Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2251 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Zna li neko za servis na ilidzi, za citroen, peugeot i renault, u blizini kruznog toka, tacnije preko puta hotela bosna??? Znam da je tu nekad bio dobar elektricar, u istom ulazu, ali vidjeh maloprije, na kuci preko puta, znak servis citroen, peugeot, renault, pa rekoh da vidim, znate li o kome se radi????
supercali

#2252 Re: Citroen All About

Post by supercali »

Da nije to bio ovlasteni pezo servis nekad prije mozda desetak godina ne znam ime al da nije abc123 ili tako nesto
Dzontra_Volta

#2253 Re: Citroen All About

Post by Dzontra_Volta »

konektovan wrote:Zna li neko za servis na ilidzi, za citroen, peugeot i renault, u blizini kruznog toka, tacnije preko puta hotela bosna??? Znam da je tu nekad bio dobar elektricar, u istom ulazu, ali vidjeh maloprije, na kuci preko puta, znak servis citroen, peugeot, renault, pa rekoh da vidim, znate li o kome se radi????
Zar tu nije neki rent-a-car?
konektovan

#2254 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

supercali wrote:Da nije to bio ovlasteni pezo servis nekad prije mozda desetak godina ne znam ime al da nije abc123 ili tako nesto
Koliko znam, na ilidzi je nekad bio servis za peugrot, ovlasteni, Igman, al' nije vise.

Ovo je kod kruznog toka, a taj igman je bio na drugoj lokaciji, pored puta, prije one proming pumpe.
konektovan

#2255 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

Dzontra_Volta wrote:
konektovan wrote:Zna li neko za servis na ilidzi, za citroen, peugeot i renault, u blizini kruznog toka, tacnije preko puta hotela bosna??? Znam da je tu nekad bio dobar elektricar, u istom ulazu, ali vidjeh maloprije, na kuci preko puta, znak servis citroen, peugeot, renault, pa rekoh da vidim, znate li o kome se radi????
Zar tu nije neki rent-a-car?
Mozda ima i rent a car, imaju neke turisticke agencije na toj strani, ispisano na arapskom i turskom.
supercali

#2256 Re: Citroen All About

Post by supercali »

konektovan wrote:
supercali wrote:Da nije to bio ovlasteni pezo servis nekad prije mozda desetak godina ne znam ime al da nije abc123 ili tako nesto
Koliko znam, na ilidzi je nekad bio servis za peugrot, ovlasteni, Igman, al' nije vise.

Ovo je kod kruznog toka, a taj igman je bio na drugoj lokaciji, pored puta, prije one proming pumpe.
Bravo igman jer je to bilo u prospektu pezoovom kao ovlasteni al nisam znao lokaciju pa sam predpostavljao da mozda to nije to al ocito onda nije jer je druga lokacija
basicm

#2257 Re: Citroen All About

Post by basicm »

Citroenovci kakv je C4 GranPicasso, 2006-2008 otprilike? Moze li se u ovlastenom sta saznati kad se odveze na pregled ili ima negdje bolje mjesto u Sa za pregled prije kupovine?
johntra

#2258 Re: Citroen All About

Post by johntra »

Imam priliku da se zadnje tri godine družim sa ovim modelom, doduše 2010. godina...2.0 HDI, 136 KS varijanta...sedam sjedišta...kupljeno u BiH novo..
do sada prešao oko 200.000 kilometara bez ijednog problema, a to auto je promijenilo 4 službena vozača i još masu usputnih vozača...vozio na duže i kraće relacije, jako udobno auto...vozio se i kao putnik, još udobniji...nema šta se nije sa njim prevuklo i prenijelo, a vozilo se i po šest ili sedam likova često...i sve uspješno radi od opreme, a ima je ovaj dosta...samo nije koža i navigacija tu...

što se tiče kvarova, na nedavnim minusima otišao jedan zračni jastuk od ovjesa...nikakvih ostalih kvarova auto nema, osim redovnog servisa...više puta kucnuto i ogrebano od nepažnje...vozačko sjedište se malo izboličilo, ali to zahvaljujući jednom teškom vozaču... :D
malo se koža od mjenjača izraubovala, te su mu gumeni prekidači na ključevima dali svoje...standardna PSA boljka..ostalo u enterijeru sve OK...
meni se isto svidio kao auto, ne bi bježao od njegove kupovine...
Me_again

#2259 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

johntra wrote:Imam priliku da se zadnje tri godine družim sa ovim modelom, doduše 2010. godina...2.0 HDI, 136 KS varijanta...sedam sjedišta...kupljeno u BiH novo..
do sada prešao oko 200.000 kilometara bez ijednog problema, a to auto je promijenilo 4 službena vozača i još masu usputnih vozača...vozio na duže i kraće relacije, jako udobno auto...vozio se i kao putnik, još udobniji...nema šta se nije sa njim prevuklo i prenijelo, a vozilo se i po šest ili sedam likova često...i sve uspješno radi od opreme, a ima je ovaj dosta...samo nije koža i navigacija tu...

što se tiče kvarova, na nedavnim minusima otipšao jedan zračni jastuk od ovjesa...nikakvih ostalih kvarova auto nema, osim redovnog servisa...više puta kucnuto i ogrebano od nepažnje...vozačko sjedište se malo izboličilo, ali to zahvaljujući jednom teškom vozaču... :D
malo se koža od mjenjača izraubovala, te su mu gumeni prekidači na ključevima dali svoje...standardna PSA boljka..ostalo u enterijeru sve OK...
Zracni jastuk od ovjesa na C4 Grand Picasso ?
Jesam li nesto propustio ?
direstraits0078

#2260 Re: Citroen All About

Post by direstraits0078 »

Mozda jedino to da se ugradjivao na C4 Picasso? :D
Me_again

#2261 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

direstraits0078 wrote:Mozda jedino to da se ugradjivao na C4 Picasso? :D
Nikad cuo :cry:
Da ne kazem da sam 100% siguran da nije.
Me_again

#2262 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

Me_again wrote:
direstraits0078 wrote:Mozda jedino to da se ugradjivao na C4 Picasso? :D
Nikad cuo :cry:
Da ne kazem da sam 100% siguran da nije.
Sranje, sad procitah da se ugradjivao. Fakat nisam znao. ?...
The BEN10

#2263 Re: Citroen All About

Post by The BEN10 »

Kakve zaštite koriste vlasnici Citroena? Kako sam pratio izvještaje i ne kradu se baš...
johntra wrote:što se tiče kvarova, na nedavnim minusima otišao jedan zračni jastuk od ovjesa...nikakvih ostalih kvarova auto nema, osim redovnog servisa...više puta kucnuto i ogrebano od nepažnje...vozačko sjedište se malo izboličilo, ali to zahvaljujući jednom teškom vozaču... :D
Zračni jastuk se ugrađuje na Exclusive paketu opreme. Koliko je koštala zamjena? :)
johntra

#2264 Re: Citroen All About

Post by johntra »

The BEN10 wrote:Kakve zaštite koriste vlasnici Citroena? Kako sam pratio izvještaje i ne kradu se baš...
johntra wrote:što se tiče kvarova, na nedavnim minusima otišao jedan zračni jastuk od ovjesa...nikakvih ostalih kvarova auto nema, osim redovnog servisa...više puta kucnuto i ogrebano od nepažnje...vozačko sjedište se malo izboličilo, ali to zahvaljujući jednom teškom vozaču... :D
Zračni jastuk se ugrađuje na Exclusive paketu opreme. Koliko je koštala zamjena? :)
ne znam, moram pitati vozača...mislim da je izdržljiviji mnogo u privatnim varijantama, nego u službenim... :D
izdržao je i 200 milja...ima i varijanti da se zakrpe, ali eto, ne mora ga svaki GP imati...
Ned071

#2265 Re: Citroen All About

Post by Ned071 »

izgleda da ovaj c4 nije kanta... reviziju dovukli u njemu u haag :D
TAFKAP

#2266 Re: Citroen All About

Post by TAFKAP »

Pozdrav svima.

Imam privatnu ponudu za Citroen C3 Model 2004, Motor TU3 JP (1,4ccm sa 55KW/75ks), koji je presao 90000km.
Auto je redovno servisirano, uz mijenjanje ulja i filtera u intervalu od nekih 15000km/godinu do godinu i po, u decembru 2013 je mjenjan zubcasti remen i vodena pumpa, u februaru 2016 klinasti rebrasti remen i natezac, junu 2016 prednje kocnice i diskovi i an zadnjem servisu prije sedmicu dana ulje + filter i svjecice.

Mozete li mi reci da li kod ovog modela ima jos nekih stvari na koje bi se trebala obratiti paznja, neka specificnost kod ovog modela i motora, posto do sad nisam imao posla sa Citroenima. Da budem iskren, na automobilu je radjeno dosta stvari pa se pitam da li je to zato sto je auto los i da cu i ja nakon kupovine morat ulagati novac u njega :?
condy

#2267 Re: Citroen All About

Post by condy »

Samo mogu reci, da sve nabroja sto je radjeno spada u redovno servisiranje, i da se mijenja nakon odredjenog vremena. To auto je ocigledno pravilno odrzavano dok imas sve te informacije kad je sta radjeno. O samom autu ne znam nikad ga nisam imao.
johntra

#2268 Re: Citroen All About

Post by johntra »

Sve što si nabrojao za izmjenu spada u redovne izmjene i dobro je što je tako, jer bi ti to morao raditi..
Meni je ovdje sve OK, to je i solidan motor, benzinac, neće te glava boliti i da imaš nekih neplaniranih troškova...
TAFKAP

#2269 Re: Citroen All About

Post by TAFKAP »

Hvala vam na informacijama.

Za vikend cu uzet auto da ga provozam kratko, pa vidim kakav je. Na sta da vodim racuna, mjenjac, kvacilo?
lavic

#2270 Re: Citroen All About

Post by lavic »

To ti je kao i Pezo 206, provjeri kugle/lafete, krajnice i stabilizatore.
Ako mozes provjeri i one dvije sipke na polugama rucice ,mjenjaca meni su prilicno rano otisle i bile su cini mi se oko 130 KM.
Ostalo sve je toliko jednostavno da skoro pa mozes i sam to odrzavati.
hostapler

#2271 Re: Citroen All About

Post by hostapler »

TAFKAP wrote:Hvala vam na informacijama.

Za vikend cu uzet auto da ga provozam kratko, pa vidim kakav je. Na sta da vodim racuna, mjenjac, kvacilo?
Malo ce ti biti cudan osjecaj pod rukom. Mialim da PSA grupacija ima najgluplje rjeseno saltanje na svijetu i nikako da to rijese,imas osjecaj kao da je nesto pokvareno,a sve u redu.
Motor je najmanja stavka o kojoj moras brinuti. TU serija PSA motora je sto bi se reklo bullet proof. Samo redovno i propisno odrzavanje. U kuci smo imali 306 sa tim motorom. Kupljen sa 90k,prodat sa 260k. Osim dihtunga glave nikad nista na njemu nismo radili. Prodali ga,vidim i sad se voza.
Sretno.
amar1994

#2272 Re: Citroen All About

Post by amar1994 »

hostapler wrote:
TAFKAP wrote:Hvala vam na informacijama.

Malo ce ti biti cudan osjecaj pod rukom. Mialim da PSA grupacija ima najgluplje rjeseno saltanje na svijetu i nikako da to rijese,imas osjecaj kao da je nesto pokvareno,a sve u redu.
Motor je najmanja stavka o kojoj moras brinuti. TU serija PSA motora je sto bi se reklo bullet proof. Samo redovno i propisno odrzavanje. U kuci smo imali 306 sa tim motorom. Kupljen sa 90k,prodat sa 260k. Osim dihtunga glave nikad nista na njemu nismo radili. Prodali ga,vidim i sad se voza.
Sretno.
ugradi short-shifter ako ti smeta ili nekome smeta :D
TAFKAP

#2273 Re: Citroen All About

Post by TAFKAP »

lavic wrote:To ti je kao i Pezo 206, provjeri kugle/lafete, krajnice i stabilizatore.
Ako mozes provjeri i one dvije sipke na polugama rucice ,mjenjaca meni su prilicno rano otisle i bile su cini mi se oko 130 KM.
Ostalo sve je toliko jednostavno da skoro pa mozes i sam to odrzavati.
Jel ovo lafeta?
Image

Kako to da provjerim? Nisam u mogućnosti da ga podignem na binu, nažalost.

edit: Našao sam jednu sličicu sa objašnjenjima ovdje.
lavic

#2274 Re: Citroen All About

Post by lavic »

Jeste, to je lafeta. Bolje je rjesena no na Pezou jer se kugla moze zasebno mjenjati.
Cak mi seleni izgledaju jaci.
ado-šampion

#2275 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

Jutros vidjeh XM u naizgled jako dobrom stanju, ali ne stigoh slikati, dok se ja snadjoh dodje mi raskrsnica na koju trebam. :D Simpa auto.
Post Reply