Rusija kad bi mogla napravila bi bar jos jedan. Nemoj da se lazemo. Pa jebeni Tajland ima nosaca koliko i Rusija.KUZNETSOV wrote: Francuska je bivsa kolonijalna sila, imaju otocica po oceaniji, karibima, oko madagaskara koliko hoces... imaju veze sa zemljama koje su bile njihove kolonije, svaka bivsa kolonijalna sila posjeduje dosta nosaca aviona, a zasto ce im? da sprijece nacionalizaciju njihovih kompanija po bivsim kolonijama... Ti stvarno mislis da Rusija ima potrebu da gradi jos 20 nosaca aviona zbog utrke u nosacima avionaa onolika zemlja koja prekriva 1/2 evrope i 1/3 azije
za vanjsku politiku kakvu vodi SAD malo je 19 nosaca, jest bratam'
Sirija vol. 2
- Freamon Lester
#2251 Re: Sirija vol. 2
- Freamon Lester
#2252 Re: Sirija vol. 2
Nista se ti ne sekiraj. Kad bi ruska braca imala jednaku snagu i oni bi ucerivali. Kao i braca Arapi, braca Turci, braca Kinezi. Ucerivanje interesa je ucerivanje interesa.husein_kapetan wrote:Pa j...mu misa nemaju svi na ovom dunjaluku Bogom dani prerogativ da utjeruju demokratiju diljem svijeta... kolicina "demokratije" broj "instrumenata"... a domen jednog... ne svakog..Freamon Lester wrote:A najjace mi je slanje krstarice. Sta je bilo sa nosacem? Pokvaren? Jebem ti super silu. Amerikanci imaju 19.
avies combined.There are approximately 430 ships to be in active service with the United States Navy, on reserve, or under construction, based on public reports compiled in this list. The U.S. Navy is the largest in the world; its battle fleet tonnage is greater than that of the next 13 largest n
Last edited by Freamon Lester on 25/11/2015 00:24, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#2253 Re: Sirija vol. 2
Radi se o ozbiljnim drzavama a nekafanskoj krkanskoj svadji.sarajevoxxxx wrote: Samo kažem da nam je Rusija svima prodala foru mi smo nedodirljivi crknite od muke. Radimo šta hoćemo vozdra.I sada odjednom avion im srušen, ono kako to, zar nisu ovi face. Nije to ta Rusija koja se predstavljala kao veliki medo.
Kakve crne prijetnje Turkmenima. Ono nismo znali do sada da se radi o notornim kukavicama koji podviju rep pred jačim od sebe, a hrabrost dokazuju nad milion puta slabijim protivnikom, pa nam to sutra trebaju pokazati.
Rusi su uzeli Krim nelegalno. Zasto ih NATO nije napao? Zasto ih nije napala Turska i zastitila Tatare? Ne ide to tako!
Rusi su pogrijesili zato sto su vjerovali da ih Turci nece napasti. Nisu bili dovoljno jasni na pocetku angazmana u Siriji i to su Turci iskoristili. Kakve ce posljedice snositi, ostaje da vidimo.
Sada su jasno porucili. Ok, od sada nase avione prate lovci. Susjedne avione i PVO sisteme prati nasa protuzracna odbrana i projektili. Ako budemo napadnuti, to ce biti objava rata, uzvratit cemo.
Uz to, iskoristili su priliku da poruce da ce poravnati uporista pobunjenika u Latakiji jer se tamo umjesto Turkmena nalazi 1 000 ekstremista sa Kavkaza.
Politika Savo, politika... politika je vaznija od sile. Ovaj sruseni avion Rusi mogu itekako iskoristiti u svoju korist.
-
llull
#2254 Re: Sirija vol. 2
Nema Tajland nosac aviona vise, samo nosac helikoptera koji se koristi kao platforma u slucaju elementarnih nepogoda i katastrofa .Freamon Lester wrote:Rusija kad bi mogla napravila bi bar jos jedan. Nemoj da se lazemo. Pa jebeni Tajland ima nosaca koliko i Rusija.KUZNETSOV wrote: Francuska je bivsa kolonijalna sila, imaju otocica po oceaniji, karibima, oko madagaskara koliko hoces... imaju veze sa zemljama koje su bile njihove kolonije, svaka bivsa kolonijalna sila posjeduje dosta nosaca aviona, a zasto ce im? da sprijece nacionalizaciju njihovih kompanija po bivsim kolonijama... Ti stvarno mislis da Rusija ima potrebu da gradi jos 20 nosaca aviona zbog utrke u nosacima avionaa onolika zemlja koja prekriva 1/2 evrope i 1/3 azije
za vanjsku politiku kakvu vodi SAD malo je 19 nosaca, jest bratam'
Brazil ima 2.
- animals
#2255 Re: Sirija vol. 2
Pa jeste, pozvali ga i Ameri i Turci da izgladi situaciju..zrakomlat wrote:MMM1977 wrote:Kome nije bilo jasno, možda će biti nakon ovoga
''Republika Srpska je uz Rusiju! Pružit ćemo svu potrebnu podršku i pomoć!", izjavio je danas Milorad Dodik povodom obranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici. Navedeno je, također, iz kabineta Predsjednika RS-a da je Milorad Dodik hitno pozvan u Moskvu na konsultacije o preduzimanju daljnih koraka![]()
drame ove. Jel stvarno pozvan negdje, ili je ovo klasična šuplja, ono, zvali me iz kremlja, ja sam bitan faktor gladni narode.
jedini super hik, moze da ovo sranja nastalo izgladi
-
Kaligula I
#2256 Re: Sirija vol. 2
...ne znam da li si citao pripovjetku Ive Andrica pod nazivom "Pismo iz 1920"?...ako nisi, mada vjerujem da jesi, procitaj pa ces vidjeti koliko je bezvremena i aktelna i za danasnje vrijeme...stotinu godina zivota smo prcerdali ni u sto...ovakvima kakvi jesmo mogu dati jos 500. godina opet ce biti isto, jer dok god nam budu preci Turci, Rusi i Njemci od sebe samih od nas nece biti nista...husein_kapetan wrote:Jadna li je ova zemlja.. i narodi njeni.. kada u svemu uzor u drugom trebaju traziti i na tudje se oslanjati dabi znali sta i kako trebaju pricati i raditi..
Odavno.. valjda zbog lakseg varenja.. ovdje se javno profilira ideja da zastupati odredjeni stav znaci fiziolosku i
ideolosku vezanost za nekog ili nesto.. i to bi trebalo znaciti da neko nije u stanju imati i graditi vlastiti stav bez da je inficiran necijom ideologijom ili uvjerenjem..
Ako to nije vrijedjanje inteligencije ja ne znam sta je...
A etiketiranje je izgleda postao metod i nekakav morbidni model vlastite superiornosti kako u misli tako i ponasanju..
Sve nekakvi rusofili, nustafili, isisfili, turkofili... ini fili.....
A Bogme niko dalje od vlastitog nosa nije kadar vidjeti..
"Bosno moja poharana"...
'Bosna je zemlja mržnje i straha i mi se svi OPIREMO da čujemo, shvatimo i uvidimo, umjesto da se potrudimo da to uočimo, utvrdimo i analiziramo'
- madner
#2257 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su im trenutno potrebi da bi bila protivteza Iranskom uticaju.Kikibombona wrote:Pa ako su na strani Turaka zasto su uprkos placu Turske spasili Kobani bez kojeg bi Rojava bila svedena na mali komad sjeveroistocne Sirije (doduse, resursima najbogatiji dio zemlje)?madner wrote:
Jest jest, USA je na strani Kurda i Kurdi su im bitniji od Turske.![]()
Nije ni cudo da nemaju drzave, ko tako vidi svijet i ne moze se snac u istom.
Zasto i sada pomazu Kurde iz zraka iako Turci stalno govore da prestanu?
Aj da vidim odgovor kada si takav strucnjak...
Tako da ih kroz pomoc zapravo mogu drzati na Turskoj liniji koja u Iraku ne zeli da se Kurdistan odcjepi, ne zeli da shiti budi dominatni ali itekako zeli da i dalje dominira ekonomski sjeverom Iraka.
U ovoj veliki igri izmedju Irana, Turske i Saudijske Arabije Kurdi su trenutno pijuni. USA balansira izmedju interesa SA i Turske, ali u svakom slucaju kontra Iranskih.
Da je USA na strani Kurda, davno bi se spojili. Imali bi najbolji zracni kisobran koji postoji.
- Freamon Lester
#2258 Re: Sirija vol. 2
Mogu napraviti luna park ko Gadafi. I naplacivati ulaznice. Jedina korist koju rusija moze imati je da Putko konacno u glavi savlada da je druga liga u konvencionalnom naoruzanju. Kad to savlada mozda bude bolje. Pa ni jebenu Ukrajinu na granici ne moze savladati, a hoce da se kaci sa Turskom na granici sa Sirijom.Kikibombona wrote:
Politika Savo, politika... politika je vaznija od sile. Ovaj sruseni avion Rusi mogu itekako iskoristiti u svoju korist.
- KUZNETSOV
#2259 Re: Sirija vol. 2
pa bio je dogovor sa Mistralima nosacima helikoptera sa Francuskom, al ujebaše francosi dogovor puštanjem u snagu sankcija protiv RusijeFreamon Lester wrote:
Rusija kad bi mogla napravila bi bar jos jedan. Nemoj da se lazemo. Pa jebeni Tajland ima nosaca koliko i Rusija.Brazil ima 2.
- Freamon Lester
#2260 Re: Sirija vol. 2
Kakava je ovo barka. Kapetan kad popije da ide na pecanje.mamito1 wrote:jebes pravdu -turkmeni na vlasicu od danas kampuju
![]()
- Kikibombona
#2261 Re: Sirija vol. 2
I ne samo to. Kurdi su se zajedno sa Amerima borili protiv Sadamovih snaga i poslije islamistickog Ansar al islam.Freamon Lester wrote: Dug iz Iraka. Ako ti nije poznato prilikom okupacije Iraka i svrgavanja Sadama i periodu nakon toga tamo gdje su Kurdi niti jedan napad nije zabiljezen na americke trupe.
Davno sam ja napisao. Kurdi su igrac zapada za buducnost. Fenomenalna batina za Iran i Tursku ako ne budu slusali. Iracki i sirijski Kurdistan su bogati naftom. Na prostoru te dvije drzave Kurdi uz pomoc zapada mogu izgraditi respektabilnu i vojno itekako mocnu drzavu.
-
MMM1977
#2262 Re: Sirija vol. 2
Kurdi su kurton s kojim USA guze malo Siriju, malo Iran a ponajviše Tursku. A znamo šta se radi sa kurtonom kada sex bude gotov.madner wrote:Kurdi su im trenutno potrebi da bi bila protivteza Iranskom uticaju.Kikibombona wrote:Pa ako su na strani Turaka zasto su uprkos placu Turske spasili Kobani bez kojeg bi Rojava bila svedena na mali komad sjeveroistocne Sirije (doduse, resursima najbogatiji dio zemlje)?madner wrote:
Jest jest, USA je na strani Kurda i Kurdi su im bitniji od Turske.![]()
Nije ni cudo da nemaju drzave, ko tako vidi svijet i ne moze se snac u istom.
Zasto i sada pomazu Kurde iz zraka iako Turci stalno govore da prestanu?
Aj da vidim odgovor kada si takav strucnjak...
Tako da ih kroz pomoc zapravo mogu drzati na Turskoj liniji koja u Iraku ne zeli da se Kurdistan odcjepi, ne zeli da shiti budi dominatni ali itekako zeli da i dalje dominira ekonomski sjeverom Iraka.
U ovoj veliki igri izmedju Irana, Turske i Saudijske Arabije Kurdi su trenutno pijuni. USA balansira izmedju interesa SA i Turske, ali u svakom slucaju kontra Iranskih.
Da je USA na strani Kurda, davno bi se spojili. Imali bi najbolji zracni kisobran koji postoji.
-
sarajevoxxxx
#2263 Re: Sirija vol. 2
Nije tačno. Krim je bio odgovor na jedan očit bezobrazluk zapada i to su svi vidjeli. A mogu oni pričati šta hoće, cijeli svijet je vidio ko im je odvalio samarčinu. Ako su face neka se obračunavaju sa ravnim sebi. Lahko se dokazivati na milion puta slabijem protivniku.Kikibombona wrote:Radi se o ozbiljnim drzavama a nekafanskoj krkanskoj svadji.sarajevoxxxx wrote: Samo kažem da nam je Rusija svima prodala foru mi smo nedodirljivi crknite od muke. Radimo šta hoćemo vozdra.I sada odjednom avion im srušen, ono kako to, zar nisu ovi face. Nije to ta Rusija koja se predstavljala kao veliki medo.
Kakve crne prijetnje Turkmenima. Ono nismo znali do sada da se radi o notornim kukavicama koji podviju rep pred jačim od sebe, a hrabrost dokazuju nad milion puta slabijim protivnikom, pa nam to sutra trebaju pokazati.
Rusi su uzeli Krim nelegalno. Zasto ih NATO nije napao? Zasto ih nije napala Turska i zastitila Tatare? Ne ide to tako!
Rusi su pogrijesili zato sto su vjerovali da ih Turci nece napasti. Nisu bili dovoljno jasni na pocetku angazmana u Siriji i to su Turci iskoristili. Kakve ce posljedice snositi, ostaje da vidimo.
Sada su jasno porucili. Ok, od sada nase avione prate lovci. Susjedne avione i PVO sisteme prati nasa protuzracna odbrana i projektili. Ako budemo napadnuti, to ce biti objava rata, uzvratit cemo.
Uz to, iskoristili su priliku da poruce da ce poravnati uporista pobunjenika u Latakiji jer se tamo umjesto Turkmena nalazi 1 000 ekstremista sa Kavkaza.![]()
-
zrakomlat
#2264 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Jadna li je ova zemlja.. i narodi njeni.. kada u svemu uzor u drugom trebaju traziti i na tudje se oslanjati dabi znali sta i kako trebaju pricati i raditi..
Odavno.. valjda zbog lakseg varenja.. ovdje se javno profilira ideja da zastupati odredjeni stav znaci fiziolosku i
ideolosku vezanost za nekog ili nesto.. i to bi trebalo znaciti da neko nije u stanju imati i graditi vlastiti stav bez da je inficiran necijom ideologijom ili uvjerenjem..
A etiketiranje je izgleda postao metod i nekakav morbidni model vlastite superiornosti kako u misli tako i ponasanju..
"Bosno moja poharana"...
- Challenger__
#2265 Re: Sirija vol. 2
Kapetan, ljudina.zrakomlat wrote:husein_kapetan wrote:Jadna li je ova zemlja.. i narodi njeni.. kada u svemu uzor u drugom trebaju traziti i na tudje se oslanjati dabi znali sta i kako trebaju pricati i raditi..
"Bosno moja poharana"...
- husein_kapetan
#2266 Re: Sirija vol. 2
Hipoteza bez osnova kad i ako se desi mozemo pricat.. sve ostalo je mlacenje prazne slame..tendenciozno i pateticno..ipak..pomalo ( ne previse)Freamon Lester wrote:Nista se ti ne sekiraj. Kad bi ruska braca imala jednaku snagu i oni bi ucerivali. Kao i braca Arapi, braca Turci, braca Kinezi. Ucerivanje interesa je ucerivanje interesa.husein_kapetan wrote:Pa j...mu misa nemaju svi na ovom dunjaluku Bogom dani prerogativ da utjeruju demokratiju diljem svijeta... kolicina "demokratije" broj "instrumenata"... a domen jednog... ne svakog..Freamon Lester wrote:A najjace mi je slanje krstarice. Sta je bilo sa nosacem? Pokvaren? Jebem ti super silu. Amerikanci imaju 19.
avies combined.There are approximately 430 ships to be in active service with the United States Navy, on reserve, or under construction, based on public reports compiled in this list. The U.S. Navy is the largest in the world; its battle fleet tonnage is greater than that of the next 13 largest n
- Opetja033
#2267 Re: Sirija vol. 2
Rusifili i putinoljubci na forumu cekaju Dodikove instrukcije nakon sto se vrati iz Moskve.
Dirljivo je ih je gledati dok ponavljaju pricu laktaskog vozda.
Dirljivo je ih je gledati dok ponavljaju pricu laktaskog vozda.
- Freamon Lester
#2268 Re: Sirija vol. 2
Hipoteza bez osnova kad i ako se desi mozemo pricat.. sve ostalo je mlacenje prazne slame..tendenciozno i pateticno..ipak..pomalo ( ne previse)[/quote]husein_kapetan wrote:
Sta je pateticno? Pricati kako sila na vrhuncu uceruje gdje moze. Osmanlije ucerivale do Beca, Hitler do Berlina, Staljin isto do Berlina
- Kikibombona
#2269 Re: Sirija vol. 2
A kako objasnjavas cinjenicu da iracki Kurdistan ima fantasticnu saradnju sa Iranom?madner wrote: Kurdi su im trenutno potrebi da bi bila protivteza Iranskom uticaju.
Pa u sred Brisela (EU parlament) je prvi covjek Pesmergi rekao da im je na pocetku sukoba protiv ISILa Iran najvise pomogao.
Kurdistan nema nikakvih problema sa Iranom. Njihove vlade su nedavno imale zajednicku sjednicu.
A kako objasnjavas sirijski Kurdistan, koji je ideoloski i kulturoloski vezan za tursku i PKK?
Turci su zgrozeni zato sto je sirijski Kurdistan izrastao u respektabilnu silu i zato sto ih pomaze Amerika.
I za kraj, nema Saudija veze sa Kurdistanom!
- DuckZz
#2270 Re: Sirija vol. 2
Sljedeće.DuckZz wrote:Kao što sam već ranije govorio.
Ofanziva, tačnije kontraofanziva, na jug provincije Aleppa se desila, a to sam rekao 10 dana ranije.
Prema mojim informacijama, ovo nije ni pocelo kako treba ....
Oko 13 0000 pobunjenika će uskoro pokrenut 2 ofanzive u 2 razlicite provincije. Toliko za sada
- animals
#2271 Re: Sirija vol. 2
Ne zna se koji su gori..ovi sto podrzavaju Putina ili ovi Erdogana..
a glavni je sa.xxxx..
vrazije kolo..
a glavni je sa.xxxx..
vrazije kolo..
- husein_kapetan
#2272 Re: Sirija vol. 2
Sta je pateticno? Pricati kako sila na vrhuncu uceruje gdje moze. Osmanlije ucerivale do Beca, Hitler do Berlina, Staljin isto do BerlinaFreamon Lester wrote:Hipoteza bez osnova kad i ako se desi mozemo pricat.. sve ostalo je mlacenje prazne slame..tendenciozno i pateticno..ipak..pomalo ( ne previse)husein_kapetan wrote:
Izvini.. ali ja ove kako ih zovu smajlije ( figurice sto se mrdaju..) ne gotivim niti ih rabim.. a po meritumu tvog pisanja... zaboravi.. ko' da nista napisao nisam
- mist
#2273 Re: Sirija vol. 2
Ponekad mislim da sam sve skontao,a kada opet udem na ovu temu skontam da nista ne kontamanimals wrote:Ne zna se koji su gori..ovi sto podrzavaju Putina ili ovi Erdogana..
a glavni je sa.xxxx..
vrazije kolo..
Jebo lud zbunjenog
-
zrakomlat
#2274 Re: Sirija vol. 2
Pače, jel viška jedna nula ili je baš 130 milja?DuckZz wrote:Sljedeće.DuckZz wrote:Kao što sam već ranije govorio.
Ofanziva, tačnije kontraofanziva, na jug provincije Aleppa se desila, a to sam rekao 10 dana ranije.
Prema mojim informacijama, ovo nije ni pocelo kako treba ....
Oko 13 0000 pobunjenika će uskoro pokrenut 2 ofanzive u 2 razlicite provincije. Toliko za sada
-
zrakomlat
#2275 Re: Sirija vol. 2
Ratoborna Gljiva wrote:da nisi ti neki umjetnik? naiva i to?sarajevoxxxx wrote:
Rusi su dobili samarčinu, pravi dasa bi odgovorio onome od koga je dobio samar. A kukavica će bijes iskaliti nad civilima i to nije ništa novo.