Republika Turska

Post Reply
Co0l

#2251 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Arteta wrote: Pogresan odgovor.
Co0l wrote: Vecina Bosnjaka nije nigdje bila poput Alije,ili je bila u partizanima ili kojekakvim seoskim milicijama a neki i u Handzar diviziji,cija je uloga,svjesno od strane istih onih koji propagiraju to sto i ti propagiras,da su vecina bili u ustašama,preuvelicana.Bilo ih je i u ustasama i to prilicno,to niko ne spori,ali da su vecinom bili tamo to ne.A pogotovo da su bili medju glavnim izvodjacima genocida nad Srbima,Jevrejima,Romima...
Arteta wrote:Naravno, dok je citava Evropa ratovala muslimni su sjedili kod kuce.
Handzar divizija je cuvala sela , to je 10-ak hiljada vojnika i nalazila se u sjeveroistocnoj BiH, to je par opstina, , sta je sa ostatkom muslimana?
Pa napisao sam u postu koji si citirao.

EDIT:Da dodam da je bilo i nekih cak i u cetnicima.Od milicija je najpoznatija,cini mi se,bila ona u bihackoj krajini.
choxnox

#2252 Re: Republika Turska

Post by choxnox »

Arteta wrote:
choxnox wrote:
Arteta wrote:Pogresno, narod glasa za iste iz dva razloga,
1) jer je glup
2) jer ih je vladajuca elita potkupila mrvicama (imamo i kod nas primjer radnika u drzavnoj sluzbi koji koce razvoj zemlje).
Samo jedno pitanje: cime je vladajuca elita potkupila 45,5% potencijalnih biraca koji nisu izasli na izbore? Jasno ti je valjda da je ovih 45,5% biraca izabralo kako aktuelnu, tako i sve prethodne vlasti?
Pogledaj malo bolje
Ja sam stavio dva razloga, a ne samo jedan.
Pogledaj malo bolje
Ja sam postavio dva pitanja, a niti na jedan nisam dobio odgovor.
Arteta

#2253 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

choxnox wrote:
Pogledaj malo bolje
Dobio si odgovor gore, ako nisu potkupljeni onda su glupi.
Arteta

#2254 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Co0l wrote:
Co0l wrote: Vecina Bosnjaka nije nigdje bila poput Alije,ili je bila u partizanima ili kojekakvim seoskim milicijama a neki i u Handzar diviziji,cija je uloga,svjesno od strane istih onih koji propagiraju to sto i ti propagiras,da su vecina bili u ustašama,preuvelicana.Bilo ih je i u ustasama i to prilicno,to niko ne spori,ali da su vecinom bili tamo to ne.A pogotovo da su bili medju glavnim izvodjacima genocida nad Srbima,Jevrejima,Romima...
Arteta wrote:Naravno, dok je citava Evropa ratovala muslimni su sjedili kod kuce.
Handzar divizija je cuvala sela , to je 10-ak hiljada vojnika i nalazila se u sjeveroistocnoj BiH, to je par opstina, , sta je sa ostatkom muslimana?

EDIT:Da dodam da je bilo i nekih cak i u cetnicima.Od milicija je najpoznatija,cini mi se,bila ona u bihackoj krajini.
Jeste bilo ih je i u cetnicima, ali i to je manjina, vecina je bila u? :D
Danguba

#2255 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Arteta wrote:
To ti deda Draza pric'o dok te na krilu nino. :D
ronnie

#2256 Re: Republika Turska

Post by ronnie »

idite ba na pdf historija/povijest pa tamo razglabajte o četnicima i ustašama :D
Point.

#2257 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Samo Drazina celjad moze vjerovati da je vecina muslimana bila u Ustasama. Zato su se Srbi svetili Bosnjacima za kofol Jasenovac i slicno, jer licemjerne pi**e nisu smjeli prdnuti Hrvatima, kad su se ovi naoruzali.. Sada im pomazu da naprave treci blentitet. How sweet.
ronnie

#2258 Re: Republika Turska

Post by ronnie »

Samo malo. Vidim da se ovdje spominju i bošnjaci i muslimani. Da ne bi bilo zabune, mislim da je ispravnije kod povijesnih/historijskih tema govoriti o muslimanima jer bošnjaci službeno postoje tek od 1993. godine. :-D
zrakomlat

#2259 Re: Republika Turska

Post by zrakomlat »

ronnie wrote:Samo malo. Vidim da se ovdje spominju i bošnjaci i muslimani. Da ne bi bilo zabune, mislim da je ispravnije kod povijesnih/historijskih tema govoriti o muslimanima jer bošnjaci službeno postoje tek od 1993. godine. :-D
Misliš, u periodu o kojem se priča su se zvali muslimanima (WW 2), ili kažeš da nikad nisu postojali do '93?
ronnie

#2260 Re: Republika Turska

Post by ronnie »

zrakomlat wrote: Misliš, u periodu o kojem se priča su se zvali muslimanima (WW 2), ili kažeš da nikad nisu postojali do '93?
S obzirom da se u austro-ugarskim dokumentima spominju "die bosniaken" mišljenja sam da su postojali. 8)
Kikibombona

#2261 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:Šarlatan koji se kocka sudbinom naroda.
Mani me te cetnicke price tipa 'odvest cete narod u propast ili nestanak ako proglasite nezavisnost'.

Potpuno je jasno da ce Kurdi stremiti nezavisnoj drzavi dok postoje. Turcima jedino genocid preostaje. Nije da nemaju iskustva.
Ovo ono ko sa nacistima,spomeni cetnike u raspravi,nicim izazvan,i odmah imas argument :lol:
Ok,kad vec ides tim putem,da ti slicnim tonom i odgovorim-potpuno je jasno i da ce nasi cetnici stremiti nezavisnoj drzavi dok postoje.Jel to znaci da je i Bosnjacima jedino genocid preostao da odbrane integritet i cjelovitost svoje drzave :-)

I da,jedni od glavnih izvodjaca radova u genocidu nad Jermenima koji spominjes,su bili upravo Kurdi.Sto ce reci da i oni imaju iskustva na tom polju.
Pa sta ti onda znaci ovo 'kocka se sa sudbinom naroda'?

Je l' se Tokic u Banjaluci kocka sa sudbinom naroda?

Sta pricas jadan!??

Genocid nad Armenima je projekat otomanske vlasti. Kurdi su u okvirima carstva bili jedan od okupiranih naroda. Kriviti Kurde za genocid je isto kao kriviti Bosnjake i Srbe za zlocine koji su pocinjeni za vrijeme otomanskih osvajackih pohoda u kojima su participirali pripadnici ovih naroda. U svakom narodu ima zlotvora i bolesnika koji su spremni uciniti zlo. Kao da je problem takve naci medju Kurdima. Turci su nasli zlotvora Simka, velikog prijatelja Ataturka. ISIL je nasao onog Kurda koji je vodio napad na Kobane. U cetnicima i ustasama je bio prilican broj Bosnjaka. Cetnicki major Fehim Musakadic je Bosnjak. Zlotvor Erdemovic je Hrvat ako se ne varam. I kakve to veze ima? Jes' muka nahvatat budale. Toga nikada i nigdje nije falilo. Za genocid nad Armenima odgovornost snosi Osmansko carstvo. Moralnu odgovornost snosi Turska jer negira i umanjuje razmjere genocida. Institut za genocid u Halabzi je priznao genocid nad Armenima. Toliko.
zrakomlat

#2262 Re: Republika Turska

Post by zrakomlat »

ronnie wrote:
zrakomlat wrote: Misliš, u periodu o kojem se priča su se zvali muslimanima (WW 2), ili kažeš da nikad nisu postojali do '93?
S obzirom da se u austro-ugarskim dokumentima spominju "die bosniaken" mišljenja sam da su postojali. 8)
A i u srpskim, s one strane Drine, jer su po Letopisu Matice Srpske i Načertanija spominjani bošnjaci "ispovjedaju ili islam ili su rimokatolici ili pravoslavni".
Što znači da tad neki drugi nisu postojali pod sadašnjim nazivima na prostoru današnje BiH :D al to nije svakako tema današnje emisije, niti takvim osporavam da se zovu kako hoće.
Co0l

#2263 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Arteta wrote:
Co0l wrote:

Dva puta sam ti vec napisao.
Co0l

#2264 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Ovo ono ko sa nacistima,spomeni cetnike u raspravi,nicim izazvan,i odmah imas argument :lol:
Ok,kad vec ides tim putem,da ti slicnim tonom i odgovorim-potpuno je jasno i da ce nasi cetnici stremiti nezavisnoj drzavi dok postoje.Jel to znaci da je i Bosnjacima jedino genocid preostao da odbrane integritet i cjelovitost svoje drzave :-)

I da,jedni od glavnih izvodjaca radova u genocidu nad Jermenima koji spominjes,su bili upravo Kurdi.Sto ce reci da i oni imaju iskustva na tom polju.
Pa sta ti onda znaci ovo 'kocka se sa sudbinom naroda'?

Je l' se Tokic u Banjaluci kocka sa sudbinom naroda?

Sta pricas jadan!??

Genocid nad Armenima je projekat otomanske vlasti. Kurdi su u okvirima carstva bili jedan od okupiranih naroda. Kriviti Kurde za genocid je isto kao kriviti Bosnjake i Srbe za zlocine koji su pocinjeni za vrijeme otomanskih osvajackih pohoda u kojima su participirali pripadnici ovih naroda. U svakom narodu ima zlotvora i bolesnika koji su spremni uciniti zlo. Kao da je problem takve naci medju Kurdima. Turci su nasli zlotvora Simka, velikog prijatelja Ataturka. ISIL je nasao onog Kurda koji je vodio napad na Kobane. U cetnicima i ustasama je bio prilican broj Bosnjaka. Cetnicki major Fehim Musakadic je Bosnjak. Zlotvor Erdemovic je Hrvat ako se ne varam. I kakve to veze ima? Jes' muka nahvatat budale. Toga nikada i nigdje nije falilo. Za genocid nad Armenima odgovornost snosi Osmansko carstvo. Moralnu odgovornost snosi Turska jer negira i umanjuje razmjere genocida. Institut za genocid u Halabzi je priznao genocid nad Armenima. Toliko.
Ne kocka se Tokic,kocka se Dodik.Nisi u stanju ni najjednostavniju analogiju da skontas a razglabo bi o globalnoj politici :-D
I citaj sta pise a ne ono sto bi ti volio da je napisano da bi tebi bilo lakse odgovoriti.Nigdje nisam ni napisao da su Kurdi odgovorni za genocid nad Jermenima nego da su medju glavnim izvodjacima radova.Sto,naravno,ne amnestira Turke za isti.
Kikibombona

#2265 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Ne kocka se Tokic,kocka se Dodik.Nisi u stanju ni najjednostavniju analogiju da skontas a razglabo bi o globalnoj politici :-D
I citaj sta pise a ne ono sto bi ti volio da je napisano da bi tebi bilo lakse odgovoriti.Nigdje nisam ni napisao da su Kurdi odgovorni za genocid nad Jermenima nego da su medju glavnim izvodjacima radova.Sto,naravno,ne amnestira Turke za isti.
Rijec je o Bosnjacima u Banjaluci koji su apsolutna manjina.

Ili hajmo uzeti kao primjer Bosnjake iz Sandzaka. Da li se Zukorlic kocka sa sudbinom Bosnjaka kada kaze da je Srbija odgovorna za rat u Jugoslaviji, kada kaze da Sandzak treba dobiti autonomiju, da se treba ujediniti...!??

Sta ti je znacilo 'kocka se sa sudbinom naroda'?

Evo, kazi, da ne nagadjam bezveze...
Co0l

#2266 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Ne kocka se Tokic,kocka se Dodik.Nisi u stanju ni najjednostavniju analogiju da skontas a razglabo bi o globalnoj politici :-D

Ili hajmo uzeti kao primjer Bosnjake iz Sandzaka. Da li se Zukorlic kocka sa sudbinom Bosnjaka kada kaze da je Srbija odgovorna za rat u Jugoslaviji, kada kaze da Sandzak treba dobiti autonomiju, da se treba ujediniti...!??

Rizukuje da separatistickim izjavama i politikom dovede do rata sirih razmjera u kojem bi njegov narod pretrpio velike gubitke a ishod takvog rata bi bio krajnje neizvjestan.Umjesto da smiruje situaciju.
Kikibombona

#2267 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:

Rizukuje da separatistickim izjavama i politikom dovede do rata sirih razmjera u kojem bi njegov narod pretrpio velike gubitke a ishod takvog rata bi bio krajnje neizvjestan.Umjesto da smiruje situaciju.
Hmmm... Zar da muftiju ovako optuzis? :D

Ha, jebes ga, sve je u zivotu rizik. Rizikovao je Alija Izetbegovic, rizikovao je Nelson Mendela, rizikovao je Martin Luter King, rizikovao je Jaser Arafat...

Covjek se bori za slobodu, bori se protiv drzave koja kurdskoj djeci namece zakletvu 'Mi smo Turci...'... I ti bi se u Banjaluci borio protiv toga da ti dijete farba jaja, da slavi krsne slave... itd...

Kurdi nisu narod koji ce saviti siju, mada bi bilo mudro kada bi se strpili i jos neko vrijeme bez reakcije trpili ponizenja... Demografski osvajaju Anadoliju!
Co0l

#2268 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Hmmm... Zar da muftiju ovako optuzis? :D

Ha, jebes ga, sve je u zivotu rizik. Rizikovao je Alija Izetbegovic, rizikovao je Nelson Mendela, rizikovao je Martin Luter King, rizikovao je Jaser Arafat...

Covjek se bori za slobodu, bori se protiv drzave koja kurdskoj djeci namece zakletvu 'Mi smo Turci...'... I ti bi se u Banjaluci borio protiv toga da ti dijete farba jaja, da slavi krsne slave... itd...

Kurdi nisu narod koji ce saviti siju, mada bi bilo mudro kada bi se strpili i jos neko vrijeme bez reakcije trpili ponizenja... Demografski osvajaju Anadoliju!
Kakav muftija,kurci-palci...
Nije frka,neka rizikuje,ali onda krivicu za zrtve takve politike adresiraj na pravu adresu.
choxnox

#2269 Re: Republika Turska

Post by choxnox »

Arteta wrote:
choxnox wrote:
Pogledaj malo bolje
Nisi odgovorio s obzirom da je moje pitanje doslo nakon tvog odgovora na sasvim drugo pitanje. Znaci ponavljam: pitanje je bilo zasto 45,5% gradjana ne izlazi na izbore? Nemoj da mi opet odgovaras zasto njih 54,5% izlazi :lol:

Znam ja da ti dobro znas sta te pitam, ali izbjeci odgovor je najlakse ako se napravis glup...
budza

#2270 Re: Republika Turska

Post by budza »

ocekujem da turska (sa iranom po mogucosti) krene u uspostavi trajnog mira u siriji i iraku.
nakon toga da nastave sa ciscenjem kancera i musliamanskih despota.
Kikibombona

#2271 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Nije frka,neka rizikuje,ali onda krivicu za zrtve takve politike adresiraj na pravu adresu.
Protiv zla se mora boriti!

Image
Arteta

#2272 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

choxnox wrote:
Arteta wrote:
choxnox wrote:
Pogledaj malo bolje
Nisi odgovorio s obzirom da je moje pitanje doslo nakon tvog odgovora na sasvim drugo pitanje. Znaci ponavljam: pitanje je bilo zasto 45,5% gradjana ne izlazi na izbore? Nemoj da mi opet odgovaras zasto njih 54,5% izlazi :lol:

Znam ja da ti dobro znas sta te pitam, ali izbjeci odgovor je najlakse ako se napravis glup...
Odgovorio sam ti, 45% njih ne izlazi zato sto su glupi jer da su pametni osnovali bi jaku politicku stranku.
Co0l

#2273 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Image
Terorizmom i separatizmom sigurno ne.

Ove fejsbuk slicice i slicne gluposti nisu argument.
Kikibombona

#2274 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:

Nelson Mandela's Message for Kurds (1997): "I am a part of the Kurdish struggle"

Ubitacno receno, kako samo Mandela zna! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by Kikibombona on 05/12/2015 17:58, edited 1 time in total.
Arteta

#2275 Re: Republika Turska

Post by Arteta »

Co0l wrote:
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:

Image

Sta je to lose u separatizmu?
Post Reply