Nisi shvatio zar ne? Koliko je ono Bosnjaka bilo u Beogradu? Mislim, osim onih u logorima?Dozer wrote:Eh, ima i u Njemackoj par stotina hiljada muslimana...pa sta? U Saudiji par miliona.
Ah, da... to nisu Bosnjaci
Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Walther
#2251 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
-
malimbi
#2252 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
1. Zato jer su zeljeli da olaksaju "posao" srbima.Dozer wrote:malimbi wrote: Tako nevjerovatno dobar dokaz , ne samo za cetnike vec i za Zapad, da nije bilo agresije, da nije bilo potrebno pomoci bilo kome i za koji vec 25 godina niko do sada nije dao dokaz za to ali nas Dozer to zna
Kada su Klintonu, Miteranu i ostalima prigovarali zbog cega neca da pomognu Bosni i Hercegovini u vrijeme agresije i umjesto da ovi samo prikazu dokaz da je sve Alija dogovorio sa Milosevicem i od*ebu sve one koji tvrde da je agresija oni o tome sute ali nas Dozer zna sta oni ne znaju
Par pitanja za tebe:
1. Zasto je '91 uveden embargo na oruzje na ovom prostoru, a znalo se ko samo nema ovdje oruzje?
2. Zasto Klinton, Miteran i ostali nisu pomogli BiH?
3. Gdje sam ja rekao da ovdje nije bila agresija?
4. Da li si citao/la medije u proteklih 10-12 godina (ako si tada imao/la dovoljno godina da citas medije)?
2. Imas odgovor na to u Klintonovoj knjizi, pogledaj " drzava gdje su muslimani u vecini ".
3. Cim si rekao da su se Alija i Milosevic dogovorili unaprijed da BiH podjele.
4. Jesam ,i nigdje u tim medijim nisam vidio dokaz za ovo sto ti tvrdis da znas. Dosta ih tvrdi da misle, znaju ili sanjaju ali nisam vidio nikoga da je dao dokaz za tako nesto. Da je postojao dokaz da je sve bilo dogovoreno unaprijed prvi bi ga Karadzic pa svi ostali predali pred sud da nisu planirali agresiju i UZP
Last edited by malimbi on 28/01/2016 11:51, edited 1 time in total.
- Dozer
#2253 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Koje godine?Walther wrote:Nisi shvatio zar ne? Koliko je ono Bosnjaka bilo u Beogradu? Mislim, osim onih u logorima?Dozer wrote:Eh, ima i u Njemackoj par stotina hiljada muslimana...pa sta? U Saudiji par miliona.
-
Walther
#2254 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nikakve. Ima veze sa Kinezima je su Kinezi tad bili u ZG i ne Bosnjaci. Osim Cenge i Sebije bilo je puno q. drugih. Prvi korak u slobodu ja za mnoge bio bas HR (tj. Karlovac). Inace samo govorio o klimi i postavljanju znaka jednakosti izmedju drzava._BataZiv_0809 wrote:Cuj price 100 000 muslimana u Hrvatskoj (medju kojima i Čenga i Sebija), izgradili IC u Rijeci, a zamisli u Beogradu zapalili dzamiju 1994. Hmm ne, nego deset godina poslije
![]()
A sto, to je tek dobro pitanje, kao i ima li to uopce veze sa Bosnjacima?
-
malimbi
#2255 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Kako si ga ti branio vidjelo se po onim provalama za FaleticePM72 wrote:Brani SarajevoDozer wrote:@Walther
![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by malimbi on 28/01/2016 11:52, edited 1 time in total.
-
Walther
#2256 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
1918Dozer wrote:Koje godine?Walther wrote:Nisi shvatio zar ne? Koliko je ono Bosnjaka bilo u Beogradu? Mislim, osim onih u logorima?Dozer wrote:Eh, ima i u Njemackoj par stotina hiljada muslimana...pa sta? U Saudiji par miliona.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2257 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Bilo je i u SRJ pa sta? Ne brani se argumentima protiv koji zdusno guslas 90 strana. A kako prvi korak u slobodu, kad si rekao da si zdusio vani prije rata?Walther wrote:Nikakve. Ima veze sa Kinezima je su Kinezi tad bili u ZG i ne Bosnjaci. Osim Cenge i Sebije bilo je puno q. drugih. Prvi korak u slobodu ja za mnoge bio bas HR (tj. Karlovac). Inace samo govorio o klimi i postavljanju znaka jednakosti izmedju drzava._BataZiv_0809 wrote:Cuj price 100 000 muslimana u Hrvatskoj (medju kojima i Čenga i Sebija), izgradili IC u Rijeci, a zamisli u Beogradu zapalili dzamiju 1994. Hmm ne, nego deset godina poslije
![]()
- Nekako s proljeća
#2258 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Last edited by Nekako s proljeća on 28/01/2016 11:59, edited 1 time in total.
-
Walther
#2259 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Nemas ti blage veze... Do intervencije u BIH je doslo prije svega zbog opasnosti pada Bihaca i 5. korpusa tj. spajanja "RSK" i "RS". A to forsirali Srbi iz "RSK". Odbijanjem Z4 su zapecatili sudbinu sebi i Srbima u BIH. Pad Krajine bio znacio i pad HR i BIH.Dozer wrote:Walther wrote:
DA... Pad HR i BIH je '95 ustavila Amerika tj. Clinton. A najvise "zasluga" za to ide Srbima u HR tj. "RSK".![]()
![]()
![]()
![]()
Ti si opasno polupao loncice
Hrvati "Olujom" Srbe nabili iz HR s noge na nogu, toliko da i danas ovi placu radi toga, a u BiH bila opsta panika po Krajini radi napredovanja 5. Korpusa i HV, da je NATO morao reagovati da se to zaustavi da ne bi pala RS.
Mila majko... Dijete drago, iz cega ti crpis informacije?
- Dozer
#2260 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Odlicno.malimbi wrote: 1. Zato jer su zeljeli da olaksaju "posao" srbima.
2. Imas odgovor na to u Klintonovoj knjizi, pogledaj " drzava gdje su muslimani u vecini ".
3. Cim si rekao da su se Alija i Milosevic dogovorili unaprijed da BiH podjele.
4. Jesam ,i nigdje u tim medijim nisam vidio dokaz za ovo sto ti tvrdis da znas. Dosta ih tvrdi da misle, znaju ili sanjaju ali nisam vidio nikoga da je dao dokaz za tako nesto. Da je postojao dokaz da je sve bilo dogovoreno unaprijed prvi bi ga Karadzic pa svi ostali predali pred sud da nisu planirali agresiju
1. Tacno. A preciznije - jer su zeljeli da se dogovorena podjela BiH zavrsi u sto kracem roku i bez otpora.
2. Naivan si ako mislis da ce ijedan jedini politicar ikada napisati pravu istinu i necemu u cemu je ubijeno 100.000 ljudi...
3. Nisam rekao Alija i Milosevic (nadji mi to, please), nego Alija i Karadzic, tj. SDA i SDS.
4. SB je jos prije 10-ak godina objavljivala detalje tih dogovora na Palama '91, a koje niko nikada nije demantovao.
Dodatak:
5. Papirni dokazi prevaranata kojima negiraju nesto ucinjeno ionako nikada nisu validni. Ja sam, recimo, a i mnogi drugi ovdje, zivi dokaz da se u Sarajevu jos '93, i to na ulicama, govorilo da je dogovorena razmjena Srebrenice za Vogoscu. Osim ako mislis da izmisljam(o)?
Sta se desilo '95? Nista. Samo je taj dogovor sproveden u djelo.
A, to sto je pobijeno 8000+ ljudi tamo... eh, to je vec stvar nepostivanja dogovora od strane Srba, tj. desilo se identicno kao i na pocetku i s inicijalnim dogovorom - umjesto da se malo pripuca i da se narod tako natjera na mirno/humano preseljenje, Srbi su se povampirili i krenuli u nesto drugo, tj. genocid.
Da li bi ti IKADA priznao da si dogovorio bilo sta od ovoga, s obzirom na rezultate tih dogovora?
-
PM72
#2261 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ja ga branio za razliku od psihijatra sa zapada.malimbi wrote:Kako si ga ti branio vidjelo se po onim provalama za FaleticePM72 wrote:Brani SarajevoDozer wrote:@Walther
![]()
![]()
![]()
![]()
Ili bi nas junak tudjim ku*cem gloginje mlatio u jurisu na skladista
Nego,šta ti nije jasno za Faletiće? Je li to "naš" neuspjeh ili četnički uspjeh? Uzeše nam naše oružje pred nosom a mi ni qrcom nismo makli.Čekala se naredba? Kad je praviti spiskove pokretača otpora onda je to par hiljada ljudi (samo u Sarajevu).Kad je napasti skladište ona nemamo ljudi? da su ga bar zapalili...
-
PM72
#2262 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Walther wrote:Nemas ti blage veze... Do intervencije u BIH je doslo prije svega zbog opasnosti pada Bihaca i 5. korpusa tj. spajanja "RSK" i "RS". A to forsirali Srbi iz "RSK". Odbijanjem Z4 su zapecatili sudbinu sebi i Srbima u BIH. Pad Krajine bio znacio i pad HR i BIH.Dozer wrote:Walther wrote:
DA... Pad HR i BIH je '95 ustavila Amerika tj. Clinton. A najvise "zasluga" za to ide Srbima u HR tj. "RSK".![]()
![]()
![]()
![]()
Hrvati "Olujom" Srbe nabili iz HR s noge na nogu, toliko da i danas ovi placu radi toga, a u BiH bila opsta panika po Krajini radi napredovanja 5. Korpusa i HV, da je NATO morao reagovati da se to zaustavi da ne bi pala RS.
-
Walther
#2263 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
A jel? Gdje tacno? I ne brojim logore..._BataZiv_0809 wrote:Bilo je i u SRJ pa sta? Ne brani se argumentima protiv koji zdusno guslas 90 strana. A kako prvi korak u slobodu, kad si rekao da si zdusio vani prije rata?Walther wrote:Nikakve. Ima veze sa Kinezima je su Kinezi tad bili u ZG i ne Bosnjaci. Osim Cenge i Sebije bilo je puno q. drugih. Prvi korak u slobodu ja za mnoge bio bas HR (tj. Karlovac). Inace samo govorio o klimi i postavljanju znaka jednakosti izmedju drzava._BataZiv_0809 wrote:Cuj price 100 000 muslimana u Hrvatskoj (medju kojima i Čenga i Sebija), izgradili IC u Rijeci, a zamisli u Beogradu zapalili dzamiju 1994. Hmm ne, nego deset godina poslije
![]()
- Dozer
#2264 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ne, nisam shvatio. 1918 ih nije bilo nikako.Walther wrote: 1918U ratnim godinama vjerovatno?
A pitam koje godine jer nekad do '93 u Beogradu, kao ni u Zagrebu, nije bilo uopste Bosnjaka. Ali, jeste Muslimana, i lijevo i desno.
- Banksy
#2265 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Ali ti ne pišeš ništa o temi, kao što nisi pisao ni dosad, ništa, nula, samo kvalificiraš trenutno stanje što nije tema.PM72 wrote:Svaki dan životarenja u Alijinoj džamahiriji daje mi argument za ono što pišem...Banksy wrote:Očekivan odgovor.PM72 wrote:Banksy,
Moja argumentacija je dovoljna za one koji hoće sa shvate.Oni koji neće ,trune bajke o dedi Aliji.
O temi, ne postoji tvoja argumentacija, tek jedno te isto kukumavčenje nad sopstvenom sudbinom pogrešnog izbora, zaboravljajući osnovno, da ti taj izbor nije nametnuo Alija, već Slobo, a za njim i Franjo. Dok smo stigli do Alije, već nas nije bilo.
Nisam Bošnjak, prošla sam sve i bila tu sve vrijeme, ali, uz sve opravdane kritike koje bih mogla uputiti i koje govorim svaki dan, nikad ovo gdje danas živimo i kako živimo ne bih nazvala Alijinom džamahirijom jer ona to nije. Kakvagod da je, slijep vidi da nije.
A sad, de probaj koju o temi: Opstanak BiH u krnjoj Jugoslaviji.
- Dozer
#2266 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Walther wrote:Nemas ti blage veze... Do intervencije u BIH je doslo prije svega zbog opasnosti pada Bihaca i 5. korpusa tj. spajanja "RSK" i "RS". A to forsirali Srbi iz "RSK". Odbijanjem Z4 su zapecatili sudbinu sebi i Srbima u BIH. Pad Krajine bio znacio i pad HR i BIH.Dozer wrote:Walther wrote:
![]()
![]()
![]()

I, sve ovo si shvatio...kad bjese? Prije ili poslije obdanista?

Mora da ti je relevantan izvor informacija bila SRNA...jer ovakve nebuloze su samo oni valjali
Last edited by Dozer on 28/01/2016 12:06, edited 1 time in total.
-
Walther
#2267 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
1918 je sarkazam....Dozer wrote:Ne, nisam shvatio. 1918 ih nije bilo nikako.Walther wrote: 1918U ratnim godinama vjerovatno?
A pitam koje godine jer nekad do '93 u Beogradu, kao ni u Zagrebu, nije bilo uopste Bosnjaka. Ali, jeste Muslimana, i lijevo i desno.
BIt pitanja nije u nazivu tj imenu Bosnjaka, zovi kako god zelis. Koliko se sjecam HR tj. Zagreb je bio puno Bosnjaka/Muslimana/muslimana/Bosnjana/... vec od pocetka rata.... U Beogradu je bilo par hiljada, vise manje u logorima al ok... Valjda se i to pika.
-
Walther
#2268 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Da... sa Srbijom na istoku i zapadu bi ti jos dugo branio Sarajevo... 
- Dozer
#2269 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
U stvari, nemas pojma koliko je muslimana bilo i zivjelo u BG, zar ne? 
O ovim ostalim nebulozama je zaista nesuvislo bilo sta komentarisati...
O ovim ostalim nebulozama je zaista nesuvislo bilo sta komentarisati...
Last edited by Dozer on 28/01/2016 12:08, edited 1 time in total.
- Nekako s proljeća
#2270 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Last edited by Nekako s proljeća on 28/01/2016 12:08, edited 1 time in total.
- Danguba
#2271 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
@Banksy,
naklon do poda
naklon do poda
- nosara
#2272 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Koji idiotizam, jebem ti...Walther wrote:1918 je sarkazam....Dozer wrote:Ne, nisam shvatio. 1918 ih nije bilo nikako.Walther wrote: 1918U ratnim godinama vjerovatno?
BIt pitanja nije u nazivu tj imenu Bosnjaka, zovi kako god zelis. Koliko se sjecam HR tj. Zagreb je bio puno Bosnjaka/Muslimana/muslimana/Bosnjana/... vec od pocetka rata.... U Beogradu je bilo par hiljada, vise manje u logorima al ok... Valjda se i to pika.
Ne razmnozavaj se, Tita ti...
-
PM72
#2273 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Banksy,
Svako ima pravo na svoje mišljenje.Ja sam iznio svoju "argumentaciju" a niko je nije uspio opovrgnuti ili oboriti.Samo etiketiranje i SDA-ovske mantre.Kažeš da nisi bošnjakinja i meni to ne smeta niti imam šta protiv.Drago mi je da ima i takvih što brane ovu vlast.Doduše,Radivojevića i Šarića koji su se priklonili radi interesa možeš naći na svakom ćošku.
Svako ima pravo na svoje mišljenje.Ja sam iznio svoju "argumentaciju" a niko je nije uspio opovrgnuti ili oboriti.Samo etiketiranje i SDA-ovske mantre.Kažeš da nisi bošnjakinja i meni to ne smeta niti imam šta protiv.Drago mi je da ima i takvih što brane ovu vlast.Doduše,Radivojevića i Šarića koji su se priklonili radi interesa možeš naći na svakom ćošku.
-
Walther
#2274 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
Znaci, da ti nacrtam pitanje? Nisam pisao ili pitao koliko je muslimana/Bosnjaka/Muslimana zivjelo u BG. Pitanje je koliko izbjeglica (Bosnjaka/Muslimana/muslimana) je BG tj. Srbija primila. Ja koliko se sjecam (a sjecam se dobro) Bosnjaci (ili izraz po zelji) su HR u zivjeli vise manje bp. A to za Bosnjake (ili izraz po zelji) u Srbiji bas i nije moguce tvrditi...Dozer wrote:U stvari, nemas pojma koliko je muslimana bilo i zivjelo u BG, zar ne?
Bilo je mobilizacija, pa ubistava, kindnapovanja, logora.... Pod sponzorstvom drzave.
Last edited by Walther on 28/01/2016 12:11, edited 2 times in total.
- Dozer
#2275 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
I ja se slazem s Banksy. Nije ovo dzamahirija. Bar ne jos...