EliasVeskot wrote:Njanjavi wrote:Sto se tice ove price oko memica i davida, momci nisu bili cvjecke da se razumijemo.
Ne validujem smrt likova ali ja rjetko kad cuh da je neko ubijen bez razloga.
Na stranu sad sto su ih usmrtili likovi koji imaju za ledjima jebene babuke.
Za davida se zna da je tu noc u klubu glumio viteza i umjesao se braneci neku kokosku od nekog lika.
Posto se decko bavio borilackim sportom, ovaj nije imo muda pobit se jedan na jedan.
Doceko ga frajer sa rajom ispred, natabanali ga, precerali, usmrtili decka i jbga.
Poenta price, ne isci zijan, nes ga ni dobit.
Sta ti imas glumatat betmena nekome, nije ti ovo film jarane.
Sve I da su bili mrtvi narkomani, niko nema prava da uzima pravdu u svoje ruke jer ako nisi skontao cijela poenta drustva lezi u pravdi I pravicnosti I jednakosti za sve. Ako drzava ne moze osigurati da svi budu jednako tretirani I da je ljudski zivot svetinja bez obzira na sve onda ne zasluzujemo ni demokratiju, ni ikakva prava. Neka svako izabere sebi malj pa cemo se mlatiti dok ne izginemo svi, a to ce se upravo dogoditi ako dopustimo da se desavaju ovakve stvari I da se bilo cija smrt opravdava idiotlucima koje si naveo.
Suvise idealiziras decko drustvo, insana, demokratiju, pravni poredak a i masu drugih sranja.
I ta suplja ljudski zivot svetinja mi se popela na vrh sultana.
Trkljate tu suplju a svaki dan drustvo pljuje po toj svetinji, gazi je, tabana, piski po njoj.
Kakva bolan prava, kakva drzava, gdje ti zivis ljudino?
Ko da te roda juce donjela na dunjaluk.
Gledaj svoja posla, glumljenje betmena ostavi za lose filmove.
U ovakvom zvjerinjaku mozes samo izginut.
Na kraju krajeva, ova obojica da su malo vise tretirali svoj zivot kao svetinju, ne bi sa svetinjom se kockali tako olako i prokockali istu.
I opet tvrdim, da bi neko insana usmrtio batinama, mora bit, u velikoj vecini slucajeva, jebeeeeno debel razlog.
I fakat mi se vise gadi citat takve satro empaticne trkljavine diskonektovane od reale, nakljukane nekim plitkim idealistickim floskulama.
Satro pravda za sve, svi treba da smo jednaki sa jednakim pravima bla bla bla.
Nismo svi isti, necemo nikad bit, nemamo svi ista prava, otkako je dunjaluka i drustva nije nikad tako bilo, nit ce kad bit.
ODRASTITE VECJEDNOM!