ma nije tacno, pa u Americi ne mozes na svakom mjesto otvoriti ono to ti zelis, nema to veze sa demokartijom nego sa tim sto Fadil jadan to ne zna, pa vidis da se lik bavio privatizacijom tako što je pravio tenkovske motore.almir90 wrote: Ne može on kladionice zatvoriti, ipak svako ima pravo da otvara šta želi, demokratija je. I neće se taj problem u narodu vezano za kocku riješiti ako se zatvore kockarnice i kladionice, naprotiv samo će se desiti bum ilegalnih objekata po raznim šupama i podrumima.
Ja cu prvi i uvijek podrzati onog premijera, koji kaze da mi trebamo da puno ucimo, puno radimo i puno stedimo, mnogo vise nego do sada. Ovaj ipak ne salje takvu poruku.Ne slažem se što se petlja u ovakve stvari, nije njegovo da određuje ko će na šta pare da troši, ali realnost jeste da se ljudi mnogo zadužuju da bi kupili skup telefon, 100" LCD, Audija od kojeg će komšije pući poprijeko. Ja kredite podržavam samo vezano za stambena pitanja, ovo sve ostalo je preseravanje. Vlada je u tome kriva jer nije u stanju napraviti takvo stanje u društvu da se takve stvari mogu lakše priuštiti. Ali, kad pogledamo da zapravo bankarski sektor upravlja cijelom svjetskom ekonomijom, nemamo šta bolje ni očekivati. I ovi uhljebi vole živiti od kredita, a ko će to sve vratiti, nije bitno.