Referendum(i) u RS-u

Locked
Lee Stiffdick

#2251 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

SkyLimit wrote:
Lee Stiffdick wrote:Jel moze pitanje, zasto je Bosnjacima vazna teritorija RS? Sta fali ovom dijelu Federacije da to bude drzava? Stalno slusamo o "zveckanju oruzjem", sta to znaci u kontestu referenduma u RS ako iz RS-a ne misle napadati teritoriju FBiH?
Zvornik ne može nikako biti manje moj nego što je Sarajevo. Uostalom, za razliku od Sarajeva, iz Zvornika i vučem dijelom porjeklo.

To što je etničkim čišćenjem Zvornik prvi put u svojoj historiji postao srpski ne znači da ćemo mi to prihvatiti kao stalnu kategoriju.
Znaci emotivni razlozi. Hvala na odgovoru.
Ripicipi

#2252 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

asker wrote:
Ripicipi wrote:Ja realno duplo vecu zelju za ratom vidim kod Bosnjaka neko kod Srba.
Sve nesto napaljeno da se sveti, traktorijade prave, ciste do Srbije itd. :-)
A ti bi onako, u bijelim rukavicama, da Bosnje zaborave zlocine, silovanja, etnicko ciscenje i genocid?

:-)
Ne, nego samo primjecujem, dok ovdje ide prica da ce kao Srbi prvi napadati, treba se pripremiti i to, a i budala zna da Srbi napadati federaciju sigurno nece. Ja samo citam zadnjih dana o traktorijadama, osvetama, ciscenjem do Srbije...
Last edited by Ripicipi on 20/08/2016 00:13, edited 2 times in total.
Lee Stiffdick

#2253 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

undefined007 wrote:
Lee Stiffdick wrote:
To i ja primjecujem. Cesto se moze cuti od Srba "mirni razlaz" a od Bosnjaka "nema mirmog razdruzivanja". Moze li neko ovo da objasni, osim zelje za osvetom. Ima li neki racionalniji razlog?
Ti sa zenom i "mirni razlaz", za BiH nece moci, bar bez nekog akcijanja. ;)
Razlog?
SkyLimit

#2254 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SkyLimit »

Lee Stiffdick wrote:

Strogo praktični. Jedan pametan Srbin je u vihoru rata izjavio: "Mi imamo teritorij a nemamo državu, a Muslimani imaju državu a nemaju teritorij".
Last edited by SkyLimit on 20/08/2016 00:12, edited 1 time in total.
Lee Stiffdick

#2255 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

BISCANIN2 wrote::run: :skoljka: :skoljka:
To i ja primjecujem. Cesto se moze cuti od Srba "mirni razlaz" a od Bosnjaka "nema mirmog razdruzivanja". Moze li neko ovo da objasni, osim zelje za osvetom. Ima li neki racionalniji razlog
?

ISIL, DAESH, Islamska deklaracija iz 8i neke, trebali ti još?
Ne kontam, ako bi.mogao malo elaborirati tezu bio bih ti zahvalan.
tandmand

#2256 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tandmand »

Lee Stiffdick wrote:
Ripicipi wrote:Ja realno duplo vecu zelju za ratom vidim kod Bosnjaka neko kod Srba.
To i ja primjecujem. Cesto se moze cuti od Srba "mirni razlaz" a od Bosnjaka "nema mirmog razdruzivanja". Moze li neko ovo da objasni, osim zelje za osvetom. Ima li neki racionalniji razlog?
Ti kao da si odrastao u laboratorijskim uvjetima a ne među ljudima koji se žale na smrad iz masovnih grobnica.
asker

#2257 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Lee Stiffdick wrote:
Samo ono sto se na opanke zalijepi mozete mirno ponijeti.
ABH017

#2258 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

junior3 wrote:
ABH017 wrote: Ma ja. Samo svršavate na svaku vijest iz Srbije. Vi ste njihovo topovsko meso, sića za potkusurivanje u regionalnim postavkama, a nikako neutralni. Zato ti i kažem da zajebaješ sam sebe, jarane moj. Ali... To i nije problem. Problem je što ti i takvi k'o ti, ne možete to ni da skontate. Zato tako blesavo i lijepiš te zelene. Keziš se sam sebi.. :D
Ne znam zašto bih svršavao na vijesti iz Srbije, ne kažem da nema takvih.
Ma ja tako je, vi iz FBiH ste pametni pa znate ko koga zajebava i ko je čije topovsko meso.

A ne zaostaješ ni ti sa zelenima, e'o žuti. :-D
Drago mi je da si shvatio. ;-)
ABH017

#2259 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

asker wrote:
Lee Stiffdick wrote:
Realno. Što si donio, možeš i da odneseš. :D
palermo

#2260 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

Paul F. wrote: Naravno, ali i meni smeta ovo kurčenje silom. Ko Rašo onomad. A imo je mnogo veću premoć nego mi sada.
To je foklor dječurlije. Svatko ozbiljan bi trebao da zna šta znači rat, i da tu premoć (koja je vrlo upitna) se začas može izgubiti.

Ali, ratovi i sukobi nisu pokatkad pitanje izbora. Jednostavno moraš......jer ti nije ostavljena nijedna druga mogućnost
Lee Stiffdick

#2261 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

SkyLimit wrote:
Lee Stiffdick wrote:

Strogo praktični. Jedan pametan Srbin je u vihoru rata izjavio: "Mi imamo teritorij a nemamo državu, a Muslimani imaju državu a nemaju teritorij".
Ne shvatam. Bosnjaci imaju i teritoriju i drzavu. 3 najveca grada u BiH su preko 90% Bosnjacka sa apsolutnom kontrolom. Obrazlozi malo detaljnije ako mozes. Zvormik koji spominjes je vrlo mali periferni gradic, kasabica. Koji je njegov znacaj da bez njega Bosnjaci ne mogu imati drzavu?
tlr

#2262 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by tlr »

Lee Stiffdick wrote:
Nope. Zajebancija. Zaimalo se, pa narod ne zna od bijesa šta bi od sebe. Sreća je samo da ga još niko otvoreno ne jebaje u zdrav mozak najavama o refrendumima o otcjepljenju i praznovanjima dana kada je uspostavljen pravno-politički okvir za etničko čišćenje.
To je isto kad bi tebi kao Srbinu koji živi u Hrvatskoj smetao praznik blaženog Stepinca ili da je dan Republike Hrvatske 10.april.
Nonsense.
Connaisseur Karlin

#2263 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Connaisseur Karlin »

ABH017 wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Vecina srba iz BiH,strancima kazu da su iz bivse juge,bez daljenje zelje da objasnjavaju detalje :D

P.S. pisala sam o bosnjacima iz Brckog,ne o srbima iz Brckog :)

srbi iz Brckog imaju plan B :D :lol:
Sinisa Malic, a local member of the Alliance of Independent Social Democrats, the party of Republika Srpska President Milorad Dodik, said that Brcko residents who have declared themselves citizens of Republika Srpska might still vote at the referendum, for instance via mail or in ballots which will be counted in nearby municipalities, Al Jazeera Balkans reported.
Bosanski pravoslavci, kao i katolici, uvijek su imali planove B. Za razliku od Bošnjaka, Bosnu i Hercegovinu ne smatraju svojom domovinom (čast malom procentu svijesnih među njima), već imaju Hrvatsku i Srbiju, kao opciju B, ukoliko ne uspiju otkinuti komad Bosne.
Ja im želim ostvarenje plana B. Što prije.
Dodik je davno rekao da u BiH ne zive Bosanski Srbi ,vec zive Srbi u BiH :D :D Mozda trebamo reci Dodki da je RS u BiH ili da ppocnemo goviriti da su oni Republiko-Srpski Srbi iz BiH :lol: U BiH zive Bosnaksi pravislavci,to je defiinitvno cinjenica. Da li su srbi u HR , hrvatksi pravoslavci ili hrvatksi Srbi ? evo odgovora : http://www.hrvatskipravoslavci.com/

u BiH danas zive:

Bosanski muslimani
Bosanksi Bosnjaci
Bosnjacki muslimani

koja je najbolja opcija :D
palermo

#2264 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

Lee Stiffdick wrote:
SkyLimit wrote:
Lee Stiffdick wrote:

Ne shvatam. Bosnjaci imaju i teritoriju i drzavu. 3 najveca grada u BiH su preko 90% Bosnjacka sa apsolutnom kontrolom. Obrazlozi malo detaljnije ako mozes. Zvormik koji spominjes je vrlo mali periferni gradic, kasabica. Koji je njegov znacaj da bez njega Bosnjaci ne mogu imati drzavu?
jebeš državu koja Zvornik nema
Lee Stiffdick

#2265 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

asker wrote:
Lee Stiffdick wrote:
To nije bilo pitanje, vec zasto?
Ripicipi

#2266 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

palermo wrote:
Paul F. wrote: Naravno, ali i meni smeta ovo kurčenje silom. Ko Rašo onomad. A imo je mnogo veću premoć nego mi sada.
To je foklor dječurlije. Svatko ozbiljan bi trebao da zna šta znači rat, i da tu premoć (koja je vrlo upitna) se začas može izgubiti.

Ali, ratovi i sukobi nisu pokatkad pitanje izbora. Jednostavno moraš......jer ti nije ostavljena nijedna druga mogućnost
Ja nemam ni 0.5 % zelje za ratom, relativno sam mlad, a to bi mi bio vec drugi rat u zivotu.
Ovi sto su nalozeni na rat i sukobe, ja ne znam jesu li oni vec prosli jedan ili su rodjeni nakon pa veze nemaju sta rat znaci :-)
Pogotovo su mi smijesna ova "protjerivanja" preko Drine, co'ek bi pomislio da Bosnjaka ima 18 puta vise, 10 puna vise oruzja itd.
Ono, rasCerat preko milion ljudi, vlazni, da ne kazem djeciji snovi koji ce uvijek ostati samo snovi, ono najrealnije.
Jos se kao u svemu tome ocekuje podrska Bh Hrvata :-)
Last edited by Ripicipi on 20/08/2016 00:24, edited 2 times in total.
ABH017

#2267 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

Lee Stiffdick wrote:Jel moze pitanje, zasto je Bosnjacima vazna teritorija RS? Sta fali ovom dijelu Federacije da to bude drzava? Stalno slusamo o "zveckanju oruzjem", sta to znaci u kontestu referenduma u RS ako iz RS-a ne misle napadati teritoriju FBiH?
Naravno da nam je važna teritorija Bosne i Hercegovine, za vas nepismene trolove da kažemo, međunarodno priznate države, naše domovine. Nikad nismo FBiH smatrali svojom (smiješno do bola bi bilo) domovinom. Naša domovina je i Bijeljina, Bileća, Gacko, Foča, Zvornik, Bijeljina, Prijedor, Banja Luka... da ne nabrajam gradove naše lijepe i jedine domovine. Ne pretendiramo mi na teritorije susjednih država, niti nas interesuju. Znaš onu Titinu "Tuđe nećemo, svoje ne damo". Te svoje mokre snove možete sanjati u pojatama na sijenu. Nije zabranjeno.
Danguba

#2268 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Lee Stiffdick wrote:
SkyLimit wrote:
Zapita li se ti sta bi sa zvornickim Bosnjacima? Treba njih pitati mogu li bez Zvornika.

...ili zasto se Srbi prenemazu za Kosovom kada je to neuredjen dio Europe?
Lee Stiffdick

#2269 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Lee Stiffdick »

TLR wrote:
Lee Stiffdick wrote:
Nope. Zajebancija. Zaimalo se, pa narod ne zna od bijesa šta bi od sebe. Sreća je samo da ga još niko otvoreno ne jebaje u zdrav mozak najavama o refrendumima o otcjepljenju i praznovanjima dana kada je uspostavljen pravno-politički okvir za etničko čišćenje.
To je isto kad bi tebi kao Srbinu koji živi u Hrvatskoj smetao praznik blaženog Stepinca ili da je dan Republike Hrvatske 10.april.
Nonsense.
Srbinu to u Hrvatskoj sigurno smeta, ali sta on tu moze. Rat su izgubili, gotova prica.
SkyLimit

#2270 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by SkyLimit »

Lee Stiffdick wrote: Ne shvatam. Bosnjaci imaju i teritoriju i drzavu. 3 najveca grada u BiH su preko 90% Bosnjacka sa apsolutnom kontrolom. Obrazlozi malo detaljnije ako mozes. Zvormik koji spominjes je vrlo mali periferni gradic, kasabica. Koji je njegov znacaj da bez njega Bosnjaci ne mogu imati drzavu?
Jednom to budu Užice. Pa naredni put Nevesinje. Pa u dogledno vrijeme i Zvornik. Ako se nastavi ovako, Bošnjaci će jednog dana ostati samo oko Sarajeva, a i tad će neko reći da imaju sasvim dovoljno, vjerovatno neki i od Bošnjaka.

Od 3 mjesta za koja znam da vučem porjeklo odatle, danas više ni jedno nije bošnjačko. I ja imam ozbiljan problem sa time.
asker

#2271 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

palermo wrote:

Pa upravo ovo je sustina.
Kao da nam fali materijala za zabrinutost. Neprijatelj ne spava. Htjeo ne htjeo stvari ti se desavaju pred ocima. Ja bih se vise zabrinuo da smo tako debilan narod da nas boli kurac za sve. Ima i takvih, ono, meni je u mojoj ulici lijepo, jebe mi se za Prijedor ili nanu Fatu i crkvu. Jebes vise i glavu u pijesak.
palermo

#2272 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by palermo »

Ripicipi wrote:
Ja nemam ni 0.5 % zelje za ratom, relativno sam mlad, a to bi mi bio vec drugi rat u zivotu.
Ovi sto su nalozeni na rat i sukobe, ja ne znam jesu li oni vec prosli jedan ili su rodjeni nakon pa veze nemaju sta rat znaci :-)
Pogotovo su mi smijesna ova "protjerivanja" preko Drine, co'ek bi pomislio da Bosnjaka ima 18 puta vise, 10 puna vise oruzja itd.
Ono, rasCerat preko milion ljudi, vlazni, da ne kazem djeciji snovi koji ce uvijek ostati samo snovi, ono najrealnije.
pa nemam ni ja želju za ratom...gluho bilo, ja znam šta znači rat. I ne mislim ja da se ikome ovdje ratuje....

al mirno da se otcepe.....jok...jok

I niko nikog neće protjerivati više....
BISCANIN2

#2273 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by BISCANIN2 »

Ne kontam, ako bi.mogao malo elaborirati tezu bio bih ti zahvalan
. Tomašica, Keraterm,Omarska, Biljani, Korićanske stjene, Manjača, Srebrenica, Žepa, Vlasenica, na šta te ovo asocira?
Paul F.

#2274 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Paul F. »

junior3 wrote:
Paul F. wrote:
junior3 wrote: Razumijem ja da si nervozan ipak ste popušili više i ja bih vjerovatno bio da je obrnuto. :mrgreen:
Naši civili jesu nagrabusili mnoogo,mnoogo više. I ti se time ponosiš. Vojni gubici su tu negdje.
Već sam gore napisao da mislim na vojsku.
Vojni gubici nisu tu negdje 10 hiljada je velika cifra.
Meni je nekako isto imati 20 ili 30 maraka u džepu, ako mogu tako da se izrazim. Velika je cifra izgubiti 20 000 srpskih vojnika u onakvoj situaciji. Na prevaru, preko zajedničke JNA, dobiješ zaposjednute strateške tačke i zajedničku opremu. Prokockaš ugled i povjerenje. Ratuješ sa 1000 naspram nula tenkova na primjer. Pobiješ desetine hiljada nedužnih pa im i grobnice premještaš. Izgubiš dušu i reputaciju normalnog naroda. Na kraju se rat završi neriješeno. Izgubiš, u vlastitom narodu općeprihvaćenu reputaciju hrabrih i sposobnih vojnika. I po tebi je to neka vrsta pobjede jer je protivnik izgubio 30 a ti 20 hiljada vojnika.
ABH017

#2275 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ABH017 »

Connaisseur Karlin wrote:
ABH017 wrote:Bosanski pravoslavci, kao i katolici, uvijek su imali planove B. Za razliku od Bošnjaka, Bosnu i Hercegovinu ne smatraju svojom domovinom (čast malom procentu svijesnih među njima), već imaju Hrvatsku i Srbiju, kao opciju B, ukoliko ne uspiju otkinuti komad Bosne.
Ja im želim ostvarenje plana B. Što prije.
Dodik je davno rekao da u BiH ne zive Bosanski Srbi ,vec zive Srbi u BiH :D :D Mozda trebamo reci Dodki da je RS u BiH ili da ppocnemo goviriti da su oni Republiko-Srpski Srbi iz BiH :lol: U BiH zive Bosnaksi pravislavci,to je defiinitvno cinjenica. Da li su srbi u HR , hrvatksi pravoslavci ili hrvatksi Srbi ? evo odgovora : http://www.hrvatskipravoslavci.com/

u BiH danas zive:

Bosanski muslimani
Bosanksi Bosnjaci
Bosnjacki muslimani

koja je najbolja opcija :D
Slobodno ti, u svojoj glavici, umjesto bosanski pravslavci i katolici, zalijepi Srbi i Hrvati. To ne mijenja pouku (naravoučenije :D ) iz mog posta. Ne razvodnjavaj sa nebitnim pitanjima. Kao da je bitno kako će Dodik nazvati bilo šta.
Ja se pronalazim u sve tri tvoje opcije. Ne mogu odabrati koja mi ljepše i bolje zvuči. Ja sam za sve tri opcije.
Locked