Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2251 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Truba »

Tomahawk11 wrote:Nema većih smradova od političkih predstavnika Hrvata u BiH. Ovamo priča o nekoj državi, eto oni su za BiH, ali ne vidi problem u tome što mu matica tu istu državu zagradi mostom :roll:
Usput da i komšijama crknu krave....pa će sutra biti kuknjava o nekoj novoj majorizaciji.
svoj ti poso
Tomahawk11
Globalni moderator

#2252 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote: svoj ti poso
Jesam šta slagao?
General War

#2253 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Black swan wrote:
General War wrote:"Losa bila cetres' peta" :lol:
ih da je samo 45
eno 83 perkovićevi ubijali po njemačkoj

i nisam ga ja stavio na listu s tim brojem nego britanci
Perkovic-pravi dZihatlija :lol:
General War

#2254 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:
Jesam šta slagao?
Nisi slagao, ali "slozna braca kucu grade"...nista ovo nebi moglo da im "bosnjacke-pro bosanske" stranke po dogovoru ne dozvoljavaju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2255 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Truba »

Tomahawk11 wrote:
Jesam šta slagao?
kakve to veze ima
evo ni ja ne lažem kad kažem da volimo hrvatsku
kakve odgovore dobijem?

saće komšo strpite se
:D

pa će dodik braniti interese hrvata u briševu :(
dulekrele

#2256 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dulekrele »

Ali ti i dalje podrzavas svoju bracu sto ti zagraduju zemlju sa mostom?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2257 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:
kakve to veze ima
kakve odgovore dobijem?

saće komšo strpite se

Ja nemam nikakav problem s tim što ti voliš Hrvatsku.
Opet, ako živiš u BiH i na uštrb te ljubavi prema Hrvatskoj si sam sebi u stanju zatvoriti prolaz, onda mi to nije u redu.

Komšo priča šuplju.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2258 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by un1ted »

Ma ovi naši hrvati ne razmišljaju ni sekunde. Dok Hrvatska napreduje i politika BIH hrvata usmjerena ka Hrvatskoj, oni u BIH ispaštaju. Posebno mi je to čudno dole u Hercegovini, tačnije u Neumu, gdje toliki potencijal propada.

Ali hej, ako oni ne žele sebi dobro, što bih ja? Kuhamo se svi u ovoj državi, a o prihvatanju u Hrvatskoj mogu samo sanjati :)
geralt

#2259 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by geralt »

Black swan wrote:
General War wrote:
Black swan wrote:nisam nikad bio u neumu

iskreno jel tamo iko ikad vidio malo veći brod
ne dječje čamce i splavove
Ko je vidio Hrvatski brod u hrvatskoj osim onih od doba Tite...e jesi nasao dje ces prozivati :lol:
pa kad pobiješ 500000 ljudi i otmeš imovinu i njima i folksdojčerima i prirkiješ židovsku imovinu digneš pare od arapa možeš svašta raditi :mrgreen: i kad treba vraćat kredite niđe te miđete
Kad se vec gadjas velikim ciframa bez pokrica, zaokruzi na milion, bolje zvuci.
General War

#2260 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

geralt wrote:
Black swan wrote: pa kad pobiješ 500000 ljudi i otmeš imovinu i njima i folksdojčerima i prirkiješ židovsku imovinu digneš pare od arapa možeš svašta raditi :mrgreen: i kad treba vraćat kredite niđe te miđete
Kad se vec gadjas velikim ciframa bez pokrica, zaokruzi na milion, bolje zvuci.
...Nije ubrojio nogiranje Italijana u istri...jbg to ne godi zakljucku :D
problemnatravunu

#2261 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by problemnatravunu »

un1ted wrote:Ma ovi naši hrvati ne razmišljaju ni sekunde. Dok Hrvatska napreduje i politika BIH hrvata usmjerena ka Hrvatskoj, oni u BIH ispaštaju. Posebno mi je to čudno dole u Hercegovini, tačnije u Neumu, gdje toliki potencijal propada.

Ali hej, ako oni ne žele sebi dobro, što bih ja? Kuhamo se svi u ovoj državi, a o prihvatanju u Hrvatskoj mogu samo sanjati :)
Samo nemoj sviju stavljati u osti koš, glavni zlotvori beha Hrvata je tzv HDZ i poludjeli akademik Ćović, uostalom već se dosta drugih deeebeeloo ogradilo i od njegovih izjava i njegovih (ne)djela..........
dulekrele

#2262 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dulekrele »

problemnatravunu wrote:
un1ted wrote:Ma ovi naši hrvati ne razmišljaju ni sekunde. Dok Hrvatska napreduje i politika BIH hrvata usmjerena ka Hrvatskoj, oni u BIH ispaštaju. Posebno mi je to čudno dole u Hercegovini, tačnije u Neumu, gdje toliki potencijal propada.

Samo nemoj sviju stavljati u osti koš, glavni zlotvori beha Hrvata je tzv HDZ i poludjeli akademik Ćović, uostalom već se dosta drugih deeebeeloo ogradilo i od njegovih izjava i njegovih (ne)djela..........
bumo videli u oktobru kolko ih se to ogradilo.
spreca

#2263 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
Jesam šta slagao?
Nisi nista slagao ali nisi ni sve rekao....ima tu i imovina BiH u Hr pa onda Vodni resursi itd...a zasto to skutori rade tako...protiv drzave u kojoj zive?......oni posle od Hr dobiju navodno pomoc a to su novci za koje su prodali interese svoje drzave....oni dobiju novcanu pomoc a ostali glabaju...treba tu pomoc oporezovat sa 50%...
spreca

#2264 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Black swan wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jesam šta slagao?
kakve to veze ima
kakve odgovore dobijem?

saće komšo strpite se

trazili ste gledajte
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2265 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Tomahawk11 wrote:
Jesam šta slagao?
Nisi slagao, svako gleda iz svoje perspektive :mrgreen: ili sto bi rekao moj drug manijak1 "svako vidi ono što želi da vidi" :D.
Point.

#2266 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

Black swan wrote:pa od zahumljaca :lol: :lol: :lol: vidiš mapu
Nisam znao da si zahumljac.
Point.

#2267 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

Ljudi vole tuđu zemlju. Siguran sam da u psihijatriji postoji objašnjenje za takvo stanje uma.
mO k3

#2268 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mO k3 »

Dijaspora je najgore :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2269 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: Nisi nista slagao ali nisi ni sve rekao....ima tu i imovina BiH u Hr pa onda Vodni resursi itd...a zasto to skutori rade tako...protiv drzave u kojoj zive?......oni posle od Hr dobiju navodno pomoc a to su novci za koje su prodali interese svoje drzave....oni dobiju novcanu pomoc a ostali glabaju...treba tu pomoc oporezovat sa 50%...
Ode ti naširoko, ja sam se očitovao po pitanju teme.
Bobi wrote:Nisi slagao, svako gleda iz svoje perspektive ili sto bi rekao moj drug manijak1 "svako vidi ono što želi da vidi" .
Pa ok, to stoji, mada sam ja apolitična osoba i ovo gledam iz nekog prilično neutralnog ugla.
Ne busam se da sam neki veliki patriota, ali kad pročitah da je Bevanda potrčao da se očituje po pitanju stava i da nema nikakvih problema, gradi most...ma nek udare jedan kineski zid, a u Neumu prodavati značke sa motivima istog.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2270 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:Ljudi vole tuđu zemlju. Siguran sam da u psihijatriji postoji objašnjenje za takvo stanje uma.
Pointe, to što bh Hrvati i Srbi vole Hrvatsku i Srbiju i neka priča na tu temu, to je stvarno postalo izlizano.
Iskreno, boli me mali prst na nozi ko šta i koga voli.
Ovaj trougao zemlje na ovoj planeti je dovoljno propatio i još nas na tu priču o Srbima, Hrvatima i Bošnjacima trehaju evo 25 godina.
mO k3

#2271 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mO k3 »

NEMOJTE SE LJUTITI, NEGO IM POMOZITE: "Oni imaju kompleks manje vrijednosti, kako bi vama bilo?"

Povodom dočeka selektora nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatka Dalića u Livnu, na svom Facebook profilu osvrt je napisao Sergej Sergio Šotrić. Njegov komentar prenosimo u nastavku:

Poštovani, u utorak su ljudi u Livnu, u državi Bosni i Hercegovini, oduševljeno mahali državnim zastavama susjedne države, a posebno zadovoljstvo su iskazivali mašući ratnom zastavom pravosnažno presuđene (od strane suda UN) zločinacke tvorevine takozv. Herceg-Bosne (ovu zastavu iz petnjih žila pokušavaju predstaviti kao takozv. zastavu hrvatskog naroda u BiH), a pri tom nije viđena ni jedna oficijelna državna zastava Bosne i Hercegovine.

Mogu da razumijem, da se mnogi od vas osjećaju isprovociranim zbog ove (psihološke) pojave, ali ipak bih vas zamolio da pokušate razumjeti ovu ljudsku devijaciju.

Naime, vi morate da shvatite da se radi o klasičnom kompleksu manje vrijednosti. Nije ispravno ljutiti se na ljude, koji imaju komplekse, a pogotovo nije ispravno biti ljut na ljude, koji imaju jedan od najgorih kompleksa - kompleks manje vrijednosti.

Treba da se upitate, kako bi vama bilo?
Kako bi se vi osjećali, da tuđe volite više nego svoje?
Kako bi vama bilo, da vam je ljepše u susjedstvu, nego u rođenoj kuci?
Kako bi se vi osjećali, da meritorni sud Ujedinjenih Nacija pravosnažno presudi, da su npr. vama dragi ljudi u stvari bili učesnici u Udruženom Zločinackom Poduhvatu, koji je imao sva obilježja fašizma?
Kako bi vama bilo, da vaše idole pravosnažno presude kao ratne zločince?
Kako bi vama bilo?
Pa naravno užasno!

Možda biste i vi pokušali, da lažete sami sebe, da bježite od ružne stvarnosti - možda biste i vi počeli mahati nekim okrvavljenim ratnim zastavama...
Tezak je to kompleks - pretežak - razumite...

Zato, nemojte - prestanite više osuđivati ljude, koji imaju izražen kompleks manje vrijednosti.
Pomozite im!

Uhvatite ih za ruku i prevedite ih preko ulice na pješackom prelazu. Zagrlite ih, kada počnu divljati, pozovite ih na kafu kada im je teško, recite im, da je kompleks manje vrijednosti ipak izlječiv, recite im, da ih vi volite, bez obzira što su tako mali, recite im da ih razumijete i da bi se i vi isto osjećali, da bi i vama bilo užasno, da imate kompleks manje vrijednosti.

Piše: Sergio Šotrić
General War

#2272 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Mujanović: Ovo će biti najgori izbori, gori i od 1996.

http://ba.n1info.com/a276368/Vijesti/Vi ... odine.html

Jasmin Mujanović, politički analitičar i doktor filozofije na Univerzitetu York u Torontu, za N1 je kazao da je politička situacija u Bosni i Hercegovini izuzetno loša, pogotovo što se spremaju oktobarski izbori.

"Mislim da će ovo vjerovatno biti najgori izbori, u smislu demokratskog integriteta, vjerovatno čak i od onih iz 1996. godine. Došli smo do toga da ključne političke jedinice, stranke, faktori u državi su stvarno došli do jednog momenta krize. Znaju da više ne mogu opstati unutar jednog pravilnog sistema i spremaju se da sabotiraju ovo što nam je ostalo od demokratskog integriteta u ovoj državi", naglasio je.

Kaže da ovdje misli na HDZ, SNSD i SDA.

"Svi ti ključni nacionalistički akteri u državi se pripremaju za neke opasne igre u oktobru i periodu odmah nakon oktobra", istakao je.

Mujanović je komentarisao i početak izgradnje Pelješkog mosta i kazao da to nije nova vijest, jer je Vlada Republike Hrvatske najavila gradnju.

"Veliko pitanje je zašto svi ključni ljudi u Bosni i Hercegovini su čekali do tog momenta kad je beton počeo da se sipa. Čekali su da oni sad to nešto najave. Bukvalno čekamo godinama, trebalo je doći do dogovora. Ne kažem da se sadašnja Vlada u Zagrebu ne ponaša na prilično bahat način. Iskreno da vam kažem, ovo je naša krivica. Imali smo sto prilika da nešto ozbiljno uradimo", kazao je.

Govorio je i o putu BiH u Evropsku uniju, te rekao da je cijeli proces išao nekako naopako.

"Nije bilo ozbiljno, uvijek su morala biti neka specijalna pravila, 'Haj'te malo više pričekajte. Molim vas ovo. Molim vas ono'. Jer ove vladajuće strukture nemaju kapaciteta, niti im je stvarno stalo do članstva u Evropskoj uniji, zato što članstvo u Evropskoj uniji znači zakon, pravo, legalne konsekvence i funkcionalni politički sistem, koji postoji čak i u Hrvatskoj", naglasio je i dodao:
"Ovim vladajućim strukturama nije stalo do članstva u Evropskoj uniji i NATO-u zato što im je ovako bolje".
LBVIEW

#2273 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by LBVIEW »

Black swan wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jesam šta slagao?
kakve to veze ima
kakve odgovore dobijem?

saće komšo strpite se

Sta ima u trapu, izvirili se ponekad na cist zrak, te prosipaju te uljudbene misli, ili je stra' balija?
A sto se tragedije Briseva tice, posalji pitanje na pravu adresu - legitimnom HDZ-u.
Fudo387

#2274 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Mujanović: Ovo će biti najgori izbori, gori i od 1996.

http://ba.n1info.com/a276368/Vijesti/Vi ... odine.html

Jasmin Mujanović, politički analitičar i doktor filozofije na Univerzitetu York u Torontu, za N1 je kazao da je politička situacija u Bosni i Hercegovini izuzetno loša, pogotovo što se spremaju oktobarski izbori.

"Mislim da će ovo vjerovatno biti najgori izbori, u smislu demokratskog integriteta, vjerovatno čak i od onih iz 1996. godine. Došli smo do toga da ključne političke jedinice, stranke, faktori u državi su stvarno došli do jednog momenta krize. Znaju da više ne mogu opstati unutar jednog pravilnog sistema i spremaju se da sabotiraju ovo što nam je ostalo od demokratskog integriteta u ovoj državi", naglasio je.

Kaže da ovdje misli na HDZ, SNSD i SDA.

"Svi ti ključni nacionalistički akteri u državi se pripremaju za neke opasne igre u oktobru i periodu odmah nakon oktobra", istakao je.

Mujanović je komentarisao i početak izgradnje Pelješkog mosta i kazao da to nije nova vijest, jer je Vlada Republike Hrvatske najavila gradnju.

"Veliko pitanje je zašto svi ključni ljudi u Bosni i Hercegovini su čekali do tog momenta kad je beton počeo da se sipa. Čekali su da oni sad to nešto najave. Bukvalno čekamo godinama, trebalo je doći do dogovora. Ne kažem da se sadašnja Vlada u Zagrebu ne ponaša na prilično bahat način. Iskreno da vam kažem, ovo je naša krivica. Imali smo sto prilika da nešto ozbiljno uradimo", kazao je.

Govorio je i o putu BiH u Evropsku uniju, te rekao da je cijeli proces išao nekako naopako.

"Nije bilo ozbiljno, uvijek su morala biti neka specijalna pravila, 'Haj'te malo više pričekajte. Molim vas ovo. Molim vas ono'. Jer ove vladajuće strukture nemaju kapaciteta, niti im je stvarno stalo do članstva u Evropskoj uniji, zato što članstvo u Evropskoj uniji znači zakon, pravo, legalne konsekvence i funkcionalni politički sistem, koji postoji čak i u Hrvatskoj", naglasio je i dodao:
"Ovim vladajućim strukturama nije stalo do članstva u Evropskoj uniji i NATO-u zato što im je ovako bolje".
Sta ce on analizarat’, supak dijasporski, nije mu ovo Toronto! :D
dječak sa šibicama

#2275 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by dječak sa šibicama »

Sergej Sergio Sotric o kompleksu manje vrijednosti :lol: :lol: :lol: pajsad, SERGIO hahaha
Post Reply