Ista sam ti.Ja jednom dnevno i to je to.Ujedam wrote:Eh ovako, vidim napad je izvršen na mene.. ja se hranim raznovrsno![]()
Jednostavno, kad naučiš od malih nogu štedjeti, cijeli život znaš sa parama. Doručkujem ujutro i jedem još jednom i to je to. Pijem puno vode, i vodu najviše volim jer je najzdravija i free.![]()
Jednostavno, ne treba mi puno za preživjeti mjesec.
Žene pitaju žene
- amiliana
#2251 Re: Žene pitaju žene
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2252 Re: Žene pitaju žene
Ja sam prije nekog vremena izgubila hajmo reci drugaricu ako se to moze tako nazvati jer nismo bas bile bliske kao sto vidim da je slucaj kod milloni.
20ak godina su me ljudi upozoravali na nju ali ja sam uvijek nekako nalazila opravdanja za njeno ponasanje i to sto je grozna prema drugima, ne kontajuci da ljudi koji su nekada provodili vise vremena sa njom znaju bolje od mene...
I onda je pala na vjerovatno najglupljoj mogucoj stvari u zivotu i najjadnijoj, i tek sam onda skontala da me ljudi nisu dzaba upozoravali i da ce neko negdje i dalje vjerovati u njenu pricu kako je uvijek do drugih a ona je ta koja je jadna i koju namagarce, smrc
Tako da, ako je neko ispao supcina prema vama, ako vase krivice u prekinutom prijateljstvu nema ni najmanje, zbog supaka se ne vrijedi sekirati a o njima ne treba ni razmisljati.
Ne bude bas svejedno ali se predevera kao i mnogo gore stvari u zivotu.
20ak godina su me ljudi upozoravali na nju ali ja sam uvijek nekako nalazila opravdanja za njeno ponasanje i to sto je grozna prema drugima, ne kontajuci da ljudi koji su nekada provodili vise vremena sa njom znaju bolje od mene...
I onda je pala na vjerovatno najglupljoj mogucoj stvari u zivotu i najjadnijoj, i tek sam onda skontala da me ljudi nisu dzaba upozoravali i da ce neko negdje i dalje vjerovati u njenu pricu kako je uvijek do drugih a ona je ta koja je jadna i koju namagarce, smrc
Tako da, ako je neko ispao supcina prema vama, ako vase krivice u prekinutom prijateljstvu nema ni najmanje, zbog supaka se ne vrijedi sekirati a o njima ne treba ni razmisljati.
Ne bude bas svejedno ali se predevera kao i mnogo gore stvari u zivotu.
- ja nisam ja
#2253 Re: Žene pitaju žene
Niste bile bliske mozd zato ine boli
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2254 Re: Žene pitaju žene
Toliko kao sto milloni navodi nismo ali ipak jesmo dovoljno da mi nije bilo svejedno na pocetku.ja nisam ja wrote:Niste bile bliske mozd zato ine boli
Stvar je u tome da mi to nije bilo prvo razocaranje u prijatelje/drugare pa sam vise i oguglala tokom godina.
Fakat, hebes ljude gdje od vas dvoje jedno misli da ste prijatelji a drugo samo konta najzgodniju priliku da te shutne iz svog zivota.
- alkalna_baterija
#2255 Re: Žene pitaju žene
Imala drugaricu s kojom sam dijelila sve osim veša, četkice za zube i momka
Na kraju ona izabere onu stranu od koje će imati korist, ostavi me na cjedilu, u sred najgoreg perioda u životu do tad, jednostavno okrene leđa. U afektu joj kažem da mi takav neko ne treba u životu misleći da sam završila s tim. Međutim, kroz neko vrijeme, kad sam se ohladila, bude mi žao jer sam je voljela i dan danas je volim bez obzira na sve, ona je bila moja snaga, moja podrška, moja utjeha, moja osoba... I javim se ja njoj, a ona me tako kulturno i hladno odjebe, kao ne može ona da pređe preko mojih riječi da meni takav prijatelj ne treba. Pokušavala ja da izmolim kafu da izgladimo stvari, ako ništa da ne okrećemo glavu jedna od druge, al' džaba.
I sad mi evo suze na oči kad se sjetim svega što smo prošle, koliko smo bile vezane, zbog koga mi je okrenula leđa, zbog koga i zbog čega. A Allaha mi sve bih dala samo jednom da je zagrlim, da se nasmije onako od srca, da mi splete pletenicu, da je uštinem za obraz... Da se ispričamo onako iskreno, jer sam samo s njom mogla biti iskrena do srži, reći i najskrivenije misli, da se izjadamo jedna drugoj, pa makar se više nikad i ne vidjele...
Na kraju ona izabere onu stranu od koje će imati korist, ostavi me na cjedilu, u sred najgoreg perioda u životu do tad, jednostavno okrene leđa. U afektu joj kažem da mi takav neko ne treba u životu misleći da sam završila s tim. Međutim, kroz neko vrijeme, kad sam se ohladila, bude mi žao jer sam je voljela i dan danas je volim bez obzira na sve, ona je bila moja snaga, moja podrška, moja utjeha, moja osoba... I javim se ja njoj, a ona me tako kulturno i hladno odjebe, kao ne može ona da pređe preko mojih riječi da meni takav prijatelj ne treba. Pokušavala ja da izmolim kafu da izgladimo stvari, ako ništa da ne okrećemo glavu jedna od druge, al' džaba.
I sad mi evo suze na oči kad se sjetim svega što smo prošle, koliko smo bile vezane, zbog koga mi je okrenula leđa, zbog koga i zbog čega. A Allaha mi sve bih dala samo jednom da je zagrlim, da se nasmije onako od srca, da mi splete pletenicu, da je uštinem za obraz... Da se ispričamo onako iskreno, jer sam samo s njom mogla biti iskrena do srži, reći i najskrivenije misli, da se izjadamo jedna drugoj, pa makar se više nikad i ne vidjele...
- VenomousV
#2257 Re: Žene pitaju žene
Nisam imala neku toliko big deal situaciju ali mi se nedavno desilo/jos uvijek se desava nesto za sto nisam sasvim sigurna kako da se na kraju ponasam
Imala sam jednu jako blisku prijateljicu, ne bih bas rekla najbolju ali eto, jako bliska... Druzile smo se u srednjoj i na faksu, prijateljstvo ni sa cim uslovljavano, sve super. Ja na faks dolazila samo kad moram i kad imam ispit a ona visila u citaonici, stekla neku novu raju sto mi apsolutno nije smetalo jer smo imali jedno od onih prijateljstava gdje se ne moras svaki dan cuti ili vidjeti, nego moze proci i mjesec dana bez da izadjemo na kafu ali sve nastavlja gdje je stalo.
Zaposli se ona, ja nastavim master, i dalje sve ok dok odjednom nije pocela da prica sa mnom sa neke visine, kao da sam ja manje vrijedna i sl. Haj reko popricacemo o tome, al' ne bi sanse za to. Znala sam da je dobila priliku 6 mj da radi vani i da ide u januaru. Nikad mi se nije javila. Ni na kafu da se pozdravimo ma ni preko skypea da se cujemo ako nema vremena za tu neku kafu (a isla je na kafe sa nekom rajom i jednom zajednickom prijateljicom, oprostajno itd)
Kontam mozda ce se javiti od tamo. Jok.
Nekad, cini mi se u martu, pita tu zajednicku cuje li se sa mnom, vidjamo li se i jesam li nesto ljuta, kao javice mi se. Nije.
U junu je valjda skontala da se vraca za mjesec dana i da cemo se kad tad vidjeti u gradu pa je lajkala jednu sliku na fejsu i nesto komentarisala. Jedini "kontakt" za 7 mj.
Mijesaju mi se osjecaji, cas sam bijesna zbog toga svega, cas mi je pravo krivo i veoma sam povrijedjena.
Veze nemam kako da se ponasam kad/ako je sretnem...
Imala sam jednu jako blisku prijateljicu, ne bih bas rekla najbolju ali eto, jako bliska... Druzile smo se u srednjoj i na faksu, prijateljstvo ni sa cim uslovljavano, sve super. Ja na faks dolazila samo kad moram i kad imam ispit a ona visila u citaonici, stekla neku novu raju sto mi apsolutno nije smetalo jer smo imali jedno od onih prijateljstava gdje se ne moras svaki dan cuti ili vidjeti, nego moze proci i mjesec dana bez da izadjemo na kafu ali sve nastavlja gdje je stalo.
Zaposli se ona, ja nastavim master, i dalje sve ok dok odjednom nije pocela da prica sa mnom sa neke visine, kao da sam ja manje vrijedna i sl. Haj reko popricacemo o tome, al' ne bi sanse za to. Znala sam da je dobila priliku 6 mj da radi vani i da ide u januaru. Nikad mi se nije javila. Ni na kafu da se pozdravimo ma ni preko skypea da se cujemo ako nema vremena za tu neku kafu (a isla je na kafe sa nekom rajom i jednom zajednickom prijateljicom, oprostajno itd)
Kontam mozda ce se javiti od tamo. Jok.
Nekad, cini mi se u martu, pita tu zajednicku cuje li se sa mnom, vidjamo li se i jesam li nesto ljuta, kao javice mi se. Nije.
U junu je valjda skontala da se vraca za mjesec dana i da cemo se kad tad vidjeti u gradu pa je lajkala jednu sliku na fejsu i nesto komentarisala. Jedini "kontakt" za 7 mj.
Mijesaju mi se osjecaji, cas sam bijesna zbog toga svega, cas mi je pravo krivo i veoma sam povrijedjena.
Veze nemam kako da se ponasam kad/ako je sretnem...
-
Sunny-7
#2258 Re: Žene pitaju žene
@Krvava, ti si sretna cura. Moram i ja da se pohvalim, imam predivne prijateljice, nas cetri totalno razlicite, ali u svako doba dana i noci spremne da pomognemo svakoj kojoj je bilo kakva pomoc potrebna. Najvise volim nase kafe, i kad neka ima problem, analiza iz cetri ugla
Meni su moje prijateljice bukvalno spasile razum, kad mi se cinilo da sam u bezizlaznoj situaciji, kad vise nisam bila sigurna u u sebe i svoj zdrav razum, kad sam sumnjala u sve i sviju, kad sam mozda mrzila citav svijet i pola svemira, one su bile uz mene! Ja im to nikad necu i ne mogu zaboraviti, nase prijateljstvo i ljubav mi toliko znaci, i njima naravno, i nastojimo i trudimo se i pored svih obaveza da odrzavamo kontakt i uzivo. Ovakve prijateljice zelim svima, i kad vidim kako su ovakva iskrena prijateljstva danas nazalost rijetkost, jos vise sam ponosna na nas i zahvalna Bogu sto ih imam u svom zivotu! Eto! 
- lua
#2259 Re: Žene pitaju žene
Ja sam sa svojom najboljom prijateljicom bila jako bliska. Ženu poznajem doslovce od kolijevke. Ali nekad trebaš stajati iznad stvari. Šta ja mogu, ako se neko ljuti, a ne želi da objasni koji je razlog ljutnje? Uzgred rečeno upitala sam čak dva puta šta je problem, odgovor dobila nisam. To je za mene završena stvar, i ako tu osobu boli kurac, onda mene boli duplo više. Moramo se malo trznut', nema potrebe praviti dramu.ja nisam ja wrote:Niste bile bliske mozd zato ine boli
- lua
#2260 Re: Žene pitaju žene
To je sve do činjenice koliko si sama sebi dobar jaran. Ovo zvuči tako ofucano, al' vjeruj mi, da je to ključ uspjeha. Jbte da se sekiram oko svakog debila u svom okruženju do sad bih se ranila sto puta. Šta me briga, nek' se svi jebu. 
- alkalna_baterija
#2261 Re: Žene pitaju žene
Mene je baš to zaboljelo, jer sam ja smatrala da bi i ona uradila za mene sve ono što bih ja, i što jesam uradila za nju... Ali kad je trebala pokazat prijateljstvo na djelu... 
-
krater
#2262 Re: Žene pitaju žene
lua wrote:To je sve do činjenice koliko si sama sebi dobar jaran. Ovo zvuči tako ofucano, al' vjeruj mi, da je to ključ uspjeha. Jbte da se sekiram oko svakog debila u svom okruženju do sad bih se ranila sto puta. Šta me briga, nek' se svi jebu.
- LaLuna
#2263 Re: Žene pitaju žene
Ja sam svoju najbolju prijateljicu otkacila prije nekoliko godina. Nije to bilo tek tako uradjeno, tipa imam bolje drustvo, nisi mi vise potrebna i tome slicno. Nakupljalo se to mjesecima prije toga. Radila je mnoge stvari koje su mene jako povrijedile, a najgore mi je bilo sto ona nije ni bila svjesna da gazi po meni i nasem prijateljstvu. Ja joj to nisam rekla, skupljala sam u sebi, a nisam imala snage suociti se s njom jer sam tad prolazila kroz jako jako tezak period zivota. I onda sam jednog dana pukla i samo prekinula kontakt.
Iz ove perspektive zao mi je sto nisam razjasnila stvari, sto joj nisam rekla da moj odlazak nije bio bezrazlozan. Vjerovatno da nju danas upitas o svemu tome, rekla bi kao i ti, da nije nista kriva i da sam ja bezdusnica koja je prekinula divno prijateljstvo bez razloga. A nije bilo tako. Svaka prica ima dvije strane.
Razmisli malo jesi li i ti mozda tome doprinijela. Ako ti je jako jako stalo, razgovaraj s njom, razjasnite stvari... A ako ne, kreni dalje, sve je to zivot, ljudi dolaze i odlaze iz ovog ili onog razloga, to je prosto tako
Iz ove perspektive zao mi je sto nisam razjasnila stvari, sto joj nisam rekla da moj odlazak nije bio bezrazlozan. Vjerovatno da nju danas upitas o svemu tome, rekla bi kao i ti, da nije nista kriva i da sam ja bezdusnica koja je prekinula divno prijateljstvo bez razloga. A nije bilo tako. Svaka prica ima dvije strane.
Razmisli malo jesi li i ti mozda tome doprinijela. Ako ti je jako jako stalo, razgovaraj s njom, razjasnite stvari... A ako ne, kreni dalje, sve je to zivot, ljudi dolaze i odlaze iz ovog ili onog razloga, to je prosto tako
-
Mutivoda
#2264 Re: Žene pitaju žene
lua wrote:To je sve do činjenice koliko si sama sebi dobar jaran. Ovo zvuči tako ofucano, al' vjeruj mi, da je to ključ uspjeha. Jbte da se sekiram oko svakog debila u svom okruženju do sad bih se ranila sto puta. Šta me briga, nek' se svi jebu.
Jes', ali nije toliko laHko ne sikirati se jbg.
Al' odrvenit' ću ja, nekako, hoću. Jebo sve, kad skontam da sam "izginula" za dž. zbog nekih ljudi. M'rš.
- lua
#2265 Re: Žene pitaju žene
Jasno, svaka priča ima dvije strane. U to uopće ne ulazim, ali ako nisi spreman svoju priču podijeliti s osobom, onda je do tebe. Ako te dva puta pitam šta je problem, a ti kukavički nećeš da kažeš, onda se možeš jebati. (Ovo sad logično nije direktno tebi upućeno iako pričam u drugom licu jednineLaLuna wrote:
Ne volim ta ignorisanja, inače cure to imaju običaj raditi iz nekog razloga, valjda se furaju na Merilin Monro. Ja to ne mogu organski. Ako neko nije u stanju završiti prijateljstvo na uljudan način, onda vala nije zavrijedio ni da mislim na tu osobu. Stvarno samo princip: Kako ti meni, tako ja tebi.
- Big Ang
#2266 Re: Žene pitaju žene
Haj dosta ba više od drugaricama. Ja imam dilemu.
Je li bolje šminkati se i izgledati ljepše ali starije ili ne šminkati se i izgledati mlađe ali bez uljepšavanja?
Ozbiljna sam

Je li bolje šminkati se i izgledati ljepše ali starije ili ne šminkati se i izgledati mlađe ali bez uljepšavanja?
Ozbiljna sam
- alkalna_baterija
#2267 Re: Žene pitaju žene
maaaalkice šminke nije frkaBig Ang wrote:Haj dosta ba više od drugaricama. Ja imam dilemu.![]()
Je li bolje šminkati se i izgledati ljepše ali starije ili ne šminkati se i izgledati mlađe ali bez uljepšavanja?![]()
Ozbiljna sam![]()
barem sebe vidim tako našminkanu za 20ak godina
- Big Ang
#2268 Re: Žene pitaju žene
alkalna_baterija wrote:maaaalkice šminke nije frkaBig Ang wrote:Haj dosta ba više od drugaricama. Ja imam dilemu.![]()
Je li bolje šminkati se i izgledati ljepše ali starije ili ne šminkati se i izgledati mlađe ali bez uljepšavanja?![]()
Ozbiljna sam![]()
Hidratantna kamuflažna krema, maaaaaaaaaaalkice rumenila (ono što viđam na ulicama je gluho bilo
), trun maskare i balzam za usne u nekoj prirodnoj boji usana
![]()
Mrš
-
Mutivoda
#2269 Re: Žene pitaju žene
Ja se u zadnje vrijeme skroz malo šminkam, mislim rijetko. Mrsko mi.
I lice mi se obnovilo
Dobro, možda ja to umišljam, al' et' 
- alkalna_baterija
#2270 Re: Žene pitaju žene
šta sam sad uradilaBig Ang wrote:alkalna_baterija wrote:maaaalkice šminke nije frkaBig Ang wrote:Haj dosta ba više od drugaricama. Ja imam dilemu.![]()
Ozbiljna sam![]()
Hidratantna kamuflažna krema, maaaaaaaaaaalkice rumenila (ono što viđam na ulicama je gluho bilo
), trun maskare i balzam za usne u nekoj prirodnoj boji usana
![]()
Mrš
- Big Ang
#2271 Re: Žene pitaju žene
Mutivoda wrote:Ja se u zadnje vrijeme skroz malo šminkam, mislim rijetko. Mrsko mi.I lice mi se obnovilo
![]()
Dobro, možda ja to umišljam, al' et'
Ne umišljaš matere mi.
I izgledam deset godina mlađe sa nimalo ili vrlo malo šminke
- lua
#2272 Re: Žene pitaju žene
Šminkaj se uvečer, po danu nemoj.Big Ang wrote:Haj dosta ba više od drugaricama. Ja imam dilemu.![]()
Ozbiljna sam![]()
-
Sunny-7
#2273 Re: Žene pitaju žene
Posto sam ja malo ("malo") starija od vas
da i ja dodam, iz iskustva... Ako imate lijep ten, mlade ste, ne sminkajte se nikako
Moja dnevna sminka, za posao npr. je samo maskara i korektor na evt podocnjake
Raja nije navikla da me vidi ful nasminkanu, zato kad se ja doĆeram svi se iznenade
A najbolje mi je bilo kad me je jedna poznanica ugledala tako nasminkanu, i ono, iznenađeno: jbt, pa ti si pravo lijepa zena
Nemojte se truditi da izgledate starije hahah, imacete kad da se trudite da izgledate mlađe 
- lua
#2274 Re: Žene pitaju žene
Meni je šminkanje normala, čak što više kad vidim dobro našminkanu curu tačno svaki put moram da hvalim. Ima žena koje se ne šminkaju i kojima odlično izgleda, i njih hvalim. Al' vala brate dragi ima i onih fol prirodnih koka, brkovi k'o u dječaka u pubertetu, obrve nepočupane i onda k'o šlag na torti minimum ili nikako šminke. Al' ona je fol prirodna i sva je švit i moćna. A ima vala i malterašica, što se po danu šminkaju k'o da u javnoj kući rade.
Sve u svemu, treba imat' mjeru.
Sve u svemu, treba imat' mjeru.
-
BJB
#2275 Re: Žene pitaju žene
Kako je otoplilo meni mrsko staviti bilo sta osim maskare i srediti obrve..Sjene su mi u hladu cekaju zimu..I Nuxe na usne 
A sto se tice prethodne teme= raskidi sa prijateljicama, ne znam jesam li ja kriva ili je do njih, ali gubim ljude, mozda i namjerno ponekad.
Mogu biti dobra i predobra, ali mi stvarno ide na nerve kad me ljudi uzimaju zdravo za gotovo ili znaju za mene samo kad im nesto treba..
Nemam vise prijateljica, imam brdo poznanica, kolegica, drugarica, ali prijateljica jok..Tesko je danas vjerovati ikome a da ne budes povrijedjen na kraju.
Zadnji put se desilo da se neko naljuti na mene sto sam gundjala dok sam vracala knjigu, onda sam dobila brdo sms-ova iz kojih sam vidjela sta ta nazovi prijateljica misli o meni..Nije htjela razgovarati, pa kad se ohladila tad je htjela pricati ali sam joj zakazala kafu za 101 godinu, pa nek ceka.. Ja sam mislila da je poludjela iz cista mira, od nervoze pred ispit, al' sam shvatila da je bilo puno stvari koje je ona presutila a smetale su joj.
A sto se tice prethodne teme= raskidi sa prijateljicama, ne znam jesam li ja kriva ili je do njih, ali gubim ljude, mozda i namjerno ponekad.
Mogu biti dobra i predobra, ali mi stvarno ide na nerve kad me ljudi uzimaju zdravo za gotovo ili znaju za mene samo kad im nesto treba..
Nemam vise prijateljica, imam brdo poznanica, kolegica, drugarica, ali prijateljica jok..Tesko je danas vjerovati ikome a da ne budes povrijedjen na kraju.
Zadnji put se desilo da se neko naljuti na mene sto sam gundjala dok sam vracala knjigu, onda sam dobila brdo sms-ova iz kojih sam vidjela sta ta nazovi prijateljica misli o meni..Nije htjela razgovarati, pa kad se ohladila tad je htjela pricati ali sam joj zakazala kafu za 101 godinu, pa nek ceka.. Ja sam mislila da je poludjela iz cista mira, od nervoze pred ispit, al' sam shvatila da je bilo puno stvari koje je ona presutila a smetale su joj.