Sta je, ne daju ti vise na stadion da slikasvryzas wrote:
Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- phillie
#2251 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
-
vryzas
#2252 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
phillie wrote:Sta je, ne daju ti vise na stadion da slikasvryzas wrote:
https://www.faktor.ba/vijest/pogledajte ... e-302193#5
- phillie
- Šibicar
#2254 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Jarane,ono cime sam zadovoljan to istaknem,ono cime nisam isto tako,ne mozes mi ti nametati i tjerati me da budem zadovoljan kupom,kao ni ja tebe,a vise puta sam objasnio i zasto sam bio zadovoljan kupom u eri Amara i zasto sad nisam zadovoljan,btw. posjeta na finalu je sve rekla,end of story....hrasno38 wrote:Zadnje dvije sezone mi smo bili jedini konkurenti sa Zrinjskim u trci za titulu i dobro popusili smo jednom zahvaljujuci Beusu i sudijskoj organizaciji drugi pu zahvaljujuci vllastitim glupoostima ali napokon je nesto osvojeno a zove se KUP. Ovi sto danas se ko kurce da je KUP nista skakali su ko mahniti kada je te kupove osvajao Amar Osim. Sljkedeca na reu je titula posto se evo poslozio i stadion....tribinam trava, stolice, reflektori.....e sad ide titula!....a onda sljedece godine JUG i nadam se maksimalno pametna uprava koja ce poceti zaradjivati od stadiona Grbavica.Šibicar wrote:Nevjerovatan posao se radi sto se uredjenja stadiona tice,fakat kapa do poda svima....vidi se da su ljudi iz uprave prije svega navijaci i da vole klub i ove stvari sa stadionom im idu od ruke,i prava je steta sto ne zele ili ne kontaju da treba tj. mora da se pojacaju ljudima iz fudbala i ljudima koji se razumiju u fudbal malo vise od navijaca,i prepuste im sve sto se tice ekipe i terena,jer je vrlo moguce da im ni sve ove fantasticne stvari koje su uradili,i koje planiraju uraditi na uradjenju stadiona,nece biti od koristi ako budemo igrali k'o zadnjih par sezona.....
Da ne ostane van okvira teme,ovi sa foruma sto su bliski s upravom,trebali bi im reci da ne siluju da se tekma sa ovim Transformersima mora igrati na Grbavici,jer izgleda da postavljanje dosta steka,sto zbog vremena,sto zbog drugih faktora,pa bolje tu jednu i na mrskom Kosevu odigrati i pustiti terenu vise vremena za stabilizaciju,nego silovati i zajebati nesto,siguran sam da im 99% raje ne bi zamjerilo tu odluku samo da teren ne trpi....
- golfiista
#2255 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Nemojte i ovdje Boga vam.Šibicar wrote:Jarane,ono cime sam zadovoljan to istaknem,ono cime nisam isto tako,ne mozes mi ti nametati i tjerati me da budem zadovoljan kupom,kao ni ja tebe,a vise puta sam objasnio i zasto sam bio zadovoljan kupom u eri Amara i zasto sad nisam zadovoljan,btw. posjeta na finalu je sve rekla,end of story....hrasno38 wrote:Zadnje dvije sezone mi smo bili jedini konkurenti sa Zrinjskim u trci za titulu i dobro popusili smo jednom zahvaljujuci Beusu i sudijskoj organizaciji drugi pu zahvaljujuci vllastitim glupoostima ali napokon je nesto osvojeno a zove se KUP. Ovi sto danas se ko kurce da je KUP nista skakali su ko mahniti kada je te kupove osvajao Amar Osim. Sljkedeca na reu je titula posto se evo poslozio i stadion....tribinam trava, stolice, reflektori.....e sad ide titula!....a onda sljedece godine JUG i nadam se maksimalno pametna uprava koja ce poceti zaradjivati od stadiona Grbavica.Šibicar wrote:Nevjerovatan posao se radi sto se uredjenja stadiona tice,fakat kapa do poda svima....vidi se da su ljudi iz uprave prije svega navijaci i da vole klub i ove stvari sa stadionom im idu od ruke,i prava je steta sto ne zele ili ne kontaju da treba tj. mora da se pojacaju ljudima iz fudbala i ljudima koji se razumiju u fudbal malo vise od navijaca,i prepuste im sve sto se tice ekipe i terena,jer je vrlo moguce da im ni sve ove fantasticne stvari koje su uradili,i koje planiraju uraditi na uradjenju stadiona,nece biti od koristi ako budemo igrali k'o zadnjih par sezona.....
Da ne ostane van okvira teme,ovi sa foruma sto su bliski s upravom,trebali bi im reci da ne siluju da se tekma sa ovim Transformersima mora igrati na Grbavici,jer izgleda da postavljanje dosta steka,sto zbog vremena,sto zbog drugih faktora,pa bolje tu jednu i na mrskom Kosevu odigrati i pustiti terenu vise vremena za stabilizaciju,nego silovati i zajebati nesto,siguran sam da im 99% raje ne bi zamjerilo tu odluku samo da teren ne trpi....
-
channel10
#2256 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Sto ovako sarena trava? Kad ce zavrsiti ovo okolo?vryzas wrote:phillie wrote:Sta je, ne daju ti vise na stadion da slikasvryzas wrote:
https://www.faktor.ba/vijest/pogledajte ... e-302193#5
-
vryzas
#2257 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Druga posiljka los kvalitet 
Gotovo do nedelje kazu...info iz interpola.
Gotovo do nedelje kazu...info iz interpola.
- Occasionally
#2258 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
A unique vertical drainage solution
Koliko danas. Zahvat se može izvršiti za jedan dan. Njima penali a mi da se ne kontamo više je li ulegnuće (rampa za ulaz mašina i materijala), kvar na vodovodnoj instalaciji ili već šta.
U 3 poteza i nije neki trošak.
- razgrnuti pokrivku do grijača (red po red da mašina ne ošteti grijače),
- izbušiti rupu 150mm a ne utiče na razmak grijača koji je znatno širi,
- nasuti materijal.
Vratiti pokrivku i busen trave položiti.
Koliko danas. Vozdra amateri (mislim na Grke)
P.S. Čudo jedno. do 20.06. sve po rokovima a čim saznasmo da su nam kiparski grci protivnici u 2 pretkolu, poče zabušavanje.
EDIT -namjerno napisano malim slovima - Cigani

Koliko danas. Zahvat se može izvršiti za jedan dan. Njima penali a mi da se ne kontamo više je li ulegnuće (rampa za ulaz mašina i materijala), kvar na vodovodnoj instalaciji ili već šta.
U 3 poteza i nije neki trošak.
- razgrnuti pokrivku do grijača (red po red da mašina ne ošteti grijače),
- izbušiti rupu 150mm a ne utiče na razmak grijača koji je znatno širi,
- nasuti materijal.
Vratiti pokrivku i busen trave položiti.
Koliko danas. Vozdra amateri (mislim na Grke)
P.S. Čudo jedno. do 20.06. sve po rokovima a čim saznasmo da su nam kiparski grci protivnici u 2 pretkolu, poče zabušavanje.
EDIT -namjerno napisano malim slovima - Cigani

- Mea_parvitas
#2259 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ne znam odakle je ta slika 07.07. Evo jedna druga

-
zipoo
#2260 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica

Evo jedna treca
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2261 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pola terena pod vodom

-
isx
#2262 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ha ha kakvi su ovo amateri koji rade teren za 1.5 mil. gengi. 
Drenaža katastrofa.
Drenaža katastrofa.
- golfiista
#2263 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Mogu pricati sta hoce, ali ovdje nesto nije u redu. Nadam se da u Upravi shvataju vrstu odgovornosti za utrosak novca u visini od 1.300.000,00 KM, mahom narodnog novca.
Ta utakmica nije toliko vazna koliko je vazno uraditi ovu vrstu posla kako treba.
Ta utakmica nije toliko vazna koliko je vazno uraditi ovu vrstu posla kako treba.
-
doff
#2264 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ovo meni djeluje sve nešto neorganizovano. Nikakav redoslijed ne postoji za polaganje busena...Ove lokve na terenu, hajd to i mogu da razumijem, možda je takva receptura hranidbenog sloja, ali ako složi jak i duži pljusak za vrijeme tekme, mogo bi belaj nastat. Čemu onda ta receptura...
Al hajd, valjda znaju šta rade.
Al hajd, valjda znaju šta rade.
- Occasionally
#2265 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Recimo da sam malo prenaglio sa onim prijedlogom bušenja.
Odem do stadiona i vidim ove slike što su skoro postavljene.
Što se tiče ovih lokvi.. Ko je čuo tutnjavu i silnu kišu nočas ne treba biti iznenađen. Nadalje, ipak je ova podloga "utabana" dosadašnjim radovima i nema tu propusnost koju će postići kada korijen trave bude stvarao svojevrsnu drenažu do nekih 25 cm što je i očekivano za ovaj tip vegetacije.
Ta rampa pod sjeveroistočnom Zdenkom je maksimalno opterećena od trenutka postavljanja trave ispred sjeverozapadne Zdenke tako da smo primorani da svo vrijeme forsiramo samo jedan ulaz i time znatno doprinosimo nabijanju podloge.
Plus je što nam je preostao za pokrivanje ovaj dio koji je i inače najduže pod sunčanim zrakama i ako se aBd vrijeme ustabili biće to sve OK.
Navodno govore ovi bliski radnicima da je dovoljno samo grabljama (ovim njihovim tupim) malo pritisnuti podlogu na više mjesta i voda otiče.
Uvjek imamo neki komentar i stalna sekiracija.. Što li? IZ LJUBAVI PREMA ŽELJEZNIČARU
Odem do stadiona i vidim ove slike što su skoro postavljene.
Što se tiče ovih lokvi.. Ko je čuo tutnjavu i silnu kišu nočas ne treba biti iznenađen. Nadalje, ipak je ova podloga "utabana" dosadašnjim radovima i nema tu propusnost koju će postići kada korijen trave bude stvarao svojevrsnu drenažu do nekih 25 cm što je i očekivano za ovaj tip vegetacije.
Ta rampa pod sjeveroistočnom Zdenkom je maksimalno opterećena od trenutka postavljanja trave ispred sjeverozapadne Zdenke tako da smo primorani da svo vrijeme forsiramo samo jedan ulaz i time znatno doprinosimo nabijanju podloge.
Plus je što nam je preostao za pokrivanje ovaj dio koji je i inače najduže pod sunčanim zrakama i ako se aBd vrijeme ustabili biće to sve OK.
Navodno govore ovi bliski radnicima da je dovoljno samo grabljama (ovim njihovim tupim) malo pritisnuti podlogu na više mjesta i voda otiče.
Uvjek imamo neki komentar i stalna sekiracija.. Što li? IZ LJUBAVI PREMA ŽELJEZNIČARU
- Zlocin&Kazna
#2266 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ne znam kako je bilo u Sarajevu, ali sinoc je sjeveroistok Bosne pogodila takva kisa (iza ponoci), palo je toliko kise da je to zaista nevjerovatno. Vecina ljudi je prespavala, srecom.
- Šibicar
#2267 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Isto ili gore,mene je probudio pljusak,znaci ne grmljavina nego pljusak,kontam ostavio prozor otvoren koliko se culo,kad sam pogledao vani nisam mogao vjerovati kako jako pada, ja u zivotu jaci pljusak sigurno nisam vidio.Zlocin&Kazna wrote:Ne znam kako je bilo u Sarajevu, ali sinoc je sjeveroistok Bosne pogodila takva kisa (iza ponoci), palo je toliko kise da je to zaista nevjerovatno. Vecina ljudi je prespavala, srecom.
- Smrcak15
#2268 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ja da se pitam registrovao bi kosevo da se igra i prve utakmice premijer lige dok ovaj teren ne bude fit za igru
-
Zastozato
#2269 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ostalo je jos 11 dana do utakmice. Vidjecemo kakav ce teren biti danas - sutra. Ostalo je sasvim dovoljno vremena. Ako Bog da trebalo bi sve biti uredu pa da nasa Grbavica bude spremna, makar trava na nekim dijelovima i ne bude bila 100%.
-
isx
#2270 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Čega dovoljno vremena? Možda za postavljanje trave. Ti bi igrao za 11 dana na tome?
-
Zastozato
#2271 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Trava ce se valjda postavi danas - sutra. Onda ce ostati jos 9 dana do utakmice. Preko 80 % trave je vec postavljeno.isx wrote:Čega dovoljno vremena? Možda za postavljanje trave. Ti bi igrao za 11 dana na tome?
-
shandrprcSA
#2272 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
meni se ne svidja toliko forsiranje za igranje prve tekme kad i sami ne znaju da ce sve proteci kako treba, od radova pa do "primanja" same trave...Zastozato wrote:Trava ce se valjda postavi danas - sutra. Onda ce ostati jos 9 dana do utakmice. Preko 80 % trave je vec postavljeno.isx wrote:Čega dovoljno vremena? Možda za postavljanje trave. Ti bi igrao za 11 dana na tome?
-
Company85
#2273 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Bice teren za utakmicu perfektan. Postavljaju se travnjaci i izmedju 2 kola pa se igra utakmica.
- Occasionally
#2274 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Savjet za raju koja dođe da obiđe radove na Grbavici.
Oprez pri prilazu Sjeveroistoku.
POČELO FARBANJE REFLEKTORA
Živimo Željezničar
Oprez pri prilazu Sjeveroistoku.
POČELO FARBANJE REFLEKTORA
Živimo Željezničar
-
zikmu
#2275 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Radovi u završnoj fazi – Grbavica spremna za revanš utakmicu!
https://fkzeljeznicar.ba/foto-radovi-u- ... icu/32599/
https://fkzeljeznicar.ba/foto-radovi-u- ... icu/32599/