Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Altsa wrote:Meni isto nije jasna ta prica jugonostalgicara. godina 2017. a vi jos uvijek cmizdrite za jugoslavijom i vremenima koja su prosla. e svasta.
Nije ni u vise od pola bih jasno zasto bosnjaci insistiraju da govore bosanskim jezikom, niti sto srbi furaju ekavicu ili hrvati pricaju jezikom koji se nikada nije pricao u bih...pa sta?
Jednostavno, sa ove distance nesto spocitavati jugoslovenima ili bosancima je u najmanju ruku samodestruktivno po bilo koje tordzije.
Last edited by General War on 10/07/2017 14:41, edited 1 time in total.
Altsa wrote:Meni isto nije jasna ta prica jugonostalgicara. godina 2017. a vi jos uvijek cmizdrite za jugoslavijom i vremenima koja su prosla. e svasta.
I to samo anonimno, na forumu, inace matica zove.
Evo ga opet. Srbi u stvarnom zivotu jelde, a ovdje suplju bacaju
I to samo anonimno, na forumu, inace matica zove.
Pa zakljucak se sam namece s obzirom na antibosnjacke stavove doticnih. Delegat, mrtav hladan, izvali serpsku "posalicu" o "frtalj teritorije" , a ostatak ekipe, ili plijesce, ili sute ko ckepi, i ja trebam razbijati glavu je li Srbin ili Jugoslaven. De, bolan, znamo se svi i predobro- to metuzalema-Jugoslovena sto ima tesko da bi moglo napuniti kakvu spomen sobu spomenicarima.
Pa zakljucak se sam namece s obzirom na antibosnjacke stavove doticnih. Delegat, mrtav hladan, izvali serpsku "posalicu" o "frtalj teritorije" , a ostatak ekipe, ili plijesce, ili sute ko ckepi, i ja trebam razbijati glavu je li Srbin ili Jugoslaven. De, bolan, znamo se svi i predobro- to metuzalema-Jugoslovena sto ima tesko da bi moglo napuniti kakvu spomen sobu spomenicarima.
PA ekipi ne trerba crtat, jednostavno lako se vidi da to nije srpska posalica (koja je upucena tebi i tvojim sovinistickim ahbabima na forumu) vec puka realnost kad pogledaju danasnju politicku kartu BiH, i jos mrtav hladan bi ti nekome djelio moralne pridike pridodate keljskim vokabularom sakrivajuci se iza bosnjaka, u tebe je odavno gl0va ili ono sto ti je u glavi razbijeno tako da nema stete
madner wrote:100% Parizanin zna da si Bosnjak a ne Bosanac.
Bosnjak vise asocira na Bosnu nego Jugoslaven, zar ne mislis?
Nit u Bosni žive samo Bošnjaci, nit svi Bošnjaci imaju veze sa Bosnom Dakle, opet na Bosnu više asocira bosanski Jugoslaven nego švedski Bošnjak
Uuuhh!
Pokazi mi kako se moze voliti BiH sa petokrakom na celu, a kokardom u srcu? Gdje je tu asocijacija?
PS. Ti naravno ne spadas u tu grupu, ali si za stepenicu blizi od mene koji sam rezidualni bosnjo, balija, poturica, a svakako budi siguran da BiH vise volim od bilo kojeg Jugoslovena...
Point. wrote:
Nit u Bosni žive samo Bošnjaci, nit svi Bošnjaci imaju veze sa Bosnom Dakle, opet na Bosnu više asocira bosanski Jugoslaven nego švedski Bošnjak
Uuuhh!
Pokazi mi kako se moze voliti BiH sa petokrakom na celu, a kokardom u srcu? Gdje je tu asocijacija?
PS. Ti naravno ne spadas u tu grupu, ali si za stepenicu blizi od mene koji sam rezidualni bosnjo, balija, poturica, a svakako budi siguran da BiH vise volim od bilo kojeg Jugoslovena...
PA ekipi ne trerba crtat, jednostavno lako se vidi da to nije srpska posalica (koja je upucena tebi i tvojim sovinistickim ahbabima na forumu) vec puka realnost kad pogledaju danasnju politicku kartu BiH, i jos mrtav hladan bi ti nekome djelio moralne pridike pridodate keljskim vokabularom sakrivajuci se iza bosnjaka, u tebe je odavno gl0va ili ono sto ti je u glavi razbijeno tako da nema stete
Kako izgleda zivot lika koji bi rado zelio obici teritoriju koju je bajagi osvojio, ali mu fali corbe u yugi? jbg. meni je npr. savrseno jasno koliko moram izdvojiti eura za vinjete, tunele, kafe i usluge wc-a, putarine i naravno rivago...
supercali wrote:Zasto imam osjecaj da su dijasporci veci nacionalosti i zadrtijida kazem fasisti od onih koji zive u bih pored dojucerasnjih agresora dok ovi zive kraj hansa pjera olafa i sl
vani je njegovanje nacionalizma dio folklora, u BiH je dio surove stvranosti
madner wrote:Morate shvatiti regionalne razlike kako bi shvatili amnozitete. Ovaj negativni naboj naspram Jugoslovenstva je tipican za Banja Luku.
Samo jos da shvate da osim njih nema niko iz BL ovdje
da, a ti si Jugoslaven iz Federacije , koji nema blage veze kako zive njegovi Bosanci u RS
supercali wrote:Zasto imam osjecaj da su dijasporci veci nacionalosti i zadrtijida kazem fasisti od onih koji zive u bih pored dojucerasnjih agresora dok ovi zive kraj hansa pjera olafa i sl
A kako je u Hrvatskoj...cini mi se da dobro ima razvijen taj folklorni dio
madner wrote:Valjda nema vise razloga da se iko pravi da voli petokraku kako bi se kamuflirao u civilizacijski prihvatljivo bice.
Kladim se da taj kad je trebalo (i bio ponos) nositi petokraku, nije jadan mogao....ili nije imao dovoljno kila ili nije "vidio" kao trenutni ministar odbrane u matici yugoslovena...
madner wrote:Morate shvatiti regionalne razlike kako bi shvatili amnozitete. Ovaj negativni naboj naspram Jugoslovenstva je tipican za Banja Luku.
da, a ti si Jugoslaven iz Federacije , koji nema blage veze kako zive njegovi Bosanci u RS
Nisam Jugosloven, a kada ovi sto se po forumu kurce urade pola za ukidanje RSa neka se jave.
A kako je u Hrvatskoj...cini mi se da dobro ima razvijen taj folklorni dio
osim pojedinih osoba koje skinu Tursku zastavu, poput incidneta u Djakovu , a ustaske zastave normlanim Hrvatima nisu prihvaltjive
no, pojeidnici nisu mjerilo vrijednosti jednog drustva
vecina Hrvata imaju zdrav odnos prema vlastitoj kulturi i tradiciji
Nisam Jugosloven, a kada ovi sto se po forumu kurce urade pola za ukidanje RSa neka se jave.
PA bolan vidis li da oni niti neznaju da postoji PC a na jugu HDZ talibanat, sve izmisljotina jugo nostalgicara i bosanaca
ma nece niko nista uraditi, ni Bosnjacki hrvatski ili Srpski nacionlaisti,ni Bosnaci,ni Jugosloveni
Nemaju partizani veze sa tobom oni su se izborili za svoju drzavu, naravno tu istu drzavu ti "Jugosloven" nisi bio u stanju da je odbranis da se boris za istu a imas obraza da se kitish njihovim zaslugama njihovim herojsvo.
Madneru, sve bivse Jugoslavije, svi politicki ustroji, svi kongresi SKJ, sve forumske teme bi bile ostecene bez tebe....ti si jednostavno kralj tj marsal i steta je sto si u zapecku svih aktualnih desavanja...