V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
zrakomlat

#2251 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

bhnapoleon1 wrote:Zanimljiva stvar CNN navodi kako je Rusija , Srpski saveznik stavila veto na deklaraciju u UN.
BBC pise kako je ono sto se dogodilo Vucicu bilo ocekivano.
Chicagotribun pise kako je Vucic bio jednom ultranacionalista, navodi njegovu legendarnu izjavu.
Na NY times nisam nista nasao o napadu
Telegraph navodi da je komemoracija bila napeta kao i žalosna jer je Vucic nekada ultra-nacionalsit izabrao da joj prisustvuje. Naovde onu njegovu poruku prije puta, ali navode da je birao riječi i da nije koristio riječ genocid.
Pisu i ovo:
Look at those thousands of tombstones: is he not ashamed to say that this was not genocide?” said Hamida Dzanovic, whose husband was among those killed. “Is he not ashamed to come here?" she asked Associated Press news agency. Some people bore banners displaying Mr Vucic's own wartime quote: "For every killed Serb, we will kill 100 Bosniaks
AP Prenosi izjavu Ivice Dacica ali i da je podignut natpis sa Vucicevom ratnom izjavom. Kazu i da Srbi i bosanski Srbi odbijaju da se desio genocid.
Znači, tresla se gora, miš dobio po pi**i. Koliko god mediji mogu biti zlo, negdje ipak rade školovani i normalni novinari. Domaći huškački hebali-bi-se-za-klik mediji ne mogu u isti koš sa svjetskim.
Zastozato

#2252 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Zastozato »

hAZNADAR wrote:Ovo je ispalo bolje nego planirano.

Ruzno je citati vijest o incidentu, nasilju,... ali to je jedini nacin da se zna za nas i nas stav.

Nije ovo nikakav autogo, diplomatski minus,... jer su nasi politicari ga fino docekali pa cak i majke Srebrenice koje su ga okitile.

Narod je rekao svoje i nazalost transparent i demonstrativno okretanje ledja nije dovoljno. Medijima su transparenti neinteresantni,.. i nazalost ovo je jedini nacin da se cuje sta mislimo. Ponekad sa dzukelama ne mozes drugacije i ovo je jedini nacin da se zna sta Bosnjaci misle i o Vucicu i o srpskoj politici i o neprihvatanju Rezolucije.

Jer da nije bilo incidenta, poslije onako finog doceka bi Rusija ispala u pravu sa svojim vetom i pricom kako neprihvatanje rezolucije pridonosi pomirenju. A clanice koje su glasale za ispale budale kada vide kako negatora genocida docekujemo fino.

Nije ubijen niko, malo cetnik dobio po nosu - nije on bilo kakav srpski drzavnik - on je vrlo specijalan drzavnik ,.. i svijet zna sta mislimo i da imamo granicu. U politici ne postoji termin "divljaci" i arsin pravde po tom pitanju. Sve je samo interes i tu merhametluk, kultura, civiliacija,.. ne igraju veliku ulogu,... 20 god smo pokusavali biti civilizovani, okretali obraz na drugi samar, prizivali pravdu i moral,.. i vazda dobijali poneko tapsanje po glavi i naguz poslije.

Nema razloga za vrisku, sikiraciju, osude,... radije umnozite onaj video gdje poziva 100 muslimana za jednog Srbina, titlujte engleski,.. i plasirajte gdje stignete,.. - nek se zna ko je dobio danas po nosu.

Svaka cast! Konacno da neko kaze ono sto i ja mislim, da se osjecam ponosan sto sam Bosnjak, a dok sam citao izvinjenja pojedinih u momentu sam bio pozelio da uopce nisam Bosnjak. Nas merhamet je bolest koja se treba proucavati na studijima. Umjesto da se Vucicu zabrani dolazak zbog njegovih izjava, jedan sam od onih koji je ovdje na forumu to zagovarao, nasi se grle i ljube sa njim, a onda mu se izvinjavaju vise nego sto se on ili bilo ko od zvanicnika Srbije izvinjava zbog Genocida u Srebrenicu. Drago mi je da jos uvijek ima ponosnih Bosnjaka.
Last edited by Zastozato on 11/07/2015 16:30, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#2253 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dječak sa šibicama »

Kaze, pogodjen kamenom u usnu.

Pa ne mozes je promasiti, rekao bi neko zlonamjeran.
Drvosjeca iz Dejcica

#2254 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

dječak sa šibicama wrote:Koliko ja kontam, optuzuje Bakira za podstrekavanje.

Ne Kavazovica.
A gdje je Bakir pozivao na linč? U trenutku napada Kavazović je govorio. :shock:
karanana

#2255 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by karanana »

otekle su mu usne stvarno.
Juliuscezar

#2256 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Juliuscezar »

hAZNADAR wrote:
Kikibombona wrote:

Bosanske vlasti su napravile kardinalnu gresku sto su dozvolili dolazak Vucica. Jbg...
.
Upravo suprotno. U diplomatiji postoje pravila i zabrana dolaska bi bio minus. Plus sto se to desava u RS gdje se i Banjaluka pita.
Narod je rekao svoje. U najboljem momentu i na pravom mjestu.

Nek se zna.

A mediji ce vise spominjati rezoluciju u ovom kontekstu i nadam se i vucicevu biografiju, negiranje genocida,..

Kakva bruka, kakvi bakraci,.. sjeti se Banjaluke i kamenovanja staraca i stranih ambasadora gdje Murat poginu.
Ako nista gotovo svi su u kontekstu napada prenijeli izjavu o ubijanju 100 muslimana za 1 srbina.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2257 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama

#2258 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Ne Kavazovica.
A gdje je Bakir pozivao na linč? U trenutku napada Kavazović je govorio. :shock:
Pa kaze, sinoc je slusao federalne medije, valjda na to misli.
Partijaner

#2259 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Partijaner »

hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/majke-sr ... /150711078

http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150711088

Koliko znam od navijackih grupa Robijasi su isli organizovano.
Nemoj da bi rekao da su oni napali. ;-)
Artest

#2260 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Artest »

Ridjobradi i jest kriv...Diletant.
Drvosjeca iz Dejcica

#2261 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

dječak sa šibicama wrote:

Ne Kavazovica.
Pa kaze, sinoc je slusao federalne medije, valjda na to misli.
Nisam to upratio, ja sam skontao da misli na Kavazovića.

A šta je Bakir pričao sinoć, ima li neki link?
zrakomlat

#2262 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

Zastozato wrote:
hAZNADAR wrote:Ovo je ispalo bolje nego planirano.

Ruzno je citati vijest o incidentu, nasilju,... ali to je jedini nacin da se zna za nas i nas stav.

Nije ovo nikakav autogo, diplomatski minus,... jer su nasi politicari ga fino docekali pa cak i majke Srebrenice koje su ga okitile.

Narod je rekao svoje i nazalost transparent i demonstrativno okretanje ledja nije dovoljno. Medijima su transparenti neinteresantni,.. i nazalost ovo je jedini nacin da se cuje sta mislimo. Ponekad sa dzukelama ne mozes drugacije i ovo je jedini nacin da se zna sta Bosnjaci misle i o Vucicu i o srpskoj politici i o neprihvatanju Rezolucije.

Jer da nije bilo incidenta, poslije onako finog doceka bi Rusija ispala u pravu sa svojim vetom i pricom kako neprihvatanje rezolucije pridonosi pomirenju. A clanice koje su glasale za ispale budale kada vide kako negatora genocida docekujemo fino.

Nije ubijen niko, malo cetnik dobio po nosu - nije on bilo kakav srpski drzavnik - on je vrlo specijalan drzavnik ,.. i svijet zna sta mislimo i da imamo granicu. U politici ne postoji termin "divljaci" i arsin pravde po tom pitanju. Sve je samo interes i tu merhametluk, kultura, civiliacija,.. ne igraju veliku ulogu,... 20 god smo pokusavali biti civilizovani, okretali obraz na drugi samar, prizivali pravdu i moral,.. i vazda dobijali poneko tapsanje po glavi i naguz poslije.

Nema razloga za vrisku, sikiraciju, osude,... radije umnozite onaj video gdje poziva 100 muslimana za jednog Srbina, titlujte engleski,.. i plasirajte gdje stignete,.. - nek se zna ko je dobio danas po nosu.

Svaka cast! Konacno da neko kaze ono sto i ja mislim, da se osjecam ponosan sto sam Bosnjak, a dok sam citao izvinjenja pojedinih u momentu sam bio pozelio da uopce nisam Bosnjak. Nas merhamet je bolest koja se treba proucavati na studijima. Umjesto da se Vucicu zabrani dolazak zbog njegovih izjava, jedan sam od onih koji je ovdje na forumu to zagovarao, nasi se grle i ljube sa njim, a onda mu se izvinjavaju vise nego sto se on ili bilo ko od zvanicnika Srbije izvinjava zbog Genocida u Srebrenicu. Drago mi je da jos uvijek ima ponosnih Bosnjaka.
:thumbup: za oba posta :bih:
dječak sa šibicama

#2263 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Ne znam sta je Bakir pricao, Vucic je prilicno nejasan na ovoj konferenciji, nece da kaze koji navijaci, povisi glas kad govori o Bakiru, vidi se da je u soku.

Meni nije jasno, zasto je Vucic odnosno svi ti sa njim sto su bili, Pahor i ekipa, zasto su uopce usli medju masu naroda? ne kontam, otkud oni na putu prema onom brdu, sve kroz masu naroda.

Auta gore parkirana, znaci cekala su ih, ili su dovezena naknadno?
Drvosjeca iz Dejcica

#2264 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Bio sam veoma pristojno čak i srdačno dočekan od porodice žrtava, odmajki ubijenih, čak i Durakovića, ponašali smo se dostojanstveno, odogvorno. Predstavljao sam svoju zemlju onako kako bih voleo da uvijek predstavljam svoju Srvbiju, Kada sam dolazio sem nekoliko pogrda nije bilo problema. kada sam izlazio iz Fabrike akumulatora grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije počela da uzvikuje pogrde, a onda sa svih strana krenule su pretnje ubi Vučića, ubi četnika.
mmaar

#2265 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mmaar »

zrakomlat wrote:
bhnapoleon1 wrote:Zanimljiva stvar CNN navodi kako je Rusija , Srpski saveznik stavila veto na deklaraciju u UN.
BBC pise kako je ono sto se dogodilo Vucicu bilo ocekivano.
Chicagotribun pise kako je Vucic bio jednom ultranacionalista, navodi njegovu legendarnu izjavu.
Na NY times nisam nista nasao o napadu
Telegraph navodi da je komemoracija bila napeta kao i žalosna jer je Vucic nekada ultra-nacionalsit izabrao da joj prisustvuje. Naovde onu njegovu poruku prije puta, ali navode da je birao riječi i da nije koristio riječ genocid.
Pisu i ovo:
Look at those thousands of tombstones: is he not ashamed to say that this was not genocide?” said Hamida Dzanovic, whose husband was among those killed. “Is he not ashamed to come here?" she asked Associated Press news agency. Some people bore banners displaying Mr Vucic's own wartime quote: "For every killed Serb, we will kill 100 Bosniaks
AP Prenosi izjavu Ivice Dacica ali i da je podignut natpis sa Vucicevom ratnom izjavom. Kazu i da Srbi i bosanski Srbi odbijaju da se desio genocid.
Znači, tresla se gora, miš dobio po pi**i. Koliko god mediji mogu biti zlo, negdje ipak rade školovani i normalni novinari. Domaći huškački hebali-bi-se-za-klik mediji ne mogu u isti koš sa svjetskim.
Neprimjereno mjesto i vrijeme, ali ovaj incident je bio savrsena poruka da je pomirenje nemoguce graditi dok Srbi ne priznaju Genocid, suoce se sa svojom prosloscu i denacifikuju se, te da u procesu pomirenja ne mogu ucestvovati podstrekivaci i negatori Genocida kakaj je srpski fasist Vucic, koji se sada ogrnuo jagnjecom kozom.

Ovo ujedno pristaje uz argumente koje su u SB iznosili v. Britanija i druge zemlje i pokazuje da je prica koju su Srbi i njihova pravoslavna braca Rusi iznosili, samo jeftini pokusaj odbrane od neumoljivih cinjenica.

Ponavljam, zalim samo sto se desilo 11. jula u Potocarima i sto je podstrekivacu i negatoru Genocida Vucicu uopste dozvoljeno da se tu pojavi.
escobar__

#2266 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by escobar__ »

Ne može se pružat ruka pomirenja i prijateljstva, a ne priznavat zločin. Lik je takvo govno da mi je prosto nevjerovatno dokle ide taj njihov bezobrazluk i omalovažavanje onoga šta se ovdje dešavalo.
Partijaner

#2267 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Partijaner »

Bio sam veoma pristojno čak i srdačno dočekan od porodice žrtava, odmajki ubijenih, čak i Durakovića, ponašali smo se dostojanstveno, odogvorno. Predstavljao sam svoju zemlju onako kako bih voleo da uvijek predstavljam svoju Srvbiju, Kada sam dolazio sem nekoliko pogrda nije bilo problema. kada sam izlazio iz Fabrike akumulatora grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije počela da uzvikuje pogrde, a onda sa svih strana krenule su pretnje ubi Vučića, ubi četnika.
On misli na Torcidu iz Sandzaka, to je jasno.
Kikibombona

#2268 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Kikibombona »

Pickousti :lol:
House

#2269 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by House »

fina voditeljica na RTS
baxul

#2270 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by baxul »

čudno mi ovo sa torcidom pazarskom... nadam se da neće ovo iskoristit da "uvodi red" u sandžaku...
Drvosjeca iz Dejcica

#2271 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

dječak sa šibicama wrote:Ne znam sta je Bakir pricao, Vucic je prilicno nejasan na ovoj konferenciji, nece da kaze koji navijaci, povisi glas kad govori o Bakiru, vidi se da je u soku.

Meni nije jasno, zasto je Vucic odnosno svi ti sa njim sto su bili, Pahor i ekipa, zasto su uopce usli medju masu naroda? ne kontam, otkud oni na putu prema onom brdu, sve kroz masu naroda.

Auta gore parkirana, znaci cekala su ih, ili su dovezena naknadno?
Pa i mene to čudi, ono skroz konfuzno. Vajda će pojasniti kasnije. :oops:

Sa druge strane ovaj događaj treba gledati u konteksu dešavanja, nemojte zaboraviti da ja napadnuta kolona sa posmrtnim ostacima tokom prevoza u Potočare pa niko nije rekao to je toriristički napad. Vučić i Srbija kao obično seru šišarike naopako. :oops:
dječak sa šibicama

#2272 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

A sta Torcida iz Novog Pazara radi u Srebrenici? zasto ih organizatori nisu udaljili bar dalje od sluzbenog protokola, kad je jasno da su oni spremni napraviti nerede.

I jesu li oni normalni, shvataju li da ce sad postati lovina na svim stadionima u Srbiji.
zrakomlat

#2273 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

Divi vučića u janjećoj koži što smiruje situaciju. Prebacuje lopticu na novi pazar i tamošnje bošnjake, ovamo nema fajde.
sunceKOtepsija

#2274 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sunceKOtepsija »

dječak sa šibicama wrote:A sta Torcida iz Novog Pazara radi u Srebrenici? zasto ih organizatori nisu udaljili bar dalje od sluzbenog protokola, kad je jasno da su oni spremni napraviti nerede.

I jesu li oni normalni, shvataju li da ce sad postati lovina na svim stadionima u Srbiji.
a sad kao nisu?
vucic baca spinove
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2275 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hrasno38 »

Partijaner wrote:
hrasno38 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/majke-sr ... /150711078

http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150711088

Koliko znam od navijackih grupa Robijasi su isli organizovano.
Nemoj da bi rekao da su oni napali. ;-)
Ne ni slucajno!!!!...... samo znam da sam procitao na Klixu da su isli organizovano. Nemam pojma ko je napao i koje su grupe u pitanju.
Post Reply