Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Leverage
#2251 Re: mobilni radari tj kamere
Ma ok je, ne guslam pet kilometara, nego pitam da li je zakon regulisao kad je vrijeme za prestrojavanje.
-
Naslovnica
#2252 Re: mobilni radari tj kamere
Ne može zakon apsolutno sve regulisati.
Postoji i saobraćajna kultura i zdrav razum.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2253 Re: mobilni radari tj kamere
Leverage wrote:Ma ok je, ne guslam pet kilometara, nego pitam da li je zakon regulisao kad je vrijeme za prestrojavanje.
osim
na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće
ulijevo.
- Leverage
#2254 Re: mobilni radari tj kamere
Ja se iste svakako držim.Naslovnica wrote:Ne može zakon apsolutno sve regulisati.
bitanga_sa_otesa wrote:Leverage wrote:Ma ok je, ne guslam pet kilometara, nego pitam da li je zakon regulisao kad je vrijeme za prestrojavanje.osim
na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće
ulijevo.
Mislim pitam samo, ako nije problem.
- Better Man
#2255 Re: mobilni radari tj kamere
Lako je to reći, ali u našoj saobraćajnoj kulturi teško izvodivo. Evo desi se takva situacija i vozač kamiona krene na vrijeme da se prestroji, ali velika je gužva i ne može i plus niko ne želi da ga pusti i šta tad. Lako je tako nešto uraditi u zemlji gdje kultura u saobraćaju na visokomm nivou i gdje će te bez problema drugi vozač pustiti da skreneš ili da se prestrojiš iz druge trake u njegovu.Naslovnica wrote:U čemu je problem?Leverage wrote:A šta ako recimo hoćeš skrenut lijevo na raskrsnici za 100 metara?
Na vrijeme se prestrojiš u lijevu traku i to je to.
A ne da guslaš 40 od Čaršije lijevom, zato što treba da skreneš lijevo na Alipašinom.
- bitanga_sa_otesa
#2256 Re: mobilni radari tj kamere
npr u engleskoj?
- Leverage
#2257 Re: mobilni radari tj kamere
Al' tamo za desno skretanje.
- Dope_Man
#2258 Re: mobilni radari tj kamere
Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
- amar1994
#2259 Re: mobilni radari tj kamere
Naslovnica wrote:amar1994 wrote:![]()
![]()
de malo i autoputem lijevom kad je slabija vidljivost
Sigurnije je...
-
esso_sa
#2260 Re: mobilni radari tj kamere
Nije to problem nego je vecina navikla na traktore, cija brzina ne ide preko 20 km/h i sada kada su sisli na asfalt i voze auta, prebrzo im je, povraca im se pa moraju usporiti na brzinu traktorabitanga_sa_otesa wrote:ja uglavnom vidjam matore konjine i kobile 35+ da prave guzvu....obicno je tu razgledanje placeva uz cestu,piljenje u board-potrosnju ili drkanje po mobitelu...
i niko nije u pms-u,vec hoce da se vozi normalno po ogranicenjima,sta ima neki debil usporavati 20 ljudi koji zele da se normalno voze?
-
Naslovnica
#2261 Re: mobilni radari tj kamere
PotpisDope_Man wrote:Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2262 Re: mobilni radari tj kamere
šta vozim ulicom sa 2 trake (60 ograničenje), ovaj u desnoj 55-60, ja u lijevoj 60-65 treba vremena da ga prođem jer smo tu negdje, a nabije mi se audi za vrat i blica da mu se maknem?Dope_Man wrote:Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
-
Naslovnica
#2263 Re: mobilni radari tj kamere
Ubrzaj kod preticanja, izvrši preticanje i vrati se u voznu traku.mk ultra wrote:šta vozim ulicom sa 2 trake (60 ograničenje), ovaj u desnoj 55-60, ja u lijevoj 60-65 treba vremena da ga prođem jer smo tu negdje, a nabije mi se audi za vrat i blica da mu se maknem?Dope_Man wrote:Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
Najbolji su mi oni kada na AC počnu preticati s upaljenim tempomatom na 125, pa se to otegne 5 kilometara...debili.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2264 Re: mobilni radari tj kamere
ubrzas i popusis kaznu, u blazuju pogotovo, koju sam i dobio jednom prije podvožnjaka iz tog razloga (vrlo opasnih 75kmh)Naslovnica wrote: Ubrzaj kod preticanja, izvrši preticanje i vrati se u voznu traku.
Najbolji su mi oni kada na AC počnu preticati s upaljenim tempomatom na 125, pa se to otegne 5 kilometara...debili.
ovakvih situacija milion
Put života, Kurta Schorka, novi ovaj dio na grbavici itd... a nije autocesta da si OBAVEZAN da se vratiš u desnu, i voziš korektnih 65kmh
- bitanga_sa_otesa
#2265 Re: mobilni radari tj kamere
ma tesko da su imali traktore....esso_sa wrote: Nije to problem nego je vecina navikla na traktore, cija brzina ne ide preko 20 km/h i sada kada su sisli na asfalt i voze auta, prebrzo im je, povraca im se pa moraju usporiti na brzinu traktora
prije da su to bila ova vozila

-
Naslovnica
#2266 Re: mobilni radari tj kamere
Onda ne pretičeš i to je to.mk ultra wrote:ubrzas i popusis kaznu, u blazuju pogotovo, koju sam i dobio jednom prije podvožnjaka iz tog razloga (vrlo opasnih 75kmh)Naslovnica wrote: Ubrzaj kod preticanja, izvrši preticanje i vrati se u voznu traku.
Najbolji su mi oni kada na AC počnu preticati s upaljenim tempomatom na 125, pa se to otegne 5 kilometara...debili.![]()
ovakvih situacija milion
Put života, Kurta Schorka, novi ovaj dio na grbavici itd... a nije autocesta da si OBAVEZAN da se vratiš u desnu, i voziš korektnih 65kmh
U svakom slučaju, ako ga je neko iza tebe načepio, skloniš se (bez obzira da li je AC ili nije) i to je to.
Bar ja tako uradim, bilo u Blažuju, bilo u Kurta Šorka, bilo na AC.
Ne pretičem ako ne mogu brzo i bezbjedno izvršiti preticanje, bez da me kažnjavanju (svi znamo da su prije Blažuja kerovi imaju štek na 60km/h, šta imam tu koga preticati?!)
Bez obzira imam li obavezu da se vratim u desnu ili ne, ako vidim da je neko iza mene brži i da mu se nekuda žuri, sklonim se u desno i to je to. Zar je to toliki problem?!
-
esso_sa
#2267 Re: mobilni radari tj kamere
Jel samo stub ili je i kamera ?Haris.ba wrote:Postavljn je stub prije Mostarskog raskrsca, prije skretanja za Vlakovo.
Rekli su da ce biti valjda i od Mostarskog kod raskrsnice za staru magistralu prema Ilidzi.
-
Naslovnica
#2268 Re: mobilni radari tj kamere
Jučer je bio samo stub, ohne kamera.esso_sa wrote:Jel samo stub ili je i kamera ?Haris.ba wrote:Postavljn je stub prije Mostarskog raskrsca, prije skretanja za Vlakovo.
Rekli su da ce biti valjda i od Mostarskog kod raskrsnice za staru magistralu prema Ilidzi.
-
esso_sa
#2269 Re: mobilni radari tj kamere
Aha. Prošao sam jučer (malo bržeNaslovnica wrote:Jučer je bio samo stub, ohne kamera.esso_sa wrote:Jel samo stub ili je i kamera ?Haris.ba wrote:Postavljn je stub prije Mostarskog raskrsca, prije skretanja za Vlakovo.
-
maxell_sarajevo
#2270 Re: mobilni radari tj kamere
Postavljeni su i u Nedžaricima, oba pravca.
- Travnički Noćni Šetač
#2271 Re: mobilni radari tj kamere
Ih... danas bilo još jednostavnije... ja vam bio malo u gostima i kad sam krenuo nazad od Čengić Vile do Stupske petlje vozim normalno desnom trakom, i imam šta da vidim... desna traka noćas oko 19 sati bila najbrza sve sam ove u srednjoj i lijevoj traci prošao...Dope_Man wrote:Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
- bitanga_sa_otesa
#2272 Re: mobilni radari tj kamere
obicno je desna najbrza,samo brze odu desne kugle i krajnice...
- Travnički Noćni Šetač
#2273 Re: mobilni radari tj kamere
A dobro je proslo nisam nesto upadao u rupe i sahtove ovaj put.... 
- Dope_Man
#2274 Re: mobilni radari tj kamere
Desna je 90% vremena najbrza, bar toliko iz mog ogranicenog iskustva voznji do posla i nazad u situacijama kad GRAS izradi a ne moze se na bajk zbog kise. Kako primjetih svi trce u srednju i lijevu, a ''spora'' fura naprijed 
-
amko761
#2275 Re: mobilni radari tj kamere
Zato što je puna šahtova, a svi su propali.
Nema gužve ali razjebeš desnu stranu trapa. Neka hvala.
Nema gužve ali razjebeš desnu stranu trapa. Neka hvala.