Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
El_comadante

#2251 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

Black swan wrote:oce ikad prema kotorcu i vojkovicima da se siri
hoče kad popune ovo prema Kasindolu. to im je za sada u planu
El_comadante

#2252 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

karanana wrote:neki dan sam iso na jahorinu ovim da kazem novim putem. osim mozda nekih 5 kilometara loseg puta na trebevicu kojeg su bas tada krpili koji se nalazi prije spoja na cestu pale-jahorina, ovaj novi dio puta je fenomenalan. nidje nikog, siroko, ima nesto malo odrona i jest pomalo i vijugavo, ali bas dobar put uz predivne pejzaze i pogled nekako sa nove/druge strane na grad. na jednom mjestu gledas drito direktno na aerodromsku pistu kao da si avion i ravno slijeces. samo s druge strane a ne ove s koje inace slijecu. eto jedino kad se ukljucis na stari trebevicki put nije bas dobar ali za vrijeme kad nema snijega nista strasno. i cini mi se brze nego standardni put vijecnica-pale-jahorina. mislim da je od tusa/binga lukavica do termaga nekih 25 kilometara. a mislim da je od vijecnice do jahorine nekih 30ak. jos ako zivis vamo negdje dobrinja ili tako nesto...nema dileme kuda ici.
dobro to zavisi gdje živiš, ako si dobrinja alipasino onda novim putem za jahorinu ako si u gradu preko viječnice.
Patriotska_Liga

#2253 Re: Istočno Sarajevo

Post by Patriotska_Liga »

Bošnjaci treba da kupuju jeftine stanove po Lukavici i tako demografski poklope taj dio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2254 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

sumnjam
al probaj svojim primjerom pokusati :mrgreen: :sax:
Patriotska_Liga

#2255 Re: Istočno Sarajevo

Ja preferiram svoje brdo i mir :D
delllboy79

#2256 Re: Istočno Sarajevo

Post by delllboy79 »

Jel to imas zemlje za prodati na tom pravcu ?
karanana

#2257 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

taj dio ne valja. vec ima dosta privatnih kuca a ulazi se i u brdo.
agent_zero

#2258 Re: Istočno Sarajevo

Post by agent_zero »

Patriotska_Liga wrote:Bošnjaci treba da kupuju jeftine stanove po Lukavici i tako demografski poklope taj dio.
:D

:thumbup:
Melbourne_Australia

#2259 Re: Istočno Sarajevo

Post by Melbourne_Australia »

agent_zero wrote:
Patriotska_Liga wrote:Bošnjaci treba da kupuju jeftine stanove po Lukavici i tako demografski poklope taj dio.

Prije par godina iznajmio sam stan u Spasovdanskoj , trosoban stan za 350 km..Otisao dole zbog zena :lol: A takav isti stan u gradu sam placao po 700 ili 800 km..Uglavnom extra mi je bilo, nagazio zena bruku :izet: Ali desilo se ono sto sam i mislio da ce mi se desiti..Lukavica mala i brzo upadnes u oci a jos "balija" :lol: a imao bjesno auto i jedno jutro gume izbusene i onda imao i jedno zaustavljanje na cesti od par likova u autu jer sam bio sa jednom trebom od tih likova :lol: Vozio je kuci u Vojkovice..Uglavnom extra 10 mjeseci provoda sam imao dole :izet:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2260 Re: Istočno Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

...a Trnoružica se probudila.
Truba

#2261 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

delllboy79 wrote:
Jel to imas zemlje za prodati na tom pravcu ?
imam 3300
cijena sitnica

Truba

#2262 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

karanana wrote:taj dio ne valja. vec ima dosta privatnih kuca a ulazi se i u brdo.
puklo brdo s obje strane drvoreda po 2 kilometra ravnice

Image
Truba

#2263 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

Melbourne_Australia wrote:
agent_zero wrote:

Prije par godina iznajmio sam stan u Spasovdanskoj , trosoban stan za 350 km..Otisao dole zbog zena :lol: A takav isti stan u gradu sam placao po 700 ili 800 km..Uglavnom extra mi je bilo, nagazio zena bruku :izet: Ali desilo se ono sto sam i mislio da ce mi se desiti..Lukavica mala i brzo upadnes u oci a jos "balija" :lol: a imao bjesno auto i jedno jutro gume izbusene i onda imao i jedno zaustavljanje na cesti od par likova u autu jer sam bio sa jednom trebom od tih likova :lol: Vozio je kuci u Vojkovice..Uglavnom extra 10 mjeseci provoda sam imao dole :izet:
vjerojatno bi ti balija oprostio što si mu potkačio simpatiju :D
karanana

#2264 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

Black swan wrote:
karanana wrote:taj dio ne valja. vec ima dosta privatnih kuca a ulazi se i u brdo.
puklo brdo s obje strane drvoreda po 2 kilometra ravnice

Image
pa nesh ovdje graditi zgrade.
govorim o dijelu dalje prema vojkovicima od skretanja za bazu pa prema krupcu.
Truba

#2265 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ja sam pitao prema kotorcu i vojkovićima... to znač od onog rasadnika gdje je jedna zgrada prije mandić pumpe a poslije novootvorenog placa za prodaju automobila, preko puta općine, kule, kotorca pa sve do orača, autopraonice i one velike krivine za vojkoviće do mosta :D ratka močevića

zgrade se grade uz glavne ceste a dovoljno ravnice ima

a nije prvi put da se ruše prvivatne kuće kako bi se pravile zgrade i tržni centri
Melbourne_Australia

#2266 Re: Istočno Sarajevo

Post by Melbourne_Australia »

Prije par godina iznajmio sam stan u Spasovdanskoj , trosoban stan za 350 km..Otisao dole zbog zena :lol: A takav isti stan u gradu sam placao po 700 ili 800 km..Uglavnom extra mi je bilo, nagazio zena bruku :izet: Ali desilo se ono sto sam i mislio da ce mi se desiti..Lukavica mala i brzo upadnes u oci a jos "balija" :lol: a imao bjesno auto i jedno jutro gume izbusene i onda imao i jedno zaustavljanje na cesti od par likova u autu jer sam bio sa jednom trebom od tih likova :lol: Vozio je kuci u Vojkovice..Uglavnom extra 10 mjeseci provoda sam imao dole :izet:[/quote]

vjerojatno bi ti balija oprostio što si mu potkačio simpatiju :D[/quote]

Citaj sta sam napisao, Lukavica ima 2 ulice i lako se sve vidi..A srpkinje su manje opterecene sa tim kako se ko zove i hoce vise sa "balijama" ove moje tesko, jbg vece su glumice :lol: Zato sam i otisao u Lukavicu ,dobre picke a frajeri odron uglavnom:) Zato se vise dole zene kresu po gradu a kad se treba udati zna se da ce dole..
Naslovnica

#2267 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

Možda bi bilo bolje, za početak, da se vrate tamo odakle su protjerani i pobijeni, na svoju djedovinu, da prvo tamo "demografski poklope taj dio", pa onda da razmišljaju o Lukavici. 8-)
Patriotska_Liga

#2268 Re: Istočno Sarajevo

Naslovnica wrote:
Možda bi bilo bolje, za početak, da se vrate tamo odakle su protjerani i pobijeni, na svoju djedovinu, da prvo tamo "demografski poklope taj dio", pa onda da razmišljaju o Lukavici. 8-)
Ne mislim na povratnike nego na one što se iz ma kojeg razloga (uglavnom posla) doseljavaju u Sarajevo. Znači da se kupuju nekretnine po Lukavici, mnogo su jeftinije i to doprinosi demografskom poklapanju. A relativno si blizu.
Naslovnica

#2269 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

Patriotska_Liga wrote:
Naslovnica wrote:
Ne mislim na povratnike nego na one što se iz ma kojeg razloga (uglavnom posla) doseljavaju u Sarajevo. Znači da se kupuju nekretnine po Lukavici, mnogo su jeftinije i to doprinosi demografskom poklapanju. A relativno si blizu.
OK, razumijem.
Thorgerson

#2270 Re: Istočno Sarajevo

Post by Thorgerson »

Patriotska_Liga wrote: Ne mislim na povratnike nego na one što se iz ma kojeg razloga (uglavnom posla) doseljavaju u Sarajevo. Znači da se kupuju nekretnine po Lukavici, mnogo su jeftinije i to doprinosi demografskom poklapanju. A relativno si blizu.
Jesi ti dole kupio stan?

Ovo sam jos bio od nekog cuo, kao sto nasa raja dole ne kupuje stanove. Pa reko bil ti kupio, pa eto znas, ovo, ono, daleko mi. Pa reko ne seri bolan.

- Prvo dole nemas javni prijevoz.
- Drugo, svako malo osvane bilbord sa nekom finom porukom i slikom junaka mladica, karadzica itd.
- Nazivi ulica :-)
- Zastave Srbije su normala izvjesene po prozorima, balkonima kada igra Srbija
- Obdanista i skole - po mom misljenju najveci problem

itd.

Jednostavno, ne moze. Nije kompatibilno. Ovo su dvije drzave. Svidjalo se to kome ili ne, ali je tako. I da, Dobrinja jeste blizu, mozes tamo upisati dijete u skolu, mozes tamo setati i koristiti GRAS. Ali koja je onda poenta kupovine stana u Lukavici i IS? :?

Meni ne pada na pamet da ja ispravljam krivu drinu. Podebelo placam politicare i njihov je posao da to srede. Opet mi jel treba da se naguzimo.
Truba

#2271 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

potpuno te razumijem
ali mislim da praviš kardinalnu grešku

tema je baš preširoka

jedna je država a više naroda
i svaki narod ima svoje nacionalne oznake
a ovdje je još granica entiteta
ljudi su se povukli iz sarajeva da bi imali negdje na ledini svoja imena svoje ulice i to poštujem

gradskog prevoza nema ali je trola blizu... pa ja sam pješačio po 4000 metara do trole kad zapne minibus
naravno da djeca ne mogu to ali vidim po kantonu prevoze djecu s kraja na kraj grada zbog vrtića pa onda na posao.. isto i sa školom
to je danas normala

to što neko navija za srbiju ne bi trebao biti tvoj problem i u njemačkoj žive milijuni ljudi koji navijaju za druge zemlje i nikom ništa a potomci su došlja... dok su srbi ovdje koliko razumijem autohtoni posljednjih nekoliko stotina godina i kao pravoslavci i kao srbi a i živjeli su kroz stotinu godina sa srbijancima u istoj državi

zbog rata imamo to što imamo sa ulicama ( nemojte molim vas da opet pričamo o ulicama), školama fakultetima i studentskim domovima

imena nekih škola su "prenesena" za vrijeme reintegracije znači bila su OK za vrijeme juge
druga imena su uvijek postojala samo ih nismo primjećivali ( sva srpska imena za vrijeme juge)
i nažalost dodana su neka imena pokreta koja stavrno bodu oči...vrijeme će to promijeniti

znači ne postoji nikakva zapreka da neko ne kupi stan tamo
ja sam prvi gledao ali preskupo je bilo a sad kad je jefitno nemam mogućnosti

nemam namjeru relativizirati zločine ali
jbg kako je nebošnjacima kada žive u ulici bosanskih gazija na ilidzi znamo ko su gazije ima definicija

nema nikakve prepreke da tamo živiš... naravno možda će ti djeca imati problema u školi ali uvijek može vozariti
znam djecu hrvata koja sa stupa vozare u istočno sarajevo
prilagodi se i nemoj se nervirati
JThomas

#2272 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

Thorgerson wrote:
Patriotska_Liga wrote: Ne mislim na povratnike nego na one što se iz ma kojeg razloga (uglavnom posla) doseljavaju u Sarajevo. Znači da se kupuju nekretnine po Lukavici, mnogo su jeftinije i to doprinosi demografskom poklapanju. A relativno si blizu.
Jesi ti dole kupio stan?

Ovo sam jos bio od nekog cuo, kao sto nasa raja dole ne kupuje stanove. Pa reko bil ti kupio, pa eto znas, ovo, ono, daleko mi. Pa reko ne seri bolan.

- Prvo dole nemas javni prijevoz.
- Drugo, svako malo osvane bilbord sa nekom finom porukom i slikom junaka mladica, karadzica itd.
- Nazivi ulica :-)
- Zastave Srbije su normala izvjesene po prozorima, balkonima kada igra Srbija
- Obdanista i skole - po mom misljenju najveci problem

itd.

Jednostavno, ne moze. Nije kompatibilno. Ovo su dvije drzave. Svidjalo se to kome ili ne, ali je tako. I da, Dobrinja jeste blizu, mozes tamo upisati dijete u skolu, mozes tamo setati i koristiti GRAS. Ali koja je onda poenta kupovine stana u Lukavici i IS? :?

Meni ne pada na pamet da ja ispravljam krivu drinu. Podebelo placam politicare i njihov je posao da to srede. Opet mi jel treba da se naguzimo.
i da ništa od toga nije slučaj, opet ostaje da je riječ o rupi i prigradskom naselju, a ne gradu. mislim da se ne lažemo.

pa nisu ni cijene toliko manje zbog mladića i zastava srbije, jer ciljna grupa svakako nisu oni kojima to smeta. nego su manje zato što je rupa.
Thorgerson

#2273 Re: Istočno Sarajevo

Post by Thorgerson »

Black swan wrote:potpuno te razumijem
ali mislim da praviš kardinalnu grešku

tema je baš preširoka

jedna je država a više naroda
i svaki narod ima svoje nacionalne oznake
a ovdje je još granica entiteta
ljudi su se povukli iz sarajeva da bi imali negdje na ledini svoja imena svoje ulice i to poštujem

gradskog prevoza nema ali je trola blizu... pa ja sam pješačio po 4000 metara do trole kad zapne minibus
naravno da djeca ne mogu to ali vidim po kantonu prevoze djecu s kraja na kraj grada zbog vrtića pa onda na posao.. isto i sa školom
to je danas normala

to što neko navija za srbiju ne bi trebao biti tvoj problem i u njemačkoj žive milijuni ljudi koji navijaju za druge zemlje i nikom ništa a potomci su došlja... dok su srbi ovdje koliko razumijem autohtoni posljednjih nekoliko stotina godina i kao pravoslavci i kao srbi a i živjeli su kroz stotinu godina sa srbijancima u istoj državi

zbog rata imamo to što imamo sa ulicama ( nemojte molim vas da opet pričamo o ulicama), školama fakultetima i studentskim domovima

imena nekih škola su "prenesena" za vrijeme reintegracije znači bila su OK za vrijeme juge
druga imena su uvijek postojala samo ih nismo primjećivali ( sva srpska imena za vrijeme juge)
i nažalost dodana su neka imena pokreta koja stavrno bodu oči...vrijeme će to promijeniti

znači ne postoji nikakva zapreka da neko ne kupi stan tamo
ja sam prvi gledao ali preskupo je bilo a sad kad je jefitno nemam mogućnosti

nemam namjeru relativizirati zločine ali
jbg kako je nebošnjacima kada žive u ulici bosanskih gazija na ilidzi znamo ko su gazije ima definicija

nema nikakve prepreke da tamo živiš... naravno možda će ti djeca imati problema u školi ali uvijek može vozariti
znam djecu hrvata koja sa stupa vozare u istočno sarajevo
prilagodi se i nemoj se nervirati
To nase prilagodjavanje njima nas je i dovelo u ovu situaciju, da mi kao vecinski narod u ovoj zemlji imamo haman najmanje prava. I jos ne smijes nista reci, jbg da se ne naljute.

Dijete tamo ne moze uciti bosanski jezik. Kazu ne postoji. Pa jel iko od nasih politacara IKADA rekao da ne postoji srpski jezik? Nije. Dakle, oni samo kuhaju i kuhaju, to im je u krvi.

Kazem ti bolan, tamo se ne moze zivjeti sa tim cobanima. To je zadrto do zla boga. Cast izuzecima. Jednostavno bagra misli da zivi u nekakvoj svojoj drzavi srpskoj i to je to.

A kako ne pricati o nazivima ulica. Zamisli da zivis u ulici Draze Mihajlovica. Il da setas pored ploce (obnovljene) ratka mladica, dijete ti otislo kod raje u dom Radovana Karadzica. Ma ljepota. Oni nisu ni u sali pokusali da daju naziv ulice koji bi eto odgovarao i ostalima, ili barem bio neutralan. Ma kakvi.

Ta prica jedna drzava bilo nekad. Daleko je ovo od jedne drzave.
Truba

#2274 Re: Istočno Sarajevo

Post by Truba »

ne šupljiraj i ne širi priču pričamo o jednoj maloj općini koja je 1/4 novogradske

ljudi su se povukli iz kantona i dali sarajlijama i došljama prostor za politički društveni ekonomski i svaki drugi rast i otišli put pod noge

neki su odlučili na ledini graditi grad i sad to "smeta"

pa ja sam živio u ravnogorskoj o čemu mi sada ovdje pričamo?

najbolje je da svi odu na magadaskar
karanana

#2275 Re: Istočno Sarajevo

Post by karanana »

hmmm, ma obojica ste u pravu do nekle. a od nekle niste. hmmm nije sve crno i bijelo i ne mogu nikog podrzati u ovoj diskusiji.
Post Reply