Ne vidim razlog tvog poredjenja mog rezona s djetetom iz 4. razreda, nisam imao namjeru da se spustam na tvoj nivo.
Ili hoces reci da ti rezonujes bolje i da si dalekovidniji od djeteta iz 4. razreda ili iz specijalne skole (cisto personalnog poredjenja radi) ako tvrdis da Seat i Skoda ne ucestvuju u cijeni razvoja golfa s kojim dijele platformu? Izgleda da si to previdio.
A dobro znamo da
i Seat i Skoda manje kostaju od ekvivalentnih modela vauvau i nude npr. vise gepeka u litrima ili duzine u centimetrima (nebitno da li je u pitanju fabija, octavija ili ibiza), i da ih kupuju wannabe eksperti koji hoce da voze vauvau kvalitet po diskontnoj cijeni. Da bi onda ovdje mogli da kazu kako oni voze auto koje je razvio vauvau. A Skoda i Seat nisu dio koncerna kad treba ici u kino? Samo kad treba donijeti drva?
I za skodu i seat se moze reci kako nisu kvalitetni? Ali samo u kontekstu jeftinih proizvoda, nikako ih ne dovoditi u vezu s vauvau, inace ode imidz u tri hiljade persuna...
Sorry, morao sam malo da ti priblizim ovo primjerom iz bukvara, prilagodio sam to tvom nivou.
@mali medjed28:
Vezano za Opel Astru, Astra je
djelimicno njemacki proizvod, vidi u rjecniku pod General Motors.

I da, probao sam golfa 7, u dvije verzije motora i dvije verzije opreme. Nista posebno, pogotovo ako se uzmu u obzir cijene.
A kupiti golfa, nakon sto sam ga probao... Ne bih, hvala. Ne zbog toga sto ga ne mogu priustiti, nego zato sto sam probao bolje. Biram bolje, kvalitetnije i za klasu vise i jeftinije. Naravno, gledajuci ukupan trosak (odrzavanje, osiguranje, gubitak vrijednosti).
Golfa i njegove surogate (skodice i seate) ostavljam onima sto nedostatak cm na pravom mjestu zamjenjuju kolicinom lima i cm u garazi.