Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Edisontije

#2251 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

mali_milojica wrote:
Edisontije wrote:http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gf ... Vw&index=2
OVO JE IPAK KLASA ZA SEBE!!! I nemojmo ga upoređivati s drugima. Pokušavamo tu mjesecima i neide nikako golf je golf. :thumbup:
Ovdje si jedino ti klasa za sebe.
Hoces Golfa,kupis Astru. I onda 10 mj staru Astru prodajes da opet kupis Golfa.
Ti si bolid Grupe B.
Vezano za temu. Gledao sam test G7 na TVSA jucer. 2.0 TDI Highline,cijena 47300 cini mi se. G6 sa tim motorom i tom opremom je bio jeftiniji. I to osjetno. Ne bih da bubnem jer trenutno nemam kod sebe cjenovnik,ali sigurno 5k KM.
Pa dobro šta ti voziš mali_milojica :?:
Nešto sigurno boljei od golfa a pogotovo astre :cry:
Better Man

#2252 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Better Man »

Edisontije wrote:
mali_milojica wrote:
Edisontije wrote:http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gf ... Vw&index=2
OVO JE IPAK KLASA ZA SEBE!!! I nemojmo ga upoređivati s drugima. Pokušavamo tu mjesecima i neide nikako golf je golf. :thumbup:
Ovdje si jedino ti klasa za sebe.
Hoces Golfa,kupis Astru. I onda 10 mj staru Astru prodajes da opet kupis Golfa.
Ti si bolid Grupe B.
Vezano za temu. Gledao sam test G7 na TVSA jucer. 2.0 TDI Highline,cijena 47300 cini mi se. G6 sa tim motorom i tom opremom je bio jeftiniji. I to osjetno. Ne bih da bubnem jer trenutno nemam kod sebe cjenovnik,ali sigurno 5k KM.
Pa dobro šta ti voziš mali_milojica :?:
Nešto sigurno boljei od golfa a pogotovo astre :cry:
Dobro ti je rekao! Kupiš jedno auto i pljuješ po njemu da ne valja i da si trebao uzeti Golfa. Pa što ga nisi uzeo? Posljednji model Astre je daleko bolja opcija od novog Golfa i cijenom i izgledom i ponudom opreme i naravno ponudom prostora. Golf ne da je bezobrzno preskup, već ne vrijedi te pare, jer ne nudi veću kvalitetu od drugih i nudi manje opreme za više para.
Edisontije

#2253 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

:D
530i

#2254 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote:
530i wrote:Objasni pojam kvalitete, ako znaš ;-)
Objasni ti jer ti tvrdis da ja ne znam sta znaci pojam kvalitet(a), a posto si napisao:

"U tim odrednicama jeftinije je ujedno i bolje, a kako je bolje tako je i kvalitetnije"

onda mi molim te odgovori na pitanje da li je odrzavanje benzinca bolje pa tako i kvalitetnije od odrzavanja dizela jer je jeftinije, odnosno da li je odrzavanje 8v benzinca koji se podmazuje mineralnim uljem po istom principu bolje i kvalitetnije od odrzavanja 16v benzinca koji se podmazuje sintetickim uljem, koji ma spaner i zatecac vise i koji je skuplji za odrzavanje?

Kažem ti, opet porediš žabe i babe. Skuplje je održavati Ferrari, ali Ferrari ne poredimo sa Golfom.
Radilo se o Focusu TDCI i Golfu TDI....pri čemu je Focus jeftiniji za održavanje, samim time kvalitetniji po pitanju cijene održavanja. A ti u priču uvodiš druge stvari, Mercedesa, interval servisa, benzince 8v i 16v itd. To je isključivo tvoj problem. Nigdje ja nisam napisao da je npr. mineralno ulje bolje od sintetičkog kako ti to pokušavaš reći.

Auta iste klase, odgovarajuće sličnog motora i performansi....jedno je jeftinije za održavanje (po fabričkim normama)...kažem, veoma je to jednostavno za razumijevanje. Osim ako radiš u Austriji na bauštelli :lol:
preludezalude

#2255 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Ja te potpuno razumijem sta govoris. Svaki normalan covjek, kada kupuje auto, gleda kvalitete auta. Od pouzdanosti, ljepote, privlacnosti, motora, mjenjaca, trapova i izmedju ostaloga gleda i cijenu odrzavanja. Sve ovo navedeno su kvalitete auta.
richa

#2256 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

Vi kvalitet gledate na taj nacin da to sve smatrate kvalitetom. A sebe smatram normalnim i za mene je pojam kvaliteta izdrzljivost auta, habanje materijala koji su koristeni, bem ti auto ako se sjediste poslije 50k ispara, propadne i sl.(odmah da se ogradim da ne mislim ni na jedno auto konkretno samo navodim primjer).
Ja licno ne smatram da cijena odrzavanja ne utice na kvalitet, vec na prednost prilikom kupovanja radi manje cijene.
Takodje po meni ni ljepota i privlacnost nisu nikakvo mjerilo kvaliteta, jer je to jako subjektivno i ono sto je tebi/meni fino drugom nije itd, i ne vidim kako to bitno utice na kvalitet osim na prednost prilikom kupovine ili na subjektivni dozivljaj da to tebe privuce i u konacnici to isto sebi uzmes. Ove ostale stvari motor, mjenjac, trapovi itd su svakako pokazatelji kvaliteta automobila.
preludezalude

#2257 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

Za neke ljude rijec kvalitet znaci jedno, a za druge ljude kvalitet znaci drugo. Kvalitet je opsti pojam koji podrazumjeva vise stvari.

Evo malo objasnjenja sa neta:

-Pojam kvalitete se koristi na razne načine, ne postoji jasna definicija
-S gledišta potrošača povezuje se s korisnošću ili cijenom
-Općeprihvaćena definicija: Kvaliteta je zadovoljstvo kupaca
-Opća definicija kvalitete: Kvaliteta je mjera ili pokazatelj obujma odnosno iznosa uporabne vrijednosti nekog proizvoda ili usluge za zadovoljenje točno određene potrebe na određenom mjestu i u određenom trenutku, tj. onda kad se taj proizvod i ta usluga u društvenom procesu razmjene potvrđuju kao roba
-Kvaliteta je ukupnost svojstava stanovitog etniteta koja ga čine sposobnim zadovoljiti izražene ili pretpostavljene potrebe

Mjerila za ocjenjivanje razine kvalitete:

-suglasnost s normama –proizvod mora odgovarati postavljenim normama
-suglasnost sa svojstvima navedenim u dokumentima proizvoda
-pouzdanost –značajno mjerilo za proizvode koje za vrijeme upotrebe treba redovito održavati
-ekološka prihvatljivost –proizvodi ne smiju narušavati prirodni okoliš
-suvremen i estetski izgled proizvoda
-servisiranje i opskrba rezervnim dijelovima
-prodajna i transportna ambalaža –izgled odnosno zaštita pri transportu
goran16v

#2258 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote: Kažem ti, opet porediš žabe i babe. Skuplje je održavati Ferrari, ali Ferrari ne poredimo sa Golfom.
Radilo se o Focusu TDCI i Golfu TDI....pri čemu je Focus jeftiniji za održavanje, samim time kvalitetniji po pitanju cijene održavanja. A ti u priču uvodiš druge stvari, Mercedesa, interval servisa, benzince 8v i 16v itd. To je isključivo tvoj problem. Nigdje ja nisam napisao da je npr. mineralno ulje bolje od sintetičkog kako ti to pokušavaš reći.

Auta iste klase, odgovarajuće sličnog motora i performansi....jedno je jeftinije za održavanje (po fabričkim normama)...kažem, veoma je to jednostavno za razumijevanje. Osim ako radiš u Austriji na bauštelli :lol:
Pa vidis li koliko su filozofiju razvezao i opet ne mozes odgovoriti na pitanje koje sam ti postavio.Ne mjesam babe i zabe. Razlika u cijeni odrzavanja moze proisteci iskljucivo iz razlike u tehnickim i konstrukcionim rjesenjima, a razlika u broju ventila, da li ima remen ili lanac, ima li FAP filter ili ne, da li je benz ili dizel, ili propisanom ulju su upravo ta rjesenja, a tvoja tvrdnja pokriva sve bez obzira na rjesenje- i to nije moj problem nego sav apsurd onoga sto pises. Auto ne moze auto biti kvalitetniji po pitanju cijene odrzavanja, moze biti kvalitetniji po pitanju broja kvarova i isplatiljiviji za odrzavanje , a odrzavanje, pogotovo redovno moze biti skuplje i jeftinije ali nicim ne utice na kvalitet auta kao tvrdis.

Kad si se vec uhvatio Forda kao vadione, tvrdnja da je jefiniji za odrzavanje je samo privid i kokuzna varijanta u kojoj se ne mjenja v.pumpa (kad vrisne nema havarije na motoru, ako nema havarije ne moras da mjenjas), a po pravilu (fabrickim normama) se mjenja kad i z. remen kad je cijena zamjene ista kao i za ostale aute, ukljucujuci i VW, a naknadna zamjena kosta skoro koliko i zamjena z. remena pa te sve dodje puno skuplje i da ne spominjem samonatezajuce silikone mikro koje takodjer po pravilu mijenjas i koji su hama 3 x skuplji od obicnih. I ovo je sve racunica za neovl. servis i zamjenske dijelove jer kod odrzavanja u ovl. servisu Ford je u svakom slucaju skuplji.
drndalo

#2259 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Nego, gdje je onaj sto onu losu Astru prodaje posto-poto da opet Golfa kupi...? Evo ja na nevidjeno dajem 7000 KM za to sranje od vozila (necu reci ni auta, jer ocito ne zasluzuje)... Cisto da ga spasim belaja, i da potpomognem prihodovnu stranu ASA-e, i VW-a, u ova teska ekonomska vremena...
Edisontije

#2260 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

:mrgreen:
ja prodavo astru pa odustao dok nebude vakat za golfa (finansijski vakat) do tada vozim Opela i dobar je.
Al mi je vw bolji meni lično i ne želim nikoga ubjeđivati u suprotno.
Svi polemišemo al činjenice idu u prilog vw grupacije i štaćemo sad?
Dokazivati da nije mlijeko bijelo?
O.K. :run:
drndalo

#2261 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

A cokoladno mlijeko ? ;-)
Edisontije

#2262 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Edisontije »

drndalo wrote:A cokoladno mlijeko ? ;-)
Kahvene boje
idemo dalje profesore :D
respo

#2263 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

Edisontije wrote::mrgreen:
ja prodavo astru pa odustao dok nebude vakat za golfa (finansijski vakat) do tada vozim Opela i dobar je.
Al mi je vw bolji meni lično i ne želim nikoga ubjeđivati u suprotno.
Svi polemišemo al činjenice idu u prilog vw grupacije i štaćemo sad?
Dokazivati da nije mlijeko bijelo?
O.K. :run:
sto uopste vozis auto onda idi taxijem
530i

#2264 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

goran16v wrote: a odrzavanje, pogotovo redovno moze biti skuplje i jeftinije ali nicim ne utice na kvalitet auta kao tvrdis.
Jeftinije održavanje je bolje od skupljeg održavanja. Govorimo o istoj klasi auta, približnih motora.
Jeftnije održavanje je kvalitetnije jer ostavlja više novca u džepu. Kvalitet po pitanju trajnosti je, pak, druga stvar...ja pretpostavljam da na to misliš kada kažeš "kvalitet auta". Lijepo je to objasnio prelude...

Primjer Forda sam naveo jer je neko ranije u temi usporedio Focusa i Golfa...tvrdeći da mu je Golf bolji iako je skuplji za održavanje i troši isto ili više...odatle je krenula i sva ta priča o održavanju.
goran16v

#2265 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:
goran16v wrote: a odrzavanje, pogotovo redovno moze biti skuplje i jeftinije ali nicim ne utice na kvalitet auta kao tvrdis.
Jeftinije održavanje je bolje od skupljeg održavanja. Govorimo o istoj klasi auta, približnih motora.
Jeftnije održavanje je kvalitetnije jer ostavlja više novca u džepu. Kvalitet po pitanju trajnosti je, pak, druga stvar...ja pretpostavljam da na to misliš kada kažeš "kvalitet auta". Lijepo je to objasnio prelude...

Primjer Forda sam naveo jer je neko ranije u temi usporedio Focusa i Golfa...tvrdeći da mu je Golf bolji iako je skuplji za održavanje i troši isto ili više...odatle je krenula i sva ta priča o održavanju.
Jest al u zutu kaputu. Jeftinije odrzavanje moze biti samo ekonomicnije, sto je bolje za vlasnika, tu nema dileme ali nikakako kvalitetnije. Kvalitetnije odrzavanje se postize boljim dijelovima i servisom, a ne nizom cijenom odrzavanja. Po cemu je odrzavanje po tvonrickim normama i propisima u ovl. servisu ili u istom neovl. servisu sa zamjenskim dijelovima istog proizvodjaca TDI motora manje kvalitetno jer je skuplje od istog takvog odrzavanja TDCi motora? Naravno ni po cemu, moze biti samo jeftinije, a auto moze biti povoljniji za odrzavanje sto je prednost ekspoatacije, a nema to veze sa kvalitetom auta ili kvalitetom odrzavanja.
530i

#2266 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Opet ne razumiješ o čemu ja govorim.
Dijelovi su isti ili približno isti. Auta također. I motori u njima. Interval je isti, fabrički propisan. Dijelovi se mijenjaju po fabričkim propisima. Ono koje ispadne jeftinije je kvalitetnije, upravo iz razloga što je jeftinije! Pojam kvaliteta se ne odnosi isključivo na odrednicu trajnosti.

Dakako da postoje varijacije u dijelovima, od filtera zraka do lamele...mnoštvo je cijenovih kategorija, isto tako i sa majstorima ili servisima...
goran16v

#2267 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

530i wrote:Opet ne razumiješ o čemu ja govorim.
Dijelovi su isti ili približno isti. Auta također. I motori u njima. Interval je isti, fabrički propisan. Dijelovi se mijenjaju po fabričkim propisima. Ono koje ispadne jeftinije je kvalitetnije, upravo iz razloga što je jeftinije! Pojam kvaliteta se ne odnosi isključivo na odrednicu trajnosti.

Dakako da postoje varijacije u dijelovima, od filtera zraka do lamele...mnoštvo je cijenovih kategorija, isto tako i sa majstorima ili servisima...
Nije bolan kvalitetnije jer je jeftinije nego samo jeftinije.
richa

#2268 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by richa »

Kvalitetnije jeste. Ali kvalitetnije za moj/tvoj/neciji dzep.
Ne utice nikako na kvalitet samog automobila, ali na prednost tog automobila svakako da.
direstraits0078

#2269 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

Kako onda objasniti da je jednog golfa, koji nije tehnicki najbolji, jeftinije proizvesti (jer je baziran na istoj platformi kao i nekolicina drugih vozila iz Skoda, Seat, VW Audi koncerna), ali se prodaje po znacajno vecoj cijeni? Hocu reci, proizvodno ili tehnicki gledano, golf je konfekcija, jeftino vozilo (narodni auto) jer se na isti fazon proizvodi i jedna Skoda Fabija ili Seat Ibiza. I onda se to marketinski zamaskira (niko ne govori o izostanku multilinka ili nekim jeftinim rjesenjima na upravljanju zbog kojih treska upravljac na novom vozilu), pa se kupcu odvali cijena da mu se okrene u glavi. Cijena za sta? Za ispljuvak kresanja troskova u proizvodnji i skakanje s konja na magarca u tehnickom pogledu?

Prica da ga se najvise proda je razumljiva onima koji poznaju prirodu Nijemaca koji kupuju domace, normalno je da ce kupiti auto koje pri prodaji puni njihov budzet, a Nijemci kupuju gro proizvodnje golfa.

Probao sam golfa 7, i stvarno mi nije jasno po cemu je bolji od auta slicne cijene. Nema ni imidz, ni kvalitet (vec sam spomenuo nedostatke), a nema ni osjecaj u voznji. To sto neki balave o autima koja nisu probali i koja nece kupiti (jer su im skuplja od istog proizvoda pod drugom znackom iz koncerna: Seat/Skoda) nema nikakvog uticaja na cinjenice.
medo28

#2270 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by medo28 »

direstraits0078 wrote:Kako onda objasniti da je jednog golfa, koji nije tehnicki najbolji, jeftinije proizvesti (jer je baziran na istoj platformi kao i nekolicina drugih vozila iz Skoda, Seat, VW Audi koncerna), ali se prodaje po znacajno vecoj cijeni? Hocu reci, proizvodno ili tehnicki gledano, golf je konfekcija, jeftino vozilo (narodni auto) jer se na isti fazon proizvodi i jedna Skoda Fabija ili Seat Ibiza. I onda se to marketinski zamaskira (niko ne govori o izostanku multilinka ili nekim jeftinim rjesenjima na upravljanju zbog kojih treska upravljac na novom vozilu), pa se kupcu odvali cijena da mu se okrene u glavi. Cijena za sta? Za ispljuvak kresanja troskova u proizvodnji i skakanje s konja na magarca u tehnickom pogledu?

Prica da ga se najvise proda je razumljiva onima koji poznaju prirodu Nijemaca koji kupuju domace, normalno je da ce kupiti auto koje pri prodaji puni njihov budzet, a Nijemci kupuju gro proizvodnje golfa.

Probao sam golfa 7, i stvarno mi nije jasno po cemu je bolji od auta slicne cijene. Nema ni imidz, ni kvalitet (vec sam spomenuo nedostatke), a nema ni osjecaj u voznji. To sto neki balave o autima koja nisu probali i koja nece kupiti (jer su im skuplja od istog proizvoda pod drugom znackom iz koncerna: Seat/Skoda) nema nikakvog uticaja na cinjenice.
Ekspertu i astra je njemačko avto - direktni konkurent... ja još nisam pročitao ili vidio ozbiljnu kritiku nekog članka ili videa gdje bi ga kritizirali naprotiv (imaš na youtube več malo more recenzija od francuskih do ruskih...) večinoma ga hvale pogotovo osječaj u vožnji ekspertu - al eto ti si shvatio da nevalja, naravno vozio si pa znaš.
goran16v

#2271 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Kako onda objasniti da je jednog golfa, koji nije tehnicki najbolji, jeftinije proizvesti (jer je baziran na istoj platformi kao i nekolicina drugih vozila iz Skoda, Seat, VW Audi koncerna), ali se prodaje po znacajno vecoj cijeni? Hocu reci, proizvodno ili tehnicki gledano, golf je konfekcija, jeftino vozilo (narodni auto) jer se na isti fazon proizvodi i jedna Skoda Fabija ili Seat Ibiza. I onda se to marketinski zamaskira (niko ne govori o izostanku multilinka ili nekim jeftinim rjesenjima na upravljanju zbog kojih treska upravljac na novom vozilu), pa se kupcu odvali cijena da mu se okrene u glavi. Cijena za sta? Za ispljuvak kresanja troskova u proizvodnji i skakanje s konja na magarca u tehnickom pogledu?

Rezon ti je kratkovidan i naivan ko u djeteta u 4. oosnovne. Cijena auta ne pokriva cijenu proizvodnje nego i cijenu proizvodnje i cijenu razvoja, a sad sam skontaj kolika je morala biti cijena razvoja modularne platforme koju mozes razvlaciti po potrebi, tako da ti sva prica o tom nekom autu jeftinom za proizvodnju pada u vodu. Sto se kvaliteta tice to ce se prije svega pokazati kroz vrijeme, a sto se imidza tice ako Golf nema imidza kako ga tek ostali nemaju. Sto se komentara o balavljenju tice, probao si tudji auto, neces ga ni ti kupiti da bi gledao s visoka i tako prozivao ljude, a probati ga i doci u istu ravan s tobom moze svako ko je dovoljno snalazljiv tako - tako da ti je komentar ono bas bljak
preludezalude

#2272 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by preludezalude »

goran16v wrote:

Rezon ti je kratkovidan i naivan ko u djeteta u 4. oosnovne. Cijena auta ne pokriva cijenu proizvodnje nego i cijenu proizvodnje i cijenu razvoja, a sad sam skontaj kolika je morala biti cijena razvoja modularne platforme koju mozes razvlaciti po potrebi, tako da ti sva prica o tom nekom autu jeftinom za proizvodnju pada u vodu. Sto se kvaliteta tice to ce se prije svega pokazati kroz vrijeme, a sto se imidza tice ako Golf nema imidza kako ga tek ostali nemaju. Sto se komentara o balavljenju tice, probao si tudji auto, neces ga ni ti kupiti da bi gledao s visoka i tako prozivao ljude, a probati ga i doci u istu ravan s tobom moze svako ko je dovoljno snalazljiv tako - tako da ti je komentar ono bas bljak
Jedna opaska: zaboravio si jednu jako bitnu stavku. Cijena auta pokriva i zaradu proizvodjaca.
goran16v

#2273 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:

Jedna opaska: zaboravio si jednu jako bitnu stavku. Cijena auta pokriva i zaradu proizvodjaca.
Tacno, ali ovdje se postavlja pitanje zasto je skup, a proizvodnja, kao ulazni trosak, jeftina i kao da trosak razvoja ne postoji. Sto se same zarade tice, svima je u cilju max zarada tako da je smijesno pricati o nekom postenju pri odredjivanju zarade.
direstraits0078

#2274 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by direstraits0078 »

Ne vidim razlog tvog poredjenja mog rezona s djetetom iz 4. razreda, nisam imao namjeru da se spustam na tvoj nivo. :lol:

Ili hoces reci da ti rezonujes bolje i da si dalekovidniji od djeteta iz 4. razreda ili iz specijalne skole (cisto personalnog poredjenja radi) ako tvrdis da Seat i Skoda ne ucestvuju u cijeni razvoja golfa s kojim dijele platformu? Izgleda da si to previdio. :skoljka:

A dobro znamo da i Seat i Skoda manje kostaju od ekvivalentnih modela vauvau i nude npr. vise gepeka u litrima ili duzine u centimetrima (nebitno da li je u pitanju fabija, octavija ili ibiza), i da ih kupuju wannabe eksperti koji hoce da voze vauvau kvalitet po diskontnoj cijeni. Da bi onda ovdje mogli da kazu kako oni voze auto koje je razvio vauvau. A Skoda i Seat nisu dio koncerna kad treba ici u kino? Samo kad treba donijeti drva? :dance:
I za skodu i seat se moze reci kako nisu kvalitetni? Ali samo u kontekstu jeftinih proizvoda, nikako ih ne dovoditi u vezu s vauvau, inace ode imidz u tri hiljade persuna...

Sorry, morao sam malo da ti priblizim ovo primjerom iz bukvara, prilagodio sam to tvom nivou. :dance:

@mali medjed28:
Vezano za Opel Astru, Astra je djelimicno njemacki proizvod, vidi u rjecniku pod General Motors. :thumbup: I da, probao sam golfa 7, u dvije verzije motora i dvije verzije opreme. Nista posebno, pogotovo ako se uzmu u obzir cijene. :roll:

A kupiti golfa, nakon sto sam ga probao... Ne bih, hvala. Ne zbog toga sto ga ne mogu priustiti, nego zato sto sam probao bolje. Biram bolje, kvalitetnije i za klasu vise i jeftinije. Naravno, gledajuci ukupan trosak (odrzavanje, osiguranje, gubitak vrijednosti).

Golfa i njegove surogate (skodice i seate) ostavljam onima sto nedostatak cm na pravom mjestu zamjenjuju kolicinom lima i cm u garazi. :mrgreen:
goran16v

#2275 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

direstraits0078 wrote:Ne vidim razlog tvog poredjenja mog rezona s djetetom iz 4. razreda, nisam imao namjeru da se spustam na tvoj nivo. :lol:

Ili hoces reci da ti rezonujes bolje i da si dalekovidniji od djeteta iz 4. razreda ili iz specijalne skole (cisto personalnog poredjenja radi) ako tvrdis da Seat i Skoda ne ucestvuju u cijeni razvoja golfa s kojim dijele platformu? Izgleda da si to previdio. :skoljka:

A dobro znamo da i Seat i Skoda manje kostaju od ekvivalentnih modela vauvau i nude npr. vise gepeka u litrima ili duzine u centimetrima (nebitno da li je u pitanju fabija, octavija ili ibiza), i da ih kupuju wannabe eksperti koji hoce da voze vauvau kvalitet po diskontnoj cijeni. Da bi onda ovdje mogli da kazu kako oni voze auto koje je razvio vauvau. A Skoda i Seat nisu dio koncerna kad treba ici u kino? Samo kad treba donijeti drva? :dance:
I za skodu i seat se moze reci kako nisu kvalitetni? Ali samo u kontekstu jeftinih proizvoda, nikako ih ne dovoditi u vezu s vauvau, inace ode imidz u tri hiljade persuna...

Sorry, morao sam malo da ti priblizim ovo primjerom iz bukvara, prilagodio sam to tvom nivou. :dance:
Sav komentar ima smisla ako ga je napisao neko ko nema blage veze o autombilima, a po ociglednim motivima je jednako smijesan i jadan kao i onaj o balavljenju po kojem si ti napravio krug u tudjem autu i postao neupitni ekspert...
Da ti pokazem koliko je smijesan postavicu ti sljedece pitanje:
Da li cinjenica da je jedan brend dovoljno jak da uzme ex soc brend i od njega napravi kvalitetan i konkurentan brend pozitivno ili negativno utice na njegov imidz?
Post Reply