreji a koji su drzavljani Bosne i Hercegovine mogu da glasaju za njega ?
Naucit cu razliku, pametno. Problem je da hrvatskog clana biraju Bosnjaci, to onda ne moze biti iz reda HR naroda, kontradiktornost. U svakom slucaju Bosnjaci ma su pomrle alternative , to bi mogao biti kraj BiH , a to je pozitivno. Samo sankcije!
Maraschino

#2268 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Presidente wrote: Naucit cu razliku, pametno. Problem je da hrvatskog clana biraju Bosnjaci, to onda ne moze biti iz reda HR naroda, kontradiktornost. U svakom slucaju Bosnjaci ma su pomrle alternative , to bi mogao biti kraj BiH , a to je pozitivno. Samo sankcije!
Kmecanje bez pokrica.

Ko je sada izabrao Covica? ''Legitimni'' Hrvati jer su Bosnjaci bili odustali od legitimnog nacina glasanja ''za bilo koga''.
Sta smo dobili od Covica u ovom mandatu? Sve najgore sto se moze zamisliti...e pa neces vise majcin sine.

...a sada nastavite kmecati jer vam je samo to ostalo. Necemo vam to zabranjivati.
Point.

#2269 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Presidente wrote:
Naucit cu razliku, pametno. Problem je da hrvatskog clana biraju Bosnjaci, to onda ne moze biti iz reda HR naroda, kontradiktornost. U svakom slucaju Bosnjaci ma su pomrle alternative , to bi mogao biti kraj BiH , a to je pozitivno. Samo sankcije!
Kako ne može biti iz reda Hr naroda, pa Komšić je iz reda Hr naroda, nije Bošnjak niti je Srbin.

Čović ne predatavlja čitav Hr narod u Bih, on se brine za kamenjarski dio tj Posušje, Ljubuški a za ostalim za zaboli kita, posebno onaj dio koji mu je u jaranskoj RS, njih je otpisao kao i da nikad nisu postojali.

Dosta je bilo hdz pizdarija sad okrećemo priču i te šupke zauvijek baciti na smetljište istorije gdje i pripadaju.
seln

#2270 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Point. wrote:
Presidente wrote:
Kako ne može biti iz reda Hr naroda, pa Komšić je iz reda Hr naroda, nije Bošnjak niti je Srbin.

Čović ne predatavlja čitav Hr narod u Bih, on se brine za kamenjarski dio tj Posušje, Ljubuški a za ostalim za zaboli kita, posebno onaj dio koji mu je u jaranskoj RS, njih je otpisao kao i da nikad nisu postojali.

Dosta je bilo hdz pizdarija sad okrećemo priču i te šupke zauvijek baciti na smetljište istorije gdje i pripadaju.
To je ono sto ne kontam ni pod razno: u Genocidnoj pobijeni, popaljeni, protjerani... i ni mukaet!
Nikakav problem! Tako je cako dogovorio u Karadjordjevu i tako mora biti... jebes sad tisucu godina hrvatskog prisustva u Posavini.
Ali, balije, balijeeeee...grrrr!

Novak20

#2271 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

seln wrote:
Point. wrote: Kako ne može biti iz reda Hr naroda, pa Komšić je iz reda Hr naroda, nije Bošnjak niti je Srbin.

To je ono sto ne kontam ni pod razno: u Genocidnoj pobijeni, popaljeni, protjerani... i ni mukaet!
Nikakav problem! Tako je cako dogovorio u Karadjordjevu i tako mora biti... jebes sad tisucu godina hrvatskog prisustva u Posavini.
Ali, balije, balijeeeee...grrrr!
:-)

Zašto se toliko sekirate oko Hrvata u BiH ? Šta vi u Austriji ili Švedskoj imate od toga ?

Nisu Hrvati jedini popaljeni u RS pa ne vidim toliku kampanju bošnjačke politike prema Srbima na terenu RS kao što je ova prema Hrvatima u F BiH. Srbi i Hrvati su svoje razmirice u Hrvatskoj, BiH i Srbiji riješili za narednih 100 godina ili trajno i time vjerovatno ugasili svoje vjekovne nacionalne -političke projekte kao izvore trvenja. Čak je izgledno da su Bošnjaci i Srbi u BiH na putu da riješe svoje razmirice sa istim rokom trajanja ali secesija RS na inicijativu srpske politike ipak visi nad glavom i jednih i drugih.

Tema je bošnjačka politika prema BiH Hrvatima i sve što ona nosi u sadašnjim i budućim političkim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Ti odnosi nisu dobri jer se precjenjuju i jedni i drugi u nastojanju da izguraju svoje političke projekte u F BiH izbjegavajući politički dogovor i harmonizaciju Ustava. Kmečanje, aludiranje, zajedljivost i dehumanizacija drugih ili samih sebe, ne pomažu. Pomogao bi sud javnosti koji odobrava i navija za politički dogovor onih za koje se većinom glasa.
Maraschino

#2272 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Novak20 wrote: :-)

Zašto se toliko sekirate oko Hrvata u BiH ? Šta vi u Austriji ili Švedskoj imate od toga ?

Nisu Hrvati jedini popaljeni u RS pa ne vidim toliku kampanju bošnjačke politike prema Srbima na terenu RS kao što je ova prema Hrvatima u F BiH. Srbi i Hrvati su svoje razmirice u Hrvatskoj, BiH i Srbiji riješili za narednih 100 godina ili trajno i time vjerovatno ugasili svoje vjekovne nacionalne -političke projekte kao izvore trvenja. Čak je izgledno da su Bošnjaci i Srbi u BiH na putu da riješe svoje razmirice sa istim rokom trajanja ali secesija RS na inicijativu srpske politike ipak visi nad glavom i jednih i drugih.

Tema je bošnjačka politika prema BiH Hrvatima i sve što ona nosi u sadašnjim i budućim političkim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Ti odnosi nisu dobri jer se precjenjuju i jedni i drugi u nastojanju da izguraju svoje političke projekte u F BiH izbjegavajući politički dogovor i harmonizaciju Ustava. Kmečanje, aludiranje, zajedljivost i dehumanizacija drugih ili samih sebe, ne pomažu. Pomogao bi sud javnosti koji odobrava i navija za politički dogovor onih za koje se većinom glasa.
:lol:

Po sistemu ''nema co'eka nema problema''. Fin recept mogu ti reci.
Novak20

#2273 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Maraschino wrote:

Samo konstatujem, a recept ne bih preporučio nikome. Ostane težak smrad.
seln

#2274 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Novak20 wrote:
Maraschino wrote:

Samo konstatujem, a recept ne bih preporučio nikome. Ostane težak smrad.
Bogami, ne vidim ni Srbe ni Hrvate da su zapusili nos.
pemanapemani

#2275 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pemanapemani »

512MB wrote:
seln wrote: To samo pokazuje koliko je u danasnjem svijetu apsurdan pojam nacije ako se pod tim ne podrazumijeva drzavljanstvo.
Naravno, pojam etnicka zajednica je izmisljen pojam i to je razlog zbog cega u civilizovanom svijetu svakog boli karina za tvoju etnicku pripadnost. Nacionalnost se naravno veze za drzavu cije drzevljanstvo posjedujes.

Dakle Hrvat nemores bit ako imas BiH pasos ni u ludilu.
Zasto je na Popisu stanovnistva u BiH 2013., izjednaceno etnicko i nacionalno?

Zasto su proBiH snage pristale da se takav popis provede?

Ako se vec morao provesti, zasto je vecina odabrala etnicku pripadnost umjesto nacionalne/drzavne?

Moja malenkost i jos nas jedan i kusur % je izabralo da se identificira sa drzavom BiH.

Ostalih 98 i kusur % je izabralo da im je vaznija etnicka/narodna pripadnost.

Eto, toliko o tzv. proBiH snagama koje se kunu u BiH. :-)

I onda se pametuje i palamudi. Sto bi rekao TBF -odjeb je lansiran. Vozdra.
Post Reply