FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
Drinski

#2251 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

almir90 wrote: Ne može on kladionice zatvoriti, ipak svako ima pravo da otvara šta želi, demokratija je. I neće se taj problem u narodu vezano za kocku riješiti ako se zatvore kockarnice i kladionice, naprotiv samo će se desiti bum ilegalnih objekata po raznim šupama i podrumima.
ma nije tacno, pa u Americi ne mozes na svakom mjesto otvoriti ono to ti zelis, nema to veze sa demokartijom nego sa tim sto Fadil jadan to ne zna, pa vidis da se lik bavio privatizacijom tako što je pravio tenkovske motore.
Ne slažem se što se petlja u ovakve stvari, nije njegovo da određuje ko će na šta pare da troši, ali realnost jeste da se ljudi mnogo zadužuju da bi kupili skup telefon, 100" LCD, Audija od kojeg će komšije pući poprijeko. Ja kredite podržavam samo vezano za stambena pitanja, ovo sve ostalo je preseravanje. Vlada je u tome kriva jer nije u stanju napraviti takvo stanje u društvu da se takve stvari mogu lakše priuštiti. Ali, kad pogledamo da zapravo bankarski sektor upravlja cijelom svjetskom ekonomijom, nemamo šta bolje ni očekivati. I ovi uhljebi vole živiti od kredita, a ko će to sve vratiti, nije bitno.
Ja cu prvi i uvijek podrzati onog premijera, koji kaze da mi trebamo da puno ucimo, puno radimo i puno stedimo, mnogo vise nego do sada. Ovaj ipak ne salje takvu poruku.
almir90

#2252 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

Drinski wrote: Ja cu prvi i uvijek podrzati onog premijera, koji kaze da mi trebamo da puno ucimo, puno radimo i puno stedimo, mnogo vise nego do sada. Ovaj ipak ne salje takvu poruku.
Kada budemo imali jednog takvog premijera, koji će na sebi pokazati kako treba da se živi i radi, a ne samo citirati nekoga. Slažem se, ali kada ćemo mi takvoga dočekati? Možda ja i ne doživim to. :lol:
Drinski

#2253 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

almir90 wrote:
Drinski wrote: Ja cu prvi i uvijek podrzati onog premijera, koji kaze da mi trebamo da puno ucimo, puno radimo i puno stedimo, mnogo vise nego do sada. Ovaj ipak ne salje takvu poruku.
Kada budemo imali jednog takvog premijera, koji će na sebi pokazati kako treba da se živi i radi, a ne samo citirati nekoga. Slažem se, ali kada ćemo mi takvoga dočekati? Možda ja i ne doživim to. :lol:
čekaj, pa imam ja namjeru da budem premijer :D , nemoj umirati prije izbora.
The BEN10

#2254 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

zateznistub wrote:jebe fadil, ne vadi...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-no ... /160121054
Osladilo se čoeku, mora se priznati. :lol: :evil:
almir90

#2255 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

Drinski wrote: čekaj, pa imam ja namjeru da budem premijer :D , nemoj umirati prije izbora.
Hoćeš ti iz vlastitog primjera predlagati, ili samo pametovanje kao i trenutni premijer? :D
nide veze

#2256 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by nide veze »

koliko je SDA dobila stotina glasova na proslim izborima.....glasali ste za fadila....zasluzujete fadila....na slijedecim glasajte za fahru koji je isti, a nije mi jasno koji mentalni sklop treba imati pa glasati za "zastitnike bosnjackih interesa"...sada uzivajmo...
Drinski

#2257 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Drinski »

almir90 wrote:
Drinski wrote: čekaj, pa imam ja namjeru da budem premijer :D , nemoj umirati prije izbora.
Hoćeš ti iz vlastitog primjera predlagati, ili samo pametovanje kao i trenutni premijer? :D
Svima cu vam povecati godisnji odmor, a sto se tiče onih koji ne rade, oni će još manje da rade. :lol:
jasko_ba

#2258 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by jasko_ba »

MA treba se zajebavati sa idiotima, samo je pitanje da li ce ih ljudi kazniti na izborima uskoro? Ovako nesto u normalnim drzava znaci da gubis izbore ko nikad. Ali gledajuci Bosnu, Fadil i ekipa ce dobiti jos veci broj glasova. :sad:
Last edited by jasko_ba on 21/01/2016 13:23, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#2259 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Bloo »

Ja najozbiljnije ne razumijem šta je htio da kaže

"Postoji kreacija koja to generiše, odnosno jednu takvu bezazlenu informaciju. Mi Bosanci znamo da pijemo najviše kafe i to nije nikakva tajna. Potpuno je kreirana takva informacija i najmanje što bismo mi trebali je ući i boriti se protiv toga? Mi nemamo vremena za to i gledamo da uzroke takvog stanja otklonimo", zaključio je Novalić.
The BEN10

#2260 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

ultima_palabra wrote:I kada dođe Fadil da podvuče račun, oni kukaju kako ih kara i pristaje na muku. I neka ih kara... ja bih im još uši izvlačio dok to radim.
Ja bih rekao da upravo to radi. I još nas bičuje...
SpecialOffer

#2261 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by SpecialOffer »

Podrska za Fadila :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Ko god ima para za cigarete, alkohol i kladionicu, znaci dobro mu je.
edo_79

#2262 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

SpecialOffer wrote:Podrska za Fadila :thumbup: :thumbup: :thumbup:

A šta ćemo sa savjetnicima i šefovima kabineta za parlamentarce? Šta ćemo za one tete sa facom Buldoga u pošti, na bioru, itd itd itd .... Šta ćemo sa onim šalterušama u domovima zdravlja što heklaju??? ..... Šta ćemo sa audijima od 300.000 KM, sa desetinama hiljada maraka potrošenim na reprezentacije, gorivo, telefone, dame sumnjivog morala, dnevnice????

Šta s tim okane lijepe, a? ;-)
Alfons Kauders

#2263 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:

A šta ćemo sa savjetnicima i šefovima kabineta za parlamentarce? Šta ćemo za one tete sa facom Buldoga u pošti, na bioru, itd itd itd .... Šta ćemo sa onim šalterušama u domovima zdravlja što heklaju??? ..... Šta ćemo sa audijima od 300.000 KM, sa desetinama hiljada maraka potrošenim na reprezentacije, gorivo, telefone, dame sumnjivog morala, dnevnice????

necemo nista

narod je glasao za njega i njegove

slijedi da im to ne smeta... nimalo...

kao sto im ne smeta da im voljeni premijer sere jer se usudjuju popit kafu i zapalit... i jos im pride prigovara sto ne stancaju dovoljno djece... (valjda se sikiraju da nece imati dovoljno ovaca za sisanje ako se nastavi ovakvim tempom)
edo_79

#2264 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by edo_79 »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:

necemo nista

slijedi da im to ne smeta... nimalo...

kao sto im ne smeta da im voljeni premijer sere jer se usudjuju popit kafu i zapalit... i jos im pride prigovara sto ne stancaju dovoljno djece... (valjda se sikiraju da nece imati dovoljno ovaca za sisanje ako se nastavi ovakvim tempom)
Ovo je najžalosnije .... šta se sve može dobit jarane za janje koje je dato kao hedija i teferič dobar il mevlud...... to je čudo jedno :roll:
Banksy

#2265 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Neatčno, to je mit koji su sami lansirali.

Opći izbori 2014

(Od 50% izašlih)

SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE (275728) 27,79%
sumirprimus

#2266 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

Doso vakat bolje nemat nego imat.
statixx

#2267 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by statixx »

Bloo wrote:Ja najozbiljnije ne razumijem šta je htio da kaže

"Postoji kreacija koja to generiše, odnosno jednu takvu bezazlenu informaciju. Mi Bosanci znamo da pijemo najviše kafe i to nije nikakva tajna. Potpuno je kreirana takva informacija i najmanje što bismo mi trebali je ući i boriti se protiv toga? Mi nemamo vremena za to i gledamo da uzroke takvog stanja otklonimo", zaključio je Novalić.
Zamisli da premijer Ceske ruzi narod kako piju puno pive. :D
sumirprimus

#2268 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

Pijem picu i ljubicu...
sarajevo999999

#2269 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sarajevo999999 »

edo_79 wrote:
kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:Ma ovo je da ti pamet stane, takvo bahato pljuvanje u lice, neviđeno ...
bahatost je crvene odvela na prag gasenja...zeleni sad ulaze u isti vrtlog...
I to nisu svjesni kojom brzinom jure prema vrtlogu
Sljedece izbore dobija SDP, iskljucivo sto su najozbiljnija alternativa ovima. I neka ce, volio bih nego ista pa da malo vidimo potrosacke korpe zelenih.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2270 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

statixx wrote:
Bloo wrote:Ja najozbiljnije ne razumijem šta je htio da kaže

Zamisli da premijer Ceske ruzi narod kako piju puno pive. :D

nije baš isto...ne stoji to poredženje kolki god da je Fadilj kloc

česi prave pivu a mi kafu uvozimo
JThomas

#2271 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JThomas »

ipak nije ista ciljna grupa glasala za rahmetli SDP i ove. SDA ima fiksno glasačko tijelo koje ne ovisi o rezultatima, javnim debatama, potezima i tim glupostima :D a SDP je pogrešno pomislio da i sam ima tu privilegiju i da mogu i oni tako.
sumirprimus

#2272 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

Treba ocekivat i zabrane interneta il bar drustvenih mreza.luksuz koji ih moze kostat vlasti..
howdy

#2273 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by howdy »

krajnje je vrijeme da se ovaj kompletan idiot sastane s mozgom. jel ovaj debil umislio da je margaret thatcher? Fadilj ''the iron lady'' Provalic?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2274 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

howdy wrote:krajnje je vrijeme da se ovaj kompletan idiot sastane s mozgom. jel ovaj debil umislio da je margaret thatcher? Fadilj ''the iron lady'' Provalic?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

FADILJ PROVALIČ!
Fudo387

#2275 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Fudo387 »

Fadil je glup k'o zvono, porazno je da likovi kao on dobiju sansu upravljati drzavom, njemu i slicnima se ni dvije nacrtane ovce ne daju
na cuvanje. Doduse, istina je da ljudi danas trose pare na masu gluposti (prvi ja..) ali postoji milion boljih nacina od ovog njegovog lupetanja
da im se poruci kako treba stediti.
Post Reply