Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leverage

#2251 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Leverage »

Ma ok je, ne guslam pet kilometara, nego pitam da li je zakon regulisao kad je vrijeme za prestrojavanje.
Naslovnica

#2252 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Ne može zakon apsolutno sve regulisati.
Postoji i saobraćajna kultura i zdrav razum.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2253 Re: mobilni radari tj kamere

Post by bitanga_sa_otesa »

Leverage wrote:Ma ok je, ne guslam pet kilometara, nego pitam da li je zakon regulisao kad je vrijeme za prestrojavanje.
osim
na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće
ulijevo.
Leverage

#2254 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Leverage »

Naslovnica wrote:Ne može zakon apsolutno sve regulisati.
Postoji i saobraćajna kultura i zdrav razum.
Ja se iste svakako držim.
bitanga_sa_otesa wrote:
Leverage wrote:Ma ok je, ne guslam pet kilometara, nego pitam da li je zakon regulisao kad je vrijeme za prestrojavanje.
osim
na dijelu puta ispred raskrsnice ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće
ulijevo.
:thumbup:

Mislim pitam samo, ako nije problem.
Better Man

#2255 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Better Man »

Naslovnica wrote:
Leverage wrote:A šta ako recimo hoćeš skrenut lijevo na raskrsnici za 100 metara?
U čemu je problem?
Na vrijeme se prestrojiš u lijevu traku i to je to.
A ne da guslaš 40 od Čaršije lijevom, zato što treba da skreneš lijevo na Alipašinom.
Lako je to reći, ali u našoj saobraćajnoj kulturi teško izvodivo. Evo desi se takva situacija i vozač kamiona krene na vrijeme da se prestroji, ali velika je gužva i ne može i plus niko ne želi da ga pusti i šta tad. Lako je tako nešto uraditi u zemlji gdje kultura u saobraćaju na visokomm nivou i gdje će te bez problema drugi vozač pustiti da skreneš ili da se prestrojiš iz druge trake u njegovu.
bitanga_sa_otesa

#2256 Re: mobilni radari tj kamere

npr u engleskoj?
Leverage

#2257 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Leverage »

Al' tamo za desno skretanje.
Dope_Man

#2258 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
amar1994

#2259 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:
amar1994 wrote::lol: :lol: :run:

de malo i autoputem lijevom kad je slabija vidljivost :lol:
:lol:
Sigurnije je...
:gunjastajl:
:lol: :lol: :lol:
esso_sa

#2260 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:ja uglavnom vidjam matore konjine i kobile 35+ da prave guzvu....obicno je tu razgledanje placeva uz cestu,piljenje u board-potrosnju ili drkanje po mobitelu...
i niko nije u pms-u,vec hoce da se vozi normalno po ogranicenjima,sta ima neki debil usporavati 20 ljudi koji zele da se normalno voze?
Nije to problem nego je vecina navikla na traktore, cija brzina ne ide preko 20 km/h i sada kada su sisli na asfalt i voze auta, prebrzo im je, povraca im se pa moraju usporiti na brzinu traktora :mrgreen:
Naslovnica

#2261 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Dope_Man wrote:Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
Potpis
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2262 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Dope_Man wrote:Hebote.. opet o ljudima koji ne kontaju jednostavnu stvar da se vozi desnom stranom, ako si brzi od onog ispred onda u prvu lijevo itd.. Ako se trebas iskljuciti lijevo ne moras se namjestiti 5 kilometara ranije u lijevu traku, obicno je moguce izmedju predzadnjeg semafora ubaciti se u lijevu do narednog gdje skreces u tih par stotina metara. Pa i kad je guzva das zmigavac, proci se 3-4, peti ce ti dati da se ubacis hebem ga. Mada je u guzvi svakako druga prica i tad je svejedno u kojoj si.
šta vozim ulicom sa 2 trake (60 ograničenje), ovaj u desnoj 55-60, ja u lijevoj 60-65 treba vremena da ga prođem jer smo tu negdje, a nabije mi se audi za vrat i blica da mu se maknem? :mrgreen:
Naslovnica

#2263 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

mk ultra wrote:
šta vozim ulicom sa 2 trake (60 ograničenje), ovaj u desnoj 55-60, ja u lijevoj 60-65 treba vremena da ga prođem jer smo tu negdje, a nabije mi se audi za vrat i blica da mu se maknem? :mrgreen:
Ubrzaj kod preticanja, izvrši preticanje i vrati se u voznu traku.
Najbolji su mi oni kada na AC počnu preticati s upaljenim tempomatom na 125, pa se to otegne 5 kilometara...debili.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2264 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mk ultra »

Naslovnica wrote: Ubrzaj kod preticanja, izvrši preticanje i vrati se u voznu traku.
Najbolji su mi oni kada na AC počnu preticati s upaljenim tempomatom na 125, pa se to otegne 5 kilometara...debili.
ubrzas i popusis kaznu, u blazuju pogotovo, koju sam i dobio jednom prije podvožnjaka iz tog razloga (vrlo opasnih 75kmh) :mrgreen:
ovakvih situacija milion

Put života, Kurta Schorka, novi ovaj dio na grbavici itd... a nije autocesta da si OBAVEZAN da se vratiš u desnu, i voziš korektnih 65kmh
bitanga_sa_otesa

#2265 Re: mobilni radari tj kamere

esso_sa wrote: Nije to problem nego je vecina navikla na traktore, cija brzina ne ide preko 20 km/h i sada kada su sisli na asfalt i voze auta, prebrzo im je, povraca im se pa moraju usporiti na brzinu traktora :mrgreen:
ma tesko da su imali traktore....
prije da su to bila ova vozila :-D

Image
Naslovnica

#2266 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

mk ultra wrote:
Naslovnica wrote: Ubrzaj kod preticanja, izvrši preticanje i vrati se u voznu traku.
ubrzas i popusis kaznu, u blazuju pogotovo, koju sam i dobio jednom prije podvožnjaka iz tog razloga (vrlo opasnih 75kmh) :mrgreen:
ovakvih situacija milion

Put života, Kurta Schorka, novi ovaj dio na grbavici itd... a nije autocesta da si OBAVEZAN da se vratiš u desnu, i voziš korektnih 65kmh
Onda ne pretičeš i to je to.
U svakom slučaju, ako ga je neko iza tebe načepio, skloniš se (bez obzira da li je AC ili nije) i to je to.
Bar ja tako uradim, bilo u Blažuju, bilo u Kurta Šorka, bilo na AC.
Ne pretičem ako ne mogu brzo i bezbjedno izvršiti preticanje, bez da me kažnjavanju (svi znamo da su prije Blažuja kerovi imaju štek na 60km/h, šta imam tu koga preticati?!)
Bez obzira imam li obavezu da se vratim u desnu ili ne, ako vidim da je neko iza mene brži i da mu se nekuda žuri, sklonim se u desno i to je to. Zar je to toliki problem?!
esso_sa

#2267 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Haris.ba wrote:Postavljn je stub prije Mostarskog raskrsca, prije skretanja za Vlakovo.

Rekli su da ce biti valjda i od Mostarskog kod raskrsnice za staru magistralu prema Ilidzi.
Jel samo stub ili je i kamera ?
Naslovnica

#2268 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

esso_sa wrote:
Haris.ba wrote:Postavljn je stub prije Mostarskog raskrsca, prije skretanja za Vlakovo.

Rekli su da ce biti valjda i od Mostarskog kod raskrsnice za staru magistralu prema Ilidzi.
Jučer je bio samo stub, ohne kamera.
esso_sa

#2269 Re: mobilni radari tj kamere

Post by esso_sa »

Naslovnica wrote:
esso_sa wrote:

Jučer je bio samo stub, ohne kamera.
Aha. Prošao sam jučer (malo brže :mrgreen: ) ali nisam upratio da su išta postavili. Od zih novih sam vidio da su postavili na Stupskoj petlji, u pravcu grada, tu je bila i kutija, ali ne znam jel slika
maxell_sarajevo

#2270 Re: mobilni radari tj kamere

Post by maxell_sarajevo »

Postavljeni su i u Nedžaricima, oba pravca.
Travnički Noćni Šetač

#2271 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ih... danas bilo još jednostavnije... ja vam bio malo u gostima i kad sam krenuo nazad od Čengić Vile do Stupske petlje vozim normalno desnom trakom, i imam šta da vidim... desna traka noćas oko 19 sati bila najbrza sve sam ove u srednjoj i lijevoj traci prošao... :-D
bitanga_sa_otesa

#2272 Re: mobilni radari tj kamere

obicno je desna najbrza,samo brze odu desne kugle i krajnice...
Travnički Noćni Šetač

#2273 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Travnički Noćni Šetač »

A dobro je proslo nisam nesto upadao u rupe i sahtove ovaj put.... :thumbup:
Dope_Man

#2274 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Dope_Man »

Desna je 90% vremena najbrza, bar toliko iz mog ogranicenog iskustva voznji do posla i nazad u situacijama kad GRAS izradi a ne moze se na bajk zbog kise. Kako primjetih svi trce u srednju i lijevu, a ''spora'' fura naprijed :lol:
amko761

#2275 Re: mobilni radari tj kamere

Post by amko761 »

Zato što je puna šahtova, a svi su propali.

Nema gužve ali razjebeš desnu stranu trapa. Neka hvala.
Post Reply