Sebija All about

Post Reply
Fudo387

#2251 Re: Sebija All about

Post by Fudo387 »

JThomas wrote:
Fudo387 wrote:
JThomas wrote:e čuj više se i redovnije plaća otkad je ona...baš me to čudi :D

pa ako sad nije svima jasno da je sda "zavođenje reda" samo u službi gospođine sujete, šta znači "menadžer sa dobrim vezama" i da su i raniji nered i sadašnji "red" iz iste kuhinje, ne znam kad će biti...
Meni bi, da sam kojim slucajem prisiljen koristiti i finansirati (porez) ovu instituciju bile bitne samo dvije stvari:

Da li je usluga bolja nego ranije, i ima li istine u ovoj prici o 63 miliona necega?
a prije i poslije potop, i u svim drugim institucijama potop...

eto i da jeste. da je slučajnost da oni kažu da je šanko napravio 70 miliona duga u jednoj godini, a ona isto u jednoj vratila 63... :mrgreen: stvarno se samo funkcionalno nepismen čovjek može i zapitati je li to istina...
Izvini, meni je to malo neozbiljno, a predstavljas se kao ozbiljan i funkcionalno pismen lik, jel.
Imas li uvida u taj finansijski izvjestaj ili komentarises onako, ofrlje?
It_is_a_Leclerc

#2252 Re: Sebija All about

Post by It_is_a_Leclerc »

Čuj - face it. :lol: Ja u klin, ono u ploču. Ja konkretne podatke, ona priče od kone sa viklerima sa četvrtog :lol:

U medicinskoj nauci se objavljivanje naučno-istraživačkih radova u vrhunskim, visokorangiranim časopisima smatra indikatorom stručnog i naučnog napredovanja. Kraj priče.

Napadajte ženu što nije znala izabrati za koga će se udati i slično. U medicinu se, očigledno, ne razumijete.
vješalica

#2253 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

It_is_a_Leclerc wrote:Samo polako omladino... Idemo malo istraživati, čitati i pratiti. Znate, ipak je to egzaktna problematika.

https://www.researchgate.net/search/pub ... zetbegovic

Eto, mali djelić :)

I tako, rekoste, nije stručnjak, završila na lijepe oči.. :lol:

Da je nama više ovakvih stručnjaka, a manje pametnjakovića koji bi po internetu ljudima bucali reference.

P.S. Prim. Dinarević je isto vrhunski stručnjak.
jeste ali ste zaboravili kad ste je linčovali za vrijeme skandala od prije par godina...vješali palili ubijali i šta sve ne
minderluk licemjerni
uglavnomja

#2254 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Connaisseur Karlin wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo polako omladino... Idemo malo istraživati, čitati i pratiti. Znate, ipak je to egzaktna problematika.

Da je nama više ovakvih stručnjaka, a manje pametnjakovića koji bi po internetu ljudima bucali reference.

covjece face it, Sebija je nesposbna, kako ti je to tesko razumjeti :roll:

nisi ti jedini koji zna sve o Sebiji sa interneta,ima nas koji znamp malo vise o njenom radu iz realnog zivota :)

iz iste kuhinje kao onaj dekan sa masinstva mens'cini sto je podzonio neke likove iz regiJona kao svoje referanse za doktorat i profesuru :D

jel' cekic? i zet mu je nesto isto k'o meteor na vrh dos'o ... garant sto je i on citiran sirom svijeta :izet:
vješalica

#2255 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

uglavnomja wrote:

iz iste kuhinje kao onaj dekan sa masinstva mens'cini sto je podzonio neke likove iz regiJona kao svoje referanse za doktorat i profesuru :D

jel' cekic? i zet mu je nesto isto k'o meteor na vrh dos'o ... garant sto je i on citiran sirom svijeta :izet:
čekić je saobraćani fax :mrgreen: :mrgreen:
uglavnomja

#2256 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

vješalica wrote:
uglavnomja wrote:

čekić je saobraćani fax :mrgreen: :mrgreen:
:oops:

:thumbup:
Connaisseur Karlin

#2257 Re: Sebija All about

Post by Connaisseur Karlin »

cpu_fan wrote:

nisi ti jedini koji zna sve o Sebiji sa interneta,ima nas koji znamp malo vise o njenom radu iz realnog zivota :)
Nije mala lista nezadovoljnih žena koja je ista oštetila dok se bavila svojom profesijom !
Da, to sam cula upravo od osoba koje su radile ili poznaju doticne osobe,a koje su jako profesionalne i uspjesne bile prije rata, u inostrantsvu i poslije rata u Sarajevu :)

@Vjesalica, pisem o nepostojecem kredibilitetu rada osobe poput Sebije,nema zena isksutvo i znanje da sve sama totalitarnim sistemom mjenja,ne radi se to tako :roll: vi ovdje hvalite njen "otvoren bunt" a ni ne znate, u ustini sto se desava :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2258 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Kakve greske neprimjerene tebi @Leclerc. Dakle Senku i Sbiju ne mozes uopste i na bilo koji nacin staviti u istu pricu. Senka zavrsila medicinu u roku sa prosjekom 9.9 a Sebija za 11 godina i koliko sam cuo sa vrlo vrlo tankim prosjekom. Senka specijalizirala onako kako i treba za 3 godine a ova nastelila za 2 kod doktora Vucijaka inace "mog dobrog prijatelja". Senka Dinarevic na osnovu njenog znanstvenog i naučnog opusa primila diplomu člana Evropske akademije nauka i umjetnosti u Salzburgu, u disciplini Medicina a ne na osnovu toga sto joj je muz predsjednik predsjednistva. CV od Sebije stane na 12 stranica a od Senke na 36.

http://www.mf.unsa.ba/podaci/naucne_ref ... Sebija.pdf
http://www.kcus.ba/updf/SENKA%20MESIHOV ... AREVIC.pdf

Mislim da je krajnje vrijeme da popijes limunadu :D
JThomas

#2259 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

na sjednici skupštine kantona je unaprijed i sa uvidom u izvještaje rečeno o čemu je riječ, servisiranje i plaćanje tekućih troškova, neophodnih za rad centra se predstavlja kao vraćanje duga.

sebijinom ekonomskom logikom i ja sam u zadnje tri godine vratio oko 85 000 duga, sam, svojim rukama... :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#2260 Re: Sebija All about

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj - face it. :lol: Ja u klin, ono u ploču. Ja konkretne podatke, ona priče od kone sa viklerima sa četvrtog :lol:

U medicinskoj nauci se objavljivanje naučno-istraživačkih radova u vrhunskim, visokorangiranim časopisima smatra indikatorom stručnog i naučnog napredovanja. Kraj priče.

Napadajte ženu što nije znala izabrati za koga će se udati i slično. U medicinu se, očigledno, ne razumijete.
pa i ja imam direktne dokaze upravo od doktora medicine a koji su iz sarajeva :D

ti Sebiju hvalis radi sopstvenih interesa, da ne izgubis posao , to mozemo razumjeti :D

Sebija nema kvalitetne osobine i znanje u organizaiji rada bolnice :)
uglavnomja

#2261 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:na sjednici skupštine kantona je unaprijed i sa uvidom u izvještaje rečeno o čemu je riječ, servisiranje i plaćanje tekućih troškova, neophodnih za rad centra se predstavlja kao vraćanje duga.

sebijinom ekonomskom logikom i ja sam u zadnje tri godine vratio oko 85 000 duga, sam, svojim rukama... :mrgreen:

postavit' je za ministra finansija da vrati dugove mmf-u :D
hrasno38

#2262 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

uglavnomja wrote:

Hahahah vrlo slicnu karijeru Senkinoj je imao i dekan sa saobracaja Causevic sa svojim studiranjem a njegov punac Sefkija Cekic nije podjonio rad hrvatskog autora u nekim djelovima nego je samo uzeo i promjenio korice. Tako to rade u SDA da bi sjeli na vodece pozicije. Plus sto je Sefkija laziro rodni list da ne ode u penziju :lol: :lol: :lol:
Last edited by hrasno38 on 27/01/2017 21:19, edited 1 time in total.
vješalica

#2263 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

@Vjesalica, pisem o nepostojecem kredibilitetu rada osobe poput Sebije,nema zena isksutvo i znanje da sve sama totalitarnim sistemom mjenja,ne radi se to tako :roll: vi ovdje hvalite njen "otvoren bunt" a ni ne znate, u ustini sto se desava :roll:

ne vidim ništa nekredibilno da ukine sjedenje na dvije stolice ili ostale nepravilnosti koje su plae u zaborav zbog lekara na pressu koje je iznosila

ovdje ga niko ne fali već je pljuje,ali ja ne :D opet slabo shvataš kao i uobičajno :mrgreen:

da se vratimo na tvoju tezu o doktorima u insotranstvu
pa ako će već raditi u novim bolnicmama po sarajevu,sigurno neće liječiti siromašni sloj društva,i svoje znanje i vrijeme trošiti na njima(srednjeg sloja ovdje nema).... ;) opet ti je teško shvatiti,ali dobro :wink:

imaju svoje ordinacije i tamo sigurno ne rade za dzaba ili što su dobri ili što šire svoje znanje

mnogo sebičluka i lopovluka se krije iza stručnjaka o kojima ti pričaš doduše znam da uvijek imponuje komunicirati sa takvima zbog njihove umišljenosti is latkorječivosti i nadutosti te njihova promocija po forumu.... ;)
vješalica

#2264 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

Connaisseur Karlin wrote: pa i ja imam direktne dokaze upravo od doktora medicine a koji su iz sarajeva :D

ti Sebiju hvalis radi sopstvenih interesa, da ne izgubis posao , to mozemo razumjeti :D
nisi navela kako te je sebija u svom poslu kao doktor oštetila
preskačeš to...navela si gore pa red bi bio da to izneseš
doduše svoj primjer ako i to možeš shvatiti a ne tuđi ;)
hrasno38

#2265 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Čuj - face it. :lol: Ja u klin, ono u ploču. Ja konkretne podatke, ona priče od kone sa viklerima sa četvrtog :lol:

pa i ja imam direktne dokaze upravo od doktora medicine a koji su iz sarajeva :D

Sebija nema kvalitetne osobine i znanje u organizaiji rada bolnice :)
Ma jok nema @Leclerc blage veze sa Sebijom ali kad je logika u pitanju uvijek ide kontra....inace izvrstan forumas bar za mene :izet:
The BEN10

#2266 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

mario001 wrote:
statixx wrote:
The BEN10 wrote: pokušavam shvatiti kojom finansijskom gimnastikom se "namaklo" 60 miliončića...

To je sve u sferi spekulacija dok ne bude objavljen izvjestaj za 2016, ali u svakom slucaju nije namaknuto toliko, jer ako je gubitak u prosloj godini bio 16 miliona, a u ovoj, pod pretpostavkom da su prihodi isti, poslovanje zavrseno sa nulom, onda je rijec o ustedi od nekih 16 miliona, sto se jednim dijelom moralo i odraziti na kvalitet usluge na KCUS-u.
Imate tabelu par stranica iza, tamo sve pise ko zna da cita...
Sa tim da su kantoni redovno placali, zavodi povecali transe prema KC...od njenog dolaska gore
Hajde molim te citiraj tabelu i pojasni. Da ne bude da te opet hvatam u laži.
Connaisseur Karlin

#2267 Re: Sebija All about

vješalica wrote:

ne vidim ništa nekredibilno da ukine sjedenje na dvije stolice ili ostale nepravilnosti koje su plae u zaborav zbog lekara na pressu koje je iznosila

ovdje ga niko ne fali već je pljuje,ali ja ne :D opet slabo shvataš kao i uobičajno :mrgreen:

da se vratimo na tvoju tezu o doktorima u insotranstvu
pa ako će već raditi u novim bolnicmama po sarajevu,sigurno neće liječiti siromašni sloj društva,i svoje znanje i vrijeme trošiti na njima(srednjeg sloja ovdje nema).... ;) opet ti je teško shvatiti,ali dobro :wink:

imaju svoje ordinacije i tamo sigurno ne rade za dzaba ili što su dobri ili što šire svoje znanje

mnogo sebičluka i lopovluka se krije iza stručnjaka o kojima ti pričaš doduše znam da uvijek imponuje komunicirati sa takvima zbog njihove umišljenosti is latkorječivosti i nadutosti te njihova promocija po forumu.... ;)
Vjesalica,ma pisem da ste naivni,jer toliko vjerujete Sebiji,a u sustini,ne razumijete i ne znate njene motive :)

Kritikujete sve i svasta o doktorima/cima i radu bolinica,a to je u ssutini kriticno stanje duze od dvije decenije, ali Sebija ne radi na takvom ciscenju :D
Connaisseur Karlin

#2268 Re: Sebija All about

vješalica wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa i ja imam direktne dokaze upravo od doktora medicine a koji su iz sarajeva :D

nisi navela kako te je sebija u svom poslu kao doktor oštetila
preskačeš to...navela si gore pa red bi bio da to izneseš
doduše svoj primjer ako i to možeš shvatiti a ne tuđi ;)
Sebija trenutno radi posao koji nema mnogo veze sa njenim kvalifikacijama i znanjem :D
vješalica

#2269 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

hrasno38 wrote:Senka Dinarevic na osnovu njenog znanstvenog i naučnog opusa primila diplomu člana Evropske akademije nauka i umjetnosti u Salzburgu, u disciplini Medicina a ne na osnovu toga sto joj je muz predsjednik predsjednistva. CV od Sebije stane na 12 stranica a od Senke na 36.
to je tačno
ali bakir više u poslu oko zdravstva u srajevu vjeruje supruzi sebiji nego najodanijim iz zdravstva koje je upravo on i njemu u stranci slični okupili na jedno mjesto....dakle ne vjerujem im toliko...ili su se previše razmahali u blagodatima SDA iskaznice....
vješalica

#2270 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

Sebija trenutno radi posao koji nema mnogo veze sa njenim kvalifikacijama i znanjem :D
statut i način ko može doći na mjesto direktora i ko ima ovlaštenja nije ona izmislila već je i prije nje izmišljen ;) vidiš kako nemaš pojma :mrgreen:
Capajebo

#2271 Re: Sebija All about

Post by Capajebo »

Seka prica srpski da je celi svet razume. Ne gumo Bakira, al' Seki za ovo (iako je bilo nenamErno) :kiss: :mrgreen:
ultima_palabra

#2272 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

U mene mi zena poooodobro citiranija od nje, a nije jos ni doktorirala :mrgreen:

Da ne govorimo da Seka ima minione koji pisu radove za nju...
Last edited by ultima_palabra on 27/01/2017 21:25, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#2273 Re: Sebija All about

Post by MOSALJOZE »

Ova karlinka sva nekakva dubokoumna,jebote niko ne razumije poentu njenih postova,druga dimenzija :-)

Off
Kako je moguce da se razumiješ u obrezane,avione,sebiju uhh sreća nema te na športu.
Connaisseur Karlin

#2274 Re: Sebija All about

vješalica wrote:
statut i način ko može doći na mjesto direktora i ko ima ovlaštenja nije ona izmislila već je i prije nje izmišljen ;) vidiš kako nemaš pojma :mrgreen:
pa zasto je onda podrzavate :lol:
vješalica

#2275 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

Connaisseur Karlin wrote: Vjesalica,ma pisem da ste naivni,jer toliko vjerujete Sebiji,a u sustini,ne razumijete i ne znate njene motive :)

Kritikujete sve i svasta o doktorima/cima i radu bolinica,a to je u ssutini kriticno stanje duze od dvije decenije, ali Sebija ne radi na takvom ciscenju :D
savršeno dobro razmijem njene motive
čak više i od tebe,jer ti nisi ovdje,i nemaš dodira sa našom stvarnošću (a dodir kroz forum je nerealan) ;)

sebija radi,ali s epojedincima to ne sviđa
i vide u tome odmazdu

toliko o tvom (ne)poznavanju gradiva :mrgreen:
Post Reply