Jugoslovenstvo

Post Reply
General War

#2251 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Altsa wrote:Meni isto nije jasna ta prica jugonostalgicara. godina 2017. a vi jos uvijek cmizdrite za jugoslavijom i vremenima koja su prosla. e svasta. :skoljka:
Nije ni u vise od pola bih jasno zasto bosnjaci insistiraju da govore bosanskim jezikom, niti sto srbi furaju ekavicu ili hrvati pricaju jezikom koji se nikada nije pricao u bih...pa sta?
Jednostavno, sa ove distance nesto spocitavati jugoslovenima ili bosancima je u najmanju ruku samodestruktivno po bilo koje tordzije.
Last edited by General War on 10/07/2017 14:41, edited 1 time in total.
Bodkin

#2252 Re: Jugoslovenstvo

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Altsa wrote:Meni isto nije jasna ta prica jugonostalgicara. godina 2017. a vi jos uvijek cmizdrite za jugoslavijom i vremenima koja su prosla. e svasta. :skoljka:
I to samo anonimno, na forumu, inace matica zove. :mrgreen:
Evo ga opet. Srbi u stvarnom zivotu jelde, a ovdje suplju bacaju :wink:
LBVIEW

#2253 Re: Jugoslovenstvo

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
I to samo anonimno, na forumu, inace matica zove. :mrgreen:
Pa zakljucak se sam namece s obzirom na antibosnjacke stavove doticnih. Delegat, mrtav hladan, izvali serpsku "posalicu" o "frtalj teritorije" , a ostatak ekipe, ili plijesce, ili sute ko ckepi, i ja trebam razbijati glavu je li Srbin ili Jugoslaven. :-) De, bolan, znamo se svi i predobro- to metuzalema-Jugoslovena sto ima tesko da bi moglo napuniti kakvu spomen sobu spomenicarima. :wink:
cyprus

#2254 Re: Jugoslovenstvo

Post by cyprus »

Point. wrote:
madner wrote:100% Parizanin zna da si Bosnjak a ne Bosanac. :D
Bosnjak vise asocira na Bosnu nego Jugoslaven, zar ne mislis?
Nit u Bosni žive samo Bošnjaci, nit svi Bošnjaci imaju veze sa Bosnom 8-) Dakle, opet na Bosnu više asocira bosanski Jugoslaven nego švedski Bošnjak :mrgreen:
General War

#2255 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

LBVIEW wrote:[quote="Bodkin"

Pa zakljucak se sam namece s obzirom na antibosnjacke stavove doticnih. Delegat, mrtav hladan, izvali serpsku "posalicu" o "frtalj teritorije" , a ostatak ekipe, ili plijesce, ili sute ko ckepi, i ja trebam razbijati glavu je li Srbin ili Jugoslaven. :-) De, bolan, znamo se svi i predobro- to metuzalema-Jugoslovena sto ima tesko da bi moglo napuniti kakvu spomen sobu spomenicarima. :wink:
PA ekipi ne trerba crtat, jednostavno lako se vidi da to nije srpska posalica (koja je upucena tebi i tvojim sovinistickim ahbabima na forumu) vec puka realnost kad pogledaju danasnju politicku kartu BiH, i jos mrtav hladan bi ti nekome djelio moralne pridike pridodate keljskim vokabularom sakrivajuci se iza bosnjaka, u tebe je odavno gl0va ili ono sto ti je u glavi razbijeno tako da nema stete :lol:
GeeTnT

#2256 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

cyprus wrote:
Point. wrote:
madner wrote:100% Parizanin zna da si Bosnjak a ne Bosanac. :D
Bosnjak vise asocira na Bosnu nego Jugoslaven, zar ne mislis?
Nit u Bosni žive samo Bošnjaci, nit svi Bošnjaci imaju veze sa Bosnom 8-) Dakle, opet na Bosnu više asocira bosanski Jugoslaven nego švedski Bošnjak :mrgreen:
Uuuhh!
Pokazi mi kako se moze voliti BiH sa petokrakom na celu, a kokardom u srcu? Gdje je tu asocijacija?

PS. Ti naravno ne spadas u tu grupu, ali si za stepenicu blizi od mene koji sam rezidualni bosnjo, balija, poturica, a svakako budi siguran da BiH vise volim od bilo kojeg Jugoslovena...
madner

#2257 Re: Jugoslovenstvo

Post by madner »

Valjda nema vise razloga da se iko pravi da voli petokraku kako bi se kamuflirao u civilizacijski prihvatljivo bice.
General War

#2258 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:
Point. wrote:
Uuuhh!
Pokazi mi kako se moze voliti BiH sa petokrakom na celu, a kokardom u srcu? Gdje je tu asocijacija?

PS. Ti naravno ne spadas u tu grupu, ali si za stepenicu blizi od mene koji sam rezidualni bosnjo, balija, poturica, a svakako budi siguran da BiH vise volim od bilo kojeg Jugoslovena...
Evo ti koliko hoces petokraka

Image

Image
GeeTnT

#2259 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

General War wrote:
LBVIEW wrote:[quote="Bodkin"

PA ekipi ne trerba crtat, jednostavno lako se vidi da to nije srpska posalica (koja je upucena tebi i tvojim sovinistickim ahbabima na forumu) vec puka realnost kad pogledaju danasnju politicku kartu BiH, i jos mrtav hladan bi ti nekome djelio moralne pridike pridodate keljskim vokabularom sakrivajuci se iza bosnjaka, u tebe je odavno gl0va ili ono sto ti je u glavi razbijeno tako da nema stete :lol:
Kako izgleda zivot lika koji bi rado zelio obici teritoriju koju je bajagi osvojio, ali mu fali corbe u yugi? jbg. meni je npr. savrseno jasno koliko moram izdvojiti eura za vinjete, tunele, kafe i usluge wc-a, putarine i naravno rivago...
General War

#2260 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

madner wrote:Valjda nema vise razloga da se iko pravi da voli petokraku kako bi se kamuflirao u civilizacijski prihvatljivo bice.
:lol:
Connaisseur Karlin

#2261 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

supercali wrote:Zasto imam osjecaj da su dijasporci veci nacionalosti i zadrtijida kazem fasisti od onih koji zive u bih pored dojucerasnjih agresora dok ovi zive kraj hansa pjera olafa i sl
vani je njegovanje nacionalizma dio folklora, u BiH je dio surove stvranosti
Connaisseur Karlin

#2262 Re: Jugoslovenstvo

madner wrote:Morate shvatiti regionalne razlike kako bi shvatili amnozitete. Ovaj negativni naboj naspram Jugoslovenstva je tipican za Banja Luku.
Samo jos da shvate da osim njih nema niko iz BL ovdje :D
da, a ti si Jugoslaven iz Federacije , koji nema blage veze kako zive njegovi Bosanci u RS :D
General War

#2263 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Connaisseur Karlin wrote:
supercali wrote:Zasto imam osjecaj da su dijasporci veci nacionalosti i zadrtijida kazem fasisti od onih koji zive u bih pored dojucerasnjih agresora dok ovi zive kraj hansa pjera olafa i sl
A kako je u Hrvatskoj...cini mi se da dobro ima razvijen taj folklorni dio :D
GeeTnT

#2264 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

General War wrote:
madner wrote:Valjda nema vise razloga da se iko pravi da voli petokraku kako bi se kamuflirao u civilizacijski prihvatljivo bice.
:lol:
Kladim se da taj kad je trebalo (i bio ponos) nositi petokraku, nije jadan mogao....ili nije imao dovoljno kila ili nije "vidio" kao trenutni ministar odbrane u matici yugoslovena...
madner

#2265 Re: Jugoslovenstvo

Post by madner »

madner wrote:Morate shvatiti regionalne razlike kako bi shvatili amnozitete. Ovaj negativni naboj naspram Jugoslovenstva je tipican za Banja Luku.
da, a ti si Jugoslaven iz Federacije , koji nema blage veze kako zive njegovi Bosanci u RS :D
Nisam Jugosloven, a kada ovi sto se po forumu kurce urade pola za ukidanje RSa neka se jave.
Connaisseur Karlin

#2266 Re: Jugoslovenstvo

General War wrote:
A kako je u Hrvatskoj...cini mi se da dobro ima razvijen taj folklorni dio :D
osim pojedinih osoba koje skinu Tursku zastavu, poput incidneta u Djakovu , a ustaske zastave normlanim Hrvatima nisu prihvaltjive

no, pojeidnici nisu mjerilo vrijednosti jednog drustva :D

vecina Hrvata imaju zdrav odnos prema vlastitoj kulturi i tradiciji :-D
General War

#2267 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

madner wrote:
Nisam Jugosloven, a kada ovi sto se po forumu kurce urade pola za ukidanje RSa neka se jave.
PA bolan vidis li da oni niti neznaju da postoji PC a na jugu HDZ talibanat, sve izmisljotina jugo nostalgicara i bosanaca :D
GeeTnT

#2268 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

madner wrote:
Tita ti?
Connaisseur Karlin

#2269 Re: Jugoslovenstvo

madner wrote:
ma nece niko nista uraditi, ni Bosnjacki hrvatski ili Srpski nacionlaisti,ni Bosnaci,ni Jugosloveni :)
General War

#2270 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

General War wrote: A kako je u Hrvatskoj...cini mi se da dobro ima razvijen taj folklorni dio :D
osim pojedinih osoba koje skinu Tursku zastavu, poput incidneta u Djakovu , a ustaske zastave normlanim Hrvatima nisu prihvaltjive

no, pojeidnici nisu mjerilo vrijednosti jednog drustva :D

vecina Hrvata imaju zdrav odnos prema vlastitoj kulturi i tradiciji :-D
A ti vidim da po forumskim baljezganjima izvlacis neki zakljucak o Bosni :roll:
I sta kazes , hrvati cuvaju tradiciju i kulturu...pa ovo je smijesno :lol:
Last edited by General War on 10/07/2017 16:46, edited 1 time in total.
madner

#2271 Re: Jugoslovenstvo

Post by madner »

Dobro, samo daleko od toga da je to izgubljeno. Nema se niko pravo odreknuti djela zemlje, cak i ako je pod okupacijom.
madner

#2272 Re: Jugoslovenstvo

Post by madner »

GeeTnT wrote:
madner wrote:
Tita ti?
Svaki put te zaboravim i onda se sjetim kada izvalis nesto pravo glupo. Trebao bi promjeniti nick u nesto sto se lakse pamti.
General War

#2273 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

madner wrote:Dobro, samo daleko od toga da je to izgubljeno. Nema se niko pravo odreknuti djela zemlje, cak i ako je pod okupacijom.
Nedao bog da je izgubljeno, ali nije ovima problem okupirana teritorija vec VLAST.
BHCluster

#2274 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote: Evo ti koliko hoces petokraka

Image

Image

Nemaju partizani veze sa tobom oni su se izborili za svoju drzavu, naravno tu istu drzavu ti "Jugosloven" nisi bio u stanju da je odbranis da se boris za istu a imas obraza da se kitish njihovim zaslugama njihovim herojsvo. :lol:
GeeTnT

#2275 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

Madneru, sve bivse Jugoslavije, svi politicki ustroji, svi kongresi SKJ, sve forumske teme bi bile ostecene bez tebe....ti si jednostavno kralj tj marsal i steta je sto si u zapecku svih aktualnih desavanja...
Post Reply