Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- zemomak
#2251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne stima kako treba programska shema na ovim novim kanalima...
TT via iPhone 5
TT via iPhone 5
-
StrelacZE
#2252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ovo nije STRELAC ZEEllinor wrote:Bubalo1 wrote:![]()
![]()
![]()
Vidi ovog kralja
na fb.u
Edžnan Fazlić predobri kanali, osjeti se razlika, ovo je u hd fantazija, kako ste ih postavili ne odmičem se od tv-a, naročito ova emisija skladišni ratovi, pa da je nema trebalo bi je izmisliti,a kvalitet slike, pa to je nešta, sad se tek može čisto vidjeti šta su sve ljudi ostavili kao smeće, dosada je bilo nekako mutno, HVALA TELEMACH- NAJBOLJI STE evo nek i drugi vide šta propuštaju http://mojtv.hr/kanal/tv-program/243/hi ... el-hd.aspx
Nešto mi liči po stilu
- dječak sa šibicama
#2253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma ja, jebo nas iz Sarajeva, nama dosta HRT4 na kojem nema nista, i ko nas ebe.DON_eARL wrote:Nismo ih nikada ni imali.
- samo_ti
#2254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fakat u Sarajevu nema b 92, i rts-ova ?
Alasellamet
p.s. koliko se otprilike ceka da dodju za promjenu modema, rutera i td. ?
Alasellamet
p.s. koliko se otprilike ceka da dodju za promjenu modema, rutera i td. ?
- Tiger 033
#2255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A da i mi drignemo na noge Sarajevski SDA...meJbi i u Sa. bude sve u OSNOVNOM PAKETUdječak sa šibicama wrote: Ma ja, jebo nas iz Sarajeva, nama dosta HRT4 na kojem nema nista, i ko nas ebe.
Ma ja, jebo nas iz Sarajeva, nama dosta HRT4 na kojem nema nista, i ko nas ebe.DON_eARL wrote:Nismo ih nikada ni imali.
-
Kralj Tvrtko I.
#2256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel moze u ovoj napacenoj Bosni ista bez nacionalizma i politike?
- Tiger 033
#2257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
CINIZAM jarane CINIZAMKralj Tvrtko I. wrote:Jel moze u ovoj napacenoj Bosni ista bez nacionalizma i politike?
-
Kralj Tvrtko I.
#2258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
haj dobro,
nego da se vratimo temi...
posto mi ovi serviseri nisu na kompu instalirali router sa CD-a onog (iako sve radi kako treba) dali ja mogu sada naknadno ubaciti instalaciju routera a da mi se ne sjebe nesto...konekcija i postavke?
I drugo pitanje kako mogu promjeniti sifru WiFi-a i ime?
posto mi ovi serviseri nisu na kompu instalirali router sa CD-a onog (iako sve radi kako treba) dali ja mogu sada naknadno ubaciti instalaciju routera a da mi se ne sjebe nesto...konekcija i postavke?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemas potrebe nista da instaliras, taj CD je samo za kreiranje postavki routera.
-
Kralj Tvrtko I.
#2260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pretpostavljam
al kako da promjenim sifru posto je komplikovana ova njihova standardna
al kako da promjenim sifru posto je komplikovana ova njihova standardna
- Telemach
#2261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HBO i Cinemax HD kanali su pušteni u HBO Premium paketu dok je Viasat Nature HD/Viasat History HD pušten u HD paketu.dječak sa šibicama wrote:Moze li pojasnjenje, kome su dodani novi kanali, korisnicima osnovnog paketa ili?
Ja sam restartovao reciver, nista novo nema.
Jesam li ja jedini levat kome nisu zamijenili stari D3 reciver?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji je router/modem ?
-
Kralj Tvrtko I.
#2263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
router ovaj TP Link TL WR740N
- un1ted
#2264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
system tools-password
http://www.tp-link.com/Resources/docume ... _V4_UG.pdf
Upustvo pod brojem: 4.16.7
http://www.tp-link.com/Resources/docume ... _V4_UG.pdf
Upustvo pod brojem: 4.16.7
- Telemach
#2265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Router koji ste dobili od Telemach-a je već konfigurisan, dovoljno je samo da spojite router s uređajem.Kralj Tvrtko I. wrote:haj dobro,
Da bi konfigurisali wireless router koji niste dobili od nas potrebno je da prilikom konfiguracije podesite DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), naredni korak je restartovanje modema.
Za promjenu šifre dovoljno je da pristupite routeru i izmjenu napravite u postavkama.
-
Kralj Tvrtko I.
#2266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
hvala oboma...zavrseno
- Reglan
#2267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogu li ja dobiti wifi router besplatno,vidim svi dobivaju meni dosli donjeli resiver al mi nisu ostavili router. 
-
semir1988
#2268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ruter dolazi uz super mix....i mislim ove duo trio pakete..ostalo mozes dobiti..u svakoj radnji inf. opreme za lovuarshavin wrote:Mogu li ja dobiti wifi router besplatno,vidim svi dobivaju meni dosli donjeli resiver al mi nisu ostavili router.
- Reglan
#2269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne radi EPG.
- Frtalj_Duše
#2270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radite li vi išta na ovim postojećim kanalima pored toga što vas očito više zanima puko "popunjavanje" i "proširenje" liste istih! Primjer: Kada će te (ili da li UOPŠTE planirate) konačno uvesti titlove i za Discovery World i Disc. Science kanale ili smatrate da među vašim pretplatnicima nema onih koji bi nekada i nešto pametno i korisno pogledali, a malo odmorili i od pustih filmova, muzičkih kanala i sl.?Telemach wrote:Router koji ste dobili od Telemach-a je već konfigurisan, dovoljno je samo da spojite router s uređajem.Kralj Tvrtko I. wrote:haj dobro,
Da bi konfigurisali wireless router koji niste dobili od nas potrebno je da prilikom konfiguracije podesite DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), naredni korak je restartovanje modema.
Za promjenu šifre dovoljno je da pristupite routeru i izmjenu napravite u postavkama.
-
mali_balon
#2271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sinko znam ja gdje se nalaze HBO i ostali kanali, nije to problem, problem je sto su u drugom paketu koji bi trebalo platitiTelemach wrote:mali_balon wrote:Sta ovo nesta namjestaju, danas bio HBO HD, pa visat nature hd, evo sad visat history hd, je li nas to loze na nove kanale. Kao ono vidite sta imamo samo uzmite taj i taj paket[/quo
Kanali se nalaze na pozicijama:
HBO HD pozicija br. 320
HBO Comedy HD pozicija br. 321
Cinemax HD pozicija br. 322
Cinemax 2 HD pozicija br. 323
Viasat Nature HD/Viasat History HD pozicija br. 324
VIASAT NATURE HD/HISTORY HD je jedan 24-satni kanal u kojem se emitiraju najbolje emisije i programski sadržaji s dokumentarnih kanala Viasat History i Viasat Nature HD.
- rumFo
#2272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svim novim korisnicima preporucujem da provjere, dal je wireless na wap il je otkljucan... Jer iz telemacha, vjerovatno radi prebukiranosti ne stizu sve konfigurisati, pa cak i externe ljude iznamljuju, a isti nisu upuceni...Telemach wrote:Router koji ste dobili od Telemach-a je već konfigurisan, dovoljno je samo da spojite router s uređajem.Kralj Tvrtko I. wrote:haj dobro,
Ovo iz licnog iskustva govorim
- Frtalj_Duše
#2273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma najbolje to govno resetovati - ugurajte olovku ili iglu pozadi u desni čošak rutera, drži 5sec i fertig, ruter je na fabričkim postavkama, leti, fercera i rastura! Barem kod' mene je bio odron i signal i kvalitet istoga dok je bio na njihovoj "stručnoj" konfiguraciji, dok ga je spomenuti reset preporodio! Kasnije samo ušao u postavke (kucaj http://192.168.0.1/ u browser - za username i password ukucajte "admin" u oba polja i ušli ste), dodao pass (rumFo wrote:Svim novim korisnicima preporucujem da provjere, dal je wireless na wap il je otkljucan... Jer iz telemacha, vjerovatno radi prebukiranosti ne stizu sve konfigurisati, pa cak i externe ljude iznamljuju, a isti nisu upuceni...Telemach wrote:Router koji ste dobili od Telemach-a je već konfigurisan, dovoljno je samo da spojite router s uređajem.Kralj Tvrtko I. wrote:haj dobro,
Ovo iz licnog iskustva govorim
odete na "Wireless" meni sa lijeve strane i "Wireless Security",
omogućite "WPA/WPA2 - Personal(Recommended)",
version: automatic
Encryption: AES
Password: "kucaj po želji"
Group key update period: 0
i fertig, uživancija!
PS. Ako hoćete da saznate da li vas je iko "provalio", samo odete na "Wireless Statistics", prije toga skinete sve vaše uređaje sa wifi-a i refresh za "Current Connected Wireless Stations numbers:", ako nije 0 onda imate "gosta" na mreži!
- rumFo
#2274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bravo majstore! Ja sam ga stavio na Mac adr 
- Frtalj_Duše
#2275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma danas moraš biti "sam' svoj majstor", inače piši propalo i to u svemu!rumFo wrote:Bravo majstore! Ja sam ga stavio na Mac adr
Inače, samo me interesuje da li treba ono nekakvo "clone mac address" upaliti ili ugasiti, sve ostalo skontao dok mi to nekako šuhveli i nejasno!?