nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2251 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
o mrtvima sve najbolje, ali odmah mi je samo jedna stvar na umu, POJAS
- Promoe
#2252 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Aferim momcino530i wrote:Osjeti se i na cesti krivina, ali šta je taj radio u pm....prolazio sam kao putnik tu i 200 i 220, pa nikom ništa.
- Bakir1
#2253 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jah, isao sam i ja 300 kada nije bilo autoputa zx-6r gdje je ta lomaca
- Promoe
#2254 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bakir1 wrote:jah, isao sam i ja 300 kada nije bilo autoputa zx-6r gdje je ta lomaca
Evo jeBakir1 wrote:prema sarajevu prije i poslije nadvoznjaka, tu je blaga krivina okom vidljiva sa vece nadmorske visine
- Bakir1
#2255 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
to se moze desiti i na puno manjim brzinama od tih, nemoj moralisati majke ti
- Promoe
#2256 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Izvini drug nastavi gdje si stao sa tim ghzr5000 ili kako vec.Bakir1 wrote:to se moze desiti i na puno manjim brzinama od tih, nemoj moralisati majke ti
-
citroen xm
#2257 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Od auta nema ništa, ali gledajući ove slike bar je vozačevo mjesto ostalo čitavo. Ili nije bio vezan ili je glavom udario od stub između vrata. U svakom slučaju šteta. 
-
530i
#2258 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Poenta oko navođenja brzina nije neko hvalisanje, nego hoću da kažem da se i debelo iznad ograničenja može proći tu bez posljedica, kada je suho barem. Kad je ovaj sletio bilo je suho...pitanje je šta je radio!? Auto neispravno, vozač pogriješio, neko drugi učestvovao ali pobjegao...čovjek je vozio najmanje 130 i sletio odjednom, ne ide to baš tek tako. Kod onog restorana prije Kaknja velika je krivina i ograničenje 80 pa se i tu prođe 120-140 bez većih problema.
- Nabucco
#2259 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tesko da je ovaj bio vezan 
- Promoe
#2260 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Tema se zove nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj, a ti nepostivanjem saobracajnih znakova to radis530i wrote:Poenta oko navođenja brzina nije neko hvalisanje, nego hoću da kažem da se i debelo iznad ograničenja može proći tu bez posljedica, kada je suho barem. Kad je ovaj sletio bilo je suho...pitanje je šta je radio!? Auto neispravno, vozač pogriješio, neko drugi učestvovao ali pobjegao...čovjek je vozio najmanje 130 i sletio odjednom, ne ide to baš tek tako. Kod onog restorana prije Kaknja velika je krivina i ograničenje 80 pa se i tu prođe 120-140 bez većih problema.
Poenta mog posta je u tome da ti skrenem paznju da postujes saobracajne znakove, za tvoje dobro, a i dobro nekog drugog.
Ogranicenje 80, a moze se proci 120-140 bez vecih problema, pa da moze ne bi se postavljali znakovi.
Valjda je neko strucan procijenio da tu treba biti ogranicenje 80 onda i vozi 80.
- thekupus
#2261 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
17 novih radara pripremaju, a trenutno ih imamo 9
to bi trebalo pokriti cijeli grad ja mislim
- Promoe
#2262 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
thekupus wrote:17 novih radara pripremaju, a trenutno ih imamo 9
- drunken tiger
#2263 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I šta se dobija time??? Ništa osim što ćemo znati tačnu brzinu pri kojoj je neki idiot ubio pješaka, sebe ili nekog trećeg učesnika u saobraćaju!! Polovična rješenja su gora nego nikakva.thekupus wrote:17 novih radara pripremaju, a trenutno ih imamo 9
- thekupus
#2264 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
bas mislim da ce manje divljatidrunken tiger wrote:I šta se dobija time??? Ništa osim što ćemo znati tačnu brzinu pri kojoj je neki idiot ubio pješaka, sebe ili nekog trećeg učesnika u saobraćaju!! Polovična rješenja su gora nego nikakva.thekupus wrote:17 novih radara pripremaju, a trenutno ih imamo 9
smijesno mi je kad vidim kako neki levat juri, pravi slalom izmedju auta i onda uspori kad dodje do rtv doma, ili pored kampusa, bas zbog kamere
ako si lud, budi skroz lud
- supercali
#2265 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma treba na svaku raskrsnicu staviti kameru i kladim se da ne bi se 90% udesa eliminisalo kao ovaj juce na otoci sto je tu neku pjesakinju pokupio
- thekupus
#2266 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sto je najgore bas na toj raskrsnici ima kamerasupercali wrote:ma treba na svaku raskrsnicu staviti kameru i kladim se da ne bi se 90% udesa eliminisalo kao ovaj juce na otoci sto je tu neku pjesakinju pokupio
- Bakir1
#2267 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bolje je na AP voziti 50 km\h iznad ogranicenja nego u gradu 10.
Na toj dionici je nesto cudno, druga nesreca sa istim scenarijem i jos par slicnih slucaja.
Kamere nista ne rjesavaju kao ni prepisana ogranicenja na otvorenoj cesti iz 70 tih godina...
Mene na tim istim putevima redovno zuljaju na punim linijama jer drugacije ne mogu daleko od toga da sam spor nego jednostavno neprirodno je kratak put bio od zaprege do volana recimo q7 od min 200 KS.
Represija prasinara mnoge bi stvari vratila u normalu.
Na toj dionici je nesto cudno, druga nesreca sa istim scenarijem i jos par slicnih slucaja.
Kamere nista ne rjesavaju kao ni prepisana ogranicenja na otvorenoj cesti iz 70 tih godina...
Mene na tim istim putevima redovno zuljaju na punim linijama jer drugacije ne mogu daleko od toga da sam spor nego jednostavno neprirodno je kratak put bio od zaprege do volana recimo q7 od min 200 KS.
Represija prasinara mnoge bi stvari vratila u normalu.
- supercali
#2268 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jeste samo sto bi da nema kamere pjesakinja vjerovatno bila havathekupus wrote:sto je najgore bas na toj raskrsnici ima kamerasupercali wrote:ma treba na svaku raskrsnicu staviti kameru i kladim se da ne bi se 90% udesa eliminisalo kao ovaj juce na otoci sto je tu neku pjesakinju pokupio
-
530i
#2269 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Auta koja idu ispod 100 na autoputu samo smetaju, kamione barem vidiš izdaleka...al' redovno ima pacijenata koji plaćaju autoput i voze 70 ili 80.
- Bakir1
#2270 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Iskreno bilo bi licemjerno kukati na one sto prestizu sa 120 takve i kriviti ih jer su se nasli ispred tebe kada ti vozis 160, ja ne blicam ne gestikuliram prikocim pricekam da i to prodje i prodjem, ali pacijenata sto lijevom voze ima ko u prici...
Uvijek sam bio misljenja spori i prespori prave probleme praveci kolone i smetajuci svima od onih sto voze iznad ogranicenja, sidjes sa AP u lasvi do Viteza ko da si na more krenuo, te raspadnuti kombi te pretovareni sticar sve biser do bisera...
Uvijek sam bio misljenja spori i prespori prave probleme praveci kolone i smetajuci svima od onih sto voze iznad ogranicenja, sidjes sa AP u lasvi do Viteza ko da si na more krenuo, te raspadnuti kombi te pretovareni sticar sve biser do bisera...
- Nabucco
#2271 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Više puta sam pisao na ovoj temi i onoj sta vas nervira..... o tim vozacima sto voze lijevom trakom. To je postalo sve popularnije, otici do zenice i nazad, a ne naletiti na takvoj je postalo gotovo pa nemoguce. Haj tamo ih ima i manje. Al na brzoj cesti iz Blažuja prema Ilidži, eh tu su basne. Ufate 80 lijevo, desnom nece jer je iskopana i guslaju.Prije sam svirao blicao, ali to pomaze u 20% slucajeva. Sad od mene dobije blic sa nekih 50ak metara iza sebe, ne raguje lagano ga opićim desnom trakom. Znam da nije po zakonu, ali sta treba?
Prije par mjeseci, debil u Bravu ide iz blazuja 80 nasat. Blicam , sviram, priljepim se, nista frajer ne reaguje, mrtav hladan. Poravnjam se da vidim ko je unutra, kad debil 30 godina, 200 kg, okruga glava, kajla, i nesto ono na fazon, šta me gledaš. Tu mu se sjetim najbližih i po gasu. Naravno ne treba ni spominjati da je i dalje nastavio voziti tom trakom. Idu mi na živce i ovi sto prestižu nekog ko vozi 110 brzinom od 120, al hajde, tu ne tersam, smirim se i lagano nastavim. Mada ima ih takvih, sto ufate kolonu od 2-3 auta u razmaku od po 50-100m, i onda tako prestizu tom brzinom, i nece da se skloni, iako ima komotno 10 sekundi da vozi desnom trakom, dok stigne tog ispred. Ljudi moraju svatiti da na autoputu uvijek ima brži, X puta mi se desilo da iako vozim na autoputu poprilicno iznad ogranicenja, poredeme prolete auta koja su sigurno u blokadi ( ne po obrtajima, vec po km/h
), tacno pored njih izgledam kao da stojim.
-
530i
#2272 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Slažemo se, ni ja ne blicam i ne sviram jer nema fajde, probao sam...a Vitez - Travnik ili Doboj - Tuzla je posebna priča, ako ne sretneš traktor dobro si prošao.Bakir1 wrote:Iskreno bilo bi licemjerno kukati na one sto prestizu sa 120 takve i kriviti ih jer su se nasli ispred tebe kada ti vozis 160, ja ne blicam ne gestikuliram prikocim pricekam da i to prodje i prodjem, ali pacijenata sto lijevom voze ima ko u prici...
- Ned071
#2273 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
stash ti blicat, kiju vozis...Bakir1 wrote:Iskreno bilo bi licemjerno kukati na one sto prestizu sa 120 takve i kriviti ih jer su se nasli ispred tebe kada ti vozis 160, ja ne blicam ne gestikuliram prikocim pricekam da i to prodje i prodjem, ali pacijenata sto lijevom voze ima ko u prici...
- Bakir1
#2274 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozes mislit kad kija naleti 180 iznenadjenja
A provoza se nekad i poneki v8 i v12 nije tako cesto al hajd ona 2-3 cm sto fale sa kijom nadomjeste zapremine i konji
Stresno je voziti auta sa 200,300,400 pa ponekad i 500 ks, nema labavo moras vazda zavrtati, sa kijom niko ne ocekuje nit da si brz a ni ispravan
A provoza se nekad i poneki v8 i v12 nije tako cesto al hajd ona 2-3 cm sto fale sa kijom nadomjeste zapremine i konji
Stresno je voziti auta sa 200,300,400 pa ponekad i 500 ks, nema labavo moras vazda zavrtati, sa kijom niko ne ocekuje nit da si brz a ni ispravan
-
azdralovic
#2275 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sad u nedjelju prema Sarajevu poslijepodne, koliko hoces tih "zauzimaca lijeve trake".....upalim lijevi zmigavac i blicam... pa skontaju kad tad... jedan tako nestrpljivi krenuo mene i ovog sporog u lijevoj da prestigne desnom stranom umalo na kamion da ne naleti... eventualno je ciko u monovolumenu skontao da bi ipak trebao da nas propusti pa se makeo desno