Hmm zanimljivo.. nista sacekat cu tih 24 sata pa cu vidjeti , mozda jer je nedelja pa im sistem spavaOfficer Crabtree wrote:Aktivirao karticu... sačekao 10tak minuta, došla poruka da mi daju bonus i kad bude trebalo da mogu dokupiti više.
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- Benq
#2251 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
- radiša
#2252 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
moguce da su postavili neke samo sto znaju dici slusalicu i evidentirati problem,posto je nedelja, oni malo iskusniji odmaraju. 
- Benq
#2253 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma ova teta sto se javila cuje se po glasu da je nesigurnaradiša wrote:moguce da su postavili neke samo sto znaju dici slusalicu i evidentirati problem,posto je nedelja, oni malo iskusniji odmaraju.
- radiša
#2254 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
a sta uradi sa drugom karticom,kad sam uzimao bile su dvije unutra?ako si dobio dvije pokusaj drugu registrovat pa nazvat nakon 15 minuta da vidis sta ce ti reci gospođa 
- Benq
#2255 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Drugu karticu sam dao bratu posto je i kod njega dual sim telefon , aktivirao je , podesio APN, poslao poruku za GPRS i aktivirao. On je prvi pozvao podrsku da pita u vezi interneta i isti je odgovor dobio : "poruku za Bonus MB cete primiti unutar 24h". Bas maloprije sam otisao i na njihov FB Page i isto se u Aprilu dosta raje zalilo sto nisu odmah dobili Bonus ali im je odgovoreno da ce poruka doci kroz 24h i sve ok.radiša wrote:a sta uradi sa drugom karticom,kad sam uzimao bile su dvije unutra?ako si dobio dvije pokusaj drugu registrovat pa nazvat nakon 15 minuta da vidis sta ce ti reci gospođa
- kloniran
#2256 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i ja sam cekao nekoliko sati do bonusa vazno je da ce doci, a i ja sam bio nestrpljiv pa sam dokupio gigu za markuBenq wrote:Ma ova teta sto se javila cuje se po glasu da je nesigurnaradiša wrote:moguce da su postavili neke samo sto znaju dici slusalicu i evidentirati problem,posto je nedelja, oni malo iskusniji odmaraju., al hajd nije mi hica sacekat cu , ako nista ujutro zovem opet.
edit: postavi upozorenje na kolicinu podataka, jer ne salju upozorenje sms-om kad se potrosi
- hakazvaka
#2257 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
- Benq
#2258 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Postavis limit u opcijama telefona i cim dodjes do npr 500MB ne da ti dalje , ista stvar je i sa BHT-om , masa raje se na to zali , aktiviras net na 24h i ne dobijes nikakvu obavijest da je vrijeme isteklo ili da si mozda prekoracio odredjeni iznos , nego lagano klepaju po usima. To ne valja ni kod jednog operatera zato treba biti maksimalno oprezan.hakazvaka wrote:Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
-
channel10
#2259 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Tako je i na BHT. Sve je to isto.
- krakatoa
#2260 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cccc nikad pameti doći nećeš. Popis stanovništva pokazao da je porastao broj stanovnika Banovića i to isključivo tvojom zaslugom. Svaka čast. Svaki dan vas je sve više 
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
- krakatoa
#2261 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prijavljen post zbog: Kršenje pravila forumamusstafa wrote:još gore jer državni uhljupi šalju sms ali sa zakašnjenjem pa jos gore ti čekaš, mislis imas fore, a ono istekli, a majmuni bht poput ovog degenerika gore, ne salju sms, odnosno sa zakasnjenjemBenq wrote:Postavis limit u opcijama telefona i cim dodjes do npr 500MB ne da ti dalje , ista stvar je i sa BHT-om , masa raje se na to zali , aktiviras net na 24h i ne dobijes nikakvu obavijest da je vrijeme isteklo ili da si mozda prekoracio odredjeni iznos , nego lagano klepaju po usima. To ne valja ni kod jednog operatera zato treba biti maksimalno oprezan.hakazvaka wrote:Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
- krakatoa
#2262 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.Benq wrote:Postavis limit u opcijama telefona i cim dodjes do npr 500MB ne da ti dalje , ista stvar je i sa BHT-om , masa raje se na to zali , aktiviras net na 24h i ne dobijes nikakvu obavijest da je vrijeme isteklo ili da si mozda prekoracio odredjeni iznos , nego lagano klepaju po usima. To ne valja ni kod jednog operatera zato treba biti maksimalno oprezan.hakazvaka wrote:Negativno iskustvo sa ERONET/haloo: nakon istrosenog (ili isteka) bilo kojeg bonusa / dokupljenog interneta, ne salju obavijest da je isti potrosen/istekao, nego samo lagano nastavi trositi kredit... ciganija
- Benq
#2263 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moze i te kako , prije je sasvim normalno radilo , moj brat je tako internet koristio svakodnevno, sad odjednom to vise nije tehnicki mogucekrakatoa wrote: Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.
- krakatoa
#2264 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nekad dođe nekad ne. Jednostavno je nemoguće garantovati pouzdanost. Brzina 3G mreže BHT-a je do 40 MBit/s (HSPA 2+) i dok tebi stiže poruka i dok je otvaraš telefon može potrošiti preko 20 MB. Zbog toga kodovi su najsigurnijiBenq wrote:Moze i te kako , prije je sasvim normalno radilo , moj brat je tako internet koristio svakodnevno, sad odjednom to vise nije tehnicki mogucekrakatoa wrote: Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.
Jedino ako imaš neko smeće od telefona tipa Oukitel i sl. gdje ne rade kodovi, to je već "viša sila"
- Benq
#2265 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To je svakako i najsigurniji nacin provjere stanja preostalih MB , cak i da su poruke 100% azurne i da u sekundu javljaju da ce isteci ili da je potrosen iznos , treba ipak provjeravati , 2-3 puta dnevno nista ne kosta. To je inace veliki minus svim operaterima ali hajd popravit ce se valjda nekad..krakatoa wrote: Nekad dođe nekad ne. Jednostavno je nemoguće garantovati pouzdanost. Brzina 3G mreže BHT-a je do 40 MBit/s (HSPA 2+) i dok tebi stiže poruka i dok je otvaraš telefon može potrošiti preko 20 MB. Zbog toga kodovi su najsigurniji.
-
rodjeni_95
#2266 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Benq wrote:Moze i te kako , prije je sasvim normalno radilo , moj brat je tako internet koristio svakodnevno, sad odjednom to vise nije tehnicki mogucekrakatoa wrote: Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.
Ja koristim akciju 1 GB = 1 KM pa skoro od početka i kad hoću da provjerim koliko mi je ostalo kucam *108*7*1# i nema nikakvih problema. Ali što ostali kažu kada istekne vrijeme ne šalju poruku odmah, meni recimo pošalju oko 1 ujutro da mi usluga više ne važi a ona to prestala oko 21 h
- krakatoa
#2267 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen
Jedino rješenje po meni je neka real-time aplikacija koja sadrži widget i koja prikazuje realno stanje obračunato njihovom OJ. Ove aplikacije na telefonima isto nisu pouzdaje jer oni obračunavanju saobraćaj sa OJ od 1 bit/s a BHT i ostali operateri imaju OJ od 100 Kbit/s ako se ne varam.Benq wrote:To je svakako i najsigurniji nacin provjere stanja preostalih MB , cak i da su poruke 100% azurne i da u sekundu javljaju da ce isteci ili da je potrosen iznos , treba ipak provjeravati , 2-3 puta dnevno nista ne kosta. To je inace veliki minus svim operaterima ali hajd popravit ce se valjda nekad..krakatoa wrote: Nekad dođe nekad ne. Jednostavno je nemoguće garantovati pouzdanost. Brzina 3G mreže BHT-a je do 40 MBit/s (HSPA 2+) i dok tebi stiže poruka i dok je otvaraš telefon može potrošiti preko 20 MB. Zbog toga kodovi su najsigurniji.
- krakatoa
#2268 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemorodjeni_95 wrote:Benq wrote:Moze i te kako , prije je sasvim normalno radilo , moj brat je tako internet koristio svakodnevno, sad odjednom to vise nije tehnicki mogucekrakatoa wrote: Poruka ne može doći u realnom vremenu, tehnički nemoguće. Zato imate kodove za provjeru i ne vidim razloga za postojanje SMS poruke. Kod za proveru je: *108*redni broj opcije*1# i poziv.
Ja koristim akciju 1 GB = 1 KM pa skoro od početka i kad hoću da provjerim koliko mi je ostalo kucam *108*7*1# i nema nikakvih problema. Ali što ostali kažu kada istekne vrijeme ne šalju poruku odmah, meni recimo pošalju oko 1 ujutro da mi usluga više ne važi a ona to prestala oko 21 hsamo što im ja ne dam da me navuku
- Benq
#2269 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To je najbolja opcijakrakatoa wrote: Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo
- krakatoa
#2270 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen
UpravoBenq wrote:To je najbolja opcijakrakatoa wrote: Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo
Sent from my LG-H440n using Tapatalk, aktiviras veceras u 22h , sutra navece deaktiviras u 21:30 , sto je sigurno - sigurno je
- radiša
#2271 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
desi se da covjek jednostavno zaboravi kad je aktivirao bez obzira sto postoje kodovi za provjeru stanja.tako se meni desilo par puta,jednostavno zaboravio...
-
rodjeni_95
#2272 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja jednom zaboravim kupiti 1 GB a upalim 3G... Jedva dočekali da me oderukrakatoa wrote:
Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo
Poruka: ne palite 3G ako nemate kupljene Mb-e ili neki bonus
- krakatoa
#2273 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen
Upravo. Komercijalna cijena je 80 fen/mb.rodjeni_95 wrote:Ja jednom zaboravim kupiti 1 GB a upalim 3G... Jedva dočekali da me oderukrakatoa wrote:
Najbolje da zapamtiš kad si aktivirao i no problemo
Sent from my LG-H440n using Tapatalknakon 2 minuta gledanja YTa sjetim se toga, izgasim 3G, provjerim kredit kad mi uzeli 9KM
Poruka: ne palite 3G ako nemate kupljene Mb-e ili neki bonus
-
rodjeni_95
#2274 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imaš sad akciju do 23.07. čini mi se, 1GB ti je 1KM, meni sa upaljenom 3G mrežom uvijek ostane po 200-300 ponekad i više Mb-a (s tim da ponekad gasim mobilne podatke)musstafa wrote:
nije problem samo vremenski nego i količinski, pišljivih 50 MB kolko uglavnom raja dokupljuje kod bht degenerika za pola marke, možeš potrošit za dva tri minuta
- krakatoa
#2275 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen
Biće sigurno još akcija i sudeći po došadašnjem trendu trebala bi i Ultra doživjeti promjene na bolje posebno u polju mobilnog neta. Živi bili pa vidjelirodjeni_95 wrote:Imaš sad akciju do 23.07. čini mi se, 1GB ti je 1KM, meni sa upaljenom 3G mrežom uvijek ostane po 200-300 ponekad i više Mb-a (s tim da ponekad gasim mobilne podatke)musstafa wrote:
nije problem samo vremenski nego i količinski, pišljivih 50 MB kolko uglavnom raja dokupljuje kod bht degenerika za pola marke, možeš potrošit za dva tri minuta