LGBT parada

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
broj dva

#2251 Re: LGBT parada

Post by broj dva »

Dogmatika u nauci i religija sekularizma, a sve na temi o pravima seksualnih manjina. E daleko smo dogurali.
Samo za kraj - gjde LGBT žive bolje (ili čak opširnije, gdje ljudi žive bolje) u sekularnim državama ili u državama gdje religija ima jak uticaj na politiku,.moral, zakonodavstvo..?
MarlboroGold

#2252 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Irsar wrote: Ovo je zapravo odlično i pravi primjer demokratije :wink: Ukoliko ljudi ne žele da im se nameće neki (ne)moralni sistem, onda ga imaju pravo i odbaciti.
To je ujedno i slabost demokratije, jer se religija ovih ljudi zasniva na svemu samo ne na demokratiji. Tamo gdje je dominantna tu skoro da ne postoji demokratija. Logično je da će se čovjek zapitati da li je to licemjerno kad počnu ovako izlaziti na ulice... još nešto drugo nazivaju indoktrinacijom.
Irsar wrote: Prvo, sekularizam je religija sama po sebi, jedino što im je "bog" ništa drugo doli nesuvisla ideja, je li, da je Bogu mjesto "među 4 zida". Drugo, ljudi su stvorenja koja prirodno imaju potrebu za učenjem o Bogu i vjeri i praktikovanjem iste u svom životu, a to znači ne samo među 4 zida kako su sekularisti zamislili. Zato primjerice imaš i zaklinjanje na Bibliju u nominalno sekularnim državama prilikom prihvatanja neke važne funkcije; isto kao da Bog i vjera nisu samo privatna, već i društvena stvar hmmmm.

A vezano za ovo oko edukacije i indoktrinacije, pa najvažnija stvar je da li je nešto istina ili ne. Očekivati od djeteta koje pojma nema skoro o ničemu, mimo intuitivnih kapaciteta koji nisu razvijeni, da razluči šta je dobro a šta zlo je nesuvislo. To naravno neće sprječavati današnje ljude da tu djecu uče, odnosno indoktriniraju, lažima, a neke od laži su da su LGBTitd stvari išta drugo doli nešto loše.
O ovome smo x puta govorili na PF religija, tako da je suvišno išta komentarisati osim zadnjeg dijela -> historijski gledano još uvijek nisam pročitao ili vidio da su LGBT osobe, na organizovan način, vršile genocide ili zločine manjih razmjera u odnosu na vjernike. Homoseksualizam je stariji od svih monoteističkih religija. Gledaj objektivno i nemoj provlačiti kroz ideološko sito koje zagovaraš. Kako je to onda loše? Možeš li definisati šta je loše, tj. šta osobu čini lošom?

Kako je loše reći da je normalno da se osobe istog spola taslače u svoja 4 zida?
tuzlak1212

#2253 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

LGBT nisu pocinili genocide i holokauste, heteroseksualci jesu. Heteroseksualce na lomacu!!!!

Zakljucak dana na pitanje slobode lgbt populacije.
Irsar

#2254 Re: LGBT parada

Post by Irsar »

MarlboroGold wrote:
Irsar wrote: Ovo je zapravo odlično i pravi primjer demokratije :wink: Ukoliko ljudi ne žele da im se nameće neki (ne)moralni sistem, onda ga imaju pravo i odbaciti.
To je ujedno i slabost demokratije, jer se religija ovih ljudi zasniva na svemu samo ne na demokratiji. Tamo gdje je dominantna tu skoro da ne postoji demokratija. Logično je da će se čovjek zapitati da li je to licemjerno kad počnu ovako izlaziti na ulice... još nešto drugo nazivaju indoktrinacijom.
Džaba, tako je kako je.
O ovome smo x puta govorili na PF religija, tako da je suvišno išta komentarisati osim zadnjeg dijela -> historijski gledano još uvijek nisam pročitao ili vidio da su LGBT osobe, na organizovan način, vršile genocide ili zločine manjih razmjera u odnosu na vjernike.
Kakav je ovo argument? Samo zato što <neko> nije činio neke zločine ne znači da ono što čini je išta drugo doli zlo svoje vrste; pa nije genocid jedina loša stvar koju neko može činiti, a i ako uzmemo da je puno gora stvar to opet ne opravdava ove što čine šta čine.
Homoseksualizam je stariji od svih monoteističkih religija. Gledaj objektivno i nemoj provlačiti kroz ideološko sito koje zagovaraš. Kako je to onda loše? Možeš li definisati šta je loše, tj. šta osobu čini lošom?
Loše je sve što nije usklađeno sa hijerarhijom stvari kako ju je Bog uredio. Ili "prirodom stvari" ako ti je tako draže. Ovo što ovi LGBTitd rade je loše neovisno od toga da li to rade javno ili tajno, mada naravno da je puno gore ako rade javno, jer onda na taj način vrše promociju zla što je dodatno zlo na ono koje sami sebi već čine.
Kako je loše reći da je normalno da se osobe istog spola taslače u svoja 4 zida?
Pa jer nije normalno da se "taslače". Ali ovo "svoja 4 zida", valjda je svima jasno sada, nikada zapravo ne ostaje među ta 4 zida. Očito je da ako neko smatra da je njegovo ponašanje normalno, onda će nastojati da to ponašanje predstavi normalnim i drugima, odnosno da promovira i podržava javno sve ono što vodi ka normalizaciji toga.

Pa tako od "među 4 zida" dođemo do na primjer ovoga:

Jednostavno: zlo stvara zlo. "Tolerancija" javnog ispoljavanja jedne vrste zla, prije ili kasnije, će dovesti do ispoljavanja još većeg zla. I još jedna stvar, realno homoseksualci i drugi su postojali i prije i nije baš bilo ljude briga šta oni rade dokle god su to radili u tajnosti; realno su rijetki slučajevi bili da se baš neko ciljano pokušava "domoći" nečijeg privatnog života po ovom pitanju. Ali sad kad je sve na otvorenom, onda i reakcije postaju sve jače.
triconja

#2255 Re: LGBT parada

Post by triconja »

Sta to ako hoce dijete otfikarit cunu u korist neceg drugog? Kad ga siholozi proispitaju jel to stvarno njegova odluka, sta ima lose u tome? Jel to 50 % djece trci sa makazama u cenifu da ga sebi otfikare? Ma hajte molim vas, ha ja. :lol:
nemezis

#2256 Re: LGBT parada

Post by nemezis »

tuzlak1212 wrote:
nemezis wrote:
tuzlak1212 wrote:Sta cu ja provjeravat kad ti napamet pises, ja pisem o propisima i naredbama a ne djelima pojedinaca :roll:
Ne pišem napamet. Daj izvor za to sto si rekao.
Ma jasta cu, ne branim ja svoj argument ovdje... Pisete napamet gluposti, ti dokazi u kojoj vjetskoj knjizi ili hadiskim predajama se navodi naredba protjerivanja, ubijanja ili bilo kakvog maltretiranja homo populacije. Vi konzervatizam povezujete napamet s religijom, dokazi...
Rekao sam ako ce iko kaznjavat s vjerskog aspekta hono populaciju jer je zabranjena, to nece biti ljudi. I to sta ljudi rade a pozivaju se na religiju, to nema veze s religijom nego s njihovim licnim stavovima.
Rekao si da islam kaze da musliman ne moze biti LG. Za to ti trazim izvor jer si rekao nesto sto nije tačno. Gdje islam kaze to?
MarlboroGold

#2257 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

tuzlak1212 wrote:LGBT nisu pocinili genocide i holokauste, heteroseksualci jesu. Heteroseksualce na lomacu!!!!

Zakljucak dana na pitanje slobode lgbt populacije.
Izgleda si izostavio dio "na organizovan način". Sigurno jesu učestvovali, ali vođeni drugim ideologijama.
Boemica

#2258 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Vi još o ovome :facepalm:
Boemica

#2259 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Je l' ima iko ovdje da je ustvari pripadnik LGBT populacije? :?
MarlboroGold

#2260 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Irsar wrote: Džaba, tako je kako je.
Dobro je da barem priznaješ.
Irsar wrote: Kakav je ovo argument? Samo zato što <neko> nije činio neke zločine ne znači da ono što čini je išta drugo doli zlo svoje vrste; pa nije genocid jedina loša stvar koju neko može činiti, a i ako uzmemo da je puno gora stvar to opet ne opravdava ove što čine šta čine.
Efikasan argument zasnovan na historijskim činjenicama. Što se tiče zla homoseksualci moraju još puno pure pojesti da bi se uopšte mogli porediti sa zlom koje su monoteističke religije vršile nad onima koji se nisu uklapali u njihov svjetonazor (neće nikad jer ono što oni zagovaraju je ljubav prije svega), a pogotovo zlo za koje je Vatikan kriv.
Irsar wrote: Loše je sve što nije usklađeno sa hijerarhijom stvari kako ju je Bog uredio. Ili "prirodom stvari" ako ti je tako draže. Ovo što ovi LGBTitd rade je loše neovisno od toga da li to rade javno ili tajno, mada naravno da je puno gore ako rade javno, jer onda na taj način vrše promociju zla što je dodatno zlo na ono koje sami sebi već čine.
Zlo je preteška riječ za to. Ok, znaju ići na živce oni koji agresivno ubijaju u pojam, ali to ne mijenja činjenicu da većina nije napadna. Samo zato što imaju drugačije sklonosti, a drugima ne čine zlo, njihove radnje se ne mogu okvalifikovati kao zle.
Irsar wrote:Kako je loše reći da je normalno da se osobe istog spola taslače u svoja 4 zida?

Pa jer nije normalno da se "taslače". Ali ovo "svoja 4 zida", valjda je svima jasno sada, nikada zapravo ne ostaje među ta 4 zida. Očito je da ako neko smatra da je njegovo ponašanje normalno, onda će nastojati da to ponašanje predstavi normalnim i drugima, odnosno da promovira i podržava javno sve ono što vodi ka normalizaciji toga.
Kao što rekoh, imaš ih koji s time ubijaju u pojam, a ima ih koji to ne rade. Slično je i među vjernicima i sektašima. Takvi postoje i uvijek će postojati.
Irsar wrote:Jednostavno: zlo stvara zlo. "Tolerancija" javnog ispoljavanja jedne vrste zla, prije ili kasnije, će dovesti do ispoljavanja još većeg zla. I još jedna stvar, realno homoseksualci i drugi su postojali i prije i nije baš bilo ljude briga šta oni rade dokle god su to radili u tajnosti; realno su rijetki slučajevi bili da se baš neko ciljano pokušava "domoći" nečijeg privatnog života po ovom pitanju. Ali sad kad je sve na otvorenom, onda i reakcije postaju sve jače.
U prošlosti nisu uvijek radili u tajnosti. Jesu uglavnom pojavom monoteističkih religija i tad su se krili jer je na to gledano kao da čine grijeh. Logično je da su gledali da sačuvaju živu glavu i da se ne pojavljuju u javnosti. To je i danas grijeh u nekim zemljama u kojima bi mogli glavu izgubiti. Uticaj Vatikana je oslabio i zato se ponovo ove stvari češće pojavljuju u javnosti zapadnih zemalja.
Pročitaj https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_homosexuality
MarlboroGold

#2261 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:Je l' ima iko ovdje da je ustvari pripadnik LGBT populacije? :?
I da ima garant većina ne bi ni priznala, a još su ovdje anonimni. Šta bi tek bilo da nisu.
Boemica

#2262 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Eh saće teta Boemica da vam kaže kako je to biti pripadnik lgbt populacije u Bosni :nokti:
dale cooper

#2263 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

Boemica wrote:Eh saće teta Boemica da vam kaže kako je to biti pripadnik lgbt populacije u Bosni :nokti:
:meza: :eh:
Boemica

#2264 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Teško naći posao, male plate, a i one kasne, nepotizam, pa nemaš para da potkupiš profesore k'o ostali, ubi SDA, kasne tramvaji redovno, saće i ljeto pa će i sa vodom da nas handre, ceste očajne, kud god kreneš makadam, i eto tako, kuburimo iz dana u dan :eh:
MarlboroGold

#2265 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:Teško naći posao, male plate, a i one kasne, nepotizam, pa nemaš para da potkupiš profesore k'o ostali, ubi SDA, kasne tramvaji redovno, saće i ljeto pa će i sa vodom da nas handre, ceste očajne, kud god kreneš makadam, i eto tako, kuburimo iz dana u dan :eh:
Image
dale cooper

#2266 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

Boemica wrote:Teško naći posao, male plate, a i one kasne, nepotizam, pa nemaš para da potkupiš profesore k'o ostali, ubi SDA, kasne tramvaji redovno, saće i ljeto pa će i sa vodom da nas handre, ceste očajne, kud god kreneš makadam, i eto tako, kuburimo iz dana u dan :eh:
Razočaran sam. Mislio sam da će biti neki sočni reveal, kad ono...dnevna doza socijal političkog handrenja u mozak. :| :mrgreen:
Iako ovo gore nas u neku ruku svima čini pripadnicima LGBT populacije. :|
MarlboroGold

#2267 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

Svi u istom čamcu, a kad se "pederluk" spomene to ispada najveći problem i to se može vidjeti po komentarima na klixu. Ne mora se ići dalje od toga. Odlika naroda nad kojim je vršena teška lobotomija.
Boemica

#2268 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

dale cooper wrote:
Razočaran sam. Mislio sam da će biti neki sočni reveal, kad ono...dnevna doza socijal političkog handrenja u mozak. :| :mrgreen:
Nemam ništa skandalozno za otkriti.
Možda jedino kako je neki mali idiot komentarisao djevojci neke glupe komentare koje sam mogla čuti jedne prilike kad smo se ja i djevojka u parku ljubile, al' onda se skontam da i ja drugarici rondam gluposti kad vidimo neki par kako se cmače.

Život kao i svaki drugi.

Toliko je život u Bosni u banani da ne znam stvarno kako ljudi imaju vremena da se zamaraju tuđim genitalijama i gdje iste meću.
To može biti jedino bježanje od svojih stvarnih problema. Svako ko se zabavi svojim životom i sobom i refleksijom na sebe nema vremena ni volje da se brine o drugim ljudima, a pogotovo ne o njihovom seksualnom životu, a pogotovo ne da bude toliko kivan i ogorčen, dakle, neke druge frustracije progovaraju.
dale cooper

#2269 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:Svi u istom čamcu, a kad se "pederluk" spomene to ispada najveći problem i to se može vidjeti po komentarima na klixu. Ne mora se ići dalje od toga. Odlika naroda nad kojim je vršena teška lobotomija.
U balkanskim genima je da se mrzi sve što se ne uklapa u naš uski pogled na svijet. Nažalost, nikada se nije desila istinska demokratizacija
društava na ovim prostorima. Samo smo jednu totalitarnu ideologiju zamijenili drugim i sličnim u kojima nema mnogo prostora za stvari
koje se ne uklapaju u njihov narativ.
dale cooper

#2270 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

Boemica wrote:
dale cooper wrote:
Nemam ništa skandalozno za otkriti.
Možda jedino kako je neki mali idiot komentarisao djevojci neke glupe komentare koje sam mogla čuti jedne prilike kad smo se ja i djevojka u parku ljubile, al' onda se skontam da i ja drugarici rondam gluposti kad vidimo neki par kako se cmače.

Život kao i svaki drugi.

Toliko je život u Bosni u banani da ne znam stvarno kako ljudi imaju vremena da se zamaraju tuđim genitalijama i gdje iste meću.
To može biti jedino bježanje od svojih stvarnih problema. Svako ko se zabavi svojim životom i sobom i refleksijom na sebe nema vremena ni volje da se brine o drugim ljudima, a pogotovo ne o njihovom seksualnom životu, a pogotovo ne da bude toliko kivan i ogorčen, dakle, neke druge frustracije progovaraju.
Ma malo sam se zezao...halali. Tema je svakako otišla u predvidljivom pravcu kao i mnoge druge ranije otvorene. Nažalost. :|

Za ostalo... :thumbup: :)
Boemica

#2271 Re: LGBT parada

Post by Boemica »

Ne mislim da je do gena, niti da ima nešto pretjerano loše u nama balkancima.

Ja, možda pogrešno, ali drugačije gledam na te stvari.

Kako ćeš ujediniti grupu muslimana recimo koja se oko ničega ne slaže, krve se oko problema između sebe i krve se sami sa sobom zbog ličnih problema? Pokaži im neku desetu osobu i poviči: vidi četnika! i svi će se ujediniti protiv njega a svi međusobni i lični problemi će ostati po strani, zaboravljeni, makar na trenutak.

Tako i sa svime ostalim, ljudima je potreban zajednički "neprijatelj" da se u nečemu osjećaju ujedinjenim i složnim. I zagovornici i protivnici i pripadnici lgbt populacije to rade, a svi plivamo u istim govnima.

Ustvari, ne plivamo, odavno se gušimo.
MarlboroGold

#2272 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:Svi u istom čamcu, a kad se "pederluk" spomene to ispada najveći problem i to se može vidjeti po komentarima na klixu. Ne mora se ići dalje od toga. Odlika naroda nad kojim je vršena teška lobotomija.
U balkanskim genima je da se mrzi sve što se ne uklapa u naš uski pogled na svijet. Nažalost, nikada se nije desila istinska demokratizacija
društava na ovim prostorima. Samo smo jednu totalitarnu ideologiju zamijenili drugim i sličnim u kojima nema mnogo prostora za stvari
koje se ne uklapaju u njihov narativ.
Ne moRe. Prevelike smo konzerve. Možda tek za 50 godina, a možda ni tad.
Danas čitam o onom okupljanju četničkog ravnogorskog pokreta... to kao da bi sad KKK javno izašao u americi, pjevao, hvalio svoje djelovanje i historiju... pa jbt :-)
dale cooper

#2273 Re: LGBT parada

Post by dale cooper »

Boemica wrote:Ne mislim da je do gena, niti da ima nešto pretjerano loše u nama balkancima.

Ja, možda pogrešno, ali drugačije gledam na te stvari.

Kako ćeš ujediniti grupu muslimana recimo koja se oko ničega ne slaže, krve se oko problema između sebe i krve se sami sa sobom zbog ličnih problema? Pokaži im neku desetu osobu i poviči: vidi četnika! i svi će se ujediniti protiv njega a svi međusobni i lični problemi će ostati po strani, zaboravljeni, makar na trenutak.

Tako i sa svime ostalim, ljudima je potreban zajednički "neprijatelj" da se u nečemu osjećaju ujedinjenim i složnim. I zagovornici i protivnici i pripadnici lgbt populacije to rade, a svi plivamo u istim govnima.

Ustvari, ne plivamo, odavno se gušimo.
Kažem balkancima baš zato što je svima na ovim prostorima (ne samo muslimanima/bošnjacima nego i srbima i hrvatima, ali i ostalim)
zajedničko to čoporativno reagovanje i antagonizam prema drugačijim od sebe. Što je sve posljedica snažnih nacional šovinizama koji
su prisutni na gotovo čitavom ovom području. Zato kažem da se mi apsolutno nismo pedlja pomakli iz kaljuže 90-tih godina niti smo
imali čak ni istinsku priliku za demokratizaciju i otvaranje naših društava i država.
Last edited by dale cooper on 11/03/2019 00:04, edited 1 time in total.
tuzlak1212

#2274 Re: LGBT parada

Post by tuzlak1212 »

Standardna prica, svi su krivi, seljacka unazadjena drzava, da su svi bogdom ko ja svijet bi bio divan, itd...
MarlboroGold

#2275 Re: LGBT parada

Post by MarlboroGold »

tuzlak1212 wrote:Standardna prica, svi su krivi, seljacka unazadjena drzava, da su svi bogdom ko ja svijet bi bio divan, itd...
Ti si najgori.

:mrgreen:
Post Reply