Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Alfons Kauders

#2251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Pisistratus wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pisistratus wrote:
Pa nema volje jer bi političari samim time skakali sebi u stomak, i pod lupu stavili svoje amidžiće, strine, tečiće, jetrve, i k**ce palce koje su pozapošljavali po raznoraznim agencijama. A i Sami sebe, najviše.

Većina agencija odgovara ministrima, a ne Parlamentu kao najvišem državnom organu. I kao takve su pod stranačkim uticajima.
Pa zasto onda zagovaras formiranje jos takvih institucija?

Zato što će se morati formirati prije ili kasnije. I to od strane Parlamenta. Njihovo formiranje će biti praćeno svim potrebnim zakonskim i podzakonskim aktima. Neki zakoni, normalno, će se donijeti prije(zakon o reviziji privatizacije npr.).
Ok.
seln

#2252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

didžej wrote:
KatarinaKosaca wrote:Još nam objasni šta je smiješno, pa da se svi smijemo :roll:
da si svjesna kakve nebuloze i kontradiktornosti si napisala u svom postu objasnjenje bi imalo smisla.
ovako, stvarno nema potrebe.
dovoljno je samo :D
Ja se s Katom ne slazem ni da je nebo plavo, ali ovdje je u pravu.
Zapravo, nije...bosanski politicari otvaraju radna mjesta...za rodbinu, zene, svalerke....
_Reds_

#2253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

AKo nece brdo Muhamedu, hoce Muhamed brdu.

E moj Zeljko nikad od tebe politicara sa djelima, lijepo je pricati, daj nesto konkretno uradi, da te nardom upamti po nekim djelima, a ne ispraznim pricama.

Najlakse bjezati od problema, i iz kacelarije saopcenja davati.

Pa ti covjece nisi do Banja Luke otisao za 7 godina, a da na govorim gdje dalje, preko grane. Ali eto ovdje neko prica kako ce dobiti nekakve glasove u RS-u.
Last edited by _Reds_ on 11/04/2013 16:15, edited 1 time in total.
madner

#2254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ofiran si sa kritikom druze crveni :D
Pisistratus

#2255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

_Reds_ wrote:AKo nece brdo Muhamedu, hoce Muhamed brdu.

E moj Zeljko nikad od tebe politicara sa djelima, lijepo je pricati, daj nesto konkretno uradi, da te nardom upamti po nekim djelima, a ne ispraznim pricama.

Pa ti covjece nisi do Banja Luke otisao za 7 godina, a da na govorim gdje dalje, preko grane.
Zato je Zlatko čim je zasjeo u fotelju ministra vanjskih poslova BiH zapalio u Banja Luku. U prvu diplomatsku posjetu... :run:
Katamaran_Sa

#2256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Pa ti covjece nisi do Banja Luke otisao za 7 godina, a da na govorim gdje dalje, preko grane.
Upravo, on samo trazi opravdanje za nerad na koji je navikao vise od decenije ali neki vide herojstvo u tome WTF??
Katamaran_Sa

#2257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

Pisistratus wrote:

Zato je Zlatko čim je zasjeo u fotelju ministra vanjskih poslova BiH zapalio u Banja Luku. U prvu diplomatsku posjetu... :run:
Ovo me je to primarni posao, on nece ni to da radi jer po toj logici ne bi trebali ici ni u Hercegovinu, ni u RS, svesti se na Kanton Sarajevo i svi sretni
Pisistratus

#2258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

Katamaran_Sa wrote:
Pisistratus wrote:

Ovo me je to primarni posao, on nece ni to da radi jer po toj logici ne bi trebali ici ni u Hercegovinu, ni u RS, svesti se na Kanton Sarajevo i svi sretni

Ministar vanjskih poslova posjećuje druge države, a ne entitete. On je mogao u bilo koje doba reći na televiziji: Idem u banja Luku kao Zlatko Lagumdžija, da popijem kafu s Miletom ili šta već, a ne diplomatskim prevozom i to kao ministar vanjskih poslova.

Kakogod, danas je Zlatko iznenadio javnost. ovo je prvi put da neko od sedmorice veličanstvenih javno ponudi ostavku na sve funkcije i prizna da nema rješenje za krizu:

"Druga je mogućnost da nas sedam ovo više ne radimo. I neka nas zamijene neki drugi ljudi. Ne pristajem da odu dva-tri nego svih sedam. Ako bismo danas svi kovertirali svoje ostavke, odlazim odmah iz bilo koje pozicije i stranačke i državne."

Baš će biti zanimljivo pratiti odgovore ostalih tirana.
bole1st

#2259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bole1st »

Pisistratus wrote: Kakogod, danas je Zlatko iznenadio javnost. ovo je prvi put da neko od sedmorice veličanstvenih javno ponudi ostavku na sve funkcije i prizna da nema rješenje za krizu:

"Druga je mogućnost da nas sedam ovo više ne radimo. I neka nas zamijene neki drugi ljudi. Ne pristajem da odu dva-tri nego svih sedam. Ako bismo danas svi kovertirali svoje ostavke, odlazim odmah iz bilo koje pozicije i stranačke i državne."

Ne kontam smisao ovoga, sansa da Dodik, Covic, Tihic i ostali daju ostavke su manje nego da ti ja sutra uplatim 1000km na racun. Prije nego mi das broj racuna.
sinuhe

#2260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Nada sto su nekad bili sesta flota, SDP, pa i Nasa stranka :-) evo sad i Komsic. Istina on je velika nada vec godinama.
Kako vam se samo da :?
Pisistratus

#2261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

bole1st wrote:
Pisistratus wrote: Kakogod, danas je Zlatko iznenadio javnost. ovo je prvi put da neko od sedmorice veličanstvenih javno ponudi ostavku na sve funkcije i prizna da nema rješenje za krizu:

Ne kontam smisao ovoga, sansa da Dodik, Covic, Tihic i ostali daju ostavke su manje nego da ti ja sutra uplatim 1000km na racun. Prije nego mi das broj racuna.
Nije ni meni imalo smisla, ali ako je izjava korektna i iskrena(u što čisto sumnjam) onda pokazuje da barem malo odgovornosti ima u jednom od "lidera". Mada me sad zanima kako će ostalih 6 lidera odgovoriti.. :-D
bole1st

#2262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bole1st »

Pisistratus wrote: Nije ni meni imalo smisla, ali ako je izjava korektna i iskrena(u što čisto sumnjam) onda pokazuje da barem malo odgovornosti ima u jednom od "lidera". Mada me sad zanima kako će ostalih 6 lidera odgovoriti.. :-D
Samom cinjenicom da je besmislena ne moze biti iskrena, jer iskrenost podrazumjeva smislenost, besmislice uopce nemaju definirano svojstvo istinitosti. :D
Pisistratus

#2263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pisistratus »

bole1st wrote:
Pisistratus wrote: Nije ni meni imalo smisla, ali ako je izjava korektna i iskrena(u što čisto sumnjam) onda pokazuje da barem malo odgovornosti ima u jednom od "lidera". Mada me sad zanima kako će ostalih 6 lidera odgovoriti.. :-D
Samom cinjenicom da je besmislena ne moze biti iskrena, jer iskrenost podrazumjeva smislenost, besmislice uopce nemaju definirano svojstvo istinitosti. :D

A možda Zlatko doista vjeruje u čuda? :D
klavirdžija

#2264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by klavirdžija »

"Ovoliki će nam uć' na sljedećim izborima!"
\
Image

:D
Corto Maltese

#2265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Pa evo Bake je bacio udicu Srbima. :D
Nije, nego bome Bošnjacima.
luckylaka

#2266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by luckylaka »

Pa ti covjece nisi do Banja Luke otisao za 7 godina, a da na govorim gdje dalje, preko grane. Ali eto ovdje neko prica kako ce dobiti nekakve glasove u RS-u.
Jeste u zadnje 2-3 godine dva puta bio u Usa tj.St.Louis i Chicago prodavao,,muda pod bubrege,,ali ne pali posto dijaspora sve manje i manje glasa tako da od istih ne treba ocekivati skoro pa nista.Inace kao covjek-ljudina kao politicar-ublehas(kao i svi ostali)
didžej

#2267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by didžej »

bakira ne volim (kao ni sda) ali u politici za komsica je cercil.
tuzno ali je tako.
_Reds_

#2268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Katamaran_Sa wrote:
Pisistratus wrote:

Kamo srece da je Kanton Sarajevo, prije jos uže, grad Sarajevo, jer nesto sumnjam da će i na Ilidži proći.
5 0 5

#2269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 5 0 5 »

Pisistratus wrote:
bole1st wrote:

Nije ni meni imalo smisla, ali ako je izjava korektna i iskrena(u što čisto sumnjam) onda pokazuje da barem malo odgovornosti ima u jednom od "lidera". Mada me sad zanima kako će ostalih 6 lidera odgovoriti.. :-D
a znas kako se kaze, prvo krenes od sebe.
_Reds_

#2270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

luckylaka wrote:

Jeste u zadnje 2-3 godine dva puta bio u Usa tj.St.Louis i Chicago prodavao,,muda pod bubrege,,ali ne pali posto dijaspora sve manje i manje glasa tako da od istih ne treba ocekivati skoro pa nista.Inace kao covjek-ljudina kao politicar-ublehas(kao i svi ostali)
Pa upravo to, apsolutno se slažem sa tobom da je ZK ljudina od čovjeka, ali kao političar njegov krajnji domet je ipak vođenje općine, za nešto više nema kapacitet. Ovi koji to ne vide sada, vidjeće kad tad, prije ili kasnije. Svi bi mi voljeli nekog mesiju, nekog spasitelja, no on na vidiku nije.

Za ove što se pravine naivni, ako veće ne znaju, google, pa neka vide kakva je nadležnost članova predsjedništva. Ljudi se školuju da budu državnici, ne uči se po Sarajevskim ulicama biti državnik, niti se jedan državnik služi šanerskim fazonima, to možda prolazi u mahali, ali negdje dalje teško.

I sad pljujte me koliko god hoćete, ali sam uvijek mislio i misliću da je HS naš najbolji političar u sferi vanjske politike kojeg smo imali od 90tih do danas. No njegova unutarnja politika je upitna.
Last edited by _Reds_ on 11/04/2013 19:30, edited 1 time in total.
MMM1977

#2271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

HS je zadnjih godina bio referent za izvozne poslove firme Sirbegovic. Ranije je mozda i bio dobar kao ministar ali se IMT osladio.

Sent using Tapatalk2
Katamaran_Sa

#2272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

didžej wrote:bakira ne volim (kao ni sda) ali u politici za komsica je cercil.
tuzno ali je tako.
Njegov primarni fucking posao je da razgovara pa makar i sa dusmanima, idi tamo pa im reci da ce dobiti po prstim, idi se bahati malo tamo.
MMM1977

#2273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MMM1977 »

Valjda je sada svima jasno zasto je ZK eksplicitno bio protiv imenovanja Jeremica u UN dok su drugi ceskali muda ovima iz RS i trcali u Beograd da kazu kako ZK nije bas tako mislio.

Ista prica i sa ovom posjetom - nema sastajanja dok se javno ne izjasne da je RS entitet u BiH a ne drzava. Vecina kuje Josipovica u zvijezde a on zbog mnogo manjih gafova nece u Beograd.

Bravo Zeljko.

Sent using Tapatalk2
Katamaran_Sa

#2274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Katamaran_Sa »

MMM1977 wrote:Valjda je sada svima jasno zasto je ZK eksplicitno bio protiv imenovanja Jeremica u UN dok su drugi ceskali muda ovima iz RS i trcali u Beograd da kazu kako ZK nije bas tako mislio.

Ista prica i sa ovom posjetom - nema sastajanja dok se javno ne izjasne da je RS entitet u BiH a ne drzava. Vecina kuje Josipovica u zvijezde a on zbog mnogo manjih gafova nece u Beograd.

Bravo Zeljko.

Sent using Tapatalk2
On nece ni u Banja Luku jer ni oni ne priznaju, ne treba ni u Mostar jer i oni traze treci entitet te time i raspad zemlje.
Neka on ostane u predsjednickom komoditetu Sarajeva i svi sretni, uz manje populizma jer nema potrebe da objavljuje da nece raditi svoj posao, ne radi ga ni zadnjih 7 godina
_Reds_

#2275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Katamaran_Sa wrote:
didžej wrote:bakira ne volim (kao ni sda) ali u politici za komsica je cercil.
tuzno ali je tako.
Njegov primarni fucking posao je da razgovara pa makar i sa dusmanima, idi tamo pa im reci da ce dobiti po prstim, idi se bahati malo tamo.
:thumbup:
Post Reply