hrvatska-more

Post Reply
P308

#2251 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

la_roux wrote:
P308 wrote:Gdje je to?
Mali pusti otok Proizd, blizu Korčule. Evo da ne objašnjavam:
Image
Uglavnom, jedini prevoz su brodići koji voze iz nekih mjesta na Pelješcu, i iz Korčule i Vela Luke. Iz Vela Luke je najkraći put i cijena povratne karte je 50 kn.
Nije naseljeno, ima samo 1 restoran, može se otići na 1 dan jer nemaš gdje prenoćiti, ali je mnogima pošlo za rukom da ponesu šator i ostanu nekoliko dana jer nema nikakve kontrole.
Hvala na odgovoru. Ja volim Korculu (osim sto je predaleko za moj ukus), ali nisam ni cuo za njega a ni vidio ovaj otocic prije. Izgleda prelijepo.
Havatar

#2252 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

la_roux wrote:Opa, konačno je tema krenula u dobrom smjeru. Evo još jedan dobar komad ljepote netaknute prirode hrvatskih otoka:
Image
Image
Image
Image
Na valjaju ove kamene plaze posto ne mozes ni da lezis ni da se odmoris a i tesko je da se ide po kamenju i to je za one koji hoce da se umore a ne da se odmore.
Bodkin

#2253 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

ako mislis na kamene onda nisi u pravu :P ne valjaju za suncanje, sjedenje ni seks. dobre jedino da skaces u more :D
Pismonosa

#2254 Re: hrvatska-more

Post by Pismonosa »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:ako mislis na kamene onda nisi u pravu :P ne valjaju za suncanje, sjedenje ni seks. dobre jedino da skaces u more :D
kad ne znaš da se namjestiš! stjene su zakon.
Stvar je u vještini i treningu, nego šta!

Image

Slažem se sa Bodkinom. Kamen je za građevine, za komšijinog glanc ustakljenog prozora itd. Za moje dupe vala nije! :D
uglavnomja

#2255 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ni za moje :D
Pismonosa

#2256 Re: hrvatska-more

Post by Pismonosa »

.
Last edited by Pismonosa on 27/07/2013 14:42, edited 1 time in total.
Pismonosa

#2257 Re: hrvatska-more

Post by Pismonosa »

insomnia99 wrote:
Pismonosa wrote:
Šuti trollu. I na sportu su te banovali zbog mržnje i poganluka. Osim ako nisam nešto pomješao nikove. E u tom slučaju, ko te jebe!
Alfons Kauders

#2258 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:Ma vidi, mi koji malo više vremena provodimo na moru, nemamo baš želju ni volju da se izležavamo po gradskim plažama koje su uređene, to je za turiste...još kad imaš domaćine za društvo naučiš da kojekakvim avanturističkim poduhvatima preko stjena i kamena i koječega pješačpiš do kojekakvih prekrasnih osamljenih uvala gdje nema turista ni na vidiku, osim ako ju ne nađu jahtaši, tako da divlje plaže mogu itekako da budu interesantne, a kada govorim o stjenam, ne mislim na šiljaste kamene naslage, većploče koje je more "ispeglalo". Sad mi žao jer nemam te slike..al probat ću da nađem nešto slično
ma najbolja sema je uvijek pitati lokalce gdje oni idu na kupanje... ni meni nisu furka te "turisticke" plaze, sa 50 ljudi na 100 kvadratnih metara :D zato i ne volim makarsku i okolinu, jer je uglavnom ta furka...
uglavnomja

#2259 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

sherbett wrote:Ma vidi, mi koji malo više vremena provodimo na moru, nemamo baš želju ni volju da se izležavamo po gradskim plažama koje su uređene, to je za turiste...još kad imaš domaćine za društvo naučiš da kojekakvim avanturističkim poduhvatima preko stjena i kamena i koječega pješačpiš do kojekakvih prekrasnih osamljenih uvala gdje nema turista ni na vidiku, osim ako ju ne nađu jahtaši, tako da divlje plaže mogu itekako da budu interesantne, a kada govorim o stjenam, ne mislim na šiljaste kamene naslage, većploče koje je more "ispeglalo". Sad mi žao jer nemam te slike..al probat ću da nađem nešto slično

ne volim gradske plaze, ne volim guzvu, ... meni odgovara sitni sljunak, oblu(t)ci koje je more napravilo... :)

a stijena je mekana kao i beton :D

da ne pricam o onim ostrim kao noz :cry:
Warashii

#2260 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Tako sam nesto i sam, idem na one dvije plaze sto sam postavio slike ( Lovrecina i Prvlja ) ali najcesce budem, nema bas najboljih slika ) na ovoj "plazi"
Image
pod onim borovima gdje su oni camci, borovi naprave tendu a stijene nisu siljate i ne bodu pa se mozes lijepo na njih izvrkacit ko foka :) ujedno je i zaljev pa je more mirnije a guzve vala nema neke.
Huh joj jos samo pola mjeseca :) .
P308

#2261 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Alfons Kauders wrote:
ma najbolja sema je uvijek pitati lokalce gdje oni idu na kupanje... ni meni nisu furka te "turisticke" plaze, sa 50 ljudi na 100 kvadratnih metara :D zato i ne volim makarsku i okolinu, jer je uglavnom ta furka...
Kad se sjetim vremena kad u Tucepima na plazi ispred bivseg hotela Jadran nije bilo skoro nikoga...ljepota....ali sada svi znaju za nju pa ni ona vise nije sto je nekad bila iako je po meni ubjedljivo najljepsa plaza
Bodkin

#2262 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Warashii wrote: Tako sam nesto i sam, idem na one dvije plaze sto sam postavio slike ( Lovrecina i Prvlja ) ali najcesce budem, nema bas najboljih slika ) na ovoj "plazi"
Image
pod onim borovima gdje su oni camci, borovi naprave tendu a stijene nisu siljate i ne bodu pa se mozes lijepo na njih izvrkacit ko foka :) ujedno je i zaljev pa je more mirnije a guzve vala nema neke.
Huh joj jos samo pola mjeseca :) .
:thumbup: pod borove...i stjene te odvajaju od ostalih, jer nema toliko mjesta da se ispružiš

predivno! :-D
niste vi dobri. pored svih mogucih materijala pored mora vi bas na beton i stijene :D
Warashii

#2263 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Bodkin wrote:
niste vi dobri. pored svih mogucih materijala pored mora vi bas na beton i stijene :D
heheheh a jbga nismo svi isti, valjda i iz tog se znaju ovdje rasprave voditi gdje sta kako :) .
Mislim meni nista skoro nista nije ruzno na moru, neki su pisali da im je minus u nekim mjestima trava u vodi :roll: mislim to se ne moze izbjeci jbga to su alge sa dna koje s vremena na vrijeme podvodna struja izbaci i one su sasvim normalne, nema mjesta na kojem ih nema s vremena na vrijeme i to nekom smeta stas .
Ok je meni i sljunak a pjesak je definitivno najgori, ovo je moje misljenje i nista ne zagovaram :) ali definitivno najvise volim kad je pjescano dno pa more dobije onu zelenkastu boju .
Dakle neko ovo neko ono ;) al u biti svi volimo more .
Bodkin

#2264 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Warashii wrote:
Bodkin wrote:
heheheh a jbga nismo svi isti, valjda i iz tog se znaju ovdje rasprave voditi gdje sta kako :) .
Mislim meni nista skoro nista nije ruzno na moru, neki su pisali da im je minus u nekim mjestima trava u vodi :roll: mislim to se ne moze izbjeci jbga to su alge sa dna koje s vremena na vrijeme podvodna struja izbaci i one su sasvim normalne, nema mjesta na kojem ih nema s vremena na vrijeme i to nekom smeta stas .
Ok je meni i sljunak a pjesak je definitivno najgori, ovo je moje misljenje i nista ne zagovaram :) ali definitivno najvise volim kad je pjescano dno pa more dobije onu zelenkastu boju .
Dakle neko ovo neko ono ;) al u biti svi volimo more .
travu ne volim nikako u vodi (govorim onu na dnu). moglo bi se reci da sam je se i bojao dok sam bio mladji :D
Bodkin

#2265 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

sherbett wrote:
Bodkin wrote:
travu ne volim nikako u vodi (govorim onu na dnu). moglo bi se reci da sam je se i bojao dok sam bio mladji :D
hahaha :lol:
ja ubrzam ko da imam propelere, a ne noge, užasno me strah i gadi mi se...a moj brat, on ni ne ulazi ako ima trave :D
znaci nisam jedini :-D
Warashii

#2266 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

heheheh a dobro nije bas da mi je svejedno kad naletim na one tamno zelene dijelove meni je gore sto imam neki osjecaj da mi je tu voda hladnija :) al opet ko voli da roni bez kamenitog dna i algi nema sta da trazi jer je pjesak totalno nezanimljiv, ko povrsina mjeseca :) .
la_roux

#2267 Re: hrvatska-more

Post by la_roux »

Havatar wrote: Na valjaju ove kamene plaze posto ne mozes ni da lezis ni da se odmoris a i tesko je da se ide po kamenju i to je za one koji hoce da se umore a ne da se odmore.
Poneseš one spužve za plažu :D . Zavisi sve od ukusa, mene na pješčanu plažu puškom ne bi natjerali, cijeli dan moram trpiti pijesak na sebi i još ga poslije jedva isperem iz stvari i kose. A što se tiče ovog otoka, na ovim šljunkovitim dijelovima kamenje je samo ono pljosnato i zaobljeno, a stijene su kao ploča glatke, bez ijedne neravnine, pa je zato svima pogodno i svima se svidi.
insomnia78

#2268 Re: hrvatska-more

Post by insomnia78 »

Joj ovo moram postaviti.
Post iznajmljivaca apartmana, u vezi sa ceskim turistima.
Sa jednog hrvstskog foruma
[QUOTE=wob;46071878]Bija sam malo i bezobrazan ali nisam mogao , nisam izdrza da ne uslikam. Jednostavno , mora sam ovo uslikat ! Ovo je samo jedan dio kojeg su unjeli u apartman , a puno veci dio stvari je ostao ispred apartmana !

Image

Image

Image

Šta kazete na ove naše goste ? Kakvi su ovo potrošaci na jadranu ? Jesmo li mi uistinu toliko skupi da oni za 7 dana boravka u apartmanu nose 30 porcija zamrznutog " KUREČKI RIŽOTA " ??? :rofl:[/QUOTE]

s' moje sokoćalo
korisnicc

#2269 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

insomnia78 wrote:Joj ovo moram postaviti.
Post iznajmljivaca apartmana, u vezi sa ceskim turistima.
Sa jednog hrvstskog foruma
wob;46071878 wrote:Bija sam malo i bezobrazan ali nisam mogao , nisam izdrza da ne uslikam. Jednostavno , mora sam ovo uslikat ! Ovo je samo jedan dio kojeg su unjeli u apartman , a puno veci dio stvari je ostao ispred apartmana !

Image

Image

Image

Šta kazete na ove naše goste ? Kakvi su ovo potrošaci na jadranu ? Jesmo li mi uistinu toliko skupi da oni za 7 dana boravka u apartmanu nose 30 porcija zamrznutog " KUREČKI RIŽOTA " ??? :rofl:
s' moje sokoćalo
Sjajan iznajmljivač.
Samo nek tako nastavi slikavati tuđe stvari. :thumbup:
JohnnyS

#2270 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

http://www.jutarnji.hr/rekordne-guzve-p ... a/1116883/

S obzirom da smo ovdje u više navrata čitali o praznoj makarskoj rivijeri, mora biti da Bosanci i Hercegovci idu u Ulcinj preko Doljana
P308

#2271 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

...
Šveđanin

#2272 Re: hrvatska-more

Post by Šveđanin »

Znači ipak se popravlja sezona u HR. :D
dudlov

#2273 Re: hrvatska-more

Post by dudlov »

JohnnyS wrote:http://www.jutarnji.hr/rekordne-guzve-p ... a/1116883/

S obzirom da smo ovdje u više navrata čitali o praznoj makarskoj rivijeri, mora biti da Bosanci i Hercegovci idu u Ulcinj preko Doljana
Ja sam već heftu u makarskoj i evo sa plaže se javljam. Na plaži je gužvara ko i svake godine.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Havatar

#2274 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

Rezimski mediji u hr kazu da su guzve i sezona nikad bolja a svi drugi kazu da nema nikog na plazama .
uglavnomja

#2275 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:Rezimski mediji u hr kazu da su guzve i sezona nikad bolja a svi drugi kazu da nema nikog na plazama .
rezimski medij(i) u bih kazu da su prazne plaze i nikad gora sezona u hr, a svi drugi kazu da je guzva na plazama :D
Post Reply