Meni jednom osiguranje trebalo uplatiti odredjeni sporazumni iznos odstete, fulili broj i otisle pare nekom taksisti kojeg je banka kontaktirala. Covjek uredno dosao, potpisao nalog za prebacivanje sredstava na moj racun. U medjuvremenu osiguranje se pravilo blesavo i kao da ja ganjam lika, meni nije bilo ni na kraj pameti, dao im rok 24 h da uplate sredstva inace im se javljam preko suda, oni uplatili a sutra i ovaj covjek, tako da sam imao dupli iznos. Ja rekao sluzbenici slijedeci dan da cu ove zavlaciti i maltretirati neko vrijeme jer su i oni mene peglali, ona meni hladno odgovori da nema nista sa tim i da ovi mogu samo putem suda traziti povrat sredstava greskom uplacenih ali im nije garant da ce dobiti. Jao tada gungule, svaki dan barem po tri poziva iz Lido osiguranja

I onda mi pukne film, zaprijetim im da me ne maltretiraju, pare neka potrazuju putem nadleznih institucija i fakat prestanu zvati. Ja odem u banku i vratim im sredstva, nesto malo kamata se nabralo i to uredno zadrzim

Ovdje kod nas je svaka banka prica za sebe, supruga je u Uni Credit na osnovu stednje dobila kredit koji nikada nije trazila a nista ni potpisala. Kada je skontala jedva je zatvorila tu opciju, nesto su htjeli naplatiti, ma cirkus zivi.
Opet u VB dobijem odredjeno prekoracenje iz filijale u Becu, iznos u Eurima, a ovi ovdje mi izdaju karticu sa prekoracenjem upola manjim i to u KM-ovima. Jednom se zabrojali, kasnili neki racuni i ispade viska para, ma hajde rekoh, mozda sam se zeznuo, bilo nekakvih transakcija... i mi zdimimo na more za vikend. Vratimo se, kontam imam para jos po dozvoljenom limitu kad vraga, otisao u minus preko toga. Ja izadjem iz banke, ubacim karticu koju je izdao Bec (podigao zajedno obje na istom salteru u isto vrijeme) dignem pare i opet za salter da pokrijem minus
I takvih primjera mali milion... Sve je od banke do banke i od ugovora do ugovora, tako da je moguce sve osim peci od drveta. A i to je moguce al' za jednokratnu upotrebu