BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Benq

#2251 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Officer Crabtree wrote:Aktivirao karticu... sačekao 10tak minuta, došla poruka da mi daju bonus i kad bude trebalo da mogu dokupiti više.
Hmm zanimljivo.. nista sacekat cu tih 24 sata pa cu vidjeti , mozda jer je nedelja pa im sistem spava :D
radiša

#2252 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

moguce da su postavili neke samo sto znaju dici slusalicu i evidentirati problem,posto je nedelja, oni malo iskusniji odmaraju. :D
Benq

#2253 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:moguce da su postavili neke samo sto znaju dici slusalicu i evidentirati problem,posto je nedelja, oni malo iskusniji odmaraju. :D
Ma ova teta sto se javila cuje se po glasu da je nesigurna :) , al hajd nije mi hica sacekat cu , ako nista ujutro zovem opet.
radiša

#2254 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

a sta uradi sa drugom karticom,kad sam uzimao bile su dvije unutra?ako si dobio dvije pokusaj drugu registrovat pa nazvat nakon 15 minuta da vidis sta ce ti reci gospođa :D
Benq

#2255 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

radiša wrote:a sta uradi sa drugom karticom,kad sam uzimao bile su dvije unutra?ako si dobio dvije pokusaj drugu registrovat pa nazvat nakon 15 minuta da vidis sta ce ti reci gospođa :D
Drugu karticu sam dao bratu posto je i kod njega dual sim telefon , aktivirao je , podesio APN, poslao poruku za GPRS i aktivirao. On je prvi pozvao podrsku da pita u vezi interneta i isti je odgovor dobio : "poruku za Bonus MB cete primiti unutar 24h". Bas maloprije sam otisao i na njihov FB Page i isto se u Aprilu dosta raje zalilo sto nisu odmah dobili Bonus ali im je odgovoreno da ce poruka doci kroz 24h i sve ok.
kloniran

#2256 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Benq wrote:
radiša wrote:moguce da su postavili neke samo sto znaju dici slusalicu i evidentirati problem,posto je nedelja, oni malo iskusniji odmaraju. :D
Ma ova teta sto se javila cuje se po glasu da je nesigurna :) , al hajd nije mi hica sacekat cu , ako nista ujutro zovem opet.
i ja sam cekao nekoliko sati do bonusa vazno je da ce doci, a i ja sam bio nestrpljiv pa sam dokupio gigu za marku :D

edit: postavi upozorenje na kolicinu podataka, jer ne salju upozorenje sms-om kad se potrosi :-D
hakazvaka

#2257 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by hakazvaka »

Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
Benq

#2258 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

hakazvaka wrote:Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
Postavis limit u opcijama telefona i cim dodjes do npr 500MB ne da ti dalje , ista stvar je i sa BHT-om , masa raje se na to zali , aktiviras net na 24h i ne dobijes nikakvu obavijest da je vrijeme isteklo ili da si mozda prekoracio odredjeni iznos , nego lagano klepaju po usima. To ne valja ni kod jednog operatera zato treba biti maksimalno oprezan.
krakatoa

#2260 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Cccc nikad pameti doći nećeš. Popis stanovništva pokazao da je porastao broj stanovnika Banovića i to isključivo tvojom zaslugom. Svaka čast. Svaki dan vas je sve više :D

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
krakatoa

#2261 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

musstafa wrote:
Benq wrote:
hakazvaka wrote:Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
Postavis limit u opcijama telefona i cim dodjes do npr 500MB ne da ti dalje , ista stvar je i sa BHT-om , masa raje se na to zali , aktiviras net na 24h i ne dobijes nikakvu obavijest da je vrijeme isteklo ili da si mozda prekoracio odredjeni iznos , nego lagano klepaju po usima. To ne valja ni kod jednog operatera zato treba biti maksimalno oprezan.
još gore jer državni uhljupi šalju sms ali sa zakašnjenjem pa jos gore ti čekaš, mislis imas fore, a ono istekli, a majmuni bht poput ovog degenerika gore, ne salju sms, odnosno sa zakasnjenjem
Prijavljen post zbog: Kršenje pravila foruma

krakatoa

#2262 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Benq wrote:
Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.

Benq

#2263 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

krakatoa wrote: Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.

Moze i te kako , prije je sasvim normalno radilo , moj brat je tako internet koristio svakodnevno, sad odjednom to vise nije tehnicki moguce :roll:
krakatoa

#2264 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

Benq wrote:
krakatoa wrote: Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.

Moze i te kako , prije je sasvim normalno radilo , moj brat je tako internet koristio svakodnevno, sad odjednom to vise nije tehnicki moguce :roll:
Nekad dođe nekad ne. Jednostavno je nemoguće garantovati pouzdanost. Brzina 3G mreže BHT-a je do 40 MBit/s (HSPA 2+) i dok tebi stiže poruka i dok je otvaraš telefon može potrošiti preko 20 MB. Zbog toga kodovi su najsigurniji ;).
Jedino ako imaš neko smeće od telefona tipa Oukitel i sl. gdje ne rade kodovi, to je već "viša sila" :D.
Benq

#2265 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

krakatoa wrote: Nekad dođe nekad ne. Jednostavno je nemoguće garantovati pouzdanost. Brzina 3G mreže BHT-a je do 40 MBit/s (HSPA 2+) i dok tebi stiže poruka i dok je otvaraš telefon može potrošiti preko 20 MB. Zbog toga kodovi su najsigurniji ;).

To je svakako i najsigurniji nacin provjere stanja preostalih MB , cak i da su poruke 100% azurne i da u sekundu javljaju da ce isteci ili da je potrosen iznos , treba ipak provjeravati , 2-3 puta dnevno nista ne kosta. To je inace veliki minus svim operaterima ali hajd popravit ce se valjda nekad..
rodjeni_95

#2266 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rodjeni_95 »

Benq wrote:

Ja koristim akciju 1 GB = 1 KM pa skoro od početka i kad hoću da provjerim koliko mi je ostalo kucam *108*7*1# i nema nikakvih problema. Ali što ostali kažu kada istekne vrijeme ne šalju poruku odmah, meni recimo pošalju oko 1 ujutro da mi usluga više ne važi a ona to prestala oko 21 h :D samo što im ja ne dam da me navuku :lol:
krakatoa

#2267 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by krakatoa »

Benq wrote:
krakatoa wrote: Nekad dođe nekad ne. Jednostavno je nemoguće garantovati pouzdanost. Brzina 3G mreže BHT-a je do 40 MBit/s (HSPA 2+) i dok tebi stiže poruka i dok je otvaraš telefon može potrošiti preko 20 MB. Zbog toga kodovi su najsigurniji ;).

To je svakako i najsigurniji nacin provjere stanja preostalih MB , cak i da su poruke 100% azurne i da u sekundu javljaju da ce isteci ili da je potrosen iznos , treba ipak provjeravati , 2-3 puta dnevno nista ne kosta. To je inace veliki minus svim operaterima ali hajd popravit ce se valjda nekad..
Jedino rješenje po meni je neka real-time aplikacija koja sadrži widget i koja prikazuje realno stanje obračunato njihovom OJ. Ove aplikacije na telefonima isto nisu pouzdaje jer oni obračunavanju saobraćaj sa OJ od 1 bit/s a BHT i ostali operateri imaju OJ od 100 Kbit/s ako se ne varam.

krakatoa

#2268 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

rodjeni_95 wrote:
Benq wrote:

Ja koristim akciju 1 GB = 1 KM pa skoro od početka i kad hoću da provjerim koliko mi je ostalo kucam *108*7*1# i nema nikakvih problema. Ali što ostali kažu kada istekne vrijeme ne šalju poruku odmah, meni recimo pošalju oko 1 ujutro da mi usluga više ne važi a ona to prestala oko 21 h :D samo što im ja ne dam da me navuku :lol:
Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo :)

Benq

#2269 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

krakatoa wrote: Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo :)

To je najbolja opcija :D , aktiviras veceras u 22h , sutra navece deaktiviras u 21:30 , sto je sigurno - sigurno je :mrgreen:
krakatoa

#2270 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by krakatoa »

Benq wrote:
krakatoa wrote: Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo :)

To je najbolja opcija :D , aktiviras veceras u 22h , sutra navece deaktiviras u 21:30 , sto je sigurno - sigurno je :mrgreen:
Upravo ;). Tako ja radim i nikad nema problema :)

radiša

#2271 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

desi se da covjek jednostavno zaboravi kad je aktivirao bez obzira sto postoje kodovi za provjeru stanja.tako se meni desilo par puta,jednostavno zaboravio...
rodjeni_95

#2272 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rodjeni_95 »

krakatoa wrote:

Ja jednom zaboravim kupiti 1 GB a upalim 3G... Jedva dočekali da me oderu :D nakon 2 minuta gledanja YTa sjetim se toga, izgasim 3G, provjerim kredit kad mi uzeli 9KM

Poruka: ne palite 3G ako nemate kupljene Mb-e ili neki bonus :lol:
krakatoa

#2273 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by krakatoa »

rodjeni_95 wrote:
krakatoa wrote:

Ja jednom zaboravim kupiti 1 GB a upalim 3G... Jedva dočekali da me oderu :D nakon 2 minuta gledanja YTa sjetim se toga, izgasim 3G, provjerim kredit kad mi uzeli 9KM

Poruka: ne palite 3G ako nemate kupljene Mb-e ili neki bonus :lol:
Upravo. Komercijalna cijena je 80 fen/mb.

rodjeni_95

#2274 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rodjeni_95 »

musstafa wrote:
nije problem samo vremenski nego i količinski, pišljivih 50 MB kolko uglavnom raja dokupljuje kod bht degenerika za pola marke, možeš potrošit za dva tri minuta
Imaš sad akciju do 23.07. čini mi se, 1GB ti je 1KM, meni sa upaljenom 3G mrežom uvijek ostane po 200-300 ponekad i više Mb-a (s tim da ponekad gasim mobilne podatke)
krakatoa

#2275 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by krakatoa »

rodjeni_95 wrote:
musstafa wrote:
nije problem samo vremenski nego i količinski, pišljivih 50 MB kolko uglavnom raja dokupljuje kod bht degenerika za pola marke, možeš potrošit za dva tri minuta
Imaš sad akciju do 23.07. čini mi se, 1GB ti je 1KM, meni sa upaljenom 3G mrežom uvijek ostane po 200-300 ponekad i više Mb-a (s tim da ponekad gasim mobilne podatke)
Biće sigurno još akcija i sudeći po došadašnjem trendu trebala bi i Ultra doživjeti promjene na bolje posebno u polju mobilnog neta. Živi bili pa vidjeli :)

Post Reply