Novi rat
- Manu
#2251 Re: Novi rat
E dijasporo, i Bogu si teška!
Tražiće se pomoć dijaspore opet, ali pomoći biti neće. Neće više biti kutija sa svijećama, rižom, šibicama, solju, pismom sa riječima podrške napisanom drhtavom rukom na papiru natopljenom suzama... nezahvalnici jedni.
I šta reći, koju poruku poslati!?
Tražiće se pomoć dijaspore opet, ali pomoći biti neće. Neće više biti kutija sa svijećama, rižom, šibicama, solju, pismom sa riječima podrške napisanom drhtavom rukom na papiru natopljenom suzama... nezahvalnici jedni.
I šta reći, koju poruku poslati!?
-
neretvanac
#2252 Re: Novi rat
A sta ako nije suplja prica?Tomahawk11 wrote:Zato sto je dijaspora poprilicno operisana od realnosti. Jebo vas ba vise rat, kome se ratuje, fino zapali za Bosnu, kakve puske i opleti!neretvanac wrote:
Zato sto su najglasniji iz dijaspore, hajmo zakuhati, tako je najlakse!
Koji crni referendum, suplja prica ko sto je i dosad bila, bio je vec jednom izglasan, pa nista, puce metla ko top.
Ne treba nas ovamo sokoliti da se branimo i borimo, snaci cemo se ako bude zatrebalo.
Jesi li ti svjestan da je vecina ljudi 1989. govorila da je raspad Jugoslavije smijesan, ukljucujuci moje roditelje. Onda su 1992. mislili da je rat smijurija.
Samo vi zabadajte glavu u pijesak.[/quote]
S kojom vojskom sad? Tad su Srbi imali JNA. Tacno je da se tad bilo naivno. Sad niko nije naivan, naravno da se sve shvata ozbiljno, kakvo zabadanje glave u pijesak. Nego je smijesno da bi ratovao onaj ko nije tu, a mi koji smo tu ne bi - jer smo kukavice, ljigavi, vaki, naki....e pa jbg.[/quote]
Sad niko nije naivan? Naivnosti kod Bosnjaka nikada ne fali, nije je falilo usred genocida, a kamoli danas, u "miru".
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2253 Re: Novi rat
Jucer nije raspisan nikakav referendum. Jucer je usvojena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u. Kako znamo, oni su vec tu odluku usvajali, ali do referenduma nije doslo. Prelazak crvene linije je sa eventualnim odrzavanjem referenduma. U tom slucaju bi trebala drzava da reaguje na neustavno djelovanje. Gdje sad vjezbaju? U Gacku ili Visegradu? Nemoj me na sabahu u zdrav mozak.Drinski wrote:kako ne raspisuju, sta su jucer radili? nisam tako plitak da ti uzvratim onom pričom kako su tako govorili i da JNA samo vjezba na brdima oko Sarajeva..., ali ne bih ja smatrao ovo bezazlenim.Tomahawk11 wrote: Ne raspisuje, tacno. No, ne vidim da iko drugi jos raspisuje. Nema realne pretpostavke da ce se to desiti. To sto je izglasano, po dosadasnjem naravoucenju - macku o rep! Nikakvog osnova nema za taj referendum, to je Dodin prdez i pribavljanje jeftinih poena.
Mozes ti gledati kako hoces. Incidenti se desavaju i na jednoj i na drugoj stani, pa niko ne pocinje rat.
A na kakve obostrane incidente mislis, na akte pojedinaca ili dio kampanje?
Sta bi u Zvorniku? Znas kako je to okarakterisano. Da je '92., da je vojne sile, bilo bi, ako nista, prijetnje da ce udariti. Ovako nista, galama preko medija i vozdra.
Svakodnevno smo svjedoci nasrtaja na povratnike, na tudje svetinje, pa niko ne pocinje rat.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2254 Re: Novi rat
mnogo opasniji je bio pokušaj Jelavića.
inače, SDS bi prije glasao protiv referenduma, ne treba im talasanje, misle da su nadomak toga da pokopaju SNSD. ali ako iduće godine ne skinu Lemija, nek se samoubiju odmah. protivljenje referendumu bi im bilo političko samoubistvo, jer bi time pojeli sve što su ... na Lemija.
glede bezobraznika koji ljudima koji su bili u rovovima nabijaju nedostatak patriotizma na nos i to iz dalekih, uređenih zemalja - znajte da oni koji se protive nekakvoj ratnoj priči, protive se jer nemaju zbog čega ginuti. ideja BiH iz '92 pretvorila se u borbu za privilegije. od boračkih penzija i lažnih invalidnina do prisvajanja skupih poslovnih prostora.
meni tako, često na pamet padne jedan dio iz zapisa rahmetli Pospanka, Saudina Bećirevića, prekaljenog borca, rodom iz Foče... o tome kako se već '95, kada se povukla teška artiljerija oko grada, kada je tunel radio punom parom, i grad koliko toliko prodisao, kako je rat već postao dalek, tamo negdje...
tako da, ovim ratnicima inšallah, samo da poručim da se pripreme na teška razočarenja ako u komadu dočekaju kraj tog našeg novog, dragog, rata.
inače, SDS bi prije glasao protiv referenduma, ne treba im talasanje, misle da su nadomak toga da pokopaju SNSD. ali ako iduće godine ne skinu Lemija, nek se samoubiju odmah. protivljenje referendumu bi im bilo političko samoubistvo, jer bi time pojeli sve što su ... na Lemija.
glede bezobraznika koji ljudima koji su bili u rovovima nabijaju nedostatak patriotizma na nos i to iz dalekih, uređenih zemalja - znajte da oni koji se protive nekakvoj ratnoj priči, protive se jer nemaju zbog čega ginuti. ideja BiH iz '92 pretvorila se u borbu za privilegije. od boračkih penzija i lažnih invalidnina do prisvajanja skupih poslovnih prostora.
meni tako, često na pamet padne jedan dio iz zapisa rahmetli Pospanka, Saudina Bećirevića, prekaljenog borca, rodom iz Foče... o tome kako se već '95, kada se povukla teška artiljerija oko grada, kada je tunel radio punom parom, i grad koliko toliko prodisao, kako je rat već postao dalek, tamo negdje...
tako da, ovim ratnicima inšallah, samo da poručim da se pripreme na teška razočarenja ako u komadu dočekaju kraj tog našeg novog, dragog, rata.
- Manu
#2255 Re: Novi rat
Chmoljo wrote:
Last edited by Manu on 16/07/2015 09:20, edited 1 time in total.
-
neki
#2256 Re: Novi rat
Koliko fočaka ima namjeru da se vrati u Foču kad je oslobodimo? Dvojica ili trojica?
-
Drinski
#2257 Re: Novi rat
ne, nisu oni odluku takvu ranije usvajali. to je tek prvi put jucer urađeno.Tomahawk11 wrote: Jucer nije raspisan nikakav referendum. Jucer je usvojena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u. Kako znamo, oni su vec tu odluku usvajali, ali do referenduma nije doslo. Prelazak crvene linije je sa eventualnim odrzavanjem referenduma. U tom slucaju bi trebala drzava da reaguje na neustavno djelovanje. Gdje sad vjezbaju? U Gacku ili Visegradu? Nemoj me na sabahu u zdrav mozak.
Sta bi u Zvorniku? Znas kako je to okarakterisano. Da je '92., da je vojne sile, bilo bi, ako nista, prijetnje da ce udariti. Ovako nista, galama preko medija i vozdra.
Svakodnevno smo svjedoci nasrtaja na povratnike, na tudje svetinje, pa niko ne pocinje rat.
ono u Zvorniku je akt pojedinca, i ti znas da nije nikako okarakterisano, nego se prica zavrsila kada se počelo postavljati pitanje ko je ubijeni policajac i kakav je mundzos koji psuje majku. sa dr. strane, ovo sto se radi u RS povratnicima je dio široke kampanje. Bakir osudu akt ovog zvornicanina, Dodik jos nista ne uradi oko ovih 4 C. jeli to kakav napad na zemlju i sl.?
-
sumirprimus
#2258 Re: Novi rat
gospodo sada predlazem pauzu za dorucak.pa cemo nastavit ..
ko je za?
ko je za?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2259 Re: Novi rat
Chmoljo wrote:mnogo opasniji je bio pokušaj Jelavića.
-
Drinski
#2260 Re: Novi rat
bez uvrede, ali to nema nikakv veze sa ovom temom. to bi isto bilo ko kada bih ja napisao da su losi uslovi u nekom porodilistu i da bi trebalo da se preduzmu mjere da se to popravi a ti odgovorio da ljekari uzimaju mito.Chmoljo wrote:mnogo opasniji je bio pokušaj Jelavića.
-
Drinski
#2261 Re: Novi rat
odakle si ti? nekako mi vuces da ti Focu vec smatras oslobođenom. naravno, ovo je forum pa ako neces da kazes ne moras.neki wrote:Koliko fočaka ima namjeru da se vrati u Foču kad je oslobodimo? Dvojica ili trojica?
- Rimad
#2262 Re: Novi rat
@Chmoljo
Borci jesu ostavljeni i izloženi velikoj nepravdi, tako da je razumljiv njihov subjektivni stav.
I sam dolazim iz takve familije - otac mi od rata ima samo ranjavanje (lakše) i rak. Niko od nas ništa nije dobio od države (i hvala Allahu, dobro mi je).
Ja od njegovog ratovanja imam da ne mogu da maknem od SDA papaka, koji me samo koče i gledaju da mi se natovare na grbaču.
Ali, on nije uzalud ratovao - evo svi smo živi, nismo zaklani, silovani, spaljeni živi u nekoj kući.

Borci jesu ostavljeni i izloženi velikoj nepravdi, tako da je razumljiv njihov subjektivni stav.
I sam dolazim iz takve familije - otac mi od rata ima samo ranjavanje (lakše) i rak. Niko od nas ništa nije dobio od države (i hvala Allahu, dobro mi je).
Ja od njegovog ratovanja imam da ne mogu da maknem od SDA papaka, koji me samo koče i gledaju da mi se natovare na grbaču.
Ali, on nije uzalud ratovao - evo svi smo živi, nismo zaklani, silovani, spaljeni živi u nekoj kući.
A Ramazan?sumirprimus wrote:gospodo sada predlazem pauzu za dorucak.pa cemo nastavit ..
ko je za?
Last edited by Rimad on 16/07/2015 09:25, edited 1 time in total.
-
155_mm
#2263 Re: Novi rat
de priupitaj komsiju sta da se radi kad dodju da ti urezu 4 s na celo prije nego te ubiju? vjerujem da bi mnogima mogao zatrebati takav jedan savjet. hvala u naprijed.Janjicar wrote:Neki dan pricam s komsijom koji ima oko 50g i u kada je zaratilo dosao je iz Slovenije da bude borac, u ratu ostao bez stopala, prima nesto invalidnine i neke penzije i jos uvijek radi na gradjevini i daje mi onako bratski savjet
"Ako zarati i dodje ti neko da te ukljuci u vojsku, uzmi sjekira i poderi ga direktno u glavu i kada padne udari ga jos jednom za svaki slucaj..."
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2264 Re: Novi rat
Od rata je proslo 20 godina. Kakvih je maltretiranja bilo u tim prvim godinama poslije rata, ovo sad je mala maca. I niko nije poceo rat. Sto li?Drinski wrote:ne, nisu oni odluku takvu ranije usvajali. to je tek prvi put jucer urađeno.Tomahawk11 wrote: Jucer nije raspisan nikakav referendum. Jucer je usvojena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u. Kako znamo, oni su vec tu odluku usvajali, ali do referenduma nije doslo. Prelazak crvene linije je sa eventualnim odrzavanjem referenduma. U tom slucaju bi trebala drzava da reaguje na neustavno djelovanje. Gdje sad vjezbaju? U Gacku ili Visegradu? Nemoj me na sabahu u zdrav mozak.
ono u Zvorniku je akt pojedinca, i ti znas da nije nikako okarakterisano, nego se prica zavrsila kada se počelo postavljati pitanje ko je ubijeni policajac i kakav je mundzos koji psuje majku. sa dr. strane, ovo sto se radi u RS povratnicima je dio široke kampanje. Bakir osudu akt ovog zvornicanina, Dodik jos nista ne uradi oko ovih 4 C. jeli to kakav napad na zemlju i sl.?
Nije vraga. Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijen napadač. Kako je pripadnik bosnjackog naroda, lahko se moglo priflasteriti. Ali nije. Sta mislis sto nije?
-
Drinski
#2265 Re: Novi rat
ono nije bio teror.napad. nema namjere za izmjenom ustavnog poretka.Tomahawk11 wrote:Od rata je proslo 20 godina. Kakvih je maltretiranja bilo u tim prvim godinama poslije rata, ovo sad je mala maca. I niko nije poceo rat. Sto li?Drinski wrote:ne, nisu oni odluku takvu ranije usvajali. to je tek prvi put jucer urađeno.Tomahawk11 wrote: Jucer nije raspisan nikakav referendum. Jucer je usvojena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u. Kako znamo, oni su vec tu odluku usvajali, ali do referenduma nije doslo. Prelazak crvene linije je sa eventualnim odrzavanjem referenduma. U tom slucaju bi trebala drzava da reaguje na neustavno djelovanje. Gdje sad vjezbaju? U Gacku ili Visegradu? Nemoj me na sabahu u zdrav mozak.
Nije vraga. Teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku, ubijen napadač. Kako je pripadnik bosnjackog naroda, lahko se moglo priflasteriti. Ali nije. Sta mislis sto nije?
a rat do sad, pa vidi jedno je vrijeme ovdje bio SFOR/IFOR i OHR koji je radio ono sto treba da radi, sada toga nema, ali ima referendum. dakle, drugo vrijeme, to ti i Dodik kaza jucer.
Last edited by Drinski on 16/07/2015 09:34, edited 2 times in total.
-
neki
#2266 Re: Novi rat
A da nije forum morao bih reći, Jel!?Drinski wrote:odakle si ti? nekako mi vuces da ti Focu vec smatras oslobođenom. naravno, ovo je forum pa ako neces da kazes ne moras.neki wrote:Koliko fočaka ima namjeru da se vrati u Foču kad je oslobodimo? Dvojica ili trojica?
Znaš ti dobro šta ja smatram za Foču, ali tipično za forumske ratnike, ostao si bez argumenata pa pokušavaš bitku nastaviti etiketiranjem i omalovažavanjem
-
Drinski
#2267 Re: Novi rat
ne bi morao uopće kazati.neki wrote:A da nije forum morao bih reći, Jel!?Drinski wrote:odakle si ti? nekako mi vuces da ti Focu vec smatras oslobođenom. naravno, ovo je forum pa ako neces da kazes ne moras.neki wrote:Koliko fočaka ima namjeru da se vrati u Foču kad je oslobodimo? Dvojica ili trojica?![]()
Znaš ti dobro šta ja smatram za Foču, ali tipično za forumske ratnike, ostao si bez argumenata pa pokušavaš bitku nastaviti etiketiranjem i omalovažavanjem
nisam ostao bez argumenta, ali namirisem agresorsku propagandu, pa da odmah otvorimo karte, da ne pricamo o "oslobađanju" Foče.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2268 Re: Novi rat
@Drinski, mozda tebi i meni nije, ali to je naslov na mediju iz RS (mislim za ovu konstataciju teroristickog napada).
Dodik kaze svoje, drzavne institucije svoje, medjunarodne isto tako svoje....a ima i ustav.
A jesi li vidio da Dodik isto kaze da ce ovo oko referenduma potrajati, jer ce se Bosnjaci pozvati na vitalni nacionalni interes?
I dalje, sta ce na sve to reci sud RS, ako bude postupao po pravilima, tj. da je ova odluka neustavna, morace istu ponistiti?!
Puno nekih rupa...
Dodik kaze svoje, drzavne institucije svoje, medjunarodne isto tako svoje....a ima i ustav.
A jesi li vidio da Dodik isto kaze da ce ovo oko referenduma potrajati, jer ce se Bosnjaci pozvati na vitalni nacionalni interes?
I dalje, sta ce na sve to reci sud RS, ako bude postupao po pravilima, tj. da je ova odluka neustavna, morace istu ponistiti?!
Puno nekih rupa...
-
Drinski
#2270 Re: Novi rat
pa mediji iz RS pricaju i da su Bosnjaci htjeli da osnuju islamsku drzavu koja bi bila vazal Vatikana, pa su dovodili hrpe pijanih mundzosa koji su na Srbe jurisali macevima...Tomahawk11 wrote:@Drinski, mozda tebi i meni nije, ali to je naslov na mediju iz RS (mislim za ovu konstataciju teroristickog napada).
Puno nekih rupa...
drugo, nije ovdje bitno da li je "po meni" to terorizam ili ne, bitne su objaktivni fakti.
trece, sva ta procedura ce se zavrsiti. i opet ce biti odrzan referendum. izgalasaće se neki zakon/zaključak da odluke ustavnog suda BIh ne vaze i da se ima odrzati referendum. On ce naravno uspjeti. i sta dan poslije referenduma?
-
neretvanac
#2271 Re: Novi rat
Salu na stranu, ono sto se desilo u Foci I opcenito u Podrinju I kako su se Bosnjaci tamo ponijeli poslije rata, rasprodajuci svu imovinu za par dinara je sramotno.neki wrote:A da nije forum morao bih reći, Jel!?Drinski wrote:odakle si ti? nekako mi vuces da ti Focu vec smatras oslobođenom. naravno, ovo je forum pa ako neces da kazes ne moras.neki wrote:Koliko fočaka ima namjeru da se vrati u Foču kad je oslobodimo? Dvojica ili trojica?![]()
-
Drinski
#2272 Re: Novi rat
ja samo mislim da su skuzili sta sarajevski secijasi rade, jeste da je bilo prekasno ali jbg.neretvanac wrote: Salu na stranu, ono sto se desilo u Foci I opcenito u Podrinju I kako su se Bosnjaci tamo ponijeli poslije rata, rasprodajuci svu imovinu za par dinara je sramotno.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2273 Re: Novi rat
CCCEEEPAAAJJ MMIILLEEEEEE
OJ SWECKA MILA MATI NIKOME TE NECEM DATI !!! IIIJJHAAAAAa !!!
mjenjam kucu na bjelavama za garsonjeru u sweCkoj, ponude na PePe... hvaaalaa
OJ SWECKA MILA MATI NIKOME TE NECEM DATI !!! IIIJJHAAAAAa !!!
mjenjam kucu na bjelavama za garsonjeru u sweCkoj, ponude na PePe... hvaaalaa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2274 Re: Novi rat
Kako ce se izglasati ako je to neustavno? Ne mozes biti nikako iznad drzave. Valjda bi drzava u tom slucaju trebalo da reaguje.Drinski wrote:pa mediji iz RS pricaju i da su Bosnjaci htjeli da osnuju islamsku drzavu koja bi bila vazal Vatikana, pa su dovodili hrpe pijanih mundzosa koji su na Srbe jurisali macevima...Tomahawk11 wrote:@Drinski, mozda tebi i meni nije, ali to je naslov na mediju iz RS (mislim za ovu konstataciju teroristickog napada).
Puno nekih rupa...
drugo, nije ovdje bitno da li je "po meni" to terorizam ili ne, bitne su objaktivni fakti.
trece, sva ta procedura ce se zavrsiti. i opet ce biti odrzan referendum. izgalasaće se neki zakon/zaključak da odluke ustavnog suda BIh ne vaze i da se ima odrzati referendum. On ce naravno uspjeti. i sta dan poslije referenduma?
Dodo ce nove politicke poene skupljati pricom kako ne daju Bosnjaci, kako su blokirali. I tu se zavrsava prica o ovom, ko zna kojem po redu, najavljenom referendumu. Dakle, nema dan poslije referenduma. Koji je sljedeci referendum u najavi, ukidanje monetarne politike BiH, jer mu nedostaje para?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2275 Re: Novi rat
srećom, mito i korupcija nema nikakve veze sa lošim stanjem porodilišta.Drinski wrote:bez uvrede, ali to nema nikakv veze sa ovom temom. to bi isto bilo ko kada bih ja napisao da su losi uslovi u nekom porodilistu i da bi trebalo da se preduzmu mjere da se to popravi a ti odgovorio da ljekari uzimaju mito.
tačno.Rimad wrote:Ali, on nije uzalud ratovao - evo svi smo živi, nismo zaklani, silovani, spaljeni živi u nekoj kući.
samo, egzistencija je bila upitna do potpisivanja Washingtonskog sporazuma. poslije toga se moglo usredotočiti na stvaranje države.
umjesto toga, stvorile su se interesne zone gdje svako može haračiti vlastiti komadić zemlje. grabio je ko je stigao. nije u pitanju nekoliko vlastodržaca koji su se/bi se mogli motikama rastjerati. u pitanju je sistem vrednovanja.