Ekspanzija terorizma
- raoul duke
#2251 Re: Ekspanzija terorizma
Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
Platite cijenu sada..
- uglavnomja
#2252 Re: Ekspanzija terorizma
Kikibombona wrote:Samo sam realan. Zapad ce nastaviti sa ubijanjem. Nazalost. Ta sirotinja tamo ne vrijedi nista.ioannes wrote:ovo je za tebe rjesenje ???Kikibombona wrote:
Rjesenje je sveopsta kontrola interneta. Nekako treba zaustaviti protok slika iz islamskog svijeta gdje zapadnjacke vojske ubijaju i ruse. Strogo nadzirati dzamije u kojima se okupljaju pripadnici selefijskog pokreta.![]()
ne zaustaviti ubijanje nego zaustaviti protok slika ubijanja
Zato je rjesenje zaustsviti protok informacija, pokidati vezu 'islamski svijetu - muslimani u Evropi', te strogo kontrolisati dzamije, narocito one u kojima se okupljaju selefije.
Najbolje bi bilo da se zapadnjacke vojske povuku sa BI, ali to se nece desiti.
Americke vojne baze na BI. I to samo americke. Gdje su ostale zapadnjacke vojske.
E sad, zamislite samo, samo zamislite, da Saudijska Arabija, Pakistan, Afganistan, Iran i Turska imaju stotins vojnih baza po Evropi, da svako malo ruse evropske gradove, da u tim napadima ginu hiljade civila... samo zamislite...
Mi ne razumijemo i ne zelimo razumjeti bijes i ocaj tog dole naroda kojeg ubija neki Englez ili Amerikanac radi jebene nafte, novog svjetskog poretka, geostrategije, ekonomije, klinca-palca...
broj zrtava civila od strane nato-a je minoran u odnosu na broj zrtava od strane muskimana.
mah, ko zasniva odbranu terorista na : "zamisli ..."
uostaom ad vec zamisljas zasto ne zamisljas varijantu srebrenica-beograd, london, pariz ...?
i kad vec ne razumijes i ne mozes razujeti - sta se petljas?
-
HobotnicaPLus
#2253 Re: Ekspanzija terorizma
A saudijci koji su finansijeri ovig sranja nista je li?raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
- raoul duke
#2254 Re: Ekspanzija terorizma
Saudijci finansiraju Bushove Clintonove i Obamu?HobotnicaPLus wrote:A saudijci koji su finansijeri ovig sranja nista je li?raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
Daj mani se corava posla, nema mjesta teorijama zavjera ovdje
- Connaisseur Karlin
#2255 Re: Ekspanzija terorizma
rasna diskriminacija u SAD je prisutna, nemam potrebu braniti amerikance, koji jesu rasisti, a mozemo primjeititi na politickoj sceniEdin H. wrote:iConnaisseur Karlin wrote: ovo je obicno romantiziranje cinjenica: amerikanci su izabrali dva puta crnca predsjednika , ali i dallje postoji diskiriminacija crnaca, jer je to pokretni dio americke politikeOtvorenost prema razlicitostima od strane drzava i gradova je jako kompleksna kategorija
Ovo su cinjenice, nikakvo romantiziranje i rijec je o Londonu, a ne cijeloj Engleskoj. Grad u kome ako udjes u podzemnu zeljeznicu najmanje mozes cuti engleski jezik.
Ti poredis Englesku u kojoj se svaki, pa i najmanji incident koji ima rasnu konotaciju najostrije kaznjava, sa Amerikom u kojoj policija nekaznjeno ubija crnce i gdje je KKK legalna organizacija. Kada u Americi azilant bude tuzio drzavu zato sto je privremeno pritvoren samo zato sto je trazio azil i dobije parnicu i kompenzaciju of drzave mozda budemo mogli porediti pravni sistem i postovanje ljudskih prava te dvije zemlje.
Engeska jeste zemlja najsurovijeg kapitalizma u Evropi, gdje neces dobiti casu vode ako ne platis, ali sto se tice postovanja ljudskih prava pojedinca u okvirima zakona, bez obzira na rasu, naciju, vheroispovjest ili recimo skesualnu porjentaciju zasigurno su prvi u Evropi.
Sad me pokusavas uvjeriti da u UK nema rasizma i diskiminacije imigranata
Ne postoji pravni sistem koji ne narusva ljudska prava
- Kikibombona
#2256 Re: Ekspanzija terorizma
I pazite samo zapadnjackog licemjerstva...
Nameracili su se da sruse Sadama Huseina, Muamera Gadafija i Bashara Asada.
Pristalice ovih arapskih diktatora uopste nemaju ambiciju napasti evropske civile, iako su Evropljani i Amerikanci srusili diktature, uz strahovito razaranje i veliki broj civilnih zrtava.
Zapad napadaju oni koje je zapad doveo na vlast.
O cemu se ovdje radi?
Zasto zapad zeli skinuti Bashara Asada cije pristalice nemaju ambiciju napasti Evropu?
Ima li racionalnog objasnjenja?
Nameracili su se da sruse Sadama Huseina, Muamera Gadafija i Bashara Asada.
Pristalice ovih arapskih diktatora uopste nemaju ambiciju napasti evropske civile, iako su Evropljani i Amerikanci srusili diktature, uz strahovito razaranje i veliki broj civilnih zrtava.
Zapad napadaju oni koje je zapad doveo na vlast.
O cemu se ovdje radi?
Zasto zapad zeli skinuti Bashara Asada cije pristalice nemaju ambiciju napasti Evropu?
Ima li racionalnog objasnjenja?
- uglavnomja
#2257 Re: Ekspanzija terorizma
raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
to ukljucuje i klintonovu politiku na balkanu i zaustavljanje naseg stradanja
cuj platite
- JThomas
#2258 Re: Ekspanzija terorizma
sve će se to promijeniti sad kad je zvizdić poslao telegram 
- raoul duke
#2259 Re: Ekspanzija terorizma
Mozda da su samo malo ranije skontali da trebaju urgirati, ta bi ti imala mjesta...uglavnomja wrote:raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
to ukljucuje i klintonovu politiku na balkanu i zaustavljanje naseg stradanja![]()
![]()
cuj platite
Clinton snowflake
- uglavnomja
#2260 Re: Ekspanzija terorizma
5 uhapsenih u llondonu
- insomnia78
#2261 Re: Ekspanzija terorizma
Ne da ukljucuje to mu je osnovni motivuglavnomja wrote:raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
to ukljucuje i klintonovu politiku na balkanu i zaustavljanje naseg stradanja![]()
![]()
cuj platite
-
HobotnicaPLus
#2262 Re: Ekspanzija terorizma
Ispade sad te arapske zemlje i civilizacije bile leglo kulture, napretka i prosperiteta, najnapredniji i miroljubiviji narodi na svijetu, najkvalitetnije obrazovanje i mjesto u koje britanci, amerikanci i francuzi bjeze iz svojih vukojebina al dodje murica i posra im se na sve, zavist valjda.uglavnomja wrote:raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
![]()
cuj platite
- Edin H.
#2263 Re: Ekspanzija terorizma
U tome se naravno moramo sloziti, ali ja kazem da su se dosta potrudili, premda u zadnje vrijeme dolazi do erozije, s konzervativcima na celu.Connaisseur Karlin wrote:rasna diskriminacija u SAD je prisutna, nemam potrebu braniti amerikance, koji jesu rasisti, a mozemo primjeititi na politickoj sceniEdin H. wrote:iConnaisseur Karlin wrote: ovo je obicno romantiziranje cinjenica: amerikanci su izabrali dva puta crnca predsjednika , ali i dallje postoji diskiriminacija crnaca, jer je to pokretni dio americke politikeOtvorenost prema razlicitostima od strane drzava i gradova je jako kompleksna kategorija
Ovo su cinjenice, nikakvo romantiziranje i rijec je o Londonu, a ne cijeloj Engleskoj. Grad u kome ako udjes u podzemnu zeljeznicu najmanje mozes cuti engleski jezik.
Ti poredis Englesku u kojoj se svaki, pa i najmanji incident koji ima rasnu konotaciju najostrije kaznjava, sa Amerikom u kojoj policija nekaznjeno ubija crnce i gdje je KKK legalna organizacija. Kada u Americi azilant bude tuzio drzavu zato sto je privremeno pritvoren samo zato sto je trazio azil i dobije parnicu i kompenzaciju of drzave mozda budemo mogli porediti pravni sistem i postovanje ljudskih prava te dvije zemlje.
Engeska jeste zemlja najsurovijeg kapitalizma u Evropi, gdje neces dobiti casu vode ako ne platis, ali sto se tice postovanja ljudskih prava pojedinca u okvirima zakona, bez obzira na rasu, naciju, vheroispovjest ili recimo skesualnu porjentaciju zasigurno su prvi u Evropi.![]()
Sad me pokusavas uvjeriti da u UK nema rasizma i diskiminacije imigranata![]()
- Kikibombona
#2264 Re: Ekspanzija terorizma
Kakve veze ima sto nije rodjena?Sara03 wrote:Očaja, nemoći, slabosti? Većina nije ni rođena u navedenim zemljama, te sumnjam da bi i znali objasniti trenutnu geopolitičku situaciju na Bliskom Istoku.Kikibombona wrote:To rade iz nemoci. Ne mogu nauditi zapadnjackim vojskama i zato kaznjavaju zapadnjacke civile. I vode se logikom, oko za oko - zub za zub. Amerikanci svako malo pocine masakr u Siriji, Iraku ili Afganistanu.
Ovi radikali po Evropi to gledaju i akumuliraju bijes u sebi. Onda im pukne i odu se osvetiti i za ubijenu muslimansku djecu vratiti ubijanjem zapadnjacke djece u Mancesteru.
Internet je prepun video klipova i slika masakrirane djece, civila, razvaljenih gradova u Siriji i Iraku, usljed djelovanja zapadnjacke vojske. Pobili su hiljade civila, sve porusili. I jbg, od par miliona muslimana u Evropi, dovoljno je da jednom pukne film i eto belaja.
Americki udari na Raku, evo sta ostane
https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 84/video/1
https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 5128791042
https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 5844357121
Jbg, ne moze ovo proci bez reakcije. Meni ne bi bilo zao sa udare na americku vojsku, ali oni nemaju snage za to... Amerikanci ih masakriraju iz zraka a oni samo mogu gledati. Mozes li pojmiti tu nemoc, neko te udara a ti ne mozes vratiti!?? I ovi napadi na civile su pokazatelj ocaja, nemoci i slabosti.
Uglavnom, šta je uopšte cilj ISIS-a? Da li se stvarno samo žele osvetiti tim krstaško-cionističkim zapadnjacima, ili je nešto drugo u pitanju? Zašto vrše teror, genocid i nad ostalim "kjafirima", poput Jezida i drugih manjinskih grupa. Nije valjda da su im i oni krivi za trenutnu situaciju? Zašto i oni u tim državama ruše i uništavaju sve što im se nađe pred nosom?
Nije više stvar brojanja krvnih zrnaca jednih i drugih, već ideologije, izrazito nazadne i radikalne, koja nažalost ima mnogo šire ciljeve.
Vezani su snaznom vjerom, islamom. Pazi nase selefije, koliko ih je otislo boriti se u Siriju i Irak, iako nemaju nikakve veze sa tim dole drzavama.
Vidi nasih pulena u Siriji
https://m.youtube.com/watch?v=INpqyiknhZY
Desetine dzihadista iz BiH je otislo u Siriju i Irak. Motiv - borba za islam, muslimane.
E tako musliman u Becu. Ode u dzamiju. Upozna selefije. Oni mu mjesecima pokazuju slike i video zapise masakrirane muslimanske djece, porusene gradove i sl. I on odluci osvetiti se.
Zasto niko ne postavi sljedeca pitanja...
Sta zapad radi na BI, zasto dole imaju stotine vojnih baza?
Zasto zapad rusi Bashara Asada koji nije neprijatelj Evrope?
- It_is_a_Leclerc
#2265 Re: Ekspanzija terorizma
Zato se i javlja.uglavnomja wrote:raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
![]()
cuj platite
Sve je počelo napadom na nebeski narod koji je goloruk dovlačio veš mašine iz Bratunca i Bijeljine i prodavao ih na Topčideru i Paliluli.
Sad platite.
- Edin H.
#2266 Re: Ekspanzija terorizma
Dje ba?beobasket wrote:
Meni Englez dzaba pivo toci u svom lokalu. Toliko os surovom kapitalizmu.
- Connaisseur Karlin
#2267 Re: Ekspanzija terorizma
eh, o tome pisem, zato mi se svaka politika gadi , jer je upravo usmjerena protiv humanostiEdin H. wrote:U tome se naravno moramo sloziti, ali ja kazem da su se dosta potrudili, premda u zadnje vrijeme dolazi do erozije, s konzervativcima na celu.Connaisseur Karlin wrote: rasna diskriminacija u SAD je prisutna, nemam potrebu braniti amerikance, koji jesu rasisti, a mozemo primjeititi na politickoj sceni![]()
Sad me pokusavas uvjeriti da u UK nema rasizma i diskiminacije imigranata![]()
narodne mase se kontorliraju strahom
-
beobasket
#2268 Re: Ekspanzija terorizma
U Danskoj. Od kako smo se sprijateljili nikad mi nije naplatio niti jednu jedinu kap pive.Edin H. wrote:Dje ba?beobasket wrote:
Meni Englez dzaba pivo toci u svom lokalu. Toliko os surovom kapitalizmu.
- uglavnomja
#2269 Re: Ekspanzija terorizma
dogovori se sam sa sobom, je li za islam ili zbog osvete za ubijenu djecuKikibombona wrote: Desetine dzihadista iz BiH je otislo u Siriju i Irak. Motiv - borba za islam, muslimane.
E tako musliman u Becu. Ode u dzamiju. Upozna selefije. Oni mu mjesecima pokazuju slike i video zapise masakrirane muslimanske djece, porusene gradove i sl. I on odluci osvetiti se.
?
tito dragi
dobri ceh i njegovih 84 ... jos je bio velikodusan
-
Zvijezdica91
#2270 Re: Ekspanzija terorizma
Zivim na zapadu. Primjecujem veliku promjenu u mentalitetu zapadnjaka prema muslimanima u odnosu na prije samo 10 godina. Na gore.
I iskreno, ne mogu ih ni kriviti. Znam dobiti pitanja da li sam muslimanka kad ljudi cuju da sam iz Bosne. Priije sam znala reci da sam muslimanka "po rodjenju" iako sam dugo ateista. Sada samo kazem ne.
I iskreno, ne mogu ih ni kriviti. Znam dobiti pitanja da li sam muslimanka kad ljudi cuju da sam iz Bosne. Priije sam znala reci da sam muslimanka "po rodjenju" iako sam dugo ateista. Sada samo kazem ne.
- uglavnomja
#2271 Re: Ekspanzija terorizma
o?It_is_a_Leclerc wrote:Zato se i javlja.uglavnomja wrote:raoul duke wrote:Sve ovo je rezultat iniciranih ratova Bush/Clinton/Obama politike..
Platite cijenu sada..
![]()
cuj platite
Sve je počelo napadom na nebeski narod koji je goloruk dovlačio veš mašine iz Bratunca i Bijeljine i prodavao ih na Topčideru i Paliluli.![]()
Sad platite.
nije mi poznat opus doticnog, samo je ocit modus operandi
- uglavnomja
#2272 Re: Ekspanzija terorizma
12 uhapsenih
nadam se da ce biti puno nula iza cifre na kraju
nadam se da ce biti puno nula iza cifre na kraju
- Edin H.
#2273 Re: Ekspanzija terorizma
12 arrested in Barking raiduglavnomja wrote:5 uhapsenih u llondonu
- insomnia78
#2274 Re: Ekspanzija terorizma
Zvijezdica91 wrote:Zivim na zapadu. Primjecujem veliku promjenu u mentalitetu zapadnjaka prema muslimanima u odnosu na prije samo 10 godina. Na gore.
- salik79
#2275 Re: Ekspanzija terorizma
insomnia78 wrote:Zvijezdica91 wrote:Zivim na zapadu. Primjecujem veliku promjenu u mentalitetu zapadnjaka prema muslimanima u odnosu na prije samo 10 godina. Na gore.