Blokada puteva
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2251 Re: Blokada puteva
I dijasporu nasekirala blokada 
- insomnia78
#2252 Re: Blokada puteva
Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
- pecpec
#2253 Re: Blokada puteva
Kako nece,jos malo odmori valja trosit pare po bosni.plain vanilla wrote:I dijasporu nasekirala blokada
- spreca
#2254 Re: Blokada puteva
Medju onim na Sickom ako sabers 20 linijasa ja cu se sam za svoja jaja ugristi....ono finansira Scepo i Kuko.....kaze dosli iz Gracanice ...pa sto nisu u gracanici blokirali...i sto ne blokirajos i put za Simin han i za Krojcicu?insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
- uglavnomja
#2255 Re: Blokada puteva
plain vanilla wrote:I dijasporu nasekirala blokada
vidis, mene jeste, dijaspora sam od 2010. , do tada u sarajevu
jer je deja vu
neka grupa krezubih ljudi koji hoce PARE koje nisu zaradili, i to prije nekih 25 godina, drzi pola drzave u blokadi
hiljade ljudi u autima na -15
odlucuju ko ce proci
pustaju hitnu - (jestel' poslali ovom norveskom komitetu 'vamo zahtjev da stavi sicku ekipu za glavnog kandidata za nobelovu
hebotezivot
barikade, plesu, pjevaju ... rostiljaju ... k'o slike sa srne kad je bilo struje
medjunarodna organizacija MEDEVAC ili medicinska evakuacija, civila, tesko ranjenih, uglavnom djece, je morala pitati srbe da ih PUSTE
kao sto sad hitna mora pitati ove sto teferice da PUSTE bolesne ljude, djecu
- kmirsad
#2256 Re: Blokada puteva
Vidiš,,, dobro si... nek se Salko pozove na absulutnu zastaru potraživanja... 
- plain vanilla
#2257 Re: Blokada puteva
Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
Sad nekom smeta rostilj, eto najbolje da se samozapale, ali negdje u divljini, da nikome ne smetaju.
Gradjani im nosili hranu, ogrev, pekari sendvice, nek jedu ljudi, sta trebaju pocrkati da bi nekima srce bilo na mjestu?
- GoldenSpoon
#2258 Re: Blokada puteva
Zaista je mucno citati postove pojedinih forumaša, ljudima su uzeli mladost i najbolje godine, dobili su qrac od ovce, gelere i reumu u kostima.
U cemu je problem da se javno objavi registar i da se skinu sa grbače dezerteri koji su sa prvim ispaljenim metkom zbrisali preko granice?
U cemu je problem da se javno objavi registar i da se skinu sa grbače dezerteri koji su sa prvim ispaljenim metkom zbrisali preko granice?
- General War
#2259 Re: Blokada puteva
Pa kako ce se onda ovi iz banovica na posao i nazad iz tuzle?spreca wrote:Medju onim na Sickom ako sabers 20 linijasa ja cu se sam za svoja jaja ugristi....ono finansira Scepo i Kuko.....kaze dosli iz Gracanice ...pa sto nisu u gracanici blokirali...i sto ne blokirajos i put za Simin han i za Krojcicu?insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
- General War
#2260 Re: Blokada puteva
...problem je sto tu nisu za registar, zar jos imas dilemu? Hoce mEnistar da im dodje, mEnistar dosao e sad oni nece da pregovarajuGoldenSpoon wrote:Zaista je mucno citati postove pojedinih forumaša, ljudima su uzeli mladost i najbolje godine, dobili su qrac od ovce, gelere i reumu u kostima.
- GoldenSpoon
#2261 Re: Blokada puteva
Kako god, dok su mjesecima mirno protestovali u satorskom “naselju” pred Vladom FBiH niko na ovom forumu nije obracao paznju na njihove zahtjeve, pa cak ni to da su izmanipulirani ili da neko stoji iza ovoga.
Ja problem ipak vidim u ovim “herojima” koji dobiše milione za svoje skromne doprinose tokom rata poput ovog Patkovića.
Ja problem ipak vidim u ovim “herojima” koji dobiše milione za svoje skromne doprinose tokom rata poput ovog Patkovića.
- uglavnomja
#2262 Re: Blokada puteva
zanimljivo, koje su to najbolje godine i kad se smatra da je mladost? i koliko to traje? i kako ce ljudima od 18 do 65 biti na isti nacin oduzeta mladost i najbolje godine?GoldenSpoon wrote:Zaista je mucno citati postove pojedinih forumaša, ljudima su uzeli mladost i najbolje godine, dobili su qrac od ovce, gelere i reumu u kostima.
rat je trajao 4 godine, zavrsen prije 22 godine, cisto da se ne zaboravi
i danas traziti neka prava iz tog perioda, za koja ocito nemaju zakonsku osnovi prema onom linku gdje je spisak uslova za dobijanje bilo kakve naknade.
jer da imaju - ne bi bili ondje.
taj registra je pljacka na drugom, puno visem nivou i sta god da se desi s njim nece uticati na ove sa barikada.
-
toska
#2263 Re: Blokada puteva
plain vanilla wrote:Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
Sad nekom smeta rostilj, eto najbolje da se samozapale, ali negdje u divljini, da nikome ne smetaju.
Gradjani im nosili hranu, ogrev, pekari sendvice, nek jedu ljudi, sta trebaju pocrkati da bi nekima srce bilo na mjestu?
već sam pisao;
50.000 nezaposlenih boraca puta 200 KM = 10 miliona, godišnje 120
te pare postoje.
kako se lako dižu krediti kada treba za plate administracije ?
- Edin H.
#2264 Re: Blokada puteva
Nakupi se of borackih dodataka tokom 11 mjesecipecpec wrote:Kako nece,jos malo odmori valja trosit pare po bosni.plain vanilla wrote:I dijasporu nasekirala blokada
-
Mohamad Sissoko
#2265 Re: Blokada puteva
VETERANI HVO-a ODUSTALI OD BLOKADE HERCEGOVINE: Kolegama iz Armije BiH poslali su pomoć da nastave blokadu Tuzle!
Podrška iz Lištice.
Podrška iz Lištice.
- General War
#2266 Re: Blokada puteva
Ja se ne sjecam da nam je iko davao ista u parama, bio sam u koloni kao i moji drugovi...nista nam nije na um padalo da nekome ispostavljamo cehove ni tad ni sad samo da ostanemo u komadu.plain vanilla wrote:Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
I niko od nas nije na budjetu ni dan danas...mislim da ovdje neko ima problema sa savjescu, mozda radeci za UN, posmatrace...razne humanitarise organizacije...pa sta je 200 maraka na par stotina hiljada insana, koji nema snase i da ih dobiju da izadju iz mjeseca siti...al hajmo jos se zaduzit.
Ja prvenstveno imam obavezu prema svojoj djeci da im pruzim sta mogu, moja generacija je najebala i sa tim sam se pomirio, a ne djeci ostavljat dugove i kriminalce, pa jos da na mojoj muci izvlace politicke poene za vruc grah i koju paru.
- uglavnomja
#2267 Re: Blokada puteva
a da se te pare uloze u nesto smisleno, neki proizvodni pogon, poljoprivredu, ekologiju ...toska wrote:plain vanilla wrote:Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
Gradjani im nosili hranu, ogrev, pekari sendvice, nek jedu ljudi, sta trebaju pocrkati da bi nekima srce bilo na mjestu?![]()
već sam pisao;
50.000 nezaposlenih boraca puta 200 KM = 10 miliona, godišnje 120
te pare postoje.
kako se lako dižu krediti kada treba za plate administracije ?
pa da se ljudi zaposle i dobiju platu?
pa da pune budzet za one koji stvarno ne mogu raditi ili koji su svoje odradili
a administracija se skida samo promjenonom dejtonskog ustava
- cyprus
#2268 Re: Blokada puteva

Sve objašnjeno... Gasi temu...
- bogoljub
#2269 Re: Blokada puteva
HINJSKI nema šta!Mohamad Sissoko wrote:VETERANI HVO-a ODUSTALI OD BLOKADE HERCEGOVINE: Kolegama iz Armije BiH poslali su pomoć da nastave blokadu Tuzle!
Podrška iz Lištice.
-
Benjo34
#2270 Re: Blokada puteva
Ljudi su 3 dana tamo, na -15, šta očekuješ?spreca wrote:pa pogledaj bolan na sta lici taj njihov protest....na vasar....gdje im dostojanstvo ...oni sami sebe pljuju i ovo mi nimalo ne lici na borceinsomnia78 wrote:Ovo postaje pomalo degutantno. Ekipa jedva docekala da pljuje
Neobrazovana sirotinja koju je Alija naguzio, obećavao im zlatne kašike, dobili kurac. Nemaju da prehrane porodicu. Ne zaboravite da smo mi najsiromasnija država u europi. Ne može se posao lako naći. Dok su branili dobri su bili. Kako po tebi izgleda protest boraca? U šatoru pored vlade? Samospaljivanje?
Ne budite smiješni više, zahtjevi su legitimni, lako ispunjivi, jedino su SDA puleni protiv toga i svako ko ne vidi drugačije je očito stranački uhljeb kojem je sve u ovoj državi idealno i nema potrebe da se ista mijenja
- plain vanilla
#2271 Re: Blokada puteva
Jest, evo bas tipkam iz UNa, kontam dje cu na godisnji, mozda Kuba. Ali me brine kako preko Sickog.General War wrote:Ja se ne sjecam da nam je iko davao ista u parama, bio sam u koloni kao i moji drugovi...nista nam nije na um padalo da nekome ispostavljamo cehove ni tad ni sad samo da ostanemo u komadu.plain vanilla wrote:Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...insomnia78 wrote:Ne vidim da je smetalo kad su kosti ostavljali braneci Ćaršije.
I niko od nas nije na budjetu ni dan danas...mislim da ovdje neko ima problema sa savjescu, mozda radeci za UN, posmatrace...razne humanitarise organizacije...pa sta je 200 maraka na par stotina hiljada insana, koji nema snase i da ih dobiju da izadju iz mjeseca siti...al hajmo jos se zaduzit.
Ja prvenstveno imam obavezu prema svojoj djeci da im pruzim sta mogu, moja generacija je najebala i sa tim sam se pomirio, a ne djeci ostavljat dugove i kriminalce, pa jos da na mojoj muci izvlace politicke poene za vruc grah i koju paru.
Ja bome radim kod privatnika, za ostale niti znam niti me zanima. Na strani sam boraca iskljucivo zbog njihovih ratnih zasluga, jer njima mozemo zahvaliti sto sad imamo priliku da palamudimo na forumu. Ovo pitanje je trebalo biti rijeseno prije 20 godina.
Neka objave registar, ociste ga od onih sto pusku vidjeli nisu, nek razdvoje borce na prvim linijama i kuhare u komandama i nek ukinu finansiranje borackih organizacija i pol.stranaka i eto para.
- insomnia78
#2272 Re: Blokada puteva
Ma nisu to vise samo ni borci. Non stop se kuka a istovremeno se popljuje svako ko se usudi dici glas
- plain vanilla
#2273 Re: Blokada puteva
Umjesto sa smo svi izasli na ulice, bolje se baviti teorijama zavjere i otkrivati ko stoji iza ljudi koji se mrznu na ulici.insomnia78 wrote:Ma nisu to vise samo ni borci. Non stop se kuka a istovremeno se popljuje svako ko se usudi dici glas
- General War
#2274 Re: Blokada puteva
Slazem se ja po stoti put ponavljam za sve to, i registre i ne finansiranje udruzenja (ako se uopste na taj nacin i finansiraju, jer da je tako onda eto rjesenja neka i ovi naprave udruzenje i eto im para). Ali ja, a evo sve ukazuje u tom pravcu...ovi "borci" nisu zbog toga na sickom ( i samo sickom a velika vecina nije ni iz tuzle) debelo sumnjam u njihove namjere pa bili svi zlatni ljiljani i ucesnici rata od 1984 godine.plain vanilla wrote:Jest, evo bas tipkam iz UNa, kontam dje cu na godisnji, mozda Kuba. Ali me brine kako preko Sickog.General War wrote:Ja se ne sjecam da nam je iko davao ista u parama, bio sam u koloni kao i moji drugovi...nista nam nije na um padalo da nekome ispostavljamo cehove ni tad ni sad samo da ostanemo u komadu.plain vanilla wrote: Danas se sjetih onog snimka kad je pala Vozuca. Spalir ljudi kroz cijeli grad docekuje borce... ima na yotubu negdje...
Ja bome radim kod privatnika, za ostale niti znam niti me zanima. Na strani sam boraca iskljucivo zbog njihovih ratnih zasluga, jer njima mozemo zahvaliti sto sad imamo priliku da palamudimo na forumu. Ovo pitanje je trebalo biti rijeseno prije 20 godina.
Neka objave registar, ociste ga od onih sto pusku vidjeli nisu, nek razdvoje borce na prvim linijama i kuhare u komandama i nek ukinu finansiranje borackih organizacija i pol.stranaka i eto para.
Moze li se zivjeti sa 200 maraka da ti bude mjesec? Ni teoretski.
- General War
#2275 Re: Blokada puteva
Ja bio 2014 i sta bi? Jos veci smradovi dodjose do ministarskih pozicija.plain vanilla wrote:Umjesto sa smo svi izasli na ulice, bolje se baviti teorijama zavjere i otkrivati ko stoji iza ljudi koji se mrznu na ulici.insomnia78 wrote:Ma nisu to vise samo ni borci. Non stop se kuka a istovremeno se popljuje svako ko se usudi dici glas