Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#2251 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

josh homme :srce: :srce: :srce: :oops1:
ovi su imali samo jedan album jel da?
John Cleese

#2252 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
:shock:
wha?
Mike Patton došao ekstra mamuran na probu Mr. Bunglesa?
Ma to je prije nego li se poceslja...

https://www.youtube.com/watch?v=Ko36A0yyMEQ

...pa se sjeti da mu je, zapravo, idol Phil Lynott :D :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2253 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

John Cleese wrote:
Bloo wrote:
:shock:
wha?
Mike Patton došao ekstra mamuran na probu Mr. Bunglesa?
Ma to je prije nego li se poceslja...

https://www.youtube.com/watch?v=Ko36A0yyMEQ

...pa se sjeti da mu je, zapravo, idol Phil Lynott :D :lol:
uh ovo je puno bolje i manje twitchavo :D
John Cleese

#2254 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

Bloo wrote:
josh homme :srce: :srce: :srce: :oops1:
ovi su imali samo jedan album jel da?
Jesu, sad procitah.
Bloo
Globalna šefica

#2255 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

josh homme je tako divno gingerast :D
treba više gingera u ovom gradu :D
omar little

#2256 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

Ommadawn wrote:
Dok sam pisao svoj ispitni rad koji trebam predati sutra, i zapoceti novi kurs, slusao sam ovo jer me opustalo:
napisacu nesto kasnije o mjuzu.

nego, oko turaka. :D volim ja lude turke 60s, 70s. osman je dobar. mustafa mi je isto masu dobar, vjerojatno najdrazi. :D

mujo https://www.youtube.com/watch?v=aifi1n- ... m%C3%BCzik

okej su mi kompilacije bosporus bridges jedinica (beton), dvojka okej, istanbul 70, psych funk a la turkish, anatolia rocks i jos da ne nabrajam. nisu sve izjednacene kvalitete ali se moze probrati bas fine bar 2-3 stvari sa svake.

jedino mi mujo pase u cjelini, mujo pere momacki. kliknite na muju ako vec prije u zivotu niste. :D makar dolana ay dolana stvar. ja i mujke nismo u komercijalnoj ili obiteljskoj vezi. :D
omar little

#2257 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

i jos ovo iz moje "dan bez klavira je k'o bajram bez baklave" rubrike . :D

Bloo
Globalna šefica

#2258 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

omar little wrote:
jedino mi mujo pase u cjelini, mujo pere momacki. kliknite na muju ako vec prije u zivotu niste. :D makar dolana ay dolana stvar. ja i mujke nismo u komercijalnoj ili obiteljskoj vezi. :D
:pipi: :pipi: :pipi: :pipi:

groovy :D
Bloo
Globalna šefica

#2259 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

I am all in a sea of wonders. I doubt; I fear; I think strange things, which I dare not confess to my own soul.

dale cooper

#2260 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Minimalism meets new age meets balearic bliss.

Bloo
Globalna šefica

#2261 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Minimalism meets new age meets balearic bliss.
podsjeti me na jedan hit iz djetinjstva :D

treba jednom napraviti kompilaciju ovih bubbly space out of this world prijedloga i ovako
Image
dale cooper

#2262 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Underwater Love je više smokin' trip hop, ali jeste...opuštajuće, iako na malo drugačiji način. :gunjastajl:

Kao recimo i ovo:

Bloo
Globalna šefica

#2263 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Underwater Love je više smokin' trip hop, ali jeste...opuštajuće, iako na malo drugačiji način. :gunjastajl:

Kao recimo i ovo:
ovo je za hvatanja zjala po vazdan u ovom polozaju
no drugs included whatsoever :D
Image
Bloo
Globalna šefica

#2264 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

and the tripping continues :D
dale cooper

#2265 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Ja slušam dosta ambienta, new agea i moderne klasike, tako da uvijek imam izvuci nešto iz rukava u tom stilu. :D
Bloo
Globalna šefica

#2266 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote:Ja slušam dosta ambienta, new agea i moderne klasike, tako da uvijek imam izvuci nešto iz rukava u tom stilu. :D
i don't :D tak da kliknem kad nešto recommendaš, budem prijatno iznenađena (uglavnom)

dale cooper

#2267 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Par nedavnih od starog majstora koji je bio neko vrijeme odsutan zbog teške bolesti (ali se izvukao)
Album je posvećen Tarkovskom. Prelijep, ali pomalo mračan i tužan album.
Ommadawn

#2268 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Ommadawn »

omar little wrote:
napisacu nesto kasnije o mjuzu.

nego, oko turaka. :D volim ja lude turke 60s, 70s. osman je dobar. mustafa mi je isto masu dobar, vjerojatno najdrazi. :D

mujo https://www.youtube.com/watch?v=aifi1n- ... m%C3%BCzik

okej su mi kompilacije bosporus bridges jedinica (beton), dvojka okej, istanbul 70, psych funk a la turkish, anatolia rocks i jos da ne nabrajam. nisu sve izjednacene kvalitete ali se moze probrati bas fine bar 2-3 stvari sa svake.

Hvala za Muju - Mujo je odlican!!!!

Nego kad smo kod Turaka, 60-te a pogotovo 70-te su bile njihove najplodnije godine. Cak su i u svijetu dobili visoko priznanje.
Cem Karaca podsjeca me pomalo na naseg pokojnog Pimpeka, sto glasom, sto izgledom. Karaca je bio jedan od zacetnika Anadol-rocka a njegovi tekstovi su kasnijih sedamdesetih vukli na pomalo politicku stranu. Kako se Turska krajem sedamdesetih nalazila u politickoj krizi, sto je kasnije dovelo i do drzavnog udara, tako se i Karaca, izmedju ostalih, nasao na strani optuzenih za podrivanje drzave. Karaca se tada nalazio u Njemackoj iz poslovnih razloga i saznavsi da je za njim raspisana potjernica, zatrazio je azil u istoj. Oduzeto mu je tursko drzavljanstvo a nije smio otici ni na ocevu sahranu. Srecom stvari su se mijenjale na bolje pa mu je 1987 vraceno drzavljanstvo te povucena potjernica pa se Karaca i vratio u Tursku. U medjuvremenu je u Njemackoj izdao album "Die Kanaken" pola tekstova na njemackom a pola na turskom gdje se bavi temama vezanih za turske gastarbajtere u Njemackoj. Album nije imao bas najbolju prodju. Ni poslije njegovog povratka u Tursku nije bas ostvario prijasnji uspjeh ali je ostao zapisan kao jedan od najvecih i najboljih modernih muzicara Turske. Umro je 2004.

Erkin Koray Gitarista i kompozitor, takodjer popularan od sedamdesetih i jedan od zacetnika Anadol-rocka. Drugovao sa Johnom Lennonom dok je ovaj jos bio ziv.
Cahit Berkay Kompozitor i multiinstrumentalista koji je ostavio najdublji pecat u turskoj modernoj muzici i doprinjeo njenom prosirenju izvan turskih granica. Zajedno sa grupom Mogollar (Mongoli) snimio nekoliko ploca gdje je spojio psihedelicni rock sa turskom izvornom muzikom, koristeci istovremeno turske narodne instrumente i elektricne gitare, elektroorgulje i bubnjeve. Komponovao muziku za nekoliko filmova, pogotovo iz vremena Yesilcama, a jedna od najpoznatijih kompozicija je iz filma "Djevojka sa crvenim salom".
Senay Yüzbasioglu dala je svoj doprinos pop-muzici i disko-muzici tokom sedamdesetih. Zanimljivo je da je tema njenih pjesama u disko-muzici upravo politicki bunt ali Senay je to uspjela lijepo da upakuje. Nakon smrti muza (koji je komponovao muziku za nju) Senay se osamdesetih povlaci sa scene, ne snima nista novo ali se znala pojaviti tu i tamo. Njen disko hit "Honki-Ponki" sa istoimenog albuma je takodjer bio veliki hit u Japanu. Umrla je u januaru 2014 od posljedica gusenja.

Nisu Turci bas za podcjeniti sto se tice muzike samo sto je najgore sto ljudi misle da sve ono sto cuju u njihovim jebenim serijama je jedino cime mogu doprinijeti u toj oblasti.
omar little

#2269 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by omar little »

meci kodove jebotezitopromet, vazda nesto s tobom!1 :D nemoras ni sam kodirat ima dugme, klik - tanaaaa. :josipalisac:
John Cleese

#2270 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

omar little wrote:
meci kodove jebotezitopromet, vazda nesto s tobom!1 :D nemoras ni sam kodirat ima dugme, klik - tanaaaa. :josipalisac:
Moram sam kodirat' - zabranio sam izvrsavanje skripti, pa te klik-puljke ne rade :|
Ali hajde... evo...

John Cleese

#2271 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

John Cleese

#2272 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

John Cleese

#2273 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by John Cleese »

:D
John Cleese