Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦
-
archi_a
#2251 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
APR-40 proizvodnja:Rumunija
- insomnia78
#2252 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Sto pucaju u brdo?
[emoji4]
[emoji4]
- heckler
#2253 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Kod nas je APRA-40 model sa unapredjenim 6X6 kamionom u poredjenju sa APR-40.
Relativno nedavno nam je "gostovala" ekipa iz Rumunije i drzala trening za koristenje i odrzavanje. Ne sjecam se vise dobro ali mislim da je bilo nekoliko posjeta u relativno kratkom periodu.
http://mod.gov.ba/OS_BIH/struktura/Oper ... /?id=39675
Relativno nedavno nam je "gostovala" ekipa iz Rumunije i drzala trening za koristenje i odrzavanje. Ne sjecam se vise dobro ali mislim da je bilo nekoliko posjeta u relativno kratkom periodu.
-
archi_a
#2254 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Jedan te isti.
- atmel
#2256 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Može li neko ocijeniti o kojim vojnim vozilima se radi od traga na slici.heckler wrote:Kod nas je APRA-40 model sa unapredjenim 6X6 kamionom u poredjenju sa APR-40.
Koliko vidim ima jih nekih 10 komada.
-
zinga33
#2257 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Pozdrav dečki listajuci forum pronasao sam zanimljiv postova ovdje , naišao sam na predzadnjoj stranici sliku hammera koji su prolazili kroz Bihac i postavilo se tu i neko pitanje da li je jos nesto tu doslo uz njih , uglavnom mogu vam reci da sam vidio na istim onim kamionima topove ili haubice nisam stvarno siguran sta je jer su poprilicno velika bila gotovo preko citave prikolice , sada jel to vezano uz donaciju ili nesto nisam siguran ...
- heckler
#2258 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Steta sto nisi uslikaozinga33 wrote:Pozdrav dečki listajuci forum pronasao sam zanimljiv postova ovdje , naišao sam na predzadnjoj stranici sliku hammera koji su prolazili kroz Bihac i postavilo se tu i neko pitanje da li je jos nesto tu doslo uz njih , uglavnom mogu vam reci da sam vidio na istim onim kamionima topove ili haubice nisam stvarno siguran sta je jer su poprilicno velika bila gotovo preko citave prikolice , sada jel to vezano uz donaciju ili nesto nisam siguran ...
Mimo toga, prosle sedmice je americki vojni transportni avioni 4 puta slijetao u SA. Nisam nigdje procitao nikakvu vijest o tome niti sta donose ili odnose.
-
zinga33
#2259 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Steta i ja kazem bgm ali tako su brzo nekako prosli da nisam stigao ni mob izvaditi , ajd nadati se da ce jos sta naići pa budem slikaoheckler wrote:Steta sto nisi uslikaozinga33 wrote:Pozdrav dečki listajuci forum pronasao sam zanimljiv postova ovdje , naišao sam na predzadnjoj stranici sliku hammera koji su prolazili kroz Bihac i postavilo se tu i neko pitanje da li je jos nesto tu doslo uz njih , uglavnom mogu vam reci da sam vidio na istim onim kamionima topove ili haubice nisam stvarno siguran sta je jer su poprilicno velika bila gotovo preko citave prikolice , sada jel to vezano uz donaciju ili nesto nisam siguran ...
Mimo toga, prosle sedmice je americki vojni transportni avioni 4 puta slijetao u SA. Nisam nigdje procitao nikakvu vijest o tome niti sta donose ili odnose.
- drndalo
#2260 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Jebem mu misha, 5 min. mi je trebalo da skontam "od kakvog traga" na slici sta da skontam...? Drugarski te ispravljam, pravilno je reci "otraga/straga", u oba slucaja jedna rijec, nije dvije...atmel wrote:Može li neko ocijeniti o kojim vojnim vozilima se radi od traga na slici.heckler wrote:Kod nas je APRA-40 model sa unapredjenim 6X6 kamionom u poredjenju sa APR-40.
Koliko vidim ima jih nekih 10 komada.
Ono su FAPovi, nastali na bazi Mercedesa, vjerovatno oni iz JNA koji su i tada nosili na sebi VBRove... FAP 2026 vjerovatno, ili tako nesto.
- atmel
#2261 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Hvala na odgovoru. Više me je zanimalo dali su samo kamioni ili na sebi nose VBR-ove.
- agent_zero
#2264 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Hajde za promjenu je lijepo vidjeti jedinice i sa m4 karabinima.
-
archi_a
#2265 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Komplet VP, deklarisane jedinice, rotacije. Na kraju će svi imati M4.
A i da ne bude, puška je puška. Vatrena moć je vatrena moć. I jedna i druga pogađaju. I M16 i M4.
Na stranu sad, veličina puške, to što izgleda fancy i što je lakša za nositi.
A i da ne bude, puška je puška. Vatrena moć je vatrena moć. I jedna i druga pogađaju. I M16 i M4.
-
Dell 1
#2266 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Slazem se, ustvari M16 je odlicna puska jedina zamjerka i ono sto treba da promjene jeste ovaj stari okvir od 20 metaka.archi_a wrote:Komplet VP, deklarisane jedinice, rotacije. Na kraju će svi imati M4.
- mirsek
#2268 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Taj okvir od 20 metaka se uglavnom nosi na obuci, vjezbama tj. kad je puska prazna.Dell 1 wrote:Slazem se, ustvari M16 je odlicna puska jedina zamjerka i ono sto treba da promjene jeste ovaj stari okvir od 20 metaka.archi_a wrote:Komplet VP, deklarisane jedinice, rotacije. Na kraju će svi imati M4.
Okvir od 30 metaka se koristi na strazama i bojevom gadjanju kad je puska napunjena bojevom municijom.
-
Al-Batros
-
mehoxy
#2271 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Kljucna rijec proizvodilo. Koliko ja znam, od pocetka rata pa do sad, BNT nije proizveo niti jedan VLR. Dio problema je sigurno u tome sto ne mozemo proizvesti vlastiti SUV. Doduse, nije to svakako previse vazno jer "nasa" vojska, mozda "savjetovana" od "izuzetno prijateljski" nastrojene medjunarodne zajednice, preferira kupovati i koristiti strano smece radije nego nase proizvode koji bi nekim cudom mozda bili i kvalitetniji.
Drzim fige da ona haubica ispadne kako treba.
- drndalo
#2272 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Prosjaci obicno i nisu bas u prilici birati sta bi htjeli... A mi to jesmo, i mentalno, i finansijski...mehoxy wrote:Kljucna rijec proizvodilo. Koliko ja znam, od pocetka rata pa do sad, BNT nije proizveo niti jedan VLR. Dio problema je sigurno u tome sto ne mozemo proizvesti vlastiti SUV. Doduse, nije to svakako previse vazno jer "nasa" vojska, mozda "savjetovana" od "izuzetno prijateljski" nastrojene medjunarodne zajednice, preferira kupovati i koristiti strano smece radije nego nase proizvode koji bi nekim cudom mozda bili i kvalitetniji.
-
asker
- atmel
#2274 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Pitaj komšiju ako ti nije teško koliko je ovih transportera u operativnom stanju i na kojim lokacijama su sve rasporedjeni.
-
asker
#2275 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine
Hocu, za ovo sam ga pitao (sa slika) na Dubravama je bilo.atmel wrote:Pitaj komšiju ako ti nije teško koliko je ovih transportera u operativnom stanju i na kojim lokacijama su sve rasporedjeni.