juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
radostan dan

#2251 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:
Lajavikrelac wrote:Gdje je ovo života ti?
javim ti kad me vrate kući...

:)

ako me vrate...

stigO... :D

Image

Image

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2252 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Stizemo Lajavi i ja :evil:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2253 Re: juga 1950.-1990.

Post by Domaci izdajnik »

Nego šta! :mrgreen: :cuga:
radostan dan

#2254 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

ma stigO sam kući, u komadu...
jetra otpala negdje usput.

nije se mogao odbiti poziv nekih dragih ljudi koji su željeli da proslave -okruglu- cifru svoje bračne zajednice, na egzotičnom mjestu...on srpski kanađanin, ona kanadska francuskinja (sve go separatista, rekli zlobnici, prim.aut.).
:D
Ali Kemal

#2255 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ali Kemal »

Nova Juga prakticno vec postoji i zove se Region :D
Idejni tvorac Zeljko Mitrovic :kakoste:
Last edited by Ali Kemal on 22/06/2015 15:40, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#2256 Re: juga 1950.-1990.

Radosnog za preCednika i Maršala :napoleon:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2257 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavi ministar odbrane. Madner vojni ataše u Moskvi :evil:
kakavdanakneiskustvu

#2258 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja selektor kosarkaske repke
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2259 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja selektor kosarkaske repke
Nemoj tako danak, neka svako nominuje nekog drugog :D Ali ja sam za, da ti budes selektor :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#2260 Re: juga 1950.-1990.

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja selektor kosarkaske repke
Nemoj tako danak, neka svako nominuje nekog drugog :D Ali ja sam za, da ti budes selektor :thumbup:

malo sebicno,priznajem,ali da ja to bezecujem
Domaci izdajnik

#2261 Re: juga 1950.-1990.

Nosara predsjednik SSRN, Dozera bi mogli za načelnika SSUP ili UDB, Bata će da bude ministar kulture a ujedino i cenzor :evil: Ommadown će da bude ambasador u ŠveCkoj....Picija bi mogli ko dvorsku budalu staviti :mrgreen: :lol: Jedino ne znam gdje bi mogli Zviza ugurati :mastakazes: možda za emigrante nešto....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2262 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Lajavikrelac wrote:Nosara predsjednik SSRN, Dozera bi mogli za načelnika SSUP ili UDB, Bata će da bude ministar kulture a ujedino i cenzor :evil: Ommadown će da bude ambasador u ŠveCkoj....Picija bi mogli ko dvorsku budalu staviti :mrgreen: :lol: Jedino ne znam gdje bi mogli Zviza ugurati :mastakazes: možda za emigrante nešto....
:twisted: :twisted: Ocekivao sam neko ministarstvo ciji bi portfelj odlucivao o turizmu, legalizaciji prostitucije i tako :lol:
Domaci izdajnik

#2263 Re: juga 1950.-1990.

Ma sve ćemo to ugurati pod kulturu i moral :mrgreen: manje opterećenje na budžet :wink: Samo čajnu kuhinju preoblikujemo u salon za masažu i voila! :mrgreen: :izet:
Domaci izdajnik

#2264 Re: juga 1950.-1990.

Ono, odradiš atest za posao maserki odmah tu i nema probema.... :evil:
Last edited by Domaci izdajnik on 22/06/2015 18:58, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#2265 Re: juga 1950.-1990.

.
Ommadawn

#2266 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote: Ommadown će da bude ambasador u ŠveCkoj.....
Pa da me roknu ekstremisti k'o onomad Rolovića u po Stockholma.

Predlažem za Batu predstavništvo turističke agencije BiH u Nessebaru (Bugarska).

Zviz-a stavi kao glavnog UDBaša u najekstremnijim nacionalističkim područjima.
Domaci izdajnik

#2267 Re: juga 1950.-1990.

Au koja sistematizacija :shock: bude li ih Zviz korigovao radiće vozovi za Sibir u tri smjene :mrgreen:
radostan dan

#2268 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

da zaokružim svoje bivstvovanje na ovoj temi...

Za sve one rođene 1950-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina
Tekst o životu ljudi rođenih 1950-tih, 60-tih, 70-tih i 80-tih godina sve se više širi društvenim mrežama. Ukoliko pripadate ovim generacijama, možda ćete se čitanjem narednog teksta prisetiti lepih vremena...

Image

Prvo, preživeli smo i rođeni smo normalni, iako su naše majke kad ih je bolela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes…

Kao deca, vozili smo se u kolima bez pojasa i vazdušnih jastuka i nismo morali da imamo kacige na glavi za vožnju biciklom ili na rošulama.

Pili smo vodu iz creva za zalivanje bašte, a ne iz flašica kupljenih u velikim trgovačkim lancima. Delili smo flašicu kokte ili koka-kole sa našim prijateljima i niko nije umro zbog toga…

Jeli smo mlečne sladolede, beli hleb i pravi puter, pili kokte i koka-kola koje su i tada bile pune šećera, ali nismo bili debeli zato što smo se stalno igrali napolju…

Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po ceo dan, žmurke, graničara, lopova i pandura, kraljica 1-2-3, kauboja i indijanaca, fantoma i svega ostalog što je samo dečja mašta bila u stanju da smisli, sve dok se nije upalila ulična rasveta koje ionako nije bilo previše. Neretko nas niko nije mogao naći po ceo dan, pa je i roditeljski šamar bio deo vaspitanja, a bez zlostavljanja u porodici.

I, nikad nije bilo problema!

Provodili smo čitave dane praveći trkačke daske od otpada iz podruma ili šupe, spuštali se niz ulice zaboravljajući da nismo napravili kočnice. Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica, naučili smo kako da rešimo problem. Mi nismo imali imaginarne prijatelje. Mi prijatelje nismo dodavali nego ih vremenom sticali! Nismo imali ni probleme s koncentracijom u školi…

Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali školskog psihologa i vaspitača pa smo ipak završavali nekakve škole. Nama nisu prodavali drogu ispred škole… Mi nismo imali plejstejšn, nintendo, x-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne), nismo imali video rekordere, mobilne, kompjutere, internet, sobe za četovanje…

Mi smo imali prijatelje i mi smo išli napolje i družili se s njima!

Padali smo s drveća, znali se iseći na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku, ali naši roditelji nikada nisu išli na sud zbog toga. Igrali smo se s lukom i strelom, gradili tvrđave od snega, bacali petarde za novu godinu, čitali gomile stripova i sve smo to preživeli bez posledica!

Vozili smo se biciklom ili peške, dotrčali do kuće drugara, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se družimo i budemo zajedno! Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku. Ustvari, bili su često strožiji nego sam zakon!

Poslednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u istoriji sveta. Naše generacije su dale najbolje pronalazače i naučnike do danas. Imali smo slobodu, pravo na greške, uspeh i odgovornost. I naučili smo da živimo sa tim!

...do nekog novog javljanja, sa neke nove egzotične destinacije, za drinkere, poguzije i boeme.

za ove neoliberale, neokapitaliste, i ostalo -neo-, muzička - dj krmak, tonovi i boje u skladu sa vremenom. :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 29/06/2015 12:23, edited 2 times in total.
Banksy

#2269 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

Sad kad si prošao i 15 000 postova i Roland Garros, nema više smisla da odlaziš ... :mrgreen:
radostan dan

#2270 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Banksy wrote:Sad kad si prošao i 15 000 postova i Roland Garros, nema više smisla da odlaziš ... :mrgreen:
zajebi, tri-četri posta u mjesec dana, odlično mi ide...
uzgred, neću da se javljam tamo-onamo, mLogo ti dobar onaj tekst o gitaristi gb...ako je iz tvoje glave...(a jeste, vjerujem)
javi onom što tvrdi za pečara da je najbolji basista ex yu...bio bi, da nije nenada stefanovića zvanog neša japanac.

čuJamo se...
Banksy

#2271 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

Čekam te na toj temi. Baš me zanima je li u pitanju Točak ili ...? :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#2272 Re: juga 1950.-1990.

radostan dan wrote:
Banksy wrote:Sad kad si prošao i 15 000 postova i Roland Garros, nema više smisla da odlaziš ... :mrgreen:
zajebi, tri-četri posta u mjesec dana, odlično mi ide...
uzgred, neću da se javljam tamo-onamo, mLogo ti dobar onaj tekst o gitaristi gb...ako je iz tvoje glave...(a jeste, vjerujem)
javi onom što tvrdi za pečara da je najbolji basista ex yu...bio bi, da nije nenada stefanovića zvanog neša japanac.

čuJamo se...

živ ti nama bio
gumifufna

#2273 Re: juga 1950.-1990.

Post by gumifufna »

Za sve one rođene 1950-ih, 60-ih, 70-ih i 80-ih godina
Tekst o životu ljudi rođenih 1950-tih, 60-tih, 70-tih i 80-tih godina sve se više širi društvenim mrežama. Ukoliko pripadate ovim generacijama, možda ćete se čitanjem narednog teksta prisetiti lepih vremena...

Image

Prvo, preživeli smo i rođeni smo normalni, iako su naše majke kad ih je bolela glava pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće i nikad nisu bile testirane na dijabetes…

Kao deca, vozili smo se u kolima bez pojasa i vazdušnih jastuka i nismo morali da imamo kacige na glavi za vožnju biciklom ili na rošulama.

Pili smo vodu iz creva za zalivanje bašte, a ne iz flašica kupljenih u velikim trgovačkim lancima. Delili smo flašicu kokte ili koka-kole sa našim prijateljima i niko nije umro zbog toga…

Jeli smo mlečne sladolede, beli hleb i pravi puter, pili kokte i koka-kola koje su i tada bile pune šećera, ali nismo bili debeli zato što smo se stalno igrali napolju…

Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po ceo dan, žmurke, graničara, lopova i pandura, kraljica 1-2-3, kauboja i indijanaca, fantoma i svega ostalog što je samo dečja mašta bila u stanju da smisli, sve dok se nije upalila ulična rasveta koje ionako nije bilo previše. Neretko nas niko nije mogao naći po ceo dan, pa je i roditeljski šamar bio deo vaspitanja, a bez zlostavljanja u porodici.

I, nikad nije bilo problema!

Provodili smo čitave dane praveći trkačke daske od otpada iz podruma ili šupe, spuštali se niz ulice zaboravljajući da nismo napravili kočnice. Nakon par padova, slomljenih prstiju i modrica, naučili smo kako da rešimo problem. Mi nismo imali imaginarne prijatelje. Mi prijatelje nismo dodavali nego ih vremenom sticali! Nismo imali ni probleme s koncentracijom u školi…

Nama nisu davali tablete protiv hiperaktivnosti. Mi nismo imali školskog psihologa i vaspitača pa smo ipak završavali nekakve škole. Nama nisu prodavali drogu ispred škole… Mi nismo imali plejstejšn, nintendo, x-box, nikakve video igrice, nismo imali 99 kanala na televiziji (samo dva i to drugi tek od popodne), nismo imali video rekordere, mobilne, kompjutere, internet, sobe za četovanje…

Mi smo imali prijatelje i mi smo išli napolje i družili se s njima!

Padali smo s drveća, znali se iseći na staklo, slomiti zub, nogu ili ruku, ali naši roditelji nikada nisu išli na sud zbog toga. Igrali smo se s lukom i strelom, gradili tvrđave od snega, bacali petarde za novu godinu, čitali gomile stripova i sve smo to preživeli bez posledica!

Vozili smo se biciklom ili peške, dotrčali do kuće drugara, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se družimo i budemo zajedno! Kad upadnemo u probleme sa zakonom, roditelji nisu plaćali kauciju da nas izvuku. Ustvari, bili su često strožiji nego sam zakon!

Poslednjih 50 godina su bile najplodonosnije godine u istoriji sveta. Naše generacije su dale najbolje pronalazače i naučnike do danas. Imali smo slobodu, pravo na greške, uspeh i odgovornost. I naučili smo da živimo sa tim!

Ceasto pratim ovu temu i podsjeti me na moje djetinstvo jer sam generacija sedamdestih.Ovaj tekst me je bas naljutio.
Po meni ove su najgore generacije koje su mogle zadesiti ovaj balkan.Imali smo lijepo djetinstvo,ali svojoj djeci sad nabavljamo internet, igrice ,kacige ,auta sa zracnim jastucima,svoju djecu ne ucimo da cuvaju cistocu grda i okoline,vac zmirimo i okrivljujemo druge za danasnju situaciju.Nasi roditelji su nam ostavili lijepu zemlju, ali kad smo stasali da preuzmemo odgovrnost sve smo razjebali.
Sto je jos zalosnije i ne trudimo se da ostavimo bas lijepu buducnost nasoj djeci,vec smo svoju djecu zadojili nacionalizmom.
Nazalost ove generecije jos vode ovu zemlju.
I zato vas molim ne okrivljujte djecu jer ne znamo kakvi ce biti ,ali vjerujem da ce biti bolji od nas.
radostan dan

#2274 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Blek Stena » 28/07/2015

os zvat pive u Gralu na plazi kad budes dole 7og? :)

ovdje imam otvoren račun, može odmah... :-D

Image

Image
Blek Stena

#2275 Re: juga 1950.-1990.

Post by Blek Stena »

radostan dan wrote:
Blek Stena » 28/07/2015

os zvat pive u Gralu na plazi kad budes dole 7og? :)

ovdje imam otvoren račun, može odmah... :-D

Image

Image
edit

kad ti dodjes onda pijemo na crtu, prgavi su crnogorci :D
Last edited by Blek Stena on 28/07/2015 14:10, edited 1 time in total.
Locked